שאלה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..
    נילי
    21/05/2007

כיצד מתגברים על טראומת הלידה הראשונה?
    יש לי תינוקת בת שנה ושבעה חודשים ושנינו חשים בצורך לילד נוסף
    אך בתוכי אני עדיין שומעת את זעקותי מחדר הלידה-למרות הזמן שעבר
    אני עדיין יכולה לחוש בקירבי את עוצמת הכאבים,התפרים, העומס הריגשי והשינוי הכה מהותי בחיי שאף אחד לא יכול היה להכין אותי אליו,
    אני חשה קונפליקט עצום-רצון לילד מצד אחד ומאידך-פחד שהוא טיבעי-אך זה לא מעודד אותי,אני מנסה להרגיע את מחשבותי,להאמין ולחשוב חיובי בצורה זורמת,אך הפחד משתלט עלי.
    האם זה נכון שאחד הדברים החשובים כדי לצאת מזה זוהי תמיכתו ורגישותו של בן הזוג?
    אני יודעת שלעולם הוא לא יוכל להכיל את עוצמת רגשותי בתחום הזה,טיבעי לחלוטין..
    יש דרך להתגבר?
    אני לא מרגישה "שהזמן עושה את שלו"..

יש לנו תכנון לילד נוסף
    רציתי לשאול מאיזה שלב מערבים דולה בתהליך ההריון?
    האם היא עוזרת בבעיה הריגשית שלי?
    אשמח לתגובה על החוויה שעברתי-אם יש באופן כללי טיפ כיצד מתגברים?
    ושאלה אחרונה-
    איך אני יודעת שה"דולה" היא ב"ראש שלי". כלומר שתתאים לסגנוני האישי?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• לנילי

יעל דגן
    22/05/2007

שלום נילי

נשמע שעברת חוויה קשה שהשאירה אצלך משקעים שהזמן לא יכול להם. הלידה שלך כאם לוותה בתחושות לא קלות, כאבים פיזיים ושינוי כולל בחיים שלא היית מוכנה לו.
    אני מאמינה שהדרך להתגבר על חווית הלידה הראשונה היא לעבד אותה. להבין את התחושות והרגשות שחווית, ממה נבע הקושי והכאב הגדול, מה היה חסר לך בתהליך, מה היה יכול לעזור וכו'. בן הזוג יכול להחמיר את המצב או להקל עליו, אבל לא הייתי מטילה עליו את האחריות לסיטואציה ולפתרונה, יתכן שאף הוא חווה חוויה לא פשוטה בעצמו.
    אני חושבת שאם יש אפשרות עדיף לעשות את עיבוד החוויה לפני כניסה להריון נוסף, ולהגיע להריון החדש ממקום שלם יותר.
    לשאלתך, האם דולה עוזרת בבעיה הרגשית, זה כמובן תלוי בדולה ו"בכלים" שיש ברשותה, את יכולה לבדוק איתה בשיחה הראשונית את האופציה למפגשים נוספים שיעסקו בתיקון החוויה שלך.
    לגבי השאלה מתי מערבים דולה, את יכולה לקרוא תשובה שעניתי בדף זה לגבי הנושא. ולהתאמה בסגנון האישי, לצורך זה נועדה פגישת היכרות בה את יכולה לשוחח עם הדולה, לשמוע אותה, לשאול שאלות וכמו בכל מפגש בין בני אדם להרגיש האם יש ביניכן כימיה והתאמה.

אם יש לך שאלות נוספות אני פה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה