פיקוח על דולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיקוח על דולות
    קרן
    11/07/2007

רציתי לדעת בבקשה מי מפקח על דולות. הן נמצאות תחת פיקוח משרד הבריאות או גוף אחר? יש מישהו שנותן אישורים ומשעה דולות שהתרשלו? אני צריכה לראות הסמכה כלשהיא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיקוח על דולות

הוספת תגובה

• פיקוח

גרגי ביבליוביץ'
    12/07/2007

שלום קרן,

לצערי לא. אין מי שיפקח על דולות. בעיקרון, בל מי שרוצה קורא לעצמה דולה, יכולה. זה לא מקצוע מוכר ולא רשום במשרד הבריאות. השאלה הגדולה היא: האם בכלל צריך להיות פיקוח רשמי על דולות? זאת שאלה שנעוצה בעצם הויכוח על המקצוע וגבולותיו.

בעיקרון, דולה זה כל מי שנוח לך שיהיה סביבך בלידה ותומך בך. למה? כי היא/הוא משרים עלייך רוגע וביטחון. זו יכולה להיות אימא שלך, זה יכול להיות בן-הזוג שלך וזו יכולה להיות "דולה מקצועית". אבל זה כמובן רק העיקרון. בשטח זה קצת שונה...

היתרון הגדול שבדולה מקצועית הוא לא ההכשרה שלה, כי הרי את לא מחפשת עוד "אנשי מקצוע" בחדר הלידה שלך, להיפך. היתרון נמצא בכמות הלידות שהדולה ליוותה. בקיצור, אני חושב שבענייני לידה, הנסיון בשטח הוא הדבר החשוב ביותר. דולה שמלווה 3 לידות בחודש בממוצע, אמורה אחרי 5 שנים במקצוע להיות בעלת נסיון בליווי של כ- 180 לידות. מכאן במקצועיות והביטחון.

אני יודע רק דבר אחד: מה שהכין אותי למה שקורה בחדר לידה זה חדר הלידה עצמו ולא שום קורס או מבחן או תעודה. זאת גם הסיבה, שוב, שאני בוחר לעבוד בתל-השומר. שם יש צוות דולות קבוע המורכב מדולות בעלות נסיון רחב ביותר. כל אחת (ואחד) מהדולות של תה"ש עבר לפחות 250-300 לידות.

אני ממליץ לך לשאול את הדולה לעתיד שלך כמה לידות היא ליוותה. מכאן, תחליטי בעצמך לגבי מי שאת רוצה שיהיה בלידה שלך...

גרגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה