מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגלית המקסימה- זקוקה לעזרתךיפעת25/03/2008
היי גלית. מה שלומך. הלידה עברה בשלום, והולך לי עם ההנקה. ואמרת שאני יכולה לכתוב לך בפורום הזה ולשאול שאלות.
אני זקוקה לעזרתך. אני כבר משתגעת ויוצאת מדעתי! אני כבר אחרי כמה שעות של הנקה ובכי, והתינוק כל הזמן רעב! אולי אין לי מספיק חלב? הוא יונק כמה דקות ונרדם. וכשאני מנסה להוריד אותו ממני ולהשכיב אותו במיטה אז הוא מתחיל לצרוח. מה שמרגיע אותו זה רק ציצי!
אני כבר לא יודעת מה לעשות.
מה את מציע? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המיואשת- אל יאוש
עינת אהרן26/03/2008קודם כל מזל טוב. שמחה לשמוע שהלידה עברה בשלום.
כמה מילים על הנקה בימים הראשונים שלאחר הלידה, אשמח אגב אם תרשמי בן כמה התינוק זה מאוד משמעותי. התינוק היה צמוד אליך 24 שעות, נושם איתך, אוכל איתך חלק בלתי נפרד מאמא, ועכשיו הוא בעולם חדש עם מראות, קולות, ריחות, מגע הכל חדש הוא צריך להסתגל לכל כך הרבה דברים חדשים ואת העוגן שלו. את הדבר היחיד בכל החדש הזה שהוא מכיר ורוצה על מנת להרגיש ביטחון ושקט. לכן טבעי שילדך ירצה להיות קרוב אליך הרבה. זה לא פשוט ותובעני אך חלק מהתהליך.
עם זאת יכול להיות שהתחושות בטן שלך נכונות ואולי הוא באמת לא אוכל מספיק ומבקש להיות הרבה על הציצי כדי להשביע את עצמו, אגב כמות חלב אם היא עניין של היצע וביקוש וככל שהתינוק יונק יותר כך כמות החלב גדלה ומתאימה עצמה לצרכים שלו. אבל... מפנה אליך כמה שאלות בסיסיות:
1. האם יש לו יציאות? כמה ביממה? מה הצבע שלהם?
2. כמה חיתולים עם שתן את מחליפה ביום? האם לשתן יש ריח חריף?
3. איך המשקל שלו?
4. האם את מרגישה מלאות בשד? האם יש הבדל לפני ואחרי הנקה?
5. כמה פעמים ביממה את מניקה? האם זה כל הזמן או שאת יכולה לספור?
יש עוד המון שאלות לשאול על מנת לתת תמונה מהימנה ואמיתית לגבי מצבך ועל מנת לענות על השאלות שלך. קשה מאוד לתת הערכה נכונה בלי לראות אותך מניקה, בלי לראות את התפיסה של הקטנצ'יק שהיא מאוד משמעותית להנקה נכונה, יעילה ופעילה.
ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לפנות למדריכה או יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך על מנת שזו תוכל לעזור לך ולענות על השאלות.
את מומזנת ליצור איתי קשר ואמליץ לך על מישהי. את מוזמנת גם להוסיף עוד פרטים לגבי ההנקה בימים אלו אולי יש שינוי אולי יש עוד אינפורמציה להוסיף שאוכל לעזור כי מה ממה שאת מתארת קשה לקבוע משהו קונקרטי ויהיה אפילו לא אחראי מצידי.
דרך צלחה וכל הכבוד על הרצון להניק ולהעניק לתינוקך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק על הנקה- לאמא המיואשת
גלית מוריה שלגי27/03/2008היי. יופי שאת כותבת, ואל תהססי להמשיך ולשאול כל מה שבא לך! בשביל זה אני פה.
לפי ההודעה שלך אני מבינה שבסך הכל הולך לך עם ההנקה. אני רוצה להסב את תשומת ליבך למשהו מאוד חשוב, שלא הרבה אימהות מודעות לו, ורוצה להציע לך משהו אחר לגבי ההתייחסות לבכי של התינוק שלך, וזה - להשתמש בתנועה כאמצעי הרגעה, ולא רק בהנקה או עם ציצי.
אם את חושבת שהוא אוכל, ויש לו מספיק יציאות, והוא עולה במשקל, ועדיין בוכה או לא רגוע- תנסי להחזיק את התינוק שלך וטיילי איתו בבית, או בחוץ, לאיזה 20 דקות. אם את עייפה, תבקשי מבן הזוג או ממישהו קרוב אלייך שייעשה את זה.
אין לך מושג כמה זה יעזור וירגיע את התינוק, ומנסיון- הוא גם יישן הרבה יותר טוב.
הרבה אימהות לא מודעות לכל העניין הזה של תנועה. תנועה נורא חשובה לתינוקות., ויש לה השפעה מאוד חזקה עליהם. התנועה תורמת לשחרר מתח שמצטבר אצל התינוק בגוף והם זקוקים לכך שנניע אותם. הם מצפים לתנועה בדיוק כפי שחוו אותה ברחם.
תינוקות שנעים איתם או מחזיקים אותם הרבה על גוף ההורה- הם בדרך כלל תינוקות רגועים יותר. ( ואל תדאגי- הוא לא "יתרגל לידיים").
תקראי גם את הכתבה שכתבתי על בכי תינוקות- זה גם ייתן לך עוד טיפים...
אז אם את מרגישה שהתינוק עצבני ולא רגוע- תזכרי- לנוע!
אפשר לנוע עם מנשא, או עם כדור פיזיו
מקווה שעזרתי.
גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה והורות ראשונית. מורה ומדריכה למוסיקה ועיסוי תינוקות.
בוגרת לימודי פסיכולוגיה ופסיכותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)