מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר אוריאל ושבוע טוב..שוב תודהדני22/03/2009
על התשובה שלך משבוע שעבר בקשר לבית חולים מאיר ושאכן ישנו שם נוירולוג תורן 24 שעות שיכול לטפל מיידית במקרה של שבץ מוחי ח"ו..
אבל עדיין לא עניתם לי, האם זהו אכן המצב בכל בתי החולים (לפחות הציבוריים) בארץ?..
האם זהו נוהל קבוע בכל בתי החולים שיהיה בהם נוירולוג תורן 24 שעות?.. או שאולי רק בחלקם?
ובאיזה מהם?
תודה..
ודרך אגב מה קורה במקרה של "דימום מוחי" או משהו בסגנון הזה, שיש צורך בנוירוכירורג תורן מיידי,
כפי שקרה בזמנו לרה"מ אריאל שרון, האם גם ישנן נוירוכירורג תורן בכל הבתי חולים?..
אודה לך מאד אם תוכל לעשות לי וכנראה עוד לרבים כמוני כאן בארץ, לאיזה בתי חולים כדאי לנסוע במקרה של שבץ מוחי? או במקרה של דימון פנימי(וייתכן מוחי לא עלינו..) כתוצאה מהשימוש
במדללי דם?
ולאיזה לא?
שוב תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה טעיתי שם בגוף ההודעה,התכוונתי
דני22/03/2009לכתוב שם כך.. "אודה לך מאד אם תוכל לעשות לי וכנראה עוד לרבים כמוני כאן בארץ קצת יותר סדר בנושא הזה, לאיזה בתי חולים כדאי לנסוע במקרה של שבץ מוחי? או במקרה של דימון פנימי(וייתכן מוחי לא עלינו..) כתוצאה מהשימוש במדללי דם? ולאיזה לא? סליחה על הטעות ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי חולים
ד''ר איתן אוריאל22/03/2009לא בכל בית חולים בארץ קיים שירות נוירוכירורגי אך במידה וקיימת התויה רופאית ניתן כמובן לשנע את החולה למרכז רפואי גדול יותר.ברוב בתי החולים ניתן לתת טיפול טרומבוליטי במקרי שבץ מוח. ניתן לפנות למשרד הבריאות כדי לקבל את הרשימה המלאה של בתי החולים בארץ בהם קיימת יחידת שבץ. מכל מקום חשוב שהפינוי יתבצע כמה שיותר מהר לחדר המיון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה או שבץ או אירוע?סיון19/03/2009
יומים חשתי מעט לחץ באזור החזה..והיום בבוקר קמתי בדרכי לעבודה חשתי בכאב חד בלב.התחלתי להזיעה והייתי קרה כקרח..נשמתי לאט ורגוע..ולפתע החלו זרמים..בכפות הידיים שגרמו לשיתוק של שתיהן למשך חצי שעה..היה לי לחץ בראש וראיה מעומעמת דפיקות הלב העיצו מה שהגביר את הכאב והזרימה התפשטתה לאזור החלק השמאלי..עד הרגל..והחלק השמאלי השתתק פניי התעוותו..ובכל זאת הרפתי את הגוף וניסיתי לנשום יציב על מנת לא להחמיר את המצב..הופנתי למיון באמבולנס..והוחלט שהיה זה התקף חרדה..למרות שזו פעם 4 וזו הפעם ה1 שמשתתק לי חלק השמאלי..בשאר הפעמים..היה זה לחץ שעלה מכפות הרגליים אל הראש..פניי נעשו אדומות לאחר עיוורון זמני..בלבול וחוסר התמצאות..האם זהו התקף חרדה אני סובלת מדלקת פרקים שגרונית ללא טיפול יותר משנתיים..והרופאה החליטה שאין קשר בין הדברים שזהו התקף חרדה אך זה פגע ביכולתי השכליות הן זכרון הן מחשבה איטית ולקויה אוכל לקבל תשובה בהקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף
ד''ר איתן אוריאל22/03/2009לא ברור לי מדוע למרות שנבדקת על ידי רופא שאבחן ומצא כי מדובר בהתקפי חרדה אינך שקטה. במידה והינך מעוניינת בחוות דעת נוספת הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב. מומולץ לבצע גם בדיקת תפקודי בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי לפורום טיסה ארוכהרוני19/03/2009
שאלתי לפורום אני מתכונן לטוס מעל 9 שעות .עברתי אירוע מוחי לפמני כשנה וחצי. קראתי מאמר שכדאי לקבל זריקה קלקסן 40 מ"ג .פרט לשתית מיים מרובה ותנועה במטוס,כל שעה. יש לציין שאני מתפקד נורמטיבי מאוזן וכ"ו. מה פורום המומחים חושבים יש צורך בזריקה כזו או לא? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר איתן אוריאל19/03/2009זרקית קלקסן לפני טיסה נועדה למנוע פקקת בורידי הרגליים ולא אירוע מוחי. בהפרעות קרישה מסוימות קיימת התויה למתן הזריקה. עליך להתיעץ עם רופא המשפחה המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה נוירולוגית במהלך שיקוםנועם18/03/2009
שלום אבי בן 80 לקה לפני שלושה חודשים בדימום מוחי בחומרה בינונית והצליח להשתקם תוך פרק זמן קצר לרמה של הליכה עצמאית תחת השגחה. הוא מטופל באשפוז יום במשך חודשיים - פיזיותרפיה והתעמלות אבל לא ניכר שיפור משמעותי מיום כניסתו לאישפוז יום. ההליכה של אבי עדיין לא יציבה. לאבי יש מוטיבציה גבוהה לחזור לתפקוד נורמטיבי. שאלתי היא האם יש בדיקות נוירולוגיות שניתן לעשות על מנת לאבחן את מצבו נכון להיום ומתוך הבדיקות לגזור המשך טיפול? האם יש טיפול מעבר לפיזיותרפיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל19/03/2009הבדיקה המשמעותית הינה בדיקה גופנית נוירולוגית על ידי נוירולוג עלמנת להתרשם מהנזק השאריתי ולהחליט על המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נזקים לאחר ארוע מוחיעופר17/03/2009
שלום רב, אבי עבר ארוע מוחי כנראה בלילה שבין שישי לשבת. הארוע היה מלווה בלחץ דם גבוה, סחרחורות קשות, הקאות מעת לעת. בנוסף היתה דלקת בפנים. אבי חולה סכרת ובן 72. כעת לחץ הדם תקין, הדלקת מטופלת ע"י מתן אנטיביוטיקה ומצבו כללי משפתר. נכון להיום הוא סובל מסחרחורות קשות אשר לא מאפשרות לו לעבור ממצב שכיבה לישיבה. בבדיקות פיזיות נראה שלא הייתה פגיעה קשה בתנועות הידיים, הרגלים ובתחושות. אמנם קיימת חולשה אך לא הרבה מעבר למה שהיה לפני הארוע. הוא מקבל תרופה לטיפול בסחרחורת אך לא נראה שהיא מעלימה לגמרי את התופעה. שאלתי היא: האם יכול להיות שהנזק עקב הארוע המוחי הם הסחרחורות או שהן רק תופעת הלוואי של פגיעה שעדיין לא זוהתה/לא נראית כרגע? כיצד ניתן לזהות את מקור הבעיה לסחרחורות? תודה רבה לכולכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקים
ד''ר איתן אוריאל19/03/2009שבץ המערב את גזע המוח עלול להתבטא בסחרחורת סיבובית קשה. מאחר וגם מחלות של האוזן הפנימית עלולות לתת סימפטומים דומים יש צורך בבדיקה גופנית על ידי נוירולוג או רופא א.א.ג כדי להחליט מה המקור לתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומידין לאחר ארוע פרפור .דחוף.יוסי16/03/2009
אבי בן 71 לקה בפרפור פרוזדורים. לאחר טיפול במכת חשמל העניין הסתדר. מנהל המחלקה בבית החולים פרופ מומחה טוען שלאור הנתונים לדעתו ניתן להפסיק את הקומדין שניתן במשך 5 ימי האשפוז ואין צורך להרגיל את אבי לכך ואלו הרופא הקרדילוג(גם הוא יועץ ומומחה) במחלקה טוען שכדאי לקחת. יש לציין שאבי בריא ובדיקת הCT והאקו ושט היו תקנים. במהלך נטילת הקומידין התגלו דימומים בצואה והNRI היה 1.6. כרגע האחיות במחלקה קיבלו את הוראת המנהל להפסיק ואני קצת מוטרד מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקר טוב דר. עדיין לא קיבלתי תשובה.
יוסי18/03/2009אשמח לקבל תשובה. העניין דחוף. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומדין
ד''ר איתן אוריאל19/03/2009בודאי שאינני יכול לחלוק על רופאים שמכירים את המקרה ממקור ראשון ובדקו את אביך. להערכתי לפני קבלת ההחלטה חשוב לבצע, מעבר לבדיקת אקו דרך הושט,גם הולטר אקג לתקופה שבין 24 ל48 שעות כדי לאתר מקטעים קצרים של הפרעות קצב עליתיות שאולי לא נצפו כרגע באקג. כמו כן חשוב לבצע בהקדם בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה כדי לבדוק האם קיים כיב או פוליפ מדמם בדרכי העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם.. רציתי בבקשה לדעת לאיזהדני16/03/2009
בית חולים כדאי להגיע במקרה של חשד לאירוע מוחי?.. אני יודע שצריך להגיע לבית חולים תוך 3 שעות, אבל למיטב ידיעתי וממה שקראתי במקומות שונים, לא בכל בתי החולים יש נוירולוג תורן בבית החולים שמוסמך לתת תרופות בכדי להציל משבץ מוחי, ו/או את הידע המספיק בנושא, ובמיוחד כנראה בשעות הלילה ושבתות וחגים. לדוגמא אנחנו גרים בקרבת בית חולים מאיר בכפר סבא, אז האם שם בבית חולים הזה יש את כל הידע והתרופות בבשיל להציל משבץ מוחי 24 שעות ביממה? או שמומלץ לנסוע במקרה כזה עד לסוראסקי או אולי אפילו להדסה עין כרם? או מקום אחר במקרה של אירוע כזה שקורה? ובמיוחד כאמור בשעות הלילה ותורנויות שבת וכד'.. מה דעתכם? תודה רבה מראש דני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל17/03/2009במרכז הרפואי מאיר ישנה מחלקה נוירולוגית ותורן נוירולוגיה כל שעות היממה המוסמך לתת טיפול טרומבוליטי ורידי בשלב החריף של שבץ המוח. במידה ויוחלט על צורך בטיפול אינטנסיבי יותר החולה יפונה באמבולנס למרכז המספק את השירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר אוריאל, האם זה נכון..
דני17/03/2009בכל בתי החולים בארץ?..
או שישנם בתי חולים בארץ שאין להם נוירולוג תורן ו/או ידע וסמכות לתת את אותו טיפול טרומבוליטי ורידי שציינת, 24 שעות ביממה?..
כלומר מצבים כאלה לא קורים תמיד בקרבת הבית, אז מאד מעניין(ואני חושב שזה גם מאד חשוב..)
אם ישנה רשימה כזו של כל הבתי חולים שאכן ערוכים 24 שעות למקרה כזה, ואיזה אולי לא מספיק ערוכים למקרה דחוף של אירוע מוחי לא עלינו?..
אז השאלה שלי היא האם ישנם בתי חולים שאינם ערוכים מספיק למקרה שכזה, ואם זהו אכן
המצב, אז איזה כן ואיזה לא?
אני שואל את השאלה שלי בעקבות הכתבה הזו שפורסמה בYNET לפני כמה שנים, שבו הם ציינו את הבעיה החמורה. אז האם זהו עדיין המצב היום, או שהדברים השתפרו מאז?
שוב תודה רבה מראש
דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם התסמינים הללו? דחוףסיון16/03/2009
לא מזמן נמצא שיש לי דלקת פרקים אני בת 22..לפני חודשים קרה לי דבר מוזר הרגשתי לחץ באזור כפות הרגלים..כאילו נעצר הדם..וכך גם בראש פניי נעשו אדומות לאחר מכן עיוור של 2 שניות ואז לא ידעתי היכן אני ובמקום מילים יצא לי מלמולים..וראיתי מטושטש מאוד...בר אחרי חצי שעה יותר. אחרי שבועיים קרה שוב ..ולא הרגשתי את הרגל..ולפני שבוע קרה שוב..ועכשיו יש לי בעיות בזכרון ירידה במשקל..עייפות ודמומים מהאף..כאבים בעמוד השדרה עליון..כאבים כאילו שוברים לי את העצמות בבקשה עזור לי..זה משבש אותי חשיבתית ופיזית מזה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
ד''ר איתן אוריאל17/03/2009אני מפנה אותך שוב לתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול היפרברי לאחר ארוע מוחיעידן15/03/2009
שלום רב, אמי עברה לפני כחצי שנה ארוע מוחי שני, קשה מאוד. מתבטא בשיתוק פלג גוף ימני ובחוסר תקשורת לתקשר בצורה מובנת, כמו גם קשיים קוגנטיביים שונים. רציתי לדעת האם יש מקום לשקול טיפול היפרברי במקרה כזה. חשוב לי לציין שהיא סובלת מפירפור חדרים ומטופלת התרופות שונות לשמירה על לחץ דם תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר איתן אוריאל17/03/2009אין ברשותי עבודות מדעיות מבוקרות בנוגע ליעילתו של הטיפול ההיפרברי בהתויה שציינת. עקב פרפור העליות חשוב לוודא שאמך מטופלת בקומדין ומאוזנת מבחינת רמות INR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עידן22/03/2009אכן, מטופלת בקומדין. רמת ה-INR בד"כ מאוזנת. האם תוכל להפנות אותי למידע בנוגע לטיפול היפרברי או ניסויים שנערכים בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרברי
אני24/03/2009שלום לך,
אבי השתתף לאחרונה בטיפול כזה באסף הרופא. גם הוא אחרי ארוע מוחי כאשר הפגיעה בצד שמאל של הגוף.
כן, זה אכן משפר!!!
נכון - לא לחלוטין אבל בהחלט ראיתי שם אנשים שלא דיברו ובמהלך הטיפול החלו לדבר, ראיתי אנשים עם חוסר תזוזה של הגפה שהחלו להזיז אותה.
לפני הטיפול ואחר נעשה מיפוי מוח - וניתן להשוות את זרימת הדם לאזורים הפגועים, זו בדיקה אוביקטיבית לחלוטין המעידה על שיפור.
מאידך, אין משהו אחר ולהערכתי חובה לעשות את הטיפול הנ"ל.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כולסטרולשרית15/03/2009
ערכי הכולסטרול שלי הם: mg/dl 127 TRIGLYCERIDES mg/dl 76 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 73.0 CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 100 NON-HDL_CHOLESTEROL האם הערכים תקינים? האם ldl אינו גבוה מידיי? ברקע: mvp היצרות קרוטיס 25% צד אחד י.ל.ד- טרייטס סימבסטטין 10 בתודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר איתן אוריאל17/03/2009הערכים הינם תקינים ורמות הHDL הגבוהות שלך מהווים הגנה חשובה מפני מחלות כלי דם של הלב והמוח. איזון הערכים הינו ,בין היתר, הודות לטיפול בסימוביל. כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה בנוגע להתויה בשימוש באספירין במינון נמוך לפי פרופיל גורמי הסיכון הוסקולרים וההיסטוריה הרפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרנות עם אאורה בזמן הריוןקרן15/03/2009
שלום, אני בת 32 כעת בהריון שבוע 30. בחודשיים האחרונים התדירות של ההתקפות גבוהה מאוד(פעם-פעמיים בשבוע). ההתקפה מגיעה ראשית עם אאורה לאחר מכן נימול שרירים בפנים,בידיים ואחר כך מגיע הכאב,אני נוטלת רק אקמול.כל חיי אני סובלת ממגרנות מסוג זה וגם בהריון הקודם סבלתי כך. היום קראתי בעיתון על מחקר המצא קשר הדוק בין שבץ מוחי למגרנה ונתקפתי חרדה . האם יש ממה להלחץ,לדעתך אני צריכה לעשות משהו? בדיקות מיוחדות?יכול להיות שמשהו בכלי הדם ,בצינורות בגוף לא תקין?מה היית ממליץ לעשות כדי למנוע את ההתקפות המגיעות בתדירות זו. אודה לתשובה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרנות
ד''ר איתן אוריאל17/03/2009מגרנות עם אאורה אכן מעלות במקצת את קרישיות הדם ולכן לסובלות מהן יש להמנע מעישון ונטילת גלולות. חשוב לזכור שכל התכשירים ממשפחת הטריפטנים המהוים את טיפול הבחירה במיגרנה אסורים בהריון. להתאמת טיפול הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש ופנים במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לזיהום מוחי?אנונימית15/03/2009
שלום רב אני בת 15 ולפני כשנה עשיתי פירסינג בטבור לאחר תקופה קצרה התפתחו נדודי שינה -קשיים בהרדמות ולאט לאט זה הסלים כך שלאחר 5 חודשים בערך לא יכולתי לישון בכלל. חיפשנו את מקור הבעיה ולבסוף, בגלל ההקבלה בזמנים, הורדנו את העגיל. עכשיו לאחר שנפטרתי מהעגיל, אני עדיין לא מצליחה להחלים: בלילה, אני מרגישה כאילו אני חולמת אבל לא נרדמת ההשלכות של זה בתפקוד היומי - כושר שיפוט לקוי, חולשה, קוגניציה גרועה - קושי בדיבור ובעשיית פעולות רגילות, תפישה לא מציאותית, מרגישה מסוחררת ומבולבלת רוב הזמן לפני זמן קצר קראתי על החייל שאושפז בגלל פירסינג בלשון - היה לו זיהום מוחי בגלל המתכת? בנוסף לכך התייעצתי בפורומים נוספים לפני ששמעתי על המקרה ורוב התשובות היו שכנראה שהייתה לי אלרגיה חריפה למתכת הפירסינג (טיטניום) האם תוכל לשפוך אור על הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום
ד''ר איתן אוריאל15/03/2009מאחר ותלונותיך אינן ספציפיות ועלולות לנבוע גם מסיבות גופניות או נפשיות לא נוירולוגיות יש צורך קודם לפנות לנוירולוג או לרופא המטפל על מנת שיבצע בדיקה ויקבע האם הינך סובלת מחוסר נוירולוגי כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משכך כאביםחנה15/03/2009
שלום רב, אשמח לקבל מידע בנוגע למתן כדורים נגד כאבים לאחר אירוע מוחי, מטופלת בקומדין האם לכאבי ראש אוכל ליטול אקמול (או לכל כאב אחר...) האם יש כדור נגד כאבים שהוא מומלץ או אסור לקחת לאחר אירוע מוחי? בברכה, חנה ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכך כאבים
ד''ר איתן אוריאל15/03/2009אין התוית נגד לנטילת אקמול עם קומדין. כדורים ממשפחת ה NSAID(אספירין,אנדומד,נקסין,וולטרן ועוד) עשויים להיות בעייתים עקב החשש מדמם בדרכי העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זהו מקרי אירו מוחי..סיון14/03/2009
אני בת 22 סובלת מדלקת פרקים..שהופיעה לפתע... לפני מספר חודשים קרה מקרה שבו...הרגשתי לחץ בידיים והרגליים..שנעשו אדומות ונפוחות..לאחר יומיים..נתקפתי דלקת פרקים שותקתי חצי גוף..וריתוק למיטה עם כאבי עצמות נוראיים..3 פעמים קרה ההתקף הזה שלאחריו.. הופיע לחץ בראש ופניי נעשו אדומות..כמו הידיים והרגלים..שלאחריו....לא ראיתי טוב בכלל למשך 40 דקות..לא ידעתי היכן אני..כשמכלתחילה..נמצאתי במקום..עבודתי..לא הצלחתי לדבר...אך השונה בדבר הוא שפעם אחת שהלחץ בראש הופיע..הורגש כאילו חוסר חמצן..לראש.. ולפי תיאור חבריי שהיו בעת..המקרה..אמרו שהתנהגתי כמו בעלת פיגור שכלי..פעם שניה אותו הדבר רק שהתווסף שלא הרגשתי את הרגל..ופעם שלישית לא הרגשתי אצבע ביד..והאברים שחסרי תחושה חמים ושאר הגוף קפוא כקרח..פעם אחרונה שקרה הלחץ שניות אחריו..ראיתי חושך לכמה שניות כמעט התעלפתי..ובלי לשם לב דברתי כמו ילדה בגיל 4...אחרי כל פעם שזה קרה אני הולכת לישון..וקמה 3 4 ימים אחרי..כשמעירים אותי בכוח וקשה לי לקום..אני כל הזמן עייפה..וישנה המון..רזיתי במשקל אני כבר תת משקל..האם אילו תסמיני אירוע מוחי קל? יש לי בעיות זכרון...רצניות אני רושמת כמעט כל דבר..ויום לפני לא זוכרת אולי פרט שניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו נושא..
סיון14/03/2009התקף הדלקת פרקים.. שיתק אותי לכמה שבועות..וזה הרגיש כאילו לא זורם לי דם..וזה עיוות את אצבעות רגליי..במעט..אני פוחדת שהבא.. יעשה נזק רב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע
ד''ר איתן אוריאל15/03/2009תיאור האירועים איננו ברור וכן גם הרקע הרפואי. במידה והינך חולה במחלת פרקים מאובחנת,קיים סיכון גבוה יותר לאירועים מוחיים או כיפיוניים. אני מציע לפנות למרפאה נוירולוגית להמשך בירור עם כל תוצאות הבירור שבצעת עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה אחרי CVAציפי אדן13/03/2009
האם יש התוויות נגד טיסה (כ-4 שעות) כשנתיים אחרי CVA. לאדם בגיל 55 בטיפול PLAVIX וCRESTOR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר איתן אוריאל15/03/2009החשש מטיסה לאחר שבץ נובע בעיקר מחשש לאירוע כיפיוני המהווה סיבוך של שבץ בכ-10% מהמקרים או הישנות של האירוע במקרים של סיכון גבוה. לחולים בעלי נטיה לקרישיות יש להזהר מהווצרות קריש דם בורידי הרגליים. ההחלטה צריכה להתקבל על ידי רופא המשפחה המכיר את החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)