מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציריםענבל15/12/2007
אני בשבוע 30 ומתה מפחד מהלידה ומהצירים. איך אני אדע שזה זה, ומה לעשות? אני יודעת שיש כל מני שיטות שעוזרות. מה הכי כדאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
גלית מוריה שלגי15/12/2007היי ענבל. קודם כל תירגעי. פחד רק יוביל לעוד פחד, וידוע שלפחדים במהלך ההריון השפעה ישירה גם על העובר וגם על מהלך הלידה עצמה.
יש כל כך הרבה דברים לעשות בזמן צירים, שקשה לפרט כאן את הכל.
אם לא השתתפת בקורס הכנה ללידה עד כה, אני ממליצה לך לעשות זאת. ידע זה כוח.
בקורס הכנה ללידה תלמדי את כל התהליך של הלידה, תקבלי כלים וטיפים כיצד להתמודד עם הצירים בכל שלבי הלידה.וגם כמובן יש את התרגול התכלסי, שמאוד עוזר ומרגיע.
טבעי לחלוטין שלקראת הלידה ובמיוחד בהריון ראשון, לא יודעים כל כך למה לצפות. נראה שהולכים אל הלא נודע..וזה באמת מפחיד. עולים המון פחדים וחששות: מה יהיה...איפה ללדת...איך יודעים מתי זה מתחיל...זה באמת כל כך כואב?... לקחת או לא לקחת אפידורל?...איך בן הזוג שלי יתפקד?...יחתכו אותי?..איך אני אתפקד כאימא..ועוד.
חשוב לדעת שבלידה יש הרבה סיבוכים וכאב מיותר הנובע בעיקר מפחד, אי וודאות וחוסר ידע.
מחקרים מראים כי זוגות שהשתתפו בקורס הכנה ללידה מקצועי השתמשו פחות במשככי כאבים תרופתיים, וחוו את הלידה כחוויה מעצימה וטובה יותר.
קורס הכנה ללידה יעניק גם לתינוק שלך התחלה טובה ומעבר בטוח מן הרחם אל העולם החדש.
לגבי השאלה שלך איך תדעי שזה זה: יש כתבה שלמה שכתבתי על זה, והנה הקישור:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5304
מקווה שזה יעזור.
בכל אופן, אני כאן, את מוזמנת להמשיך לשאול ולשתף.
גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, קורס הכנה לידה, הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)