מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגרגיאלון08/07/2007
שלום גרגי,
אני מתלבט בין כמה מקצועות שאני רוצה ללמוד, ברור לי שאני רוצה ללמוד בתחום מקצועות הבריאות, אני חושב על להיות דולה, ועד עכשיו לא ראיתי אף גבר כזה חוץ ממך אז רציתי לשאול אותך אם אתה ממליץ לי להיות דולה או שזה תחום בעייתי מדי בשביל גבר.
אני מקווה שזה בסדר לשאול שאלה אישית כזאת כאן. אם לא, אני מתנצל על השאלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לאלון
גרגי ביבליוביץ'09/07/2007אלון,
אני מבין את ההתלבטות שלך. אני נמצא במקום הזה כבר 7 שנים, בתור דולה וגבר שעוסק במקצוע המיילדות. איך להגיד לך...זה בא בגלים. אין תשובה חד-משמעית. להיות גבר בתחום המיילדות מכריח אותך להרבה אורך רוח וסבלנות.
קודם כל, כמוך, אני יודע שהיעוד שלי הוא במקצוע בריאותי/טיפולי. תמיד ידעתי. התנסתי בכל מיני תחומים אבל האמת היא שמצאתי קושי בטיפול במחלות. מחלה זה דבר אחד ולידה זה דבר אחר. ההיפך. לידה זו לא מחלה. ככה הגעתי לשם...
אני יודע שזו דרך קשה אך מתגמלת. אגב, לא מבחינה כלכלית. אם אתה רוצה לבסס את הפרנסה של המשפחה שלך על מקצוע הדולה, חפש משהו אחר.
בשביל להתפרנס טוב מתמיכה בלידה אתה צריך לעשות לפחות 5 לידות בחודש. אבל, אם אתה רוצה להחזיק במשפחה שלך שלמה, אל תעשה 5 לידות בחודש. לידות זה ימים ולילות של עבודה, בלי לדעת מתי זה מתחיל או נגמר.
בקיצור, אלון, אם אתה רוצה לעסוק במקצוע המיילדות, אני ממליץ לך להתחיל מבסיס יותר רחב, כמו בי"ס לסיעוד (אח סיעודי). אתה יכול להחליט שאתה לוקח את זה לכיוון המיילדות ולהיות אח מיילד. כאלה יש כיום יותר גברים. יש לפחות 5 אחים מיילדים פעילים בבתי החולים. המיילדות (וגם המיילדים) עוסקים לפעמים גם בליווי לידות באופן פרטי.
תודה על השאלה.
גרגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)