דלקת פרקים

רוצה לדעת על דלקת פרקים? לרשותך מאמרים מקצועיים, חדשות מהעולם והכל בנושאי דלקת פרקים. באפשרותך לפנות גם בפורום או לקבוע תור עם רופא מומחה בתחום ...
דלקת פרקים (או דלקת מפרקים) היא שם כולל המתייחס ליותר ממאה מחלות שמשפיעות על המפרקים – החיבור בין שתי עצמות או יותר. חיבור זה הוא שמאפשר לגופנו תנועה. הסוגים הנפוצים ביותר של דלקת פרקים הם דלקת פרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס Rheumatoid Arthritis) ודלקת פרקים ניוונית (אוסטאורטריטיס Osteoarthritis).

דלקת פרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס)


דלקת פרקים שגרונית, הידועה גם כ-RA, היא מחלה אוטואימונית שהסיבות להתפתחותה אינן ברורות לחלוטין. מערכת החיסון, שאמורה להגן על הגוף מפני חיידקים ובקטריות, תוקפת את הרקמות של הגוף עצמו ובעיקר את נוזל הסיכה הנמצא במפרקים (synovium), קרום דק שמרפד את המפרקים. התוצאה היא הצטברות נוזלים במפרקים שגורמת לכאב במפרקים ולדלקתיות. התופעה עלולה לקרות בכל מפרקי הגוף.

דלקת פרקים שגרונית (או: דלקת מפרקים שגרונית) היא מחלה כרונית שלא ניתן לרפאה. רוב האנשים עם דלקת פרקים שגרונית חווים תקופות בהן המחלה פעילה יותר והסימפטומים מתחזקים. אצל חלק מהאנשים המחלה פעילה באופן מתמשך ומחמירה עם הזמן. אצל אחרים יתכנו תקופות של הפוגה, בהן לא יחושו החולים בסימפטומים והמחלה תהיה רדומה. מחקרים מראים שאבחון מוקדם וטיפול אגרסיבי עוזרים להבאת המחלה למצב רדום וכך מפחיתים את הרס המפרקים, הנזק לאיברים ואת הסיכוי לנכות.

דלקת פרקים שגרונית נפוצה יותר אצל נשים, שמהוות 70% מהחולים. אצל נשים המחלה בדרך כלל מתחילה בגילאי 30-60, בעוד אצל גברים היא מתפרצת בממוצע בגילאים מאוחרים יותר. אולם גם ילדים, מתבגרים או צעירים יכולים לחלות בדלקת פרקים שגרונית.


דלקת פרקים שגרונית: סימפטומים


הסימפטומים בדלקת פרקים שגרונית משתנים מאדם לאדם ויכולים להשתנות עם הזמן. בין הסימפטומים:
תחושת חום במפרקים
צמצום טווח התנועה ונוקשות בעיקר בבקרים.
כאבי פרקים, דלקתיות ונפיחות סביב מפרקים פגועים. דלקת פרקים שגרונית היא סימטרית, כך שאם מפרק בצד אחד של הגוף נפגע, המפרק המקביל בצד השני של הגוף גם עלול להיפגע.
תשישות
אנמיה ואובדן תאבון

השפעות לטווח הארוך


דלקת מפרקים שגרונית יכולה לגרום נזק לסחוס, לגידים ולרצועות סביב המפרק ולעתים להביא לשחיקת קצה העצמות ואף לעיוות (דפורמציה) של המפרק ונכות. אצל חלק מהחולים בדלקת פרקים שגרונית מתפתחים קשרירים (nodules), מעין גושים ברקמות שנוצרים מתחת לעור. לעתים רבות באזורי עצמות שנחשפות ללחץ. הקשרירים מתפתחים לרוב באזור המרפק, אך עשויים להתפתח גם במקומות אחרים בגוף, כגון באצבעות, עבמוד השדרה או בעקב. עם הזמן, הדלקתיות הנובעת מהמחלה עלולה להשפיע על איברים בגוף ומערכות פנימיות.

דלקת פרקים שגרונית: מה הגורמים?


הגורמים למחלה לא ידועים, אולם מרבית החוקרים סבורים כי השילוב בין גורמים תורשתיים לגורמים סביבתיים הוא האחראי למחלה. במחקרים זוהו גנים שגורמים לסיכוי פי עשרה להתפתחות דלקת פרקים שגרונית, אך לא אצל כל אחד שנושא גנים אלו מתפתחת דלקת פרקים שגרונית.

יש חוקרים שבוחנים האם מקדמי דלקתיות (כמו וירוסים או בקטריות) עשויים להגביר את הסיכוי להיווצרות דלקת פרקים שגרונית אצל אנשים עם נטיה גנטית למחלה. אחרים סוברים כי הורמונים נשיים אחראיים למחלה וכן טראומות נפשיות או פיזיות. עישון מגביר את הסיכוי להתפתחות דלקת פרקים שגרונית ואף עלול להגביר את חומרת המחלה ולהפחית את יעילות הטיפול.

אבחון דלקת פרקים שגרונית


על מנת לאבחן דלקת פרקים שגרונית הרופא יבחן את ההיסטוריה הרפואית של המטופל ויבצע מספר בדיקות פיזיות. במסגרת הבדיקות הרופא יבחן סימפטומים כגון נפיחות, חום ותנועה מוגבלת במפרקים. כמו כן, יתכן שהרופא ישאל אם המטופל חווה עייפות או תחושת נוקשות. המטופל יתבקש לעבור בדיקות דם על מנת לבדוק את רמות הנוגדנים והדלקתיות וסימנים אחרים שיוכלו לעזור באבחנה. בנוסף תתבצע בדיקת רנטגן על מנת לבדוק אם יש שחיקת עצם בקצות המפרקים ואובדן סחוס.

טיפול בדלקת פרקים שגרונית


טיפול תרופתי - למרות שאין מרפא לדלקת פרקים שגרונית קיימים טיפולים אפקטיביים, בעיקר ככל שמטפלים בשלב מוקדם יותר. קיימות שתי קבוצות עיקריות של תרופות הניתנות במצב של דלקת פרקים שגרונית: תרופות העוזרות בהקלה על הסימפטומים ובהפחתת הדלקתיות (תרופות ללא סטרואידים וקורטיקוסטרואידים) ותרופות העוזרות לגרום למחלה להגיע למצב רדום (תרופות אנטי-ראומטולוגיות ותרופות ביולוגיות). יתכן שהרופא ימליץ להשתמש בשני סוגי התרופות יחד.

שינוי אורח חיים - ביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע עוזר להפחתת תחושת התשישות, מחזק את השרירים והעצמות ומגביר את הגמישות. מומלץ ליצור באמצעות מומחה תוכנית אימונים הכוללת מתיחות להגברת טווח התנועה והגמישות, אימון כוח ופעילות אירובית.

תזונה נכונה- מחקרים מצאו שמאכלים מסויימים כגון תותים, זיתים ודגים יכולים להפחית את הדלקתיות הנוצרת מדלקת פרקים שגרונית, אך עדיין לא הוכח שתזונה ספציפית יכולה להקל או לגרום לסימפטומים.


דלקת פרקים ניוונית (אוסטאוארטריטיס)


דלקת פרקים ניוונית (Osteoarthritis) היא מחלה כרונית המאופיינת על ידי התמוטטות הסחוס – החלק שמרפד את קצוות העצמות ומאפשר תנועה חלקה. ככל שאובדן הסחוס מתגבר העצמות מתחככות זו בזו. התופעה גורמת לנוקשות ולכאבים ולעתים לקושי בתנועת המפרק. דלקת פרקים ניוונית יכולה גם לפגוע ברצועות וברקמות השרירים. לעתים עקב נזקי המחלה יש צורך בהחלפת מפרק.


קיימים שני סוגים של דלקת פרקים ניוונית:

דלקת פרקים ניוונית ראשונית - בדרך כלל מגיעה בגילאים מתקדמים. ככל שהאדם מבוגר יותר יש יותר סיכוי שיסבול מרמה מסויימת של דלקת פרקים ניוונית, אם כי לא כולם סובלים מהמחלה כיוון שדלקת פרקים ניוונית ראשונית אינה חלק בלתי נפרד מתהליך ההזדקנות.

דלקת פרקים ניוונית שניונית – מחלה זו מתפתחת גם בגילאים מוקדמים יותר, בדרך כלל עשר שנים או יותר לאחר ארוע המשפיע על הבריאות כגון פציעה או השמנת יתר.

דלקת פרקים ניוונית פוגעת בדרך כלל בברכיים, בירכיים ובידיים, לעתים גם בכתפיים. המחלה משפיעה לעתים נדירות על מפרקים אחרים, בדרך כלל במקרה של פציעה או לחץ פיזי רב על אזור מסויים. הכאבים והנוקשות הנלווים לדלקת פרקים ניוונית ראשונית (אוסטאוארטיריטיס) עשויים לפגוע בתפקוד היומיומי כגון בעבודה, במאמץ ולעתים בביצוע פעולות פשוטות.

קריסת הסחוס עשויה לגרום לכך שרסיסים מהעצם או מהסחוס יגיעו אל נוזל השריר, מה שמביא לגירוד ולכאב. בליטות קטנות כתוצאה מצמיחה לא תקינה של העצם יכולות להיווצר בקצות העצמות, והן עשויות לפגוע ברקמת השריר סביב המפרק ולגרום לכאב. על אף שדלקתיות אינה גורם מרכזי בדלקת פרקים ניוונית, היא יכולה להיווצר באמתחת המפרק האחראית לריפוד המפרק, עקב אובדן הסחוס.

דלקת פרקים ניוונית: סימפטומים


הסימפטומים במצב של דלקת פרקים ניוונית משתנים בהתאם למפרקים הפגועים ולחומרת הפגיעה.
כאבי פרקים ונוקשות במפרקים הפגועים, בעיקר בשעות הבוקר או לאחר מאמץ.
נוקשות לאחר תקופות של חוסר פעילות במפרקים הפגועים.
אזורי מפרקים שנוטים להיפגע: גב תחתון, ירכיים, מותניים וכפות הרגליים.
מפרקים נוספים הם: צוואר, אצבעות, כולל בסיס האגודל, מה שעשוי לגרום לפגיעה ביכולת להחזיק חפצים, לכתוב או לבצע פעולות עדינות כמו רקמה.

ממה נוצרת דלקת פרקים ניוונית?


לא ידוע מה בדיוק גורם להתפתחות דלקת פרקים ניוונית. קיימים מספר גורמים משפיעים כגון תורשה ואורח חיים:
גורמים גנטיים – על פי מחקרים, יתכן שבקרב אנשים מסוימים הגנים האחראיים לייצור קולגן, האחראי לייצור הסחוס, פגועים. הפגם הגנטי יכול להביא לסחוס חלש שקורס לאחר כמה עשורים של פעילות של המפרק, לעתים אף בגיל 20. מאפיינים גנטיים אחרים יכולים להביא לכך שעקב מבנה המפרקים יש אובדן סחוס מהיר מהרגיל. אך גם אם אדם הוא בעל נטיה גנטית לדלקת פרקים ניוונית, לא הכרחי שיחלה בה. הדבר תלוי באורח החיים שלו המתבטא בתזונה, פעילות גופנית, שינה והימנעות מהרגלים לא בריאים כגון עישון.
משקל עודף – הירכיים והברכיים נושאות את משקל הגוף, ומשקל עודף מפעיל לחץ על מפרקים אלו. שנים של נשיאת משקל עודף יכולות לגרום לאובדן סחוס. השמנת יתר שמשולבת עם נטיה גנטית עלולה להגביר את הסיכוי להיווצרות דלקת פרקים ניוונית ולהחמיר את הסימפטומים.
פציעות ושימוש חוזר במפרק – לעתים תנועה חוזרת או פציעות במפרקים (כגון שברים או ניתוח) עשויות להביא לדלקת פרקים ניוונית. ספורטאים עשויים לחזור על אותה תנועה פעמים רבות ובכך לגרום נזק למפרקים, לגידים ולרצועות ולהאיץ את אובדן הסחוס.
גורמים נוספים – דלקת פרקים שגרונית עשויה להגביר את הסיכוי לדלקת פרקים ניוונית. כך גם מספר תסמונות מטבוליות כגון אקרומגליה, כאשר הגוף מייצר יותר מדי הורמון גדילה והמוכרומטוזיס, מצב בו הגוף סופג יותר מדי ברזל.


אבחון דלקת פרקים ניוונית


כדי לאבחן דלקת פרקים ניוונית יש לשלול סוגים אחרים של דלקות פרקים וכן לבדוק האם מדובר בדלקת פרקים ניוונית מסוג ראשוני או שניוני. אבחון מוקדם חשוב על מנת לטפל במחלה כמה שיותר מהר. הרופא יבחן את ההיסטוריה הרפואית וישאל את המטופל לגבי הסימפטומים שהוא חש ולגבי תדירות הופעתם. בבדיקה פיזית הרופא יבדוק את נפיחות ורגישות המפרקים, טווח התנועה ונזק נראה למפרק.

בדיקות רנטגן משמשות על מנת לאשר את האבחנה של דלקת פרקים ניוונית, שכן ניתן לראות בהן את הבליטות הנוצרות בקצה העצם. בבדיקת MRI יהיה אפשר לראות גם את מצב הסחוס, העצמות והרצועות. בנוסף נערכות בדרך כלל בדיקות מעבדה, בעיקר על מנת לשלול סוגים אחרים של דלקת פרקים. לעתים ייבדק גם נוזל הסיכה במפרקים (synovium).

טיפול בדלקת פרקים ניוונית


המטרות בטיפול בדלקת פרקים ניוונית הן הפחתת הכאב והסימפטומים, שימור תפקוד המפרק והפחתת הנכות הפיזית.

טיפולים לא תרופתיים:
פיזיותרפיה והתעמלות להרחבת טווח התנועה וחיזוק השירים
חבישת המפרקים הפגועים ברצועות תומכות
שימוש במדרסים
תזונה נכונה ושמירה על משקל תקין

תרופות לטיפול בדלקת פרקים ניוונית:
תרופות NSAID (מדכאי דלקת שאינם סטרואידים) כגון אספירין ואדוויל שעוזרות בשיכוך הכאב ובהפחתת הדלקתיות.
תרופות הניתנות כזריקות באזור האיברים הפגועים – קורטיקוסטרואידים ו/או זריקה של חומצה היאלרונית, המסייעת כחומר סיכה למפרק.
קרמים להרגעה כטיפול מקומי.

ניתוח - נהוג לבצע התערבות כירורגית רק אם טיפולים אחרים לא עזרו. ניתוח יכול לעזור בהקלה על הכאבים, שיפור מערך המפרק והחזרתו לתפקוד. הניתוחים הנפוצים הם ניתוח החלפת המפרק, ניתוח החזרת העצמות למקומן וניתוח להחלקת העצם.

טיפולים אלטרנטיביים – מטופלים לעתים מדווחים שכירופרטיקה הקלה על כאביהם. כמו כן ויטמינים, בעיקר נוגדי חמצון, ככל הנראה עוזרים במניעת המחלה ומניעת ההתקדמות שלה. ויטמין C ככל הנראה עוזר להפחתת הכאב. עדויות חיוביות נרשמו גם לאחר טיפול בדיקור.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

דלקת פרקים, ראומטולוגיה

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו סוגי הדלקות השונות והטיפול בהן, פיברומיאלגיה, גאוט, דלקת חוליות מקשחת, כאבים בידיים ובכפות הרגליים, קשיי הליכה, קשיי ישיבה ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אי סבילות למטוטרקסט יש דבר כזה
    איציק
    09/09/2023

    התור לראמוטולוג בעוד 4 חודשים
    בן 68 חולה בראומטית ארטריטיס 20 שנה בתחילת הדרך כ15 שנה קיבלתי מטוטרקסט במינון 10 מג לאחר שעליתי שלב במחלה העלו לי ל20 מג בזריקה וגם בחלק מהדרך הייתי עם פלקווניל וערבה שעשו תופעות לוואי והוסרו כרגע עקב בירור בעיה בריאות לא יכול לקבל ביולוגי ועכשיו לעיניין בחודשיים האחרונים ה 20 גר מטוטרקסט בזריקה עושה לי רע בגוף שלשולים כאבים בבטן ומפיל אותי למיטה ליומיים שלושה כאילו הגוף פיתח אי סבילות לתרופה ניסיתי להרחיק קבלת הזריקה מפעם בשבוע לפעם ב10 ימים לא עזר ירדתי ל15 מג לא עזר רופא המשפחה לא מבין אותי בדיקות דם תקינות כרגע ביוזמתי התחלתי פרנדיסון 5 מג. יום כן יום לא. שמשפיע עלי טוב מאוד השאלה יש מצב שפיתחתי אי סבילות ואם כן מה עושים? שאלה שתיים לא יודע אם תוכל לענות פה האם ניתן לקחת במקום מטוטרקס פרנדיזון במינון 5 מג כל יום לאורך כמה חודשים תודה לך ד"ר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות למטוטרקסט יש דבר כזה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טעות בתרופה גם מטוטרקסט וגם חומצה פולית
    מירי
    05/09/2023

    שלום,
    לקחתי היום בטעות גם את המטוטרקסט וגם חומצה פולית.
    זה מסוכן?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    טעות בתרופה גם מטוטרקסט וגם חומצה פולית

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פיענוח צילום ברכיים
    דנה
    04/09/2023

    שלום רב

    להלן ממצאי צילום ברכיים עקב כאבים

    היצרות יחסית של המפרק באספקט מדיאלי ברכיים דוצ

    מה זה אומר? תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח צילום ברכיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המלצה על רופא ראומטולוג פרטי או דרך מכבי
    דניאלה
    30/08/2023

    שלום
    זקוקה בדחיפות לרופא ראומטולוג פרטי או דרך מכבי
    באיזור המרכז אני סובלת מכאבים בברך כבר שבועיים
    תודה על המענה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על רופא ראומטולוג פרטי או דרך מכבי

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מחלת וגנר …………….
    קארין
    25/08/2023

    אני בת 39 קרוב ל 3 שנים סובלת מהתפרצות המחלה
    ניסיתי 2 זריקות ללא הועיל מטרוקסט ,דופיקסטן
    ממתינה לניתוח מערות הפנים אשמח לתובנות אופציה שיכולה להתאים לטיפול כי אני ממש על סף קריסה
    וז

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת וגנר …………….

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עזרה בפענוח בדיקות דם
    דיקלה
    24/08/2023

    שלום רב, אשמח לעזרה.
    ביצעתי בדיקות דם לפני כארבעה חודשים יצא לי ana ו dsdna גבוליים, c4 תקין ו c3 מעט נמוך 79 מתוך 83 שזה הערך הנמוך.
    בבדיקות מלפני שבועיים ana ו- anti dsdna חיוביים
    c3 יצא 68 ו- c4 יצא 13.5 מתוך 16.
    בבדיקת ana ifa יצאתי שלילית, rf שלילי בשתי הבדיקות, יתר enas שלילים, קומבס ישיר שלילי. יש לציין שנשלחתי לבדיקות הללו עקב נימולים בידיים בלילה (שמאז חלפו במרביתם) ובעקבות כך שאבי חולה במחלת פרקים שיגרונית.
    לשאלתי, כבר שבועיים ממש מודאגת ולא מצליחה לקבל תשובה חד משמעית מה קורה איתי. ראומטולג מהקופה שהייתי אצלו קבע שיש חשד ללופוס אם כי הוא לא ראה את תוצאות ה- ANA IFA השלילית, ביעוץ נוסף שהייתי ובו כבר ראו את כלל הבדיקות נאמר לי שככל הנראה זה לא לופוס אבל נשלחתי לבדיקות נוספות לבירור. יש לציין כי שבוע לפני הבדיקות הייתי חולה עם דלקת בסינוסים ולקחתי אוגמנטין עד שבוע לפני הבידקות. יתכן מצב שהדלקת והאנטיביוטקיה שיבשו את תוצאות הבדיקות? האם בהתאם לנתונים הנ"ל יש לי בהכרח בעיה אוטואימונית? מאוד מאוד מוטרדת ולא מצליחה לשחרר את הלחץ. אשמח למענה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח בדיקות דם

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם יש פגיעה ברגל על פי הצילום?
    עפ
    20/08/2023

    נפלתי לא טוב על הרגל וביצעתי צילום בטרם. כיוון שבעבר כבר פיענחו לי צילומים בצורה לא מדוייקת שם אשמח לחוות דעת נוספת האם הצילום תקין או לא.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש פגיעה ברגל על פי הצילום?

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דלקת מפרקים ניוונית בכפות הידיים
    אודליה
    20/08/2023

    בת חמישים. לפני כמה חודשים , בצילום, אובחנה שחיקה של מפרק האגודל בשתי כפות הידיים. ללא קליניקה מיוחדת. מאז התחילו להופיע כאבים במפרקי כל האצבעות ביד ימין. הכאבים התגברו בחודש האחרון נמצאים איתי מרבית היום אבל בעיקר כשקמה משינה. התחילה גם מגבלת תנועה.
    לא מכירה היסטוריה משפחתית, אני אדם רזה עם רקע של סרקואידוזיס לא פעילה ללא טיפול כבר 16 שנה.
    שאלותיי:
    1. האם יתכן שהמצב החמיר פתאום באופן די מהיר בגלל שהתחלתי להתאמן בחודשים האלה? אימון בעצימות בינונית עם משקולות בידיים מרבית הזמן (אולי האחיזה של המשקולות ונשיאת המשקלה לא טובה לי?)
    2. כיצד עושים אבחנה מבדלת וודאי שמדובר בדלקת ניוונית ולא שגרונית או משהו אחר? כרגע לא נמצאו סימנים של RA בדם ובצילום ראו שחיקה מפרק אחד אבל דווקא כל האחרים כואבים.
    3. האם יתכן ובאמת גם בשנות ה 2000 הטיפול היחיד הוא NSAID שעלול פגוע בקיבה ובכליות? שום דבר אחר?
    4. ממליץ על ריפוי בעיסוק?

    שליחה על כל השאלות אני פשוט בסוג של אבל - בגיל חמישים נפל עליי הסיפור הזה שמבחינתי אלו בעיות של זיקנה :-(

    תודה מראש!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים ניוונית בכפות הידיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מה פשר התפרצות הכאבים הנוראיים
    אני
    16/08/2023

    שלום
    שנים רבות אובחנתי כחולת יברומיאלגיה ואושר לי קנאביס רפואי שלא עזר. במקביל לכאבים היתה פריחה כואבת בכפות רגלים וידיים. לבסוף ראומטולוגית שלחה לMRI אגן ואובחנה דלקת מפרקים פסוריאטית. מאז טופלתי בכל מה שהרפואה מציעה, נטלתי את כל הביולוגיות, ורק כשהגעתי לקסלז'נס קרה הנס!!!! נטלתי אותה כשנתיים ואז הועדה לא אישרה בטענה שמעל גיל 65 התרופה מסוכנת!!!! נשארה תרופה אחת שטרם ניסיתי, סמזיה והתחלתי בהעמסה ומאז(2 מנות של 400)...התחיל הסיוט. כאבים בכל הגוף שלא ברא השטן!!! והתפרצות פסוריאזיס כנ"ל!!! אתמול הלכתי לרופא משפחה והוא חושב שבכל זאת זה שילוב של פיברומיאלגיה(בעיקר עייפות חולשה וחוסר שינה) והמליץ לנסות שוב קנאביס, ושאלך לרופא כאב. בינתיים למרות בקבוקי האופטלגין שאני גומאת..הכאב רק מחמיר וכנ"ל הפריחה(שלפוחיות "ממולאות" כואבות ומגרדות)...רופא המשפחה הציע להמשיך את הסמזיה, שבוע הבא מסיימת ההעמסה...לא בטוחה שכדאי לי להמשיך. אבל מה לעשות? אודה להערות/הארות/הצלה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    מה פשר התפרצות הכאבים הנוראיים

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מבקש עזרה בפענוח אולטראסונד
    אורן
    14/08/2023

    ממצאי צילום
    נוזל יתר MTP ב 1-5
    כף רגל ימין
    מה זה אומר ואיך מטפלים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עזרה בפענוח אולטראסונד

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום