הכנה - ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה - ייעוץ
    מישהי
    05/12/2007

מזל טוב על הפורום. יש לי שאלה:

לפני כשנתיים ילדתי את בני בניתוח קיסרי מיותר וטראומטי. אני בשבוע 25 והפעם ברור לי לחלוטין שזו תהיה לידה טבעית לגמרי. אחרי התלבטות רבה, לידת בית ירדה מהפרק, בעיקר מפני שלא מצאתי מיילדת שתלווה אותי ואין לי מספיק ביטחון ללדת עם דולה לבד בבית.

הלידה תהיה לידה פרטית בלניאדו או במעייני הידועה. עד כאן הפורמליסטיקה.

אני רוצה להתכונן ללידה מכל הבחינות. בפעם הקודמת נבהלתי מאוד מהכאב ובעיקר מהפחד. הצלחתי להתמודד עם הצירי כל עוד הייתי חופשייה ופעילה. כשהתעקשו איתי על מוניטור של שעה (!!) בשכיבה במיטה לא הייתי מספיק אסרטיבית ובמקום לדרוש שינתקו אותי מהמטרד דרשתי אפידורל (שהתחיל את כל שרשרת הסיבוכים שהובילו לניתוח). ברור שהפעם עלי להיות מוכנה הן פיזית והן נפשית. יש לי קצת נטייה להדחיק ולומר" יהיה בסדר- אני כל כך לא רוצה להגיע לניתוח שאוכל לעמוד בכל דבר" אבל בליבי אני יודעת שזה לא מספיק. מבחינה גופנית ההיון עובר עלי בצורה מצויינת. אני עושה פילאטיס ויוגה. מבחינה נפשית ההריון הזה עובר עלי בשלווה ובנחת. קראתי את "טבעי ללדת" מכל הכיוונים, קראתי את "ללדת בבית", אני קוראת המון סיפורי לידה כדי לקבל השראה...איך אתן מציעות להתכונן פיזית ונפשית ללידה? כל עצה\תוסבנה=המלצה תתקבל בברכה. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה - ייעוץ

הוספת תגובה

• תשובה

גלית מוריה שלגי
    05/12/2007

שלום לך.
    קודם כל, כל הכבוד על הנחישות והרצון ללדת לידה טבעית . גישה כזו כבר מקדמת אותך למה שאת רוצה. אמונה-בוראת מציאות. אין שום סיבה שלא תלדי לידה בריאה וטבעית כפי שאת רוצה.
    רוב הנשים היום מגיעות לחדר לידה בפחד ובחרדה ועם מעט ביטחון שהגוף שלהן יודע ללדת.
    יש בלידה הרבה סיבוכים וכאב מיותר הנובע בעיקר מפחד, אי וודאות וחוסר ידע.
    אני מאמינה שכל אישה יכולה להשפיע על הלידה שלה. לאף אישה לא מובטחת לידה מושלמת.
    מה שמשפיע על חווית לידה "חיובית" או "לא חיובית" הוא לא סוג הלידה, אלא האופן שבה התנהלה הלידה. אישה יכולה לחוות לידה "קשה", אך חווית הלידה יכולה להיות נפלאה בזכות תהליך של ידיעה, בחירה וקבלת אחריות בה.
    חשוב לזכור שתינוק הוא חלק מגוף האישה ויחס האם אל גופה וטווח הרגשות שהיא חווה במהלך ההיריון ובלידה עצמה משפיעים על התפתחות התינוק ועל אופי הלידה.טיפול והכנה איכותית במהלך ההיריון ימנעו בעיות גדולות בלידה ולאחר מכן, ייתרמו לחוויית לידה חיובית ומעצימה, לתקשורת פנימית חיובית בין האם ותינוקה, ולאמון עמוק יותר של האישה בעצמה, אמון אשר יימשך גם לאחר הלידה.
    אני מציעה, למרות כל הקריאה בספרים שזה טוב, כדאי מאוד שתחפשי לך מדריכת הכנה ללידה שתעבוד איתך על הדברים שחשובים לך- שתעבוד איתך יותר על הכנה רגשית, נפשית, וכל מה שחשוב לך באמת. גם התרגול הפיזי- יחד עם מישהי מקצועית, נותנת המון כוח, מרגיעה ומכינה ללידה.
    בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.
    מקווה שעזרתי.
    גלית מוריה-שלגי- מדריכת הכנה ללידה והורות ראשונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה