מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דולה ללידה 2 אחרי קיסרי?בהריון 211/07/2007
שלום,
לצערי בלידה ה-1 שלי ילדתי בניתוח קיסרי עקב חוסר התקדמות בלידה.
אני בהריון 2 ומאוד רוצה ללדת לידה רגילה, האם כדאי לי להיעזר בדולה על מנת למנוע "טעויות" שהיו בלידה ה-1? מה הסיכויים ללידה רגילה אחרי קיסרי כשהתינוק יחסית גדול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
בהריון 216/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולה ללידה וגינלית אחרי קיסרי
אביבה- דולה17/07/2007שלום יולדת 2
שמחה לענות על שאלתך המצויינת.
ראשית חשוב לדעת שאם את בריאה, ההריון בריא, הרחם החלים היטב מהצלקת
ואת רוצה ללדת לידה וגינלית אחרי קיסרי- ישנו סיכוי של כ 70 % ללדת לידה וגינלית.
כך שמבחינה רפואית אם הכל תקין הרופאים יציעו להתחיל לידה רגילה, תוך כדי ניהול לידה "בסיכון גבוה" ,
והשאלה? איך עושים זאת בסיכויי הצלחה גדולים יותר? תוך כדי שמירה על בריאותכם?
כאן בדיוק נכנסת לתפקיד הדולה.
הכנה ותמיכה רציפה ע"י דולה מנוסה ומקצועית תוכל לאפשר לך להעלות את הסיכוי ללדת לידה וגינלית. היא תדריך אותך ותלווה אותך לאורך הצירים והלידה.
הצוות הרפואי יטפל בך, אך תוספת הדולה תיתן לך תמיכה משמעותית גם פיזית וגם ריגשית לאורך כל הדרך.כבר מעצם נוכחותה היא משרה רוגע ובטחון ליולדת (ולבן הזוג) כך שהלידה יכולה להתקדם ולהתפתח. וכמובן שיש לה את הכילים והניסיון להקל ולתמוך ביולדת.
השימוש ברפואה משלימה ע"י דולה יכול להיות משמעותי במיוחד בלידה שכזו, מכיון שאם יש צורך להשתמש בזרוז צירים, זה לא אפשרי, ולדולה יש כילים עדינים שיכולים לסייע.
בהצלחה, לידה טובה
אביבה-דולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה רגילה לחר ניתוח קיסרי
ורד31/07/2007אני מבינה את שאיפתך ללידה רגילה ואכן זו חוויה אדירה. אני גם מאמינה שיולדת כמוך עם רצון עז, תוכל עם תמיכה נכונה במהלך הלידה להצליח בכך. שני הגורמים המשמעותיים להצלחת התהליך הם: 1) להמנע מלשכב במיטה בח. לידה ולהיות בתנועתיות עם מנוחה קלה מדי פעם.
2) אם תרצי בהרדמה אפידורלית, דבר שתוכלי להחליט רק במהלך הלידה כאשר תיראי כיצד את מצליחה להתמודד עם הכאב, עשי זאת רק כאשר תהיי בפתיחה של כ-5 ס"מ. כי בשלב מוקדם זה עלול להפסיק את הצירים, ולאחר ניתו קיסרי אין אפשרות לתת זרוז, מה שיוביל אותך לניתוח חוזר.
יש רק שתי בעיות העלולות לשנות את שאיפתך ללידה רגילה, והן העובר הגדול כפי שציינת. לאחר ניתוח קיסרי בעבר במקרה של עובר גדול נוכחי נוטים לנתח מחשש לקרע של הרחם באזור הצלקת הניתוחית.. ובנוסף, העובדה שעברת ניתוח בעבר עקב חוסר התקדמות בלידה יכול להעיד על דיספרופורציה בין קטרי הראש של העובר לאגן שלך, מה שיכול להיות שוב בלידה זו ובעיקר אם העובר גדול.
בכל מקרה שווה לתת צ'אנס ללידה רגילה אלא אם כן זו הוראה רפואית מפורשת ללכת לניתוח קיסרי חוזר
שיהיה לך בהצלחה וכל טוב - ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)