מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!!יפעת03/12/2007
היי גלית. עברתי את שבוע 42 ולא התפתחו לי צירים. ובבית החולים הציעו לעשות לי בלון.זה כואב? מסוכן?
עני לי בבקשה בהקדם... אני רוצה לידה טבעית, ופוחדת שהכל יתפקשש לי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
גלית מוריה שלגי03/12/2007היי יפית. קודם כל אין סיבה לדאגה. אם אין בעיה עם העובר, וההיריון תקין, אפשר להירגע. זה שעברת את שבוע 42, זה לא אומר כלום. אני מכירה נשים שילדו גם אחרי שבוע 44! תלוי מי הרופא, ועד כמה הוא סומך על עצמו. כמובן שחשוב להיות במעקב ולבדוק שהכל בסדר.
שבוע 42-43- הרי החישוב לא באמת מדוייק.
לגבי הבלון שהציעו לך- חשוב לדעת, שזכותך לסרב לכל דבר. לא חייבים להסכים לכל מה שמציעים. חשוב לשאול את הרופא למה ומדוע הוא רוצה לבצע זאת, לבקש שיסביר יתרונות, חסרונות, ועד כמה הדבר נחוץ.
זכרי: את ובן זוגך המחליטים הבלעדיים בסופו של דבר. זכותך אפילו לסרב להתאשפז..
הנטייה שלי האישית- היא לחכות שתתפתח לידה טבעית, ואפשר לחכות עוד יום יומיים, רצוי בבית. כשאת כבר בבית החולים- את כבר בידיים של הרופאים, את לא בסביבה הטבעית שלך, קצת מלחיצים פה ושם, ויכולים להתערב שלא לצורך. לשיקולך.
לגבי הבלון- משתמשים בבלון כאמור על מנת לגרום ללידה. זו שיטה שמבוססת על החדרת קתטר (צינורית דקה) לצוואר הרחם וניפוח של בלון מים בתוכו. ככה בעצם יוצרים לחץ מכאני על צוואר הרחם שעשוי לעודד שחרור פרוסטגלנדינים שאמורים לרכך את צוואר הרחם ולגרום להתחלת פעילות רחמית.
זו שיטה יחסית עדינה כי אין התערבות כימית על העובר.
החיסרון שלה זה שחייבים להישאר בבית החולים, כמה שעות טובות, והיא מגבילה אותך בתנועה.
מחזיקה לך אצבעות.
גלית מוריה-שלגי- מדריכת הכנה ללידה והורות ראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)