מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לידהנויה18/05/2008
שלום, לא הבנתי מהו תפקידה של המנהלת השניה בפורום, מה עושים לאחר לידה עם מדריכה, במה היא עוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנויה
עינת אהרן18/05/2008מלווה לאחר לידה (דולה פוסט-פרטום) היא אשת מקצוע אשר מסייעת ליולדת ובני משפחתה לאחר הלידה. הסיוע הניתן הוא במישור הפיזי, רגשי וכן היא מהווה מקור לידע מקצועי באשר לילוד והיולדת בשבועות הראשונים לאחר הלידה.
זהו מקצוע חדש יחסית בארץ ואל כן לא מאוד מוכר. במדינות שונות באירופה המקצוע בו אני עובדת הוא מקצוע לכל דבר וניתן כשרות שהמדינה מעניקה לכל יולדת בצאתה מבית החולים הביתה (מי יתן ונגיע ליום הזה...).
הימים לאחר הלידה אינם פשוטים, לעיתים בעקבות לידה טראומיתית, השתוללות הורמונילית , קושי בהסתגלות למצב החדש ועוד ועוד. המצאותה של דמות מקצועית ואוביקטיבית יכולה להוות מקור תמיכה ועזרה אדירה ליולדת. המלווה מכוונת כולה לצרכים של היולדת. סיוע מאיין זה יכול לאפשר ליולדת "משכב לידה" כמו שצריך על כל המשתמע מכך. אני מודה שיש לי לא מעט יולדות שאני מגיעה ועובדת איתן גם שבועות ארוכים לאחר הלידה כי פתאום דברים עולים, קשיים מציפים ויש צורך בעזרה.
אני מעריכה כל מי מאיתנו שמצליח לבקש עזרה ואל כן אישה שמוכנה להסתייע בעזרה שלי אני מוכירה זאת ונהנת מכל רגע בתהליך שאנו עוברות יחד.
את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא ביתר פירוט על סוגי העזרה שמלווה לאחר לידה מעניקה ועל המשמעות של נוכחותה לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)