דולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דולה
    נעמה
    28/08/2008

אני ממש מתלבטת האם לקחת דולה או מיילדת אישית. בעיקרון לא תכננתי זה או זה- אבל הסיפורים שאני שומעת לא נעימים כ"כ ואני די מתה מפחד. מה עדיף לקחת ומה ההבדלים העיקריים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דולה

הוספת תגובה

• היי נעמה.

גלית מוריה שלגי
    29/08/2008

היי נעמה. ברוכה הבאה. מקווה שההריון בסדר ושאת בסדר.
    לא יודעת אילו סיפורים שמעת, ומאילו בנות שמעת את הסיפורים שמפחידים אותך. האם אלו בנות שעברו הכנה ללידה, האם מבנות שיילדו עם דולה? האם מבנות שחוו לידות טראומטיות?
    למה לפחד? אל תתני לסיפורי האימה הללו להשפיע עלייך. יש המון לידות וסיפורי לידה מדהימים וחשוב שתזיני את עצמך יותר בסיפורים כאלו. לאחר שתעברי קורס הכנה ללידה תביני למה אני מתכוונת.
    בסופו של דבר הכל תלוי באיך את ניגשת ללידה שלך! עד כמה את מוכנה לקחת חלק פעיל בלידה שלך. כי בסופו של דבר, גם אם תהיה איתך המיילדת הכי מדהימה בעולם, או הדולה הכי מדהימה בעולם, אלו יוכלו להיות לך לעזר רב אם את תהיי מחוברת לתהליך הלידה שלך. רק אם את תדעי מה לעשות כדי לעזור לעצמך ולתינוק שלך להיוולד!
    מבחינה מקצועית, דולה- היא לא מיילדת. היא כשמה כן היא. מלווה בלידה. דולה טובה תתן לך את כל התמיכה הרגשית, פיזית, תעסה ותעשה כל שתבקשי בלידה, תפקידה גם להעביר לך הכנה ללידה,ובכלל להיות בשבילך ולתמוך בך ובבן זוגך בכל התהליך של הלידה. לכן מאוד חשוב שתבחרי דולה שיש לך חיבור עמוק ואמיתי איתה, כי היא זו שהולכת להיות איתך ברגע השיא שלך- רגע הלידה ותחילת האימהות שלך.
    זכרי שמבחינה מקצועית, תפקיד הדולה לצערי עדיין מוגבל הים בחדרי לידה. דולה היא לא חלק מהצוות הרפואי של בית החולים, ואין לה רשות מן הסתם להתערב כל כך לצוות הרפואי בדרך העבודה שלו.
    דולה טובה יכולה לעזור לך לחוות לידה טובה, מעצימה וקלה. שוב תלוי בשיתוף הפעולה שלך ובחלק שאת צריכה לקחת בכל התהליך.

לגבי מיילדת פרטית- אם יש לך מיילדת שככה מתאימה לך הגישה שלה והראש שלה, אז כדאי אם את יכולה להרשות לעצמך. עשי חושבים עם עצמך אולי תרצי מיילדת שמתמחה גם בלידה טבעית או בלידת מים, או רק מיילדת קונוונציונאלית. יש גם מיילדות שהן גם דולות, ויש רופאים מיילדים. יש רופאים מיילדים עם גישה מאוד הוליסטית ששמה אותך- היולדת במרכז, וזה האמת- הכי שווה.
    אז תחשבי לך וקבלי החלטה..

מקווה שעזרתי והמשיכי לעדכן
    מוריה גלית שלגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה