אפידורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפידורל
    ענבל
    21/12/2007

היי גלית. אני רוצה להגיד לך שהפורום שלך ממש מעניין. את עונה באריכות, והתשובות שאת כותבת מאוד מקצועיות ורואים שאיכפת לך.
    רציתי לשאול לגבי אפידורל כי אני נורא מפחדת מהצירים ומפחדת גם מהזריקה. מה הנזק? זה מסוכן לעובר? אשמח לתשובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפידורל

הוספת תגובה

• אפידורל

גלית מוריה שלגי
    23/12/2007

היי ענבל. קודם כל אני מאחלת לך לידה קלה ובריאה.
    לגבי אפידורל- יש יתרונות וחסרונות לאפידורל- כדאי לך לעת אותם, ולהחליט.
    בגדול- אני לא נגד אפידורל, ואני חושבת שטוב שהוא קיים ונמצא שם..
    מה שחשוב זה לדעת איך להשתמש בו נכון ובצורה הכי אפקטיבית ללידה.
    לגבי הנזקים לעובר- הדעות חלוקות- יש כאלו שאומרים שהוא לא עובר כלל לעובר כיוון שהזריקה ניתנת במערכת העצבים, ויש כאלו הסבורים שלמרות זאת, עדיין, חלק מהזריקה חודר לזרם הדם ומגיעה לעובר.
    אני מאמינה שאיפשהו -האמת באמצע...
    מה שהכי חשוב מבחינתי לדעת על אפידורל- אם את מחליטה לקחת אפידורל, אז לקחת אותו לפחות בפתיחה של 4-5 ולא לפני.
    החיסרון הגדול לדעתי לגבי אפידורל הוא שכאשר לוקחים אפידורל מוקדם מדי-( לפני פתיחה של 4 ס"מ) הוא עלול לעכב את הלידה ולגרום לסיבוכים כיוון שהוא מפחית את עוצמת הצירים ואז ישקלו לתת פיטוצין, והלידה מתחילה להסתבך..
    מנסיון שלי וממחקרים שנעשו נמצא- שכאשר אישה לוקחת אפידורל בשלב מתקדם -פתיחה של 4-5 ס"מ וכאשר ראש התינוק כבר ממש נמוך, אז אפידורל ממש יכול לקדם את הלידה.ואפילו אפשר לעבור לידה רכה ונפלאה.
    חיסרון נוסף לגבי אפידורל- שהוא מחייב שכיבה במיטה ומונע מהיולדת להתנועע ולשנות תנוחות, דבר שעלול לעכב את הלידה.
    יש נשים שאומרות שיש להן כאבי גב לאחר לידה עם אפידורל, אבל עד כמה שידוע, האפידורל לא גורם לכאבי גב לטווח הרחוק.
    גם לגבי כאבי ראש לאחר אפידורל- דבר שנובע מדליפת נוזל חוט השדרה כתוצאה מדקירה של הקרומים שעוטפים את חוט השדרה, ניתן להתגבר על ידי הזרקת דם שנלקח מהאישה לאחר הלידה למקום שאליו הוחדר האפידורל וליצור מעין טלאי על הנקב שנוצר.

יש כמובן עוד חסרונות ויתרונות לאפידורל, שקשה להרחיב כאן. אבל את הכי חשוב מבחינתי- קיבלת...
    מקווה שעזרתי...
    גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה, הנקה והורות ראשונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה