שרירים

רוצה לדעת על שרירים? לרשותך מאמרים מקצועיים, חדשות מהעולם והכל בנושאי שרירים. באפשרותך לפנות גם בפורום או לקבוע תור עם רופא מומחה בתחום ...
שרירים הם רקמות שמסוגלות להתכווץ ולייצר כוח. שרירים בעצם הופכים אנרגיה המשתחררת מתהליכים כימיים בגוף לאנרגיה מכנית. רקמות השרירים מאוגדות ועטופות ברקמת חיבור ומעוצבבות על ידי עצבים מוטוריים. קיימים שלושה סוגים של שרירים: שריר שלד, שריר חלק ושריר הלב:

1. שרירי שלד


ישנם כ-400 שרירי שלד בגוף ומשקלם הוא כ-40% ממשקל הגוף. תפקודם נתון לשליטה מודעת או רצונית, ורובם מחוברים בגידים לעצמות השלד. שרירי השלד נקראים גם שרירים רצוניים ושרירים משורטטים. שרירים אלה מחוברים ישירות אל העצם ומכילים סיבים המחוברים על ידי רקמות. הם ניחנים ביכולת להתכווץ מהר ולזמן קצר ומסוגלים לפתח כוח רב.

שרירי השלד מניעים את הגוף, מאפשרים את יציבת הגוף הזקוף, מגנים על איברים פנימיים, מפיקים חום, עוזרים בהחזרת הדם הוורידי מהגפיים התחתונים ומהבטן אל הלב, ומסייעים בספיגת זעזועים הנובעים מתנודות הגוף.

חלק משרירי השלד הם שרירים מייצבים הפועלים במפרקים שונים בכל תנועה. לדוגמה: במפרקי עמוד השדרה - קיימות קבוצת שרירי זוקפי הגו וקבוצת שרירי הבטן, במפרק הכתף - קיימת קבוצת שרירי החפת ( Rotator Cuff). השרירים המייצבים מתגייסים ראשונים כדי לייצב את הגוף בשעת תנועה. הם השרירים הכי עמוקים בגופנו, בעלי שטח המגע הכי גדול עם העצמות. הם קטנים וחלשים, אך כוחם הוא בהתגייסותם הבו-זמנית בכל הגוף.

2. שריר חלק


השרירים החלקים אינם נתונים לשליטה רצונית כמו שרירי השלד, אלא מופעלים על ידי מערכת העצבים האוטונומית הבלתי מודעת. השרירים החלקים מהווים את המרכיב העיקרי בדפנות איברים פנימיים שונים, כגון הקיבה, כיס המרה, כלי הדם, הלימפה וכו'. שרירים אלה מאופיינים בהתכווצויות איטיות וממושכות שיכולות גם להופיע בעוצמות שונות, למשל, בזמן התכווצות הקיבה להעברת מזון ובעת התכווצות או התרחבות כלי הדם בזמן קור או חום.

3. שריר הלב


שריר הלב דומה במבנהו לשרירי השלד, אך שונה באופן פעולתו, שריר הלב הוא בעצם הלב עצמו. התפקיד העיקרי של שריר הלב הוא לשאוב ולשחרר דם לכל חלקי הגוף ובכך להזין את כל איברי הגוף בחמצן. שריר גדול זה אינו מתעייף בקלות וימשיך לעבוד באופן רציף במהלך חייו של האורגניזם. בעוד ששריר הלב הוא בלתי רצוני, ניתן לאמן ולפתח אותו באמצעות פעילות אירובית.

התכווצות שרירים


התכווצות שרירים היא בעיה נפוצה מאוד. ככלל, כאבי שרירים מופיעים כשהם מכווצים. השריר מורכב (מלבד הלב) מאגודות של סיבים, בין הסיבים עוברים כלי דם המספקים את החמצן ואת הגלוקוזה. התכווצות שרירים נוצרת כשסיבים מתקרבים או עולים אחד על השני וזרימת הדם נעצרת. במקום נוצר לחץ וגם נוצרת חומצת חלב שלא משתחררת. עמידה ממושכת גורמת, לדוגמא, לכאבי רגליים כי השריר מכווץ.

קיימת התכווצות שרירים לאחר אימון גופני והתכווצות שרירים ללא קשר לאימון, שמתרחשת לעתים בלילה. התכווצות שרירים בלילה היא התכווצות של שרירי הרגל, בדרך כלל בחלק האחורי התחתון של הרגל. הגורם המדויק להתכווצות שרירים בלילה אינו ידוע. מומחים מסוימים מאמינים כי הן נובעות מעיבוד לא תקין של אלקטרוליטים - גורמים חיוניים וחומרים כימיים שהגוף זקוק להם לתפקודים בסיסיים - על-ידי השרירים. כמעט כל אחד סובל לפעמים מהתכווצויות שרירים ברגל, אך אלו מופיעות בדרך כלל בקרב קשישים. גורמים להתכווצות שרירים בלילה יכולים להיות: הריון, סוכרת, ישיבה, ממושכת, התייבשות, רמות אשלגן נמוכות, תרופות מסוימות, מחלות מסוימות ועוד. ניתן להקל על התכווצות שרירים ע"י אמבטיה חמה, מתיחות, עיסוי, הליכה ועוד.

כאבי שרירים


כאבי שרירים הם סיבה נפוצה לפניה לטיפול רפואי אצל רופא משפחה, נוירולוג, אורתופד ועוד. לעיתים קרובות כאבים בשרירים מערבים גם את הרקמות הרכות העוטפות את השרירים, ומתבטאים ברגישות על פני השרירים והרקמות הרכות. ניתן לחלק את כאבי השרירים למספר קבוצות בהתאם לסיבות: תסמונת כאבי שרירים - תסמונות המאופיינות בכאבי שרירים שאינן דלקתיות כגון מחלת פיברומיאלגיה; דלקת - כאבי שרירים הקשורים לתהליך דלקתי, מחלות שריר דלקתיות; כאבי שרירים עקב סיבה מטבולית גנטית – במקרה זה אופיינים כאבי שרירים במאמץ; כאבי שרירים כסיבוך של תרופות; וכאבי שרירים הקשורים למחלות אחרות (נוירולוגיות וכלליות).

קיימים גם כאבי שרירים שלאחר אימון. כאבי שרירים אלה נחלקים בדרך-כלל לשני סוגים עיקריים: כאבים אקוטיים וכאבים מאוחרים. הכאב האקוטי, המופיע בדרך-כלל במהלך הפעילות או מיד בסיומה, מעיד על עייפות שרירית ועל בנייה של תוצרי פירוק ביוכימיים. כאב אקוטי יחלוף לאחר מספר דקות של מנוחה. לאחר שהכאב יחלוף, ניתן להמשיך להתאמן מבלי שייוותרו בגוף תופעות לוואי. אם תחושת חוסר הנוחות נמשכת למרות המנוחה, מדובר בכאבי שרירים מאוחרים ואז מומלץ להפסיק את הפעילות ולאפשר מנוחה לאזור הכאוב. אין להמשיך ולהתאמן עד אשר ניתן יהיה להפעיל שוב את האזור מבלי לחוש בכאב.

טיפול בכאבי שרירים


ניתן לחלק את הטיפול בכאבי שרירים לתרופתי ולכזה שאינו תרופתי. עניין רב קיים כיום בשני סוגי הטיפול. אין ספק כי הטיפול התרופתי בכאבי שרירים הנו אבן היסוד לטיפול. הטיפולים התרופתיים המוצעים הם, בין היתר, אופטלגין, קספו ודיקלופסט. הטיפולים הלא תרופתיים יכולים להיות עיסוי, חימום האזור ועוד טיפולים רבים.

מתיחות שרירים


מתיחות הן אחת הדרכים להכין את השרירים לאימון או כל פעילות מאומצת. כמו כן, מתיחות נועדו להרפות את השריר אחרי מאמץ וכך למנוע כאב, להפחית מתח שרירים, להגדיל טווח תנועה, להכין את הגוף לפעילות פיזית ולמנוע חבלות, להאריך את השריר, לפתח מודעות גוף, לשפר את מחזור הדם ולמנוע עייפות, זאת בנוסף לשחרור חומצת החלב הנאגרת בשריר לאחר פעילות גופנית.

יש להבחין בין מתיחות סטטיות למתיחות דינאמיות. מתיחות סטטיות נעשות ללא תנועה של האיבר הנמתח, מתיחות דינמיות הן המתיחות המוכרות כגון למשל הרמת הידיים למעלה ומתיחתן. תרגילי מתיחות שרירים יש לבצע בחימום לפני אימון, כחלק מפעילות גופנית (למשל אימון גמישות) או כהרגעה אחרי אימון.

פיתוח שרירים


פיתוח שרירים הינו ענף ספורט אשר מטרתו היא פיתוח הגוף. ספורטאים מקצועיים אשר עוסקים בפיתוח גוף עומדים במשטר נוקשה של אימונים מפרכים בחדר כושר, תזונה מתאימה ומנוחה מתאימה. ככלל, האימונים אשר מסייעים לפיתוח שרירים הם בעיקר אימוני משקולות (אימוני כוח). באימון משקולות משתמשים רבות מילה "חזרה", כשהכוונה היא לפעולה של העלאת המשקל והורדתו שוב, בצורה מבוקרת. "סט" מורכב ממספר חזרות המבוצעות זו אחר זו וללא הפסקה ביניהן. מספר החזרות בסט תלוי במטרתו של המתאמן. בדרך כלל סטים עם פחות חזרות מבוצעים עם משקל גדול יותר. מקובלת הדעה כי: סטים של 5-1 חזרות בונים בעיקר כוח בשרירים, עם השפעה פחותה על גודל השרירים. סטים של 12-6 חזרות מפתחים היפרטרופיה - גדילה בעובי סיבי השרירים. סטים של 12 חזרות ומעלה מפתחים סיבולת שריר, עם גידול זניח של השריר והשפעה מוגבלת על הכוח.

לתזונה יש חלק גדול בפיתוח שרירים. להלן מספר כללי תזונה לפיתוח שרירים:

יש לצרוך כמות מספקת של פחמימות ושומנים. לשני מרכיבים אלה ישנה השפעה רבה על אלפי תהליכים ביולוגיים המתרחשים בגוף. מקורות טובים של פחמימות הם אורז, לחם מלא, שיבולת שועל, תפוחי אדמה, אטריות וכו’.

יש לצרוך כמות מספקת של חלבונים באיכות גבוהה. החלבונים הם הגורם החשוב ביותר עבור בניית שרירים. המקורות הטובים ביותר לצריכת חלבונים הם: בשר, עופות, מוצרי חלב ביצים ודגים.

יש להקפיד על אכילה של שומן בלתי רווי, הנמצא בין השאר בגבינות שמנות ובבשר שמן, ועל פחמימות מורכבות (לא משקאות מתוקים, שוקולד או ג’אנק פוד). דוגמא למאכלים עם שומן בריא: שמן זית, אגוזים, בוטנים, שמן דגים וכו’.

יש לצרוך מספיק קלוריות ליום - פי 30 לערך ממשקל הגוף. אדם השוקל 80 ק"ג יאכל כ-2,400 קלוריות ליום, כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בפרמטרים שונים נוספים כמו: מין, גובה, גיל, תדירות או עצימות האימונים.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

כושר גופני לנשים

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו ספורט, דיאטה, אימון אישי, חדר כושר, משקולות, ספינינג, אירובי, תוכנית אימונים, שריפת קלוריות, תזונת ספורט, אימון כוח
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • המלצה לאימון ששורף הרבה קלוריות
    מאי
    26/02/2014

    שלום,

    אני בת 32 במצב גופני תקין פרט לצערי לברך ימין שהתחילה לי בה שחיקת סחוס עקב ריצה ואירובי. שאלתי היא , איזה אימון אני יכולה לעשות ששורף הרבה קלוריות/שומן אך לא משהו שיחמיר לי את כאבי הברכיים. אני מעוניינת לעבוד בעיקר על הבטן ורגליים.

    אשמח להתייחסות
    תודה
    מאי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המלצה לאימון ששורף הרבה קלוריות - תגובה

    אודי ויטמן
    13/03/2014

    שלום מאי,
    על מנת לשרוף הרבה קלוריות עקב המגבלה שלך בברך, מומלץ לבצע פעילות על מכשיר אליפטיקל או ריצה בתוך המים בבריכת השחיה או בים, כך לא יהיה עומס על מפרקי הגוף ובברך בפרט.
    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כושר גופני ומניעת מחלות
    הדר
    14/03/2014

    שלום רב,
    מדוע פעילות גופנית מונעת מחלות כמו סרטן מעי הגס וכו? מה הקשר בין הפעילות הגופנית למניעת המחלות?

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני ומניעת מחלות

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כושר גופני ומניעת מחלות - תגובה

    יעל הראל
    28/04/2014

    הי הדר, זו שאלה ענקית כי הפעילות עובדת בהמון מישורים- היא ממריצה את מחזור הדם וכך עוזרת למניעת מחלות קרדיווסקולריות, מורידה רמות סוכר ויתר לחץ דם.
    היא מעמיסה על העצמות וכך תורמת למניעת אוסטיאופורוזיס וכו', וכו'.
    בעניין המעי הגס פעילות בהחלט תועיל כי שוב היא גורמת לפעילות מטאבולית טובה יותר, אבל עיקר המניעה תתרחש בעקבות תזונה עתירת סיבים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כושר גופני ומניעת מחלות - תגובה

    יעל הראל
    23/07/2014

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בעיית השוקיים
    קארינה
    07/05/2015

    מה ניתן לעשות כשה גוף חטוב והשוקיים שמנות איזה פיתרון יש ? זה מתסכל אותי נורא אני חייבת פתרון דחוף איך לחטב על ולהרזות בשוקיים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית השוקיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פעילות אירובית לשריפת קלוריות

    שפי שמחון
    08/05/2015

    היי הייתי ממליץ לך להעלות את הפעילות האירובית שלך כדי לשרוף שומנים. פעילות אירובית יכולה להיות רכיבה על אופניים, שחייה, ריצה. אין דרך לשרוף שומן רק באיזור מסויים בגוף אלא באופן כללי בכל הגוף וכל גוף מגיב אחרת לשריפת שומן, המון בהצלחה.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פעילות גופנית
    מור
    20/03/2015

    היי. אני רוצה להתחיל לעשות פעילות גופנית בבית לדיאטה והרגשה טובה.הפעילות הגופנית שאני עושה זה הליכות.הייתי רוצה לדעת איזה סוג של פעילות גופנית חוץ מהליכות אני יכולה לעשות במסגרת הבית וכמה פעמים ביום ושבוע אודה לכם על עזרתכם שבת שלום ויום ניפלא.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה

    תמיר
    20/01/2016

    3 פעמים בשבוע שעה הליכה ושעה אירובי יספיקו במשך כ-3 חודשים ללא הפסקה. מייד תיראי תוצאות (:
    בהצלחה!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אחוז שומן גבוה אצל רזה
    חגית
    25/08/2014

    היי, המשקל שלי הוא 48 ק"ג, גיל 24 וגובה 162 .
    מדדתי את שומן בגוף במכון הכושר ויצא 44% (המאמן אמר שהמכשיר לא הכי מדוייק אבל זה עדיין גבוה)
    מה יכולה להיות הסיבה לכך? ועל מה עלי לעבוד ? מבנה גופי רזה והBMI שלי אף נמוך טיפה מהנורמה.
    המטרה שלי הינה לחזק שרירים,להיות בכושר, אני גם קצת מקשרת את זה לתכנון להיכנס להריון בשנתיים הקרובות, להיות מוכנה מבחינה פיזית. יש לציין כי לא עסקתי בפעילות גופנית מאז התיכון ,לפני כ6 שנים.

    אשמח לדעתכם,
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוז שומן גבוה אצל רזה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הסוד הוא

    תמיר
    20/01/2016

    הסוד הוא לאכול בריא ולשלב פעילות גופנית מתונה בשלב ראשון, ומאסיבית יותר בשלב השני. את כבר תדעי מתי את מוכנה להרים הילוך (:

    בהצלחה!!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אימון עם משקולות רגליים - משקולת לכל רגע
    אורלי
    31/05/2016

    שלום רב,

    אני מתאמנת עם משקולות לרגליים שכל משקולת שוקלת בערך קילו וחצי לכל רגל, אימון שכולל קפיצות, כפיפות בטן ותרגילי חיטוב הגוף.
    האם המשקולות יכולות לפגוע בגוף?

    אודה לתשובה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה- אימון עם משקולות רגליים - משקולת לכל רגל

    יעל הראל
    07/12/2016

    לא, אך חשוב לאסוף היטב את שרירי רצפת האגן בזמן נשיאת משקל כמו משקולות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם ריצה פעמיים בשבוע אפקטיבית לירידה במשקל
    יעל
    08/12/2016

    אשמח לדעת האם שני אימוני ריצה פעמיים של 30 דקות פעמיים בשבוע יכולים לעזור לרדת במשקל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אימוני ריצה וירידה במשקל- תשובה

    יעל הראל
    08/12/2016

    לדעתי בתוספת לתזונה הולמת שיוצרת גרעון קלורי, פעילות כזו יכולה לתרום מאוד לירידה במשקל.
    בהדרגה תצטרכי להוסיף עוד אימון אירובי, ולהשלים 3 אימונים שבועיים ועוד אימון כוח אחד לפחות . בנוסףלאורך כל התהליך, עלייך להקפיד מאוד על תזונה מבוקרת.

    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הכנה למרתון 10 קילומטר לנשים
    טל
    08/12/2016

    שלום, אני לא בכושר, מעוניינת להיכנס לתחום ולהתחיל להתאמן כדי להצליח לעשות מרתון עשרה קילומטר. כמה זמן לדעתך זה ייקח להצליח לסיים לאישה בגיל 35 בכושר אפס מעשנת.
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה- הכנה ל10 קמ"ש

    יעל הראל
    08/12/2016

    הי, אין לכך תשובה אחת, כי זה מאוד תלוי ביכולת ההתמדה שלך.
    יש לי מתאמנות שעשו זאת תוך 6-8 חודשים, הן לא נפצעו תוך כדי ואף עברו את ה 10 קמ"ש.
    ממליצה לך להתחיל עם מאמן/ת או עם קבוצת ריצה, כי לבד יהיה לך קשה מאוד.
    בכל אופן, תאמיני בעצמך והגדירי לך את זה כיעד- מומלץ אפילו להירשם למירוץ על מנת לתת לעצמך דד-ליין.
    לסיכום, זה ממש אפשרי וייתן סיפוק אדיר!

    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ריצה בזמן של כאב גב והרדמות כף רגל מיידי פעם
    שואלת
    16/04/2016

    היי אני בת 53..מתאמנת בחדר כושר כ 3 עד 4 פעמים בשבוע..סטפר ואימוני כח שונים(משקולות ידיים קדמיות 7 קג) יד אחרוית במכשיר קדמי 10 קג 3 סטים של 15
    גב,סקווטים עם כדור או TRX..תרגילי בטן. והכל בצורה מתונה ..

    מיידי פעם נתפסת בגב תחתון בצד שמאל..עם הגבלת תנועה. עי תרגילים שונים המקום משתחרר ונרגע ואז חוזרת הבדרגה לפעילות.

    לפני חודשיים נהיה כאב עמום בגב שמאל וכף הרגל נרדמה קלות בעמידה של 10 דקות רצוף. מאז הליכה אורכה גורמת לכאב ותחושת לחץ בגב. ועמידה בלבד ללא תנועה גורמת לכף הרגל תחושת הרדמות עם כאב עמום בגב.

    בין לבין החלטתי שרוצה להתחיל ללמוד לרוץ..ולאחר הרדמות כף הרגל פעם ראשונה..יצאתי מהמכון והתחלתי בריצות קטנות.

    לאחר ששוב חזרה ההרדמות..יעצו לי לא לרוץ שוב.

    הבנתי שבמצב זה אורטופד לא ישלח לשום בדיקה כי המצב "קל". אז מנסה לשמור עי תרגילי שחרור מתאימים..ופעילות מתונה. השאלה אם מותר לרוץ במצב לא ברור זה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ריצה למרות כאב- תשובה

    יעל הראל
    08/12/2016

    לדעתי לא כדאי לרוץ עם המצבשאת מתארת.
    ממליצה לך ללחוץ על אורטופד לעשות צילום, זה לא נשמע כל כך קליל..
    . כן מומלץ להמשיך לבצע תרגילי כוח מתונים ותנועתיות

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איך מעלים מסת שריר
    לילך
    05/02/2014

    שלום יעל,
    אני בת 35 כמעט, בעלת מבנה גוף רזה (מדי).
    אני מאוד רוצה לעלות במשקל וגם נפגשתי עם תזונאית, שטענה שאין הרבה מה לעשות פרט להוסיף כמה מוצרים לתזונה שלי. הוספתי ועדיין אין שינוי מבחינת המשקל או המראה הפיזי.
    האם קיימת אפשרות לפעילות גופנית אשר תעלה את מסת השריר במקום את אחוזי השומן בגוף (שכנראה שאין לי אפשרות להעלות, מה שכם הבנתי שגם גנטית אין לי אפשרות) ? ישנה סברה כי נשים לא יכולות להעלות את מסת השריר כמעט בכלל וחבל על המאמץ, האם זה נכון ?
    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מעלים מסת שריר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • העלאת מסת שריר - תגובה

    אודי ויטמן
    11/02/2014

    שלום לילך,
    על מנת להעלות במשקל (מסת שריר), עלייך להתאמן כנגד התנגדות, כאשר המטרה היינה להעלות את ההתנגדות בכל פעם בצורה הדרגתית עד אשר תגיעי למשקלים גבוהים יחסית לגופך ולכושר הגופני שלך.
    לא פשוט להעלות מסת שריר, בעיקר לנשים, המלצה שלי היא להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע בחדר הכושר, כאשר לפחות בהתחלה מומלץ מאוד לקחת הדרכה על מנת שלא תפצעי את עצמך ותגרמי יותר נזק מתועלת.
    בהצלחה!!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום