מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך זה עובד?בהריון17/05/2007
אני מאוד מפחדת מהלידה ושוקלת להיעזר בדולה. תוכלו לספר לי איך זה עובד, ז"א, זמן הלידה זה לא הדבר הכי צפוי בעולם, אם אני אלד שבוע אחרי או לפני או באמצע הלילה? הרי דולה זה לא כמו בית חולים שתמיד יש שם אנשים, איך אפשר לקבוע שהיא באמת תהיה שם בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עובד טוב
גרגי ביבליוביץ'17/05/2007קודם כל, אני רוצה שתדעי שלא משנה איזה דולה תקחי אתך ללידה, היא/הוא יהיו זמינים לך מתי שתצטרכי. גם באמצע הלילה, גם שבוע לפני וגם שבוע אחרי... את הקשר עם הדולה מתחילים בד"כ בסוף ההריון, מהשבועה- 30 בערך. משם, את אמורה להיות בקשר עם הדולה באופן רציף ובמיוחד כאשר מתחילה הלידה.
אם זו הלידה הראשונה שלך, אז כדאי שתדעי שאת לא צריכה את הדולה נוכחת כבר בציר הראשון. ללידה יש קצב התפתחות משלה וזה בד"כ לא קורה צ'יק-צ'ק. הממוצע הוא של 20 שעות מהציר הראשון ועד הלידה. בקורס ההכנה ללידה תוכלי ללמוד שאת השלב הראשון של הלידה, השלב הלטנטי, כדאי יותר שתעשי בבית, יחד עם בן זוגך. את הדולה תצטרכי יותר כשהלידה תהפוך להיות פעילה וכאב הצירים יגבר.
אם בכל זאת את פוחדת, ניתן לקבוע עם הדולה שהיא תגיע אלייך הביתה בצירים הראשונים ומשם תצאו יחד לבית החולים. מה שטוב בדולה שזה שירות אישי ופרטי. את יכולה להגיע לכל הסכם שטוב לך עם הדולה. ברגע האמת, אני יודע שכל דולה תהיה שם בשבילך.
גרגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)