מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריםליה30/10/2012
היי, אני לא מפחדת מהלידה כמו שאני מפחדת מהתפרים.. יש דרך למנוע את הצורך בתפרים? יש סיכוי שלא יהיו לי תפרים בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים - תגובה
בטי גורן30/10/2012הי ליה,
תחילה, אני רוצה לומר לך שזה אחד הפחדים הכי נפוצים הקיימים לפני לידה. זה ממש נורמלי לפחד מזה.
ישנן 2 דרכים שאפשר לבחור ביניהן על מנת לנסות ולהימנע מחתכים:
1. אפינו - מעין בלון שאת מחדירה לנרתיק ומנפחת עד כדי קוטר של ראש של תינוק. כל זאת באימונים במשך מספר שבועות אחרונים לפני הלידה. האפינו הוא מאוד יעיל, ואם את מתחברת לכך, כדאי מאוד לרכוש אחד כזה.
2. עיסוי פרינאום - שבן הזוג מבצע, סוג של עיסוי ומתיחות עדינות של הפרינאום, שנעשה גם בשבועות האחרונים לפני הלידה.
על כל אלה אמורים לספר לך בקורס הכנה ללידה וגם יש המון חומרי קריאה באינטרנט.
ולגבי התפרים עצמם:
לעיתים ישנם קרעים ספונטניים שאינם דורשים תפירה, ולעיתים ישנם קרעים ספונטניים אשר דורשים תפירה, ואינם כה חמורים.
לעיתים, המיילדת מבצעת חתך חיץ, אפיזיוטומיה, אם היא חושבת שצריך לעזור לתינוק לצאת.
חתך החיץ מחייב תפירה. את מוזמנת גם לגגל ולקרוא על חתך החיץ.
יש אפשרות לבקש בתכנית לידה ובעל פה, מהמיילדת להשתדל להימנע ככל האפשר מחתך חיץ.
מעבר לכך, אני ממליצה לך להחזיק שמן שקדים סגור בתיק. ושהמלווה שלך יתן בזמן אמת את הבקבוק למיילדת (חשוב מאוד).
לגבי השאלה האחרונה, יש סיכוי שלא יהיו תפרים בכלל. אם כי זה תלוי בהמון גורמים.
ומילת הרגעה קטנה ממני: אם מדובר במספר קטן של תפרים כתוצאה מקרעים ספונטניים, ולא בחתך חיץ, ההחלמה עשויה להיות מהירה (משהו כמו שבועיים-שלושה), ולעיתים הכאבים אינם כל כך חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לרכוש אפינו ?
מאי11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לרכוש אפינו ? - תגובה
בטי גורן14/04/20132 משווקות שאני אישית מכירה הן רותי קרני הורוביץ ואילנה שמש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)