מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעודותאתי26/08/2007
האם כל דולה היא גם מיילדת מוסמכת? ז"א, איזה תעודות/הסמכות יש לדולה ממוצעת? מה אני אמורה לבדוק על הדולה שאני מגיעה אליה דרך מודעה באתר אינטרנט?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך הצליחו לבלבל אתכן עם דולות
מחפשת מקום31/08/2007האם כל דולה היא גם מיילדת מוסמכת?
נו באמת...
דולה למדה (אם בכלל, כי אין שום חוק שמגדיר מה זה, מי זה, מי מסמיך וכו', גם סבתא שלי יכולה להכריז על עצמה שהיא דולה) בקורס של איזה חצי יום בשבוע במשך כמה חודשים וזהו. תפקידה בסך הכל ללוות את היולדת, לעודד אותה, לתמוך בה וכו', אבל אסור לה לבצע שום פעולה רפואית. אסור לה בעצם ליילד, לגעת בתינוק וכו'.
מיילדת לומדת 4 שנים מלאות (3 כדי להיות אחות מוסמכת ועוד שנה מיילדות) וצריכה מבחנים, פיקוח, רשיונות ותעודות של משרד הבריאות.
מבחינת הניסיון בלידות, לדולה מבוקשת ועסוקה, יוצא להשתתף במקרה הטוב ב-3-4 לידות בחודש, בעוד שלמיילדת יוצא ליילד מספר כזה של יולדות במשמרת ממוצעת אחת בחדר לידה. כלומר 20 שנות ניסיון של דולה, לא יביאו אותה לניסיון בלידות, כמו שנה אחת של מיילדת בבית חולים
בקיצור, מיילדת טובה, אנושית ותומכת, יכולה בהחלט להיות גם דולה, אבל אף דולה לא יכולה להיות מיילדת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)