לקראת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת לידה
    שנית כהן
    06/01/2008

שלום, אני בחודש שישי ובני בן שנה וחצי, הוא עוד לא כל כך מבין מה קורה לי, כיצד אני צקיכ הלהסביר לו שיהיה לו עוד אח למרות שהוא לא יודע את המשמעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקראת לידה

הוספת תגובה

• לקראת לידה

גלית מוריה שלגי
    07/01/2008

היי שנית. ברוכה הבאה לפורום. המקרה מוכר. גם לי יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים עוד מעט ואני עומדת ללדת, כך שאנחנו באותו מצב..
    אז חשוב שתדעי שתינוקות מבינים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים שהם מבינים. ילד בגיל שנה וחצי שעדיין לא מדבר, לא יוכל אולי להביע את רגשותיו, אבל בהתנהגות- בטוח שכן ויש לקחת זאת בחשבון.
    בגדול, יש כמה פעולות שאפשר לעשות על מנת להסביר לו שעומד לבוא תינוק חדש:
    לקנות את הספר "בבטן של אמא", של תומס סוונסון (בתרגומו של יהודה אטלס), המכין את התינוק למה שקורה במהלך ההריון ואחרי הלידה. למרות שנראה שהם לא מבינים, התמונות שבספר- עושות את העבודה.
    חשוב לתת לילד לשחק בבובת תינוק, כדי שיוכל להתאמן על הבובה ולפתח רגש אמפטי כלפיה.
    אני עושה משחק עם הילדה שלי- מנחשים מה יש לאימא בבטן השמנה- אבטיח, כלב, חתול.... ובסוף היא אומרת שזה תינוק, ונותנים נשיקה לתינוק, ואני נותנת לה גם להרגיש את התינוק זז. כמה שזה נראה שהיא כאילו לא מבינה- אני בטוחה שמשהו כן עובר.
    יש ספר מסדרת בייבי איינשטיין על תינוקות- ואנחנו מספרים אותו כל יום, ועושים מהתמונות משחק- איך תינוקות בוכים, איך הם ישנים וכו'. הילדה שלי מאוד אוהבת.
    יש כמובן עוד דברים וטיפים שאפשר לעשות- אבל זה כבר ממש אחרי שהתינוק יוולד...
    מקווה שעזרתי
    להשתמע,
    גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה, הנקה, לידה טבעית, הורות ראשונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה