מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דולה?יסמין01/05/2007
אהלן, יש לי שאלה שהיא קצת בסיסית - למה צריך דולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודעת אם מותר לי לענות
ליאת אברמוביץ29/05/2007אך אעשה זאת מנסיוני האישי. ילדתי את ביתי הבכורה עם ליווי של דולה הלידה הייתה מדהימה אבל זו לא הסיבה כי יכולה להיות לידה מדהימה גם ללא דולה. בסיום הלידה מצבי הסתבך ועברתי מצב שנקרא DIC מצב שבקלות יכול היה להסתיים באסון. לצערי למרות שהלידה עדיין לא הסתיימה (לא יצאה השיליה) לא נכחה במקום אף מיילדת, אך לשמחתי הייתה איתי דולה מדהימה שידעה לאבחן שמשהו איתי לא בסדר ורגע לפני שאיבדתי הכרה הזעיקה את הצוות הרפואי וכפי שאמרתי לשמחתי זה קרה בדיוק בזמן וחיי ניצלו. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילולא הייתה איתי הדולה במהלך הלידה, עד כמה שצוות ביה"ח מקצועי ומיומן לפעמים לידות מרובות ולחץ במחלקה לא מאפשרות מיילדת צמודה לאורך כל הלידה וכפי שאת רואה מנסיוני דברים קורים... היתרון בדולה שהיא רק שלך ומחוייבת רק לך ונמצאת איתך בכל השלבים עד הסוף- התחלה חדשה...
בנוסף כפי שכבר ציינתי הלידה עצמה הייתה מדהימה והעזרה הנפשית והפיזית ערכה לא יסולא בפז.. ואם כבר אני כותבת אז תודה ונשיקות לדולה שלי שבטח קוראת את התגובה...
לילה טוב וסליחה על האורך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצרה - תשובה ארוכה
גרגי ביבליוביץ'02/05/2007יסמין שלום,
אני חושש שיש לי תשובה די ארוכה לשאלה הקצרה שלך. אבל זאת באמת שאלה טובה. הרי בעיקרון, המוני נשים בארץ ובעולם יולדות בלי דולה, אז התשובה לשאלה למה את "צריכה" דולה היא בעצם למה "כדאי" ללדת עם דולה...
בסביבת הלידה שקיימת כיום, בית-החולים, היולדת מרגישה לרוב מתוסכלת וחסרת שליטה בתהליך הלידה שלה. המענה שנותן בית-החולים ברמה הרפואית והסיעודית, לא מטפל בצורה יעילה ברמה הרגשית. זאת הסיבה הראשונה שבגללה קיים היום המקצוע הזה שנקרא "דולה".
המציאות של כל בית-חולים בארץ כיום היא שיש מספר גדול של לידות, מספר מוגבל של מיילדות (מיילדת אחת לכל 3-4 חדרי לידה) ועבודה במשמרות (בלידה ממוצעת, שאורכה 15-20 שעות, מתחלפות כ-3 משמרות). המציאות הזאת לא ממש מאפשרת לצוות הקיים כיום בבית החולים לספק לך ליווי מקצועי רציף לכל אורך הצירים והתפתחות תהליך הלידה. בעצם, נוצר מצב שבו יולדות מגיעות לחדר הלידה ועוברות את רוב התהליך הזה לבד או עם בני זוגן. בנינו, הרי אף אחד לא באמת מצפה ממך או מבן זוגך להיות עד כדי כך בקיאים בכל הנושאים של הלידה, כדי שתוכלו להתמודד לבד עם האתגרים שהתהליך הזה מציג בפניכם. עדיף איש מקצוע, לא?
הדולה היא הפונקציה המקצועית היחידה בחדר הלידה שמלווה אותך ואת בן זוגך לכל אורך הדרך. מסוף ההריון ועד לאחר הלידה. אז קודם כל יש לך ליווי מקצועי רציף וגם רצף טיפולי. שני דברים שנמצאו כמשפיעים בצורה קריטית במחקרים על תוצאות של לידה טובה ובריאה.
בנוסף, כל דולה מביאה איתה לחדר הלידה התמחויות שונות בתחומים הטיפוליים של הרפואה המשלימה. שיאצו, רפלקסולוגיה, רפואה סינית, דמיון מודרך, טווינא, פיזיותרפיה, הומיאופתיה, ארומתרפיה ועוד ועוד.
שוב, את מקבלת כאן השלמה מלאה לשיטות של הרפואה המודרנית, במקום בו יש להם מגבלה. בעצם, את מקבלת את הטוב מכל העולמות. הדולה עובדת יחד עם הצוות הרפואי והסיעודי, נמצאת אתך לכל אורך התהליך ומספקת ייעוץ מקצועי, מעמידה בפנייך אופציות לגבי ההמשך, מספקת לך אמצעים משלימים להתמודדות עם הצירים ומאפשרת לך להיות רגועה מספיק ולהרגיש בשליטה בתהליך הלידה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)