מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דולה בבית חולים- שאלה לגרגיטלי06/06/2007
קראתי את התשבה שלך לשאלה הקודמת. כתבת שם שיש מיילדות שמוציאות את הדולה מחדר הלידה. מה המעמד של הדולה מבחינה חוקית? מותר לה בכלל להיות בחדר לידה או שזה תלוי בנדיבות ליבם של הרופאים והמיילדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעמד הדולה
גרגי ביבליוביץ'06/06/2007היי טלי,
הנושא של נוכחות הדולות בבתי חולים הוא נושא די טעון. מצד אחד, המקצוע אינו מוכר ואין לו תקן מקצועי. רוב בתי החולים לא מאפשרים כניסת דולות באופן רשמי אך מעלימים עין ומאפשרים, לרוב, את כניסת הדולות. מצד שני, יש דרישה הולכת וגוברת מציבור היולדות להגיע עם דולה לחדר הלידה. זה מכניס את המערכת הרפואית לבעיה מכיוון שהם רוצים להיות שיווקיים ולהיענות לדרישות הציבור.
זאת הסיבה שאני עובד בתל-השומר. זה בית החולים היחיד בארץ שלקח החלטה אמיצה וארגן שירות דולות מסודר עם צוות דולות מנוסות, שנחשבות לחלק מצוות חדר הלידה. אני עובד שם מכיוון שאני לא רוצה להיות בחזקת "מתגנב" בשום חדר לידה. בנוסף, עצם העובדה שהצוות המקצועי בתה"ש מכיר אותנו וסומך עלינו, מהווה יתרון עצום עבור היולדות.
היום המצב הוא כזה שכשאת לוקחת דולה לבית-חולים, למעט בתה"ש, יש איזשהו סיכוי שמישהו יבקש ממנה לצאת מחדר הלידה או לא יסכים עם השיטות שלה ואז יווצר עימות מול הצוות המקצועי. אני אישית לא מוכן להתעמת עם צוות מקצועי על חשבון היולדת. אני חושב שזה לא לעניין.
מקווה שזה מספק לך תשובה. אם תרצי עוד מידע, אשמח לספק.
גרגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)