תעודות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעודות
    אתי
    26/08/2007

האם כל דולה היא גם מיילדת מוסמכת? ז"א, איזה תעודות/הסמכות יש לדולה ממוצעת? מה אני אמורה לבדוק על הדולה שאני מגיעה אליה דרך מודעה באתר אינטרנט?

תודה וסליחה על ריבוי השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעודות

הוספת תגובה

• איך הצליחו לבלבל אתכן עם דולות

מחפשת מקום
    31/08/2007

האם כל דולה היא גם מיילדת מוסמכת?
    נו באמת...
    דולה למדה (אם בכלל, כי אין שום חוק שמגדיר מה זה, מי זה, מי מסמיך וכו', גם סבתא שלי יכולה להכריז על עצמה שהיא דולה) בקורס של איזה חצי יום בשבוע במשך כמה חודשים וזהו. תפקידה בסך הכל ללוות את היולדת, לעודד אותה, לתמוך בה וכו', אבל אסור לה לבצע שום פעולה רפואית. אסור לה בעצם ליילד, לגעת בתינוק וכו'.
    מיילדת לומדת 4 שנים מלאות (3 כדי להיות אחות מוסמכת ועוד שנה מיילדות) וצריכה מבחנים, פיקוח, רשיונות ותעודות של משרד הבריאות.

מבחינת הניסיון בלידות, לדולה מבוקשת ועסוקה, יוצא להשתתף במקרה הטוב ב-3-4 לידות בחודש, בעוד שלמיילדת יוצא ליילד מספר כזה של יולדות במשמרת ממוצעת אחת בחדר לידה. כלומר 20 שנות ניסיון של דולה, לא יביאו אותה לניסיון בלידות, כמו שנה אחת של מיילדת בבית חולים

בקיצור, מיילדת טובה, אנושית ותומכת, יכולה בהחלט להיות גם דולה, אבל אף דולה לא יכולה להיות מיילדת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה