מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ורידים ברגלייםרמית18/12/2007
היי גליתוש... לפני השאלה אני חייבת להגיד שהפורום שלך ממש מעולה ותודה רבה על תשומת הלב הרבה , השאלות והתשובות מורידים חששות רבים.
והנה השאלה... אני בסוף שבוע 23 והתחילו לבלוט לי ורידים ברגליים , כל יום אני מגלה וריד נפוח במקום אחר. קניתי גרביונים מיוחדים לנשים בהריון ואמרו לי שזה מה שאמור לעצור את הכאבים וההבלטה של הורידים. (יש לציין שהורידים דיי כואבים שנוגעים בהם)
האם זה הדבר היחיד שניתן לעשות? והאם זה כתוצאה מעומס על הרגליים?
תודה והמשך שבוע מקסים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בהריון
גלית מוריה שלגי19/12/2007היי רמיתוש...שמחה שהפורום עוזר לך. מוזמנת להמשיך ולשאול... אני אשמח לעזור...
לגבי הוורידים ברגליים- במהלך ההריון נקרש הדם ביתר קלות, נפח הדם גדל ומקשה על הורידים להתרוקן. הרחם הגדלה מוסיפה לחץ על כלי הדם הגדולים של הבטן והאגן. כתוצאה מכך יש הגבלה בזרימת הדם דרך העורקים באזור זה. כלי הדם מתרחבים, בעיקר הורידים באגן ובחלקים התחתונים של הגוף וזרימת הדם נחלשת.
עודף המשקל בהריון משפיע גם הוא על הורידים בגלל עומס היתר וגם בגלל שהעלייה במשקל מגבילה את התנועתיות של האישה.
אז מה אפשר לעשות?
קודם כל לגבי הגרביונים שקנית- יש שתי גישות שונות:אחת אומרת שרצוי שלא להשתמש בגרביים או גרביונים לוחצים כדי לא להפריע לזרימת הדם לרגליים. הדבר נכון בנוגע לכל בגד שלוחץ מידי (מכנסיים צמודים וכו'). והגישה השנייה-הפוכה שדווקא ממליצה על שימוש בגרב אלסטית לוחצת לתמיכה. תחליטי את. או תתיעצי עם הרופא שלך.
בלילה-לישון עם רגליים מורמות כדי לעודד זרימת דם.
להימנע ממצבים של חוסר תנועה כמו ישיבה ממושכת, שכיבה לאורך זמן, עמידה ממושכת, ישיבה רגל על רגל' ..
אם את עובדת במשרד- כדאי לקום ולהתהלך מדיי פעם. בזמן נסיעה ממושכת- אפשר למתוח את הרגליים ולנשום עמוק.
חשוב לשתות הרבה, כדי לא לסבך את המצב עוד יותר
לכי הרבה (כל יום) או בצעי פעילות גופנית אחרת אשר תאיץ את זרימת הדם בגוף בכלל וברגליים בפרט.
הגבירי את צריכת מזונות העשירים בויטמין C (פירות הדר, ירקות ירוקים וקיווי).
בהצלחה,
גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה,קורס הכנה ללידה, הנקה, הורות ראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)