מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהקרין07/03/2010
אתמול הייתי בסיור בחדר לידה של ליס
והמיילדת אמרה שלא מביאים שם אפידורל אלא רק אפיקל מזה שנתיים!
ואילו חברה שלי שילדה שם לפני חצי שנה וידיד שלי שנמצא שם בקורס הכנה ללידה אומרים שבליס מביאים אפידורל!
אשמח לדעת:
1. מה מביאים ב"ליס" אפיקל או אפידורל?
2. מה ההבדל?
3 . האם יש תחושות \צירי לחץ או כאבים מסוימים שאני ירגיש עם האפיקל שלא הייתי מרגישה עם האפידורל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליס
גלית מוריה שלגי09/03/2010למיטב ידיעתי בליס יש את האפיקל. ההבדל בין אפיקל לאפידורל:ה"אפיקל" הינה שיטת אלחוש אפידורלית, המשלבת בין חומרים אופיאטים לחומרי הרדמה אפידורלים, הניתנים בריכוזים נמוכים. השילוב החדש משכך את תחושת הכאב האופיינת לצירי הלידה, מחד ומונע את החסימה המוטורית של פלג הגוף התחתון, האופיינית להרדמה אפידורלית קלאסית, מאידך. אחד החסרונות הבולטים של האפידורל הקלאסי הינו אובדן התחושה ושליטה על פלג הגוף התחתון, המתבטא בהגבלת התנועתיות של היולדת, בצורך להישאר בשכיבה במיטה, ולעיתים באי שליטה על הסוגריים. ה"אפיקל", בניגוד לזאת, מחזיר לאשה את התחושה המלאה בפלג הגוף התחתון וכפועל יוצא, את השליטה על גופה. עם האפיקל, האשה יכולה להסתובב בחופשיות במיטה, לרדת מן המיטה, לשבת על כסא, או כדור ואף ללכת לשירותים או להתקלח, זאת מבלי שנפגע האפקט האפידורלי, דהיינו: שיכוך הכאב. עצם העובדה שהיולדת נמצאת בתנועה עשויה להביא לכניסה טובה יותר של העובר לתעלת הלידה (שלב 2). כמו כן, הניסיון הקליני מוכיח כי לידות עם אפידורל קלאסי נוטות להיות מעט ארוכות יותר. שיהיה בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)