תפרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפרים
    ליה
    30/10/2012

היי, אני לא מפחדת מהלידה כמו שאני מפחדת מהתפרים.. יש דרך למנוע את הצורך בתפרים? יש סיכוי שלא יהיו לי תפרים בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפרים

הוספת תגובה

• תפרים - תגובה

בטי גורן
    30/10/2012

הי ליה,

תחילה, אני רוצה לומר לך שזה אחד הפחדים הכי נפוצים הקיימים לפני לידה. זה ממש נורמלי לפחד מזה.

ישנן 2 דרכים שאפשר לבחור ביניהן על מנת לנסות ולהימנע מחתכים:

1. אפינו - מעין בלון שאת מחדירה לנרתיק ומנפחת עד כדי קוטר של ראש של תינוק. כל זאת באימונים במשך מספר שבועות אחרונים לפני הלידה. האפינו הוא מאוד יעיל, ואם את מתחברת לכך, כדאי מאוד לרכוש אחד כזה.

2. עיסוי פרינאום - שבן הזוג מבצע, סוג של עיסוי ומתיחות עדינות של הפרינאום, שנעשה גם בשבועות האחרונים לפני הלידה.

על כל אלה אמורים לספר לך בקורס הכנה ללידה וגם יש המון חומרי קריאה באינטרנט.

ולגבי התפרים עצמם:

לעיתים ישנם קרעים ספונטניים שאינם דורשים תפירה, ולעיתים ישנם קרעים ספונטניים אשר דורשים תפירה, ואינם כה חמורים.

לעיתים, המיילדת מבצעת חתך חיץ, אפיזיוטומיה, אם היא חושבת שצריך לעזור לתינוק לצאת.

חתך החיץ מחייב תפירה. את מוזמנת גם לגגל ולקרוא על חתך החיץ.

יש אפשרות לבקש בתכנית לידה ובעל פה, מהמיילדת להשתדל להימנע ככל האפשר מחתך חיץ.

מעבר לכך, אני ממליצה לך להחזיק שמן שקדים סגור בתיק. ושהמלווה שלך יתן בזמן אמת את הבקבוק למיילדת (חשוב מאוד).

לגבי השאלה האחרונה, יש סיכוי שלא יהיו תפרים בכלל. אם כי זה תלוי בהמון גורמים.

ומילת הרגעה קטנה ממני: אם מדובר במספר קטן של תפרים כתוצאה מקרעים ספונטניים, ולא בחתך חיץ, ההחלמה עשויה להיות מהירה (משהו כמו שבועיים-שלושה), ולעיתים הכאבים אינם כל כך חזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן ניתן לרכוש אפינו ?

מאי
    11/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן ניתן לרכוש אפינו ? - תגובה

בטי גורן
    14/04/2013

2 משווקות שאני אישית מכירה הן רותי קרני הורוביץ ואילנה שמש.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה