אפידורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפידורל
    דנה
    19/03/2011

שלום,
    זהו הריוני הראשון, אמורה ללדת בעוד מספר ימים. לאחרונה אני שומעת על הרבה נשים שלא הספיקו לקחת אפידורל. לא הבנתי יותר מידי מה זה אומר אבל ואני מאוד חוששת שזה יקרה לי.
    1.הייתי רוצה לדעת איך אפשר, אם בכלל. למנוע מצב כזה?
    2. הבנתי שאפידורל עלול לעכב את הלידה ואף לגרום ללידות מכשירניות. האם יש מה לעשות בנדון?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפידורל

הוספת תגובה

• אפידורל - תגובה

שפרה מאור
    20/03/2011

שלום דנה בשעה טובה לכם
    למתן אפידורל יש חלון הזדמנויות צריך להספיק להוסיף לגוף מספיק נוזלים לפני מתן האפידורל משום שיש לו נטיה להוריד לחץ דם כדי למנוע זאת מוסיפים נוזלים וזה לוקח זמן בנתיים הלידה מתקדמת בקצב שלה נכון שזה שונה מאשה לאשה אך עדיין ניתן לזהות את השלבים המצופים. לאחר שיש מספיק נוזלים והפתיחה מראה התקדמות ניתן לתתלהן את האפידורל
    ליולדות המגיעות עם פתיחה מתקדמת או ממש לקראת הלידה כבר לא מספיקים לתת את האפידורל
    לשאלתך השנייה סימנים המבשרים לידה הם צירים שתכיפותם הולכת ועולה וכן עוצמתם כשצירים אלה מגיעים לתכיפות של 5 דקות ואינם משתפרים או מפסיקים במנוחה סימן שאת לקראת לידה וזה הזמן לצאת לבה"ח בד"כ זהו הזמן המתאים למתן האפידורל
    והשלישית כשנמצאים תחת השפעת האפידורל אין תחושה בפלג גוף תחתון וקשה לחוש את הרצון לתת שתן ,שלפוחית מלאה מעכבת את הלידה אפילו חוסמת ולכן צריך להחדיר צנטר לרוקן את השלפוחית והלידה מתקדמת מיילדות יודעות כיצד למנוע עיכוב מסוג זה ויעזרו לך להגיע ללידה בהצלחה
    לידה טובה לכם
    שפרה מאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת..

דנה
    21/03/2011

רק יש לי שאלה נוספת. לא כ"כ הבנתי מתי אני אמורה לצאת לבית החולים. כתבת שכשהצירים בתכיפות של 5 דקות צריך לצאת ליבה"ח ויחד עם זאת כתבת שזה הזמן לקבל אפידורל. אבל אם צריך את כל ההכנות לאפידרול לפני כן, אז האם עלי לצאת לבית החולים כשהתכיפות של הצירים יותר נמוכה על מנת להספיק אפידורל? או שעדיין תכיפות של 5 דקות תהיה בסדר כדי להספיק להגיע?
    שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפידורל - תגובה - תגובה

גלית מוריה שלגי
    21/03/2011

מצטרפת לתשובה של שפרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה