מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קורסיונית20/05/2007
האם מומלץ לעשות קורס הכנה ללידה? מה חשוב שיהיה בקורס?
תודה, יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס הכנה ללידה
גרגי ביבליוביץ'20/05/2007שלום יונית,
אני חושב שהשאלה שלך היא שאלת מיליון הדולר. זאת אומרת, זאת שאלה חשובה שאין עליה תשובה אחת. בכל מקרה, אגיד לך את דעתי הפרטית, אשר גיבשתי במהלך שמונה השנים בהן אני דולה ומדריך הכנה ללידה:
קורס ההכנה ללידה הוא דבר חשוב, למי שחושב שאפשר ללמוד את כל מה שצריך על תהליך הלידה בקורס של 6 או 8 מפגשים. כדי להבין שהדבר הכי ודאי בלידה זה חוסר הודאות, את לא ממש צריכה קורס. כל אישה יולדת אחרת ואין סטנדרט בנושא הזה. אף אחד לא יודע להגיד לך כמה זמן זה ייקח או איך הלידה שלך תתחיל. זה יקרה רק לך.
עד שזה יקרה לך, את יכולה לבחור בשתי האופציות הבאות:
1. ללכת לקורס הכנה ללידה - מה איכפת לך? במקרה הכי גרוע לא למדת כלום ונפרדת מכמה מאות ש"ח. במקרה הטוב, תזכרי חלק מהדברים תוך כדי הלידה ותיעזרי בהם. זה לא אומר שאם לא תלכי לקורס לא תדעי ללדת. את חייבת להאמין בכך שהלידה היא חלק מהיעוד הטבעי שלך כאישה ובמקום הזה יש גם את המפתח הטבעי לעשות את זה. הקורס יכול בעיקר לעזור לך בהבנת מושגים בסיסיים ופרוצדורות של חדר הלידה. נכון שידע זה כוח, אבל עדיין, את זאת שתצטרכי ללדת, עם קורס או בלי. דבר אחד ששום קורס הכנה ללידה לא יכול לקחת מיולדת, זה את הפחד מהלידה...
2. לא ללכת לקורס הכנה ללידה - גישה זו מיועדת בעיקר לנשים שסומכות על עצמן ועל הגוף שלהן ועל המערכת הרפואית הציבורית (לאוו דווקא ה"מחוברות לעצמן"). הרי שום קורס לא יקנה לך את היכולת להתמודד עם האירוע הזה ועם השינויים הפיזיים והרגשיים שאת אמורה לעבור בתוכו. גם אם אני אגיד לך עכשיו את המילה "ציר" , לעולם לא תוכלי לדמיין לעצמך איך את הולכת להגיב לכאב הזה...
אני בעיקר ממליץ לך לקחת דולה. במסגרת השירות שאני נותן כדולה, אני בד"כ מקיים מעין "מיני קורס הכנה ללידה" עם בני הזוג, בפגישה של שעתיים-שלוש. במסגרת הפגישה הזאת, אנחנו עוברים על כל הדברים החשובים. הדבר החשוב ביותר בשירות של דולה זה שאת יכולה "לא לזכור" או "לא ללמוד", בגלל שיהיה שם מישהו שיעזור לך, יראה לכם, ידריך אתכם וילווה אתכם בכל התהליך. זה נותן שקט בראש...
אז על השאלה שלך אם קורס הכנה ללידה או לא אני עונה: "קחי דולה".
גרגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)