אפידורל לייט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפידורל לייט
    תמי
    30/05/2007

בוקר טוב!
    שאלתי עוסקת באילחוש האפידורל המפורסם אך בשילוב לידה פעילה.
    האם יש אפשרות לקבל בליס-איכילוב ת"א אפידורל במינון נמוך אשר יאפשר לי להסתובב, להתנועע ברחבי החדר ואף להשתמש במקלחת בכדי לעזור בקידום הלידה? הבנתי שהדבר נקרא "walking" אפידורל.
    האם אתם ממליצים על כך או שקבלת אפידורל משמעה שכיבה פסיבית על הגב במיטה?
    בתודה גדולה מראש,תמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפידורל לייט

הוספת תגובה

• walking epidural - זה מיתוס

גרגי ביבליוביץ'
    30/05/2007

תמי שלום,
    אני מצטער להודיע לך ולכל ציבור היולדות בישראל, שאין דבר כזה הרדמה אפידורלית שמאפשרת להתנועע בחדר או לשהות במקלחת. בשום בית חולים בארץ.

נכון שכיום משתדלים להשתמש במינונים נמוכים של תרופות הרדמה שיאפשרו מידה של תחושתיות בעת הלידה, אך בשום אופן לא קיימת הרדמה אפידורלית שמאפשרת תנועה חופשית של היולדת. ה- walking epidural הוא רק מיתוס.

מה שכן מאפשר ללידה להתקדם במידה של תנועתיות לאחר מתן האפידורל זה נוכחות של דולה בחדר הלידה. הדולה יכולה לעזור לך לשנות תנוחות או לנועע לך את האגן, כך שהלידה תמשיך להיות בתנועה מסויימת גם לאחר האפידורל. כמובן, שזה יהיה בשכיבה על המיטה ובחיבור למוניטור רציף.

מרגיז אותי שמישהו מבטיח ליולדות דבר שלא קיים במציאות, רק מתוך תרגיל שיווקי. הרי את יודעת יפה מאוד שאין כזה דבר "ללכת עם ולהרגיש בלי". לכל התערבות רפואית בלידה יש משמעויות לגבי היכולת של הלידה להתקדם באופן טבעי. על אחת כמה וכמה להרדמה אפידורלית.

אני מציע לך לא ללכת שולל אחרי הבטחות שווא ולהבין שאם את בוחרת לקבל אפידורל, זה לא יאפשר לך להיות בלידה פעילה כמו לידה טבעית. בסופו של דבר זו בחירה ואחריות שלך.

גרגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרגי, תודה רבה לך על התשובה הכנה.

תמי
    30/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה