לגלית תודה ועוד שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגלית תודה ועוד שאלה
    יפעת
    29/03/2008

גלית תודה. התשובות שלך כל כך עיניניות ומקיפות. רואים שאיכפת לך. יש לי שאלה לגבי עצירות בהריון- מה אפשר לעשות כדי להקל? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגלית תודה ועוד שאלה

הוספת תגובה

• עצירות בהריון- גלית מוריה שלגי

גלית מוריה שלגי
    30/03/2008

היי יפעת.
    לגבי העצירות- יש מה לעשות. באופן כללי הסיבות לעצירות בזמן הריון , מעבר לפעילות של המעיים שהיא איטית יותר, עלולה לנבוע גם משינה לא סדירה וכמובן מתזונה לא נכונה.
    גם תוספי הברזל שלוקחים בהריון עלולים לגרום לעצירות. שימי לב שאת לא צורכת ברזל בסמוך לאכילת מוצרי חלב או ביצים.
    לגבי תזונה- כמובן להגביר מזון שעשיר בסיבים כמו ירקות, פירות, דגנים, גרנולה. זה יעזור גם למניעת טחורים, ירכך את היציאה ויקל את היציאה.
    אפשר להוסיף פשתן טחון ליוגורט או לשיבולת שועל.
    כדאי להימנע מצריכה של סובין חיטה נקי כיוון שהוא עלול לגרום לחסימת מעיים.
    פירות יבשים ושזיפים יבשים מושרים במיים- יכולים לעזור.
    בנוסף- כדאי לנסות לשבת כל בוקר בשעה קבועה על האסלה ולהמתין. כך הגוף ילמד לפעול וייזכר בשעון הביולוגי הטבעי.
    חשוב! כשיש עצירות, חשוב להקפיד לא ללחוץ! הנזק לרצפת האגן עלול להיות בלתי הפיך. ובעקבות "לחץ" ממושך בשרותים עלולים להופיע טחורים.
    תרגילים לחיזוק רצפת האגן עשויים גם הם למנוע טחורים ולעודד פעילות מעיים.
    חשוב ביותר! בכל מקרה שהוא לא לקחת שום כדור משלשל בזמן ההיריון- עלול לגרום לצירים מוקדמים!
    מקווה שעזרתי
    להשתמע,
    גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה, הנקה, הורות ראשונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות - כאבים חזקים

יפעת
    17/01/2009

רק ליידע את מי שמעונינת לדעת. כשהייתי בחודש שביעי הגעתי לבית חולים עם כאבי תופת בבטן עליונה ותחתונה. זה היה סיוט כיוון שזה לא היה ההריון הראשון שלי ידעעתי דאלו לא כאבי צירים. אבל פשוט לא יכולתי יותר לעמוד בכאב. בבדיקות בבי"ח באמת לא ראו צירים או התקדמות כלשהי בלידה. הייתי מאושפזת איזה יומיים שלושה עם משככי כאבים מטורפים והיה סיוט. בסופו של דבר שאלה אותי אחות אחת מתי היתה היציאה האחרונה שלי??? אני בכלל לא חשבתי בכיוון. אחרי מילון בדיקות פולשניות של לברר אם אני בפתיחה (מה שב"ה לא היה.. ) וצילומים לבדוק אבנים בכליות או אפנדציט פשוט נתנו לי נר (בשביל לשלשל..) והרגשתי נפלא. לא יאומן.ץ נר אחד עשה את העבודה.... בשורות טובות לכולן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה