מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף חרדה בעקבות לידה טראומטיתתמר06/12/2007
שלום לכן,
אני בהריון שלישי בשבוע 32.
את שני בני ילדתי בלידה טבעית (במקרה שלי הטבע היה קשה ואכזר). הלידה הראשונה היתה ארוכה מאוד. צירים של 20 שעות ולידה כואבת וקשה.
הלידה השניה היתה ארוכה יותר . אחרי 30 שעות של צירים כואבים בשבוע 41 פלוס עדיין לא היתה פתיחה משמעותית, נורא רציתי לידה טיבעית ומאוד חששתי מכל התערבות של הצוות. אני אסמאטית קשה ובערך חודשיים לפני הלידה הייתי בקוצר נשימה שהלך והתחזק ככל שהתינוק גדל. הגעתי ללידה באפיסת כוחות אבל בתחושה שאף אחד לא יגיד לי מה לעשות, שאני אקבע את הלידה שלי.
כפי שסיפרתי, אחרי שעות של צירים נאמר לי שיש מעט מידי מי שפיר ושיתכן שהתינוק במצוקה ולכן יש לתת זירוז. כל כך בכיתי. הרופא שנכנס לחדר הלידה היה קר ואדיש, לא שוחח איתי , לא הסביר לי פשוט שאל אותי למה אני בוכה בזלזול נוראי. אמרתי לו שזו ממש לא הלידה שתכננתי ושאני נורא נורא מאוכזבת. בשלב הזה הייתי בכאבים נוראיים. שש שעות אחרי מתן הזרוז ללא אפידורל פתאום התחילו צירי לחץ. כבר לא נותר בי כוח. בעלי מספר שכמעט איבדתי את ההכרה מרב תשישות. איתמר המלאך יצא כולו מרוח בקקי שלו , הוא באמת היה במצוקה. ואני כל כך תשושה כואבת, מאוכזבת אפילו לא היה לי הכוח להסתכל עליו. שעה וחצי אחרי הלידה רעדתי כנראה מהמאמץ והתקף האסטמה שהתחיל לפני הלידה ונעצר במהלכה חזר בגדול, עייפה , לא נושמת, רגשות אשם לגבי התינוק שזנחתי ולא היה לי כוח לראות. נלקחתי לחדר ההתאוששות ואחר כך למחלקה. שלושה ימים ששכבתי במחלקה התקשתי לנשום, האינהלציות לא עזרו ואני הייתי בדמעות כמעט כל הזמן.
לקח לי שבועיים וחצי לצאת לגמרי מההתקף ולהתחיל לחזור לעצמי. היום איתמר כבר בן שלוש וחצי, ילד מתוק בטירוף. את הלידה שלו אני לא שוכחת .
ככל שהזמן חולף והלידה הנוכחית מתקרבת הפחד ממלא אותי יותר ויותר. כמו בהריונות הקודמים מהשבוע ה 28 בערך אני עם צירי בריקסטון היקס חזקים מאד, שאמנם לא מובילים ללידה אבל מתישים נורא, אתמול הגעתי למיון בגלל , מה שחשבתי להיות צירים, ההתכווציות שחשתי היו חזקות מאוד באו בהפרשים של 10 שניות האחד מהשני. בכל התכווצות כזו חשתי שאיני יכולה לנשום .
כשנבדקתי נאמר לי שאלו אינן התכווציות רחמיות ונראה שאני באיזושהי התקפת חרדה. שלוש שעות לקח לי להרגע וזאתבזכות עיסוי ומילים טובות של אמא שלי . שוחררתי מבית החולים תשושה , מפוחדת ומבולבלת.
את הלידה הבאה אני מאוד רוצה לעשות בלניאדו עם מייילדת פרטית ומקווה כל כך שהיא תהיה מתקנת. הפחד ממשיך לקנן בעיקר אחרי שראיתי באיזה מצב חרדה אני נמצאת. אני מרגישה בושה מסוימת שאני לא בשליטה.
סליחה על הסיפור הארוך והמשתפך , אבל איפה עוד אפשר לספר.
האם משהי מזדהה או מבינה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה א'
גלית מוריה שלגי06/12/2007וואו מתר. איזה סיפור! אני לא יודעת מאיפה להתחיל.
קודם כל, תאמיני ותתכוונני לטוב. מה שהכי חשוב זה שבסופו של דבר נולדו לך ילדים בריאים, וגם את בריאה ושלמה.
אני מאמינה שבסופו של דבר, לא משנה כמה התכוננת, וכמה רצית לידה טבעית, מה שחשוב לא פחות זה לדעת שלטבע יש חוקים משלו, ולא תמיד זה כמו שאנחנו רוצים, וזה בסדר.
ללידה, יש קצב ועיתוי משלה, ומאוד חשוב לזרום עם הקצב הזה ולא להתנגד. להיות ב"כאן ועכשיו" ולדעת שלא משנה מה קורה, ואיך הלידה תסתיים בסופו של דבר, את עשית את הכי טוב שיכולת באותו רגע. גם לידה שמסתיימת בקיסרי היא לידה. וזה בסדר.
אני מצדיעה לך שהצלחת לשרוד צירים של פיטוצין ללא אפידורל, ומבינה אותך שהיית ממותת כמה זמן אחרי הלידה.
לגבי הפחד שלך- מובן לחלוטין. חשוב שתדעי שפחדים בזמן הריון משפיעים על העובר וכמובן על הלידה. אמונה בוראת מציאות. וחשוב שתדעי: יש לך את היכולת לברוא מציאות שאת רוצה. את רק צריכה להאמין בה מאד.
אני מאמינה שלידה של אישה משקפת את מה שקורה בנפשה, בגישה שלה ללידה עצמה, באמון שלה בגופה ובעצמה, ושכל אלו השפעה גם על האימהות.
כשאנו חווים משהו, אז הגוף מפריש הורמונים המשפיעים על ההתנהגות שלנו וגם על התנהגויות עוברנו. אנחנו אוספות פחדים מזיכרונותינו את הלידה שלנו, מסיפורי לידות זוועתיים שמספרים לנו, ובלי להיות מודעות, אנחנו מעבירות את הפחדים האלה- הלאה.
גדלנו בתרבות המושתתת על פחד, ופחד הופך להיות המניע של תרבות הצריכה שלנו.
אני גם לא אוהבת את המונח סיבוכי לידה. סיבוכים מגיעים לאחר שנתגלו עקבות.
כשאישה עסוקה בזמן ההיריון בפחד ובתסריטי אימה, ושוכחת את עצמה וחייה, היא מובילה את עצמה בנחישות אל אחת מעקבות הלידה ומחקרים מראים שנשים כאלו מפתחות יותר סיבוכים, שמאוחר יותר יביאו אותה להצדקת הפחד, עבור עצמה לפחות..
את תמר יקרה, אני מחזיקה לך אצבעות, מבינה אותך לגמרי ומציעה לך כמה דברים, בתקווה שיעזרו לך להתעלות מעבר לפחדים או לברא מציאות חיובית למרות הפחדים:
ראי המשך תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה-ב'
גלית מוריה שלגי06/12/2007חשוב מאוד שאת מודעת לפחד ומדברת עליו. את מוזמנת להמשיך לכתוב כאן, אני אשמח לעזור.
חשוב להוציא החוצה מהגוף, לא להשתיק. לעשות טיפול גוף כלשהו. עבודה ופעילות מכוונת במים- מנסיון- מאוד עוזר. (מים קולטים וסופחים אליהם מידע ורטטים שונים, אפשר להיעזר בהם).אולי שווה
ללכת למטפלת שעוסקת בהידרותרפיה- עיסוי במיים.
לדבר עם איזו מדריכת הכנה ללידה שמדברת גם על נושא הפחד.
אני הייתי גם ממליצה לך לעבוד בזמן ההיריון עבודת גוף נפש אצל מטפלת טובה.
לכתוב-הביטי פנימה ותשאלי את עצמך מה מפחיד אותך או מה מלחיץ אותך. העלי דברים אלו על הכתב. את כל הפחדים שעולים לך. אחר כך לכל פחד- תני איכות אחרת. וורודה יותר. זה עובד נהדר.
אפשר גם לכתוב משפט מעצים. נסי להתחבר לאיזה משפט כמו: הלידה שלי תהיה קלה וטובה. כל משפט כזה יש לכתוב חמש פעמים ביד ימין ו- 5 פעמים ביד שמאל. הדבר משדר את המסר לשתי האונות, ומאפשר הגעת המסר לתת המודע (שהוא זה שבתוכו מצויים בסיסי החרדות שלנו).
וזכרי: את משפיע על תינוקך, על סביבתך, ויותר רחוק מזה. תאמיני בגוף שלך שיודע ללדת.
בהצלחה. מקווה שעזרתי.
גלית מוריה-שלגי- מדריכת הכנה ללידה והורות ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)