מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד רדומהלופו08/04/2009
שלום אני בן 37 ומטופל בברוטיזולאם וצפרלקס כבר יותר מחודשיים
כבר כמה ימים אני שם לב שאין לי תחודשה בכף יד ימין ,שהיד כאילו רדומה ואפילו הכתב שלי שונה
עשיתי בדיקת EMG ליד והבדיקה היתה בסדר,שאלו אותי אם אני לוקח כדורי שינה
יכול להיות שהבעיה היא מכדורי השינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד
ד''ר איתן אוריאל10/04/2009יש צורך בבדיקה נוירולוגית לצורך איפיון הטריטוריה בו היד רדומה וסימנים נוירולוגים נוספים. רק לאחר ביצוע הבדיקה ניתן יהיה להגיע לאבחנה ולהציע את הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים רדומותיעקב משיח07/04/2009
ערב טוב...חצי פנים רדומות...מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנים
ד''ר איתן אוריאל10/04/2009הירדמות במחצית הפנים או הגוף מחייבת פניה למיון שכן יתכן ומדובר באירוע מוחי קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיני 8יעקב משיח07/04/2009
ערב טוב, חצי פנים נרדמו לי ,קצת בלחץ, לא מצליח להבין: מה זה? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות
ד''ר איתן אוריאל10/04/2009נימול או תחושת הירדמות במחצית הפנים או הגוף מחייבת פניה למיון שכן היא עלולה להיות ביטוי לאירוע מוחי קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין טינטון לסחרחורתרינה מנדל07/04/2009
האם יש קשר בין טינטון לסחרחורת או איבוד הכרה?
תודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר איתן אוריאל10/04/2009הפרעות באוזן הפנימית, כגון מחלת מנייר, עלולות לגרום לטינטון המלווה בסחרחורת סיבובית קשה ולעיתים גם בירידה בשמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוויקסאילנה06/04/2009
שלום, לאחרונה שמעתי שמי שלקה באירוע מוחי הסיכויים שלו ללקות בשבץ מוחי נוסף או בהתקף לב הם כמעט זהים. אני לוקחת את פלוויקס כדרך קבע ומרוצה ממנה מאוד, בייחוד מהכניסה שלה לסל התרופות. אך רציתי לדעת האם פלוויקס גם מונעת התקף לב לאחר שבץ מוחי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
פרופ' נתן בורנשטיין07/04/2009מאחר ופלויקס הינו תכשיר נוגד צימות טסיות הוא מוריד את הסיכון, אך איננו מונע באופן מוחלט, אירועים טרמבוטיים בכללם גם אוטם שריר הלב לאחר שבץ.כמובן שהטיפול לכל חולה צריך להיות פרטני ומותאם על ידי הרופא המטפל וכן כולל איזון קפדני של גורמי הסיכון הוסקולרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליויוליה06/04/2009
שלום,
רציתי לדעת האם יש דרך להוכיח הדבקה בפוליו שקרתה לפני 30 שנה? האם יש איזושהי בדיקה סרולוגית לפוליו?
מלבד מציאת הוירוס בצואה או ב- CSF בזמן המחלה האקוטית, האם יש דרך נוספת לאבחן את המחלה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו
ד''ר איתן אוריאל10/04/2009לחולשת גפיים משנית להדבקה בפוליו ישנם מאפיינים קליניים אותם ניתן להדגים בבדיקה גופנית וכן מאפיינים בבדיקת EMG. נוכחות מאפיינים אלו בשילוב עדות סרולוגית לחשיפה בעבר לפוליו יתמכו באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחנה בין ימין ושמאל..מורן06/04/2009
יש לי שאלה קטנה שאני מנסה להשיג עליה כבר הרבה זמן תשובה ולא מצליחה כ"כ..
רציתי לדעת ממה נובע חוסר הבחנה בין ימין ושמאל? למשל בנהיגה או דברים אחרים בסגנון לוקח לי איזה 2-3 שניות ולרוב אני בודקת במהירות באיזה יד אני כותבת וכך מגלה את הצד.
אבל הבעיה העיקרית היא ממש חזותית. למשל בנעליים אף פעם אין לי מושג איזה נעל היא השמאלית ואיזה הימנית.. תמיד זה ניסוי וטעיה..
בבדיקה קצרה שערכתי באינטרנט ראיתי שיכול להיות שזה קשור להפרעת קשב וריכוז, למיטב ידיעתי אינני סובלת מהפרעה זו, (או שפשוט עוד לא אובחנתי)..
אודה לך אם מאוד אם תוכל לעזור לי ממה זה נובע ולמה זה קשור.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימין ושמאל
פרופ' נתן בורנשטיין07/04/2009פגיעות באונה הכיפתית השמאלית עלולת לתת,כחלק מתמונה קלינית רחבה יותר,גם חוסר התמצאות בין ימין לשמאל.יש צורך לבדוק האם מדובר בהפרעה בודדת או חלק מהפרעות קוגנטיביות נוספות והאם מדובר בהפרעה חדשה. לשם כך מומלץ לפנות לנוירולוג לצורך הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אירוע מוחי ללחץ בעבודהדנה05/04/2009
האם אירוע מוחי (דימום מוחי שנגרם מקוורנומה) יכול להיגרם מלחץ חריג בעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל06/04/2009הוכחת הקשר בין אירוע מוחי לאירועים המלווים לחץ בעבודה הינה בעיתית. לאור המשמעות המשפטית של הנ"ל יש צורך לבחון בדקדקנות כל מקרה לגופו על מנת להגיע למסקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דנה גם לי גילו קוורנומה
רונית06/04/2009אחרי שדיממה - אני משערת שלי זה קרה אחרי הרמת משא כבד במיוחד עבורי. אשמח לשוחח איתך על הממצא ולהעזר בך או להפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI במקום ctaטלי מ.05/04/2009
בהמשך לשאלתי על בדיקות לאחר שבץ מוחי בבן 60, (אוטם פרונטלי שמאלי) האם ניתן לבצע בדיקת MRI במקום cta לבירור התסחיף, בכדי למנוע את נזק הקרינה ותופעות לוואי של החדרת יוד לדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל06/04/2009ניתן ,במידה והבדיקה תתבצע גם בפרוטוקול MRA לצורך הדגמת כלי הדם הגולגולתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לאחר האירוע מוחיj.l04/04/2009
היה לי אירוע מוחי בלידה עקב רשלנות רפואית, ובעקבות כך עדיין נשאר לי שיתוק קל בצד הימין של הגוף, ומאוד מפריע לי שרואים את זה ביד ימין + חולשה שאני לא יכול לעשות כלום איתה כולל דברים יומיומיים
האם ניתוח ייפתור לי את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל05/04/2009לא ידוע לי על ניתוח שיכול לפתור כעת חוסרים נוירולוגים בעקבות אירוע מוחי בלידה. אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מהניכות הנוירולוגית ויציע טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור נתן בורשטייןחגי04/04/2009
אבי בן 82 בתאריך 030409 בשעה 0800 קיבל ארועה מוחי והובל לבית חולים תל השומר והוא עדיין לא מגיב לסביבה עניים עצומות ממלמל מילים לא ברורות .
שאלתי
1.האם יש טיפול או תרופה (אפילו באופן פרטי) שיכולה לעזור?
2.ואם אין תרופה כזו אז מה כן ניתן לעשות?
נ.ב. אבי סובל מסרטן הארמונית אם יש קשר לתרופות מסויימות או טיפולים שיכולים להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנית לכל מי שיכול לתת מידע
חגי04/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חגי04/04/2009בהמשך לשאלה אבי עבר c.t ראש והוברר שהשבץ ללא דימום והוא עבר בהמיון למחלקה גריאטרית להמשך טיפול.
לפי מה שאמר לי הרופא אבי מקבל תרופות לדילול הדם ולייצב לחץ דם.
רציתי לדעת האם הטיפול נכון ומה מומלץ ואם יקבל את תרופת ה tpa האם זה יעזור או שקיים טיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבץ
ד''ר איתן אוריאל05/04/2009לצערי הטיפול בtPA יכול להנתן רק בשעות הראשונות לאחר האירוע ולא בשלב זה. הטיפול כעת נועד למנוע הישנות של האירוע וכן למנוע סיבוכים משניים כגון פקקת בורידי הרגליים או דלקת ריאות. על מנת להתרשם מהסטאטוס הנוירולוגי של החולה יש צורך בבדיקה נוירולוגית ובסקירת בדיקות ההדמיה שבוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תופעותאבי04/04/2009
שלום לך,
יש לי תופעות שחוזרות אחת לכמה ימים/שבועות למשך תקופה משתנה (בין כמה שעות ליום-יומיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אבי04/04/2009התופעה היא של פתאום קפיצה של כל הגוף, כאילו מישהו הבהיל אותי, זה לא שהידיים או הרגליים קופצות ועושות תנועות בלתי רצוניות אלא כאילו מצב ההכרה שלי משתנה לאלפית שניה, למשל אני עושה פעולה כלשהיא ופתאום מרגיש כאילו היה לי קצר כללי לאלפית שניה בו כאילו נרדמתי לאלפית שניה והתעוררתי בבהלה (זה הכי טוב שאוכל לתאר זאת).
לפעמים בזמן התופעה אני מרגיש כאילו באמת פיספסתי אלפית שניה מהחיים, כאילו התנתקתי לגמרי מסביבי לאלפית שניה, לציין כי אני מודע לכך.
קורה גם שלאחר תופעה כזו אבל גם באופן רגיל, אני מרגיש עייפות והעיניים כמו נעצמות לי כאילו לא ישנתי כל הלילה, כאילו אני נופל לתרדמה לשניה שגורם לי לשטוף את הפנים כדי להתעורר - ולא שזה עוזר.
זה יכול לקרות בכל זמן של היום גם אפילו שעה לאחר הקימה מהשינה.
עוד דברים שאולי קשורים, לפעמים מרגיש חולשה בגפיים (רגליים וידייים) תחושה של כמו בובה על חוטים ששיחררו לה את החוטים, מתלווה לכך לרוב גם תחושה של צורך ביציאה (לא בטוח שקשור) והתקף שיעול שיכול להמשך כ20 דקות - לרוב לאחר תופעות אלה מרגיש עייפות גדולה כאילו עשיתי מאמץ גדול.
לפעמים יש לי תחושות כמו של חוסר יציבות או מעין עצבנות של הגוף בו אני מרגיש כאילו שאני על קרקע לא יציבה שמצריך ממני תזוזה או כאילו פיצוי על התחושה בקימה, הליכה, תנועה כדי כאילו להרגיש בשליטה.
לפעמים אני מבצע תנועה אחת או שתיים של תזוזת הראש לצדדים בזמן הרגשות אלה כאילו אני רוצה להחזיר את עצמי לפוקוס או לשליטה, התנועה הזו היא רצונית בהחלט ואני מבצע אותה בידיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - סליחה על הפיצול
אבי04/04/2009לפעמים בזמן שיש לי כאלה מחשבות או הפרעות אני כאילו מתנתק מהסביבה ושקוע בעצמי ובתחושות הנ"ל - לציין כי אני לא מנותק לגמרי אלא עדיין שומע וחש את מה שקורה סביבי, כאילו נמצא באיזו בועה. (התופעה הנ"ל אינה מתרחשת לזמן רב מידי ושוב לפעמים בזמן שזה קורה אני מרגיש צורך לקום, ללכת, להיות בתנועה אחרת מרגיש כאילו נופל או נוטה ליפול או חלק מהגוף - משהו כמו עצבנות של הגוף שלא מתבטאת ברעידות).
אינני יודע אם קשור ואולי מבטא דכאון קל - מידי פעם יש לי מחשבות על הגורל של האנשים, מה קורה להם כשהם חולים באופן פתאומי או נפטרים באופן פתאומי, מה קורה לפני ומה אחרי, ומסתכל על גילי ועל כמה הרבה עברתי וכמה עוד נשאר.
אני בן 40, לא מעשן ולא שותה, בבדיקות כלליות סוכר גבולי עד 115, קולסטרול קצת גבוה ושומנים גבוהים בדם אפילו שאני לא שמן.
(חומצה פולית - 9.4, TSH - 1.28, B12 - 250)
שאלותיי:
* האם זוהי בעיה נוירולוגית חמורה ?
* האם יתכן מצב כאילו הגוף בגירוי תמידי ? (ככה אני מרגיש לפעמים בעצם).
* האם יש חשש למחלות קשות שגורמות לסממנים כאלה ? (ALS, משהו בראש וכו').
* האם יתכן כי כל הנ"ל נובע מחסרים של ויטמינים ו/או מינרלים ?
* האם יש לבצע בדיקה נוירולוגית כלשהיא ואיזו ? (הייתי פעם ב-2 בדיקות נוירולוג שלא הצליחה לאבחן ממה זה קורה היא כתבה שאלו מעין תופעות מיקלוניות קטנות) ואמרה שיתכן בגלל רמות נמוכות של B12 וחומצה פולית, ביצעתי גם EEG בעירות ללא תגובות או מימצאים חריגים - בבדיקה למשל ששכבתי כביכול רגוע הרגשתי צורך לקום ולהתנועע ולפעמים הרגליים או הראש עשו תנועות קטנות - כאילו הגוף דווקא עצבני בזמן מנוחה).
* היתכן כי מקורן של כל התסמינים הנ"ל בבעיה נפשית כגון דכאון - אפילו שאני לא מרגיש על פניו תחושות כאלה פרט למחשבות שציינתי.
אני מתנצל על אורך הפניה, אבל מבקש את תשומת ליבך המקסימלית כדי לנסות לפתור את הבעיה שמציקה לי כבר שנים בדרגות חומרה שונות ובהחלט פוגעת באיכות החיים.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונות
ד''ר איתן אוריאל05/04/2009יתכן כי מדובר בתלונות שמקורן נפשי ולא אורגני, אולם על מנת לקבוע את האבחנה יש צורך לשמוע את הסיפור ממקור ראשון, לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולעבור על בדיקות העזר שבצעת. הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TIAדן03/04/2009
לפני כשלושה שבועות עברתי כנראה אירוע מוחי חולף. הייתי מאושפז במחלקה הנוירולוגית מספר ימים. הרופאים לא ידעו להחליט באופן ברור האם אכן עברתי אירוע מוחי חולף. הבדיקות שעברתי בבית חולים, CT דופלר צואר, EEG ואקו לב חיצוני היו תקינות. בסופו של דבר רשמו בטופס השחרור "אבחנה שאינה חד משמעית לאירוע מוחי חולף". יצויין כי בבדיקת MRI שעברתי לפני מספר ימים נקבע בין היתר "ללא עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום". שאלותי: 1) האם קיימת בדיקה או דרך כלשהי ממנה ניתן לדעת בודאות גבוהה האם אדם עבר אירוע מוחי חולף?
2) אם כן עברתי אירוע מוחי חולף - מה המשמעות מבחינת הסטטיסטיקות הקיימות לאירוע נוסף? (גורם הסיכון היחיד שיש לי הינו טריגליצרידים בדם). 3) בבדיקת ה-MRI אובחנה גם "ציסטה ארכנואידלית פוסטיורית משמאל" מה המשמעות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TIA
ד''ר איתן אוריאל05/04/2009אבחנת TIA איננה על סמך בדיקות עזר אלא על סמך תיאור קליני של האירוע. ודאי שהסיכון לאירוע מוחי גבוה יותר לאחר אירוע של TIA ולכן יש צורך בבירור מלא והתחלת טיפול נוגד צימות. הציסטה הינה ממצא אקראי קרוב לודאי ויש צורך להתבונן בהדמיה ישירות על מנת לקבוע את משמעותה הקלינית. הינך מוזמן לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע קלנעה02/04/2009
שלום,
השאלות הינן לגבי אדם שעבר אירוע מוחי קל. הנזק הינו לראייה. האם מצב הראייה אמור להשתפר עם הזמן?
כיצד למנוע אירוע עתידי מעבר לתרופות? האם קיים טיפול נוסף? כיצד מזהים אירוע טרם התרחשותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל03/04/2009יש צורך בבירור מלא הכולל דופלר צואר,אקו לב,הדמיית מוח ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית כגון הולטר אקג ופרופיל קרישיות.מעבר לטיפול נוגד הצימות יש צורך באיזון אגרסיבי של גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,יתר שומנים בדם,סוכרת,עישון ועוד. הינכם מזמנים לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר אירוע מוחיספיר02/04/2009
אבי בן 44 עבר לפני כשנה אירוע מוחי. כתוצאה מכך הצד השמאלי- היד והרגל נפגעו לו.
יש לו מכשיר לרגל שבעזרתו הוא הולך אך היד לא מתפקדת לו. רציתי לדעת אם יש טיפול מסוים שיוכל לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר איתן אוריאל03/04/2009הטיפול היעיל ביותר הינם טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיבים אולם אלו צריכים להנתן עד כמה שניתן בסמיכות לאירוע. מומלץ שאביך יבדק על ידי נוירולוג או רופא שיקום בשאלת עזרים נוספים או טיפולים לטונוס המוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)