מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחלי27/05/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת מתי עלי להגיע לבית חולים ללדת. מה הם הסימנים שאמורים לגרום לי ללכת לבית חולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לצאת לחדר לידה
גלית מוריה שלגי27/05/2008היי חלי. ברוכה הבאה לפורום. אני אחלק לך את התשובה ל-2:
1- סימני אזהרה שמבחינתי אם הם מופיעים יש לעלות כמה שיותר מהר כדי לא לקחת סיכון. עדיף לעלות שיבדקו ויראו שהכל בסדר. הסימנים האלו הם:
א-אם את מרגישה בירידה משמעותית בתנועות העובר או כלל לא מרגישה תנועות עובר, למרות שאכלת שוקולד או משהו מתוק אחר ושכבת במנוחה על צד שמאל.
ב-אם את מדממת (דימום טרי). ג-אם יש לך כאבי ראש, כאבי בטן חזקים, במיוחד בבטן העליונה,או טשטוש בראייה - תסמינים העלולים להצביע על רעלת הריון או על הפרדות שיליה.
ד-אם בבדיקת רופא מתגלה עלייה חריגה בלחץ הדם. ה- ירידת מים מקוניאלית: מים עכורים בצבע חום.ו- חבלה או נפילה או מכה חזקה בבטן.
והכי הכי חשוב: אם לך יש איזושהי הרגשה שמשהו לא בסדר. לכי על זה. האינטואיציה האימהית אף פעם לא טועה.
2- אם כבר התחילו צירים, הטיפ הכי חשוב שאני יכולה לתת לך- להישאר בבית כמה שאפשר. לא למהר לעלות לבית חולים. לא למהר לעלות לבית חולים לא למהר לעלות לבית חולים...
השלב הראשוני של הלידה שנקרא גם השלב הלטנטי- הטרום לידה פעילה.שלב זה מאופיין בפעילות רחמית סדירה המלווה בפתיחה ובמחיקה איטית של צוואר הרחם. בלידה ראשונה השלב הזה נמשך בממוצע 8-12 שעות.רוב הנשים מגיעות לחדר הלידה מוקדם מדי. אולי מתוך חשש, או התרגשות, אלא שהשהות בשלב זה בבית החולים וההמתנה ללידה עלולות להיות חוויה מורטת עצבים, שעלולה אף לעכב את הלידה. חוצמזה הקריטריונים לקבלה לחדר לידה זה לפחות פתיחה של 3 ס"מ, כך שאם תעלי מוקדם מדי, או שישלחו אותך חזרה הביתה, או שהצוות בבית חולים שמעוניין למנוע מצב בו הלידה כולה תימשך יותר מ-24 שעות, ירצו לתת לך זירוז בעירוי של פיטוצין דבר שעלול לסבך את הלידה הטבעית. לכן בשלב זה, אם אין ירידת מים או דימום, ואם האישה מרגישה את תנועות התינוק, כדאי לשקול להישאר בבית ולנסות לעבור חלק מן הלידה באווירה נעימה וביתית. במצב כזה ההורמונים שאמורים לסייע לך בלידה יופרשו בצורה מקסימלית ללידה, והסיכוי ללידה טבעית וללא סיבוכים מיותרים גבוהים יותר. אם הגעת כבר לבית חולים- את כבר בידיים שלהם, וגם האווירה, הלחץ עלולים לעכב צירים ולסבך את הלידה שלא לצורך.
מתי כן לצאת לבית חולים?- אם הנסיעה לבית חולים לא ארוכה מדי ( פחות משעה נסיעה)בד"כ מומלץ לגשת לבית החולים כאשר הצירים מופיעים בתדירות של כל 5 דקות ציר,ושכל ציר נמשך כ 40 עד 45 שניות. ושהמצב הזה נמשך לפחות שעתיים.
בבית קל יותר להתחיל בתהליך המאפשר להתחבר עם הרצונות והצרכים האישיים. שימוש במגע, מוסיקה, קולות, אורות, שמנים, מים, מדיטציה או דמיון מודרך- עשויים לסייע ליולדת להיות קשובה לעצמה ולתהליך המתרחש בגופה. התיק לבית החולים כבר אמור להיות מוכן בשלב זה כדי שתוכלי לצאת בכל רגע. זהו. מקווה שעזרתי.
את מוזמנת לכתוב לי גם למייל ולהיכנס לאתר שלי ולקרוא עוד חומר בנושא.
גלית מוריה שלגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)