מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלווה בחדר לידהמאיה15/12/2007
שלום רב,
עד לפני יומיים הייתי בטוחה שאני רוצה שבן זוגי יהיה איתי בחדר לידה. כי הבנתי שאני לבושה בכותונת ביה"ח והוא יושב/עומד לצידי בקרבת הראש ולא אמור לראות שום דבר מהכיוון השני, אלא את התינוק לאחר שהוא בחוץ.
לאחר ההרצאה האחרונה בקורס הכנה ללידה הבנתי שמדובר במעמד הרבה פחות סימפטי עבור היולדת, ולאחר שהתינוק יוצא אף מפשיטים אותה לגמרי ומניחים עליה את התינוק (לפני שמנקים אותו!!!!) ועל היולדת להניק אותו מייד.
אני ממש מזועזעת מהגילוי, ושוקלת אולי ללדת ללא מלווה על מנת למנוע מבן זוגי את המחזה הקשה הנ"ל, ומעצמי למנוע את תחושת חוסר האונים האיומה בנוכחותו.
האם אפשר להכנס לחדר לידה ללא מלווה ?
האם ידוע לך על בתי חולים מסויימים בהם כן שומרים על כבוד היולדת וצנעתה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
גלית מוריה שלגי17/12/2007קודם כל, כדאי שתדעי שאף אחד לא יכול להכריח אותך לשום דבר.
זה נכון שמומלץ מאוד לקבל את התינוק שיוצא במגע של עור בעור כיוון שזה עוזר לו לווסת את חום הגוף , וגם בשביל שירגיש את הדופק שלך, את הריח שלך- זה יזכיר לו את הרחם וייתן לו ביטחון, וחשוב שהיציאה לעולם שלו תהיה רכה ונעימה כמה שיותר, אבל לא ידוע לי שמפשיטים את היולדת ושחובה להיות ערומות בזמן קבלת התינוק! ממש לא!
חשוב שתזכרי- התינוק הזה- שיוולד בעזרת השם- הוא שלך! והוא יוצא ממך! הוא בעצם עובר את אותו תהליך שאת עוברת, ושוב, חשוב לעשות לו קבלת פנים כמה שיותר נעימה ורכה.
אם נראה לך כי לבעלך יהיה קשה לקבל מראה של תינוק שזה עתה נולד, ואת חוששת שאת לא תרגישי נינוחה בנוכחותו- חשוב שתשקלי שוב האם אתם מוכנים שהוא יהיה איתך בחדר הלידה.
חשוב שכן יהיה איתך מישהו שאת מרגישה נוח איתו, מישהו או מישהי שיכולים לתת תשומת לב לרך הנולד במקרה ושאת לא תהיי מסוגלת לעשות זאת...
כמובן שאפשר גם ללדת לבד ללא כל מלווה- אבל אני ממליצה שכן יהיה מישהו שיוכל לפחות להיות עם התינוק בשעתו הראשונה לחיים.
לגבי ההנקה- זה נכון שחשוב מאוד להניק כמה שיותר סמוך ללידה, במיוחד אם את רוצה להניק ורוצה להצליח בהנקה, אבל שוב- לא צריך בכוח.
חשוב שתדעי- היום הנטייה בכל בתי החולים לכבד את רצונך ואת צנעתך.
אל תחששי לבקש את מה שאת רוצה.
שתהיה לך לידה קלה, בריאה ומלאת אהבה לרך שייוולד...
בברכה,
גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, הנקה והורות ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה והבהרה
מאיה17/12/2007קודם כל תודה על ההסבר. רציתי רק לציין שאני מאוד רוצה לקבל את התינוק שלי ולהחזיק אותו מייד לאחר שהוא נולד, אבל בצורה פחות חייתית וקצת יותר אנושית ממה שתואר בפני בקורס...
ולגבי בעלי - לא התכוונתי שתיגרם לו אי נוחות מלראות את התינוק מייד לאחר הלידה , אלא מלראות את התינוק יוצא החוצה מהנרתיק... (שני דברים שונים לגמרי....)
ושוב תודה, ההסבר די מרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
גלית מוריה שלגי18/12/2007היי מאיה. אני שמחה שהתשובה קצת הרגיעה אותך.
רוצה שתדעי- הבעל לא חייב להיות לך בין הרגליים. הוא נמצא מאחורייך ובעצם כמו שאת לא רואה כלום- אז גם הוא לא רואה. כשהתינוק יוצא רק המיילדת שם. הבעל ממש לא צריך להיות שם, ובטח אם הוא לא רוצה.
חשוב גם לדעת שתינוק שיוצא, עטוף כולו בחומרי סיכה, הפרשות, ולמי שקצת רגיש- אז זה לא מראה מלבב.
אני מכירה בעלים שלאחר שהתינוק יוצא- חותכים את חבל הטבור- דבר שמאוד מרגש ומחבר אותם. אבל שוב- רק אתם יודעים מה טוב לכם וחשוב שתתאמו ציפיות.
לאחר כמה כמה דקות, המיילדת שוקלת את התינוק, עוטפת אותו ומחזירה לך אותו. וזהו- אתם הופכים למשפחה. קחו את הזמן הזה. זה רגעים קסומים שלא יחזרו.
אני כאן אם יש לך עוד שאלות, הערות, הארות..
גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, הנקה והורות ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)