תרגילים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילים
    גליה ש.
    13/05/2007

שלום אני בשבוע 19 - האם יש תרגילים מומלצים לחיזוק רצפת האגן לפני הלידה? האם זה באמת כה חיוני כפי שממליצים?

גליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים

הוספת תגובה

• לדעתי, עוד לא...

גרגי ביבליוביץ'
    14/05/2007

היי גליה,
    אני חושב שהשבוע ה- 19 זה קצת מוקדם לכל סוג של תרגילי רצפת אגן. יש העושות התעמלות עדינה או יוגה, אבל חשוב מאוד, עד השליש השלישי, לשמור על ההריון מפני התאמצות יתר, תשישות, התייבשות, עליות וירידות של לחץ דם וכיוצא בזה. פעם שמעתי דולה אחרת אומרת: "עכשיו תיהי מיכל - טאפרוור). תכילי את ההריון ואת השליש השני שלו.

שמירה על רצפת האגן זה דבר מאוד חשוב. זה הכי חשוב אחרי הלידה, אבל מעט עושות את זה. ה"טראומה" שנגרמת לרצפת האגן היא כתוצאה מנחיתה של ראש של תינוק על הפירינאום והמעבר שלו החוצה מהואגינה. שם נמתחת רצפת האגן לשיא שלה.
    אני חושב שהכי חשוב ליולדת, זה לעבוד, אבל ברצינות, על אימון הפירינאום לקראת הלידה. בניגוד למה שמקובל לחשוב, את לא צריכה לשאוף להגיע למתיחה גדולה של רקמת הפירינאום, אלא להגמשה שלה. כלומר - שהיא תהיה מסוגלת להימתח בקלות, די במהירות.

אישית, אני ממליץ על עבודה עם האפי-נו. את זה עושים החל מהשבועי ה- 37 בלבד. ככה שבינתיים, גליה, תיהי טאפרוור...

גרגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה