שאלה על אפידורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על אפידורל
    מוניקה
    09/10/2007

דיברתי עם כמה נשים שילדו והן סיפרו לי שאפידורל זה מסוכן ויכול לגרום לשיתוק, אבל הלידה כל כך כואבת שאי אפשר להימנע מזה.
    אני פוחדת להשתמש באפידורל אבל מצד שני אני לא רואה את עצמי עוברת את הכאבים של הלידה. כדורים אחרים נגד כאב לא עוזרים או שפשוט לא נותנים ליולדות משהו חזק כמו מורפיום שנתנו למשל לסבא שלי ז"ל כשהיה לו סרטן?
    אם אני מתחילה בלי אפידורל והכאב בלתי נסבל, אפשר להתחרט ולבקש שיזריקו לי?
    תודה רבה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אפידורל

הוספת תגובה

• ביצוע האפידורל יכול לגרום לכל מיני

סיון אופירי
    09/10/2007

תופעות לוואי ויש לו הרבה מאד חסרונות גם לאמא וגם לתינוק. אבל יש מקרים שבהם אפידורל הוא ממש הצלה.
    אני לא רואה סיבה לפחד ממשהו שאולי תחושי בעתיד. אל תתעסקי בזה כרגע, כי כל מה שאת רואה בעיני רוחך הוא רק "סרטים" שאת מריצה בדימיונך.
    אם יכאב לך, תקחי אפידורל, אם לא יכאב, אל תקחי.
    לא נותנים מורפיום, לפעמים נותנים פתידין פנרגן שהוא ממשפחת המורפיום אבל מאד לא מומלץ לקחת אותו. להבדיל מסבך ז"ל שנאבק עם מחלה קשה, לכאב שהוא חש לא היתה מטרה. בלידה לכאב יש מטרה וככל שכואב יותר, את מתקדמת יותר בלידה ובקרוב תפגשי גם את תינוקך. כאב הוא מצב נתון, הסבל הוא בחירה שלך. את יכולה לבחור לסבול ואת יכולה לבחור ללדת בשמחה.
    דרך אגב, יש נשים שלא חשות כמעט כאב. עם הרבה מודעות ועבודה פנימה, את יכולה להיות אחת מהן. אני ממליצה לך בחום על קורס הכנה ללידה שיכין אותך להתמודדות עם הצירים ויפחית את הפחדים שאת חשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה