מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיבות הדולההילה07/04/2008
שלום, אני בתחילת ההריון, אך התחלתי לחשוב על קבלת תמיכה מדולה במהלך הלידה, האם אתן בעד? האם מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות הדולה להילה
עינת אהרן07/04/2008הילה בשעה טובה על ההריון, מקווה שהוא עובר עליך בטוב.
באשר לשאלתך בנושא דולה. אני מודה שבאופן אישי לא נעזרתי בדולה בלידות שלי, אולי כי היה פחות מקובל מהיום, אבל ממה שאני שומעת סביבי נוכחות של דולה תורמת, עוזרת, מקלה בקיצור שומעת הרבה דברים טובים.
מציעה לך לבדוק עם עצמך קודם מי האנשים שהיית רוצה שיהיו איתך ברגעים הכי אינטימים שלך (בן-זוג, אמא, חברה) או שאף אחד? האם את מרגישה שיהיה לך נכון להכניס אדם נוסף לחדר הלידה לעבור לידך את החוויה הזו? איזה סוג של עזרה את מרגישה שאת צריכה בלידה?
הדולות בד"כ קובעות מספר פגישות הכנה לקראת הלידה את בהחלט יכולה ליצור קשר עם דולה ששמעת עליה המלצות (אשמח לתת לך בעצמי, ספרי איפה את גרה ואנסה להתאים לך מישהי מהאזור) לפני הלידה ולשמוע ממנה מה התרומה שלה ללידה, מה היא עושה, לבדוק את הכימיה בינכן ובינה ובין אדם נוסף שאולי יהיה איתך בלידה.
אני מאמינה בדולות אבל אם זה נכון או לא נכון להשתמש זו תשובה שאינדיוידואלית לכל יולדת.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)