שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    ראובן
    14/05/2008

שלום רב,
    רציתי לשמוע על רגל אחת, מהן שיטות לזירוז לידה טבעי, ולזירוז לידה רפואי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• זירוז לידה

גלית מוריה שלגי
    17/05/2008

אהלן ראובן. ישנן מספר דרכים לזירוז לידה בשיטה הטבעית ובשיטות הקונבנציונליות, קשה לפרט כאן את כולן. אשתדל לפרט כמה שיותר. אתה יכול גם לשלוח לי הודעה במייל או להיכנס לאתר שלי שם תמצא הרבה יותר חומר על כך. ובכל זאת על רגל אחת- מקווה שזה יספק אותך:
    זירוז בשיטות רפואיות:
    פרוסטגלנדינים- הפרוסטגלנדין הוא הורמון שקיים ברירית הרחם ובנוזל הזרע, והוא עשוי לגרום לריכוך צוואר הרחם ולהתפתחות צירים יעילים בתוך שעות ספורות.
    פיטוצין- "חיקוי" סינתטי של הורמון ה"אוקסיטוצין" שנמצא בנוזל הזרע של הגבר.עשוי לעורר צירים.משמש גם להשראת לידה וגם לזירוז לידה.
    בלון- שיטה להשראת לידה. מתבססת על החדרת קתטר לצוואר הרחם וניפוח בלון מלא מים בתוכו. במרכזים מסוימים מוסיפים על כך גם הזלפת נוזלים דרך הקתטר. בצורה זו יוצרים לחץ מכאני על צוואר הרחם שעשוי לעודד שחרור פרוסטגלנדינים שייתכן שיגרמו לריכוך הצוואר ולהתחלת פעילות רחמית. הזלפת המים עוזרת להפרדת קרומי השפיר מדופן הרחם, ומעודדת אף היא שחרור של פרוסטגלנדינים.
    סטריפינג- זהו בעצם "גירוי" הקרומים דרך צוואר הרחם במטרה להביא להפרשת חומרים שנקראים פרוסטגלנדינים, שהם חומרים המשתחררים בתהליך הלידה.
    פקיעת מי שפיר:
    בזמן בדיקה וגינלית מחדירים אל תעלת הלידה מכשיר דמוי מסרגה בעל קצה מעוגל, שבעזרתו פוקעים את קרומי השפיר.
    אני מוסיפה לך בתשובה הבאה שיטות טבעיות יותר.
    מקווה שעזרתי

גלית מוריה שלגי
    מדריכת הכנה ללידה והורות ראשונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה