מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהרן20/09/2009
עברתי תאונה דרכים לפני 6 שנים קיבלתי מכה בראש בצוואר וזה כה4 שנים שנים אני סובל מסחרכורות כאבי ראש צד שמואל והפרעות ראייה פגיעה בשדות ראיה בצד שמאול :(סחרכורות עד איבוד אילפון)
ממצאי M.R.I ראש
מימין מודגמים מספר מוקדים זכירים בלי רלקסציה מאורכת בקטע הפרונטלי מימני.
הגודל בהם בקוטר כ- 5.6 מ"מ . טיבם אינו חד משמעי מוקדים של דמיאלינציה?
מיפוי מוח:
ירידה בקיליטה עד כ- 2 סטיות תקן אוקסיפיטלית שמאלית ,טמפורלית שמלאתי וכן פרונטלית דו צדדית כמתאור.
בדיקת VNG
בדיקת אופטוקנטית -O.K.T לא תקין
בדיקת M.R.I צאוורי:
פריצות דיסק חוליה 2 ,3,4,,5
לחץ על השק ועל החוט בגובה 2 ,3
אנא דוקטור הכאבים בראש בלתי נסבלים במיוחד הסחרכורות בלתי נסבלים
איפה עלי לקבל טיפול נכון כי אני נופל בין הכסאות
הנירולוג נותן לי כדורים כל 3 חודשים תבוא לביקורות אבל זה לא משפר את המצב הבריאותי
אשמח עם תוכל להמליץ לי על מקום לאיפה לפנות בשביל לקבל טיפול ששיפר את המצב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009יש צורך להתרשם מהסיפור המלא,לבצע בדיקה גופנית ולהתבונן ישירות בבדיקות העזר שביצעת. לא ציינת באילו כדורים הינך מטופל ובאיזו אבחנה. הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מוזרות שהחלו לאחרונהיניב20/09/2009
שלום רב,
אני בן 25 ובריא בד"כ.
בחודשים האחרונים החלה אצלי תופעה משונה. הדבר קורה לי בד"כ כשאני עובר מישיבה לעמידה, אך לא בהכרח. אני מרגיש שהכל מתערפל בשנייה והראש שלי "נזרק" הצידה, כאילו אין לי שליטה עליו ותוך כדי אני מרגיש שעיניי נעצמות. זהו השלב שבו אני מנסה ב"כוח" להשאיר את עיניי פקוחות ואז כביכול אני חוזר להיות נורמלי. הדבר קורה לחלקיק השנייה ולאחר מכן אני מרגיש רגיל לגמרי.
כמו כן, אני בספק אם הדבר קשור, אך אני שם לב כי הדבר קורה לי בחדרים סגורים, ממוזגים כשאני יושב מול מחשב ויש לי צורך מיידי לאחר מכן לנשום "אוויר צח".
אציין כי לא ידוועות אצלי בעיות נוירולוגיות או בעיות של לחץ דם. כמו כן, לפני כ-5 שנים התעלפתי לאחר שתרמתי דם, אך אני בספק אם הדבר קשור.
האם זאת תופעה ידועה ? מה זה יכול להיות ?
האם להקדים ולראות נוירולוג ?
תודה, יניב.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009כמובן שיש צורך לקבל את הפרטים המלאי ולבצע בדיקה גופנית. יתכן והתופעה משנית לנפילת לחץ דם בעמידה. כדאי למדוד לחצי דם בזמן שכיבה ועמידה (מבחן טילט).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםעופר ק19/09/2009
שלום רב,
אצל אחי הצעיר (היום כבר בן 28) קיימת בעיה מאז הילדות של רעד בכפות הידיים
לפני 10 שנים הוא נבדק והרופאים לא מצאו שום בעיה
בחודשים האחרונים נראה לי שהרעד גובר. גם בעת מאמץ של הידיים וגם בעת ביצוע פעולות עדינות שדורשות דיוק. הוא גם מתעייף בפעילות פיזית מהר מבעבר.
אחי מרגיש טוב והוא דוחה את הצעותי לפנות לרופא לאבחון מעודכן יותר של הבעיה
איזה מחלות עלולות לגרום לתופעה? איך כדאי להתחיל את האבחון?
חג שמח
אח מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009חשוב להתרשם ישירות מהרעד-מקצבו,המשרעת שלו,פיזורו ותגובתו למנוחה ולמאמץ חשוב גם לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה. כדאי בשלב ראשון גם לבצע בדיקה של תפקודי בלוטת המגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות במוח.שירה19/09/2009
שלום רב רופאים יקרים
איני יודעת אם זו הכתובת אך אנסה.
יש לי דקירות חזקות, מעין ערימה של מחטים דוקרת את ראשי, בקרקפת מצד שמאל. כך מדי מס' דקות. הכאבים התחילו ככאבי אוזניים בלתי נסבלים.
רופא אף אוזן גרון ניקה הצטברות שעווה יבשה. טיפול שהותיר פצע גדול...נתן טיפות דזורן.
וטען שיש לי בעיה עם מפרק הלסת..והבטיח שתוך 10 דקות הכאבים יחלפו.
הכאבים התגברו ביתר שאת. הגעתי לרופא א.א.ג נוסף שאבחן חד משמעית דלקת בבלוטת הלימפה.
נתן לי אנטיביוטיקה צפורל. התרופה אינה עוזרת במאום. בנוסף נוטלת אופטלגין מחמת כאבים איומים. זו פעם ראשונה בחיי כאבים מעין אלו.
מה עושים? מה ממליצים?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009יש צורך להתרשם מהמיקום המדויק של הכאב וכן מאופיו ומפרטים נוספים ובנוסף לבצע בדיקה גופנית על מנת לקבוע האם הכאב קשור לבעיה במפרק הלסת,לבלוטת הלמפה או שמע נובע מסיבה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוץ מוזר באצבע הגדולה ברגלשיראל19/09/2009
מאז אתמול בערב כשאני יושבת ולאחר מכן קמה ומתחילה ללכת, אני מרגישה מעין עקצוץ מוזר באצבע הגדולה של הרגל (כאילו היא מתרוממת) שאחרי מס' שניות עובר, אבל כשאני מתיישבת ואחר -כך שוב קמה זה שוב קורה, אפילו אם התיישבתי למספר דקות,מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוץ
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009לא ברור לי האם מדובר בתלונה תחושתית בלבד-עקצוץ או בתנועה לא רצונית של האצבע. יש צורך לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת לאחר קימה מהירה מכסא\מיטה.טניה17/09/2009
ערב טוב....
אני בחורה בת 20, ולאחרונה כשאני יושבת למשך המון זמן מול מחשב, ואז קמה בפתאומיות, ניהיה לי לחץ בראש, ושחור בעיניים למשך כשניה-שתיים.
כשהייתי קטנה אני זוכרת את התופעה הזאת טוב מאוד, לאחרונה זה חזר.
זה קורה גם כשאני קמה במהירות מהמיטה, שוב לחץ בראש, שעובר תוך 2 שניות.
ממה זה נובע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל22/09/2009יתכן ומדובר בנפילת לחץ דם בעמידה. כדאי לבדוק לחצי דם בזמן שכיבה ועמידה (מבחן טילט).מומלץ לפנות לרופא המטפל להמשך הבירור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהקדם,תודה.ליטל16/09/2009
דר שלום!
בעלי,בן 26, הרגיש הבוקר שרגל שמאל כמו חלשה ומלווה בתחושה של נימול וקושי ללכת,
יש לציין שדבר זה כבר קרה בעבר ,לפני כשנה, בזמן נהיגה ולא יכל לקום מהכיסא.
רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע,? האם זה דבר שצריך להליק איזושהי נורה אדומה?
אשמח לקבל את תשובתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר איתן אוריאל17/09/2009חולשה פתאומית של גפה מחייבת פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?דפוק בראש16/09/2009
נערכה בדיקת ספקט ותוצאותיה היו
"ירידת פרפוזיה ניכרת לאונות הפריאטליות האחוריות דו צדדית, לאונות הטמפורליות ולאיזורים פרונטופריאטליים. שמורה לתלמוס ולגרעינים הבזליים"
מה זה אומר? מה כל האיזורים האלה ולמה אחראיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל17/09/2009לא ניתן להתייחס לבדיקת SPECT ללא ההקשר הקליני,ההתויה לביצוע הבדיקה ובדיקת החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צד שמאל של הפנים נרדםג'ולי15/09/2009
שלום
אני בת34 +3 ילדים בריאה בד"כ ללא שום רקע רפואי .
לפני יומיים הרגשתי לפתע שצד שמאל של הפנים טיפה עקום כיאילו מושך לצד ,חיצונית לא נראה כלום זו הייתה תחושה שהכל קופץ והלחי נמשכת לכיוון העין לפתי הופיעו תחושת נמלים וכמה
דק' אחרי המקום היה רדום...כמו אחרי רופא שיניים ,החצי השמאלי של השפתיים ,הלשון הלחי
הכל היה רדום אבלבמגע הרגשתי את הנגיעות...אני אציין שאני עוברת תקופה קשה מאוד לחצים,מחשבות,דאגות ,במיון בבד' הניורולוגית לא נמצא שום בעיה ניורולוגית ברורה
ושוחררתי הביתה כאשר עדיין החלק השמאלי רדום עם המלצות לטיפול בכדורי הרגעה.
אני מאוד מאוד מודאגת...מה שבעצם העלה את מפלס החרדה שלי...האם יכול לקרות מצב שבו יש אירוע מסויים בראש אך בבד' ניורולוגית חיצונית אין עדות לכך?האם לא היה מומלץ לבצע CT ע"מ לשלול לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי
תומכת24/01/2014גם לי זה קרה לפני כחודשיים, התחיל לי הרפס בשפתיים וכעבור יומיים הרגשתי את אותם תחושות שאת מתארת הפנו אותי ל CT ולא.א.גרון. זה אמור לעבור , אין לך מה לדאוג, יכול להיות שלרפואה המודרנית אין עדיין הסבר לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצד שמאל
ד''ר איתן אוריאל15/09/2009נימול פתאומי במחצית הפנים מחייב פניה מיידית למיון. אולם מאחר וכבר נבדקת על ידי נויורולוג שלא התרשם מבעיה חריפה,אין באפשרותי להוסיף על קביעתו מבלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה..
ג'ולי15/09/2009אני בסה"כ שאלתי שתי שאלות שאינם בעצם קשורות לכך שכבר ניבדקתי ע"י ניורולוג במיון
אלא שאלות ברמת העיקרון....
האם ייתכן מצב של אירוע גם כאשר הבד' הניורולוגית אינה מראה חסר כלשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשnatali15/09/2009
בוקר טוב!
גם הבוקר התעוררתי בגלל כאבי ראש, זה נמשף בערך שבוע ימים כבר כמה שנים. אני מתעוררת בגלל כאב חזק בצד שמאל של הראש , אני צריכה לקום מהמיטה ולעשות סיבוב בבית בערך של 20 דק' עד שהכאב נעלם ואז אני יכולה לחזור לישון, לפעמים הפרוצדורה חוזרת על עצמה כמה פעמים במהלך הלילה....
בהמשך היום לפעמים הכאב מגיע ולפעמים גם לא - הוא בא בגלים, או שהוא מתחזק או שהוא נעלם
מה דעתכם? מה זה יכול ליהות?
נמאס לקחת כדורים, אני אוכלת אותם כמו גרעינים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל15/09/2009לא ברור האם הכאב הינו שבוע או מספר שנים. באופן עקרוני כאבי ראש המעירים משינה מחייבים התייחסות ולכן אני ממליץ לפנות בהקדם לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיקולציות ורעד בזרת רגל ימיןמיקי14/09/2009
שלום רב,
מזה כחודשיים יש לי פסיקולציות בחלקים שונים בגוף.
לאחרונה, הזרת ברגל ימין רועדת/קופצת מידי פעם בפעם-באופן לא רצוני.
יש ימים בלי רעידות ויש ימים עם רעידות, כולל בזמן השינה.
לפי בדיקת נוירולוגית, לא נצפו פסיקולציות אך יש החזרים מרשימים.
בדיקת EMG- תקינה. (בזמן הבדיקה לא היו לי פסיקולציות ורעד באצבע).
ממה אני סובל?
וכיצד ניתן להפסיק את הרעד בזרת שמאוד מציק.
מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות
ד''ר איתן אוריאל15/09/2009פסיקולציות אינן גורמות לתנועה של מפרק כפי שתיארת. על מנת להגיע לאבחנה יש צורך לבדוק אותך ולהתבונן ישירות בבדיקת הEMG ובבדיקות נוספות שביצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגלרן13/09/2009
שלום ד"ר,
כבר כמה ימים יש לי מן כאב עצבי ברגל כאשר מופעל עליה מעט לחץ.
למשל כאשר אני יושב על הכיסא ועל הירך מופעל לחץ מהמושב, לאחר מס' דקות אני מרחש נימול בכף הרגל שהולך ומתפשט לשוק ולחץ על כל הרגל. לכן כל זמן מסויים אני מרים את הרגל כדי שהכאב יחלוף.
מה זה יכול להיות לדעתך?
אני בן 22, בריא בדרך כלל ולא משתמש בתרופות כלשהן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת לרופא
מיכאל אלכנסדר15/09/2009שווה לראות רופא. יתכן שהכיוון הוא אותופדיה.
בהצלחה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ
ד''ר איתן אוריאל15/09/2009כדאי לפנות לנוירולוג או אורטופד על מנת שיתרשם מהמיקום האנטומי של התלונות ויבצע בדיקה גופנית כדי להבין האם הפיזור מתאים לעצב או שורש מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשיעקב פ.12/09/2009
שלום רב
מזה כחודש סבלתי מכאבי ראש ונשלחתי לבדיקת נוירולוג.
להלן הממצאים: עצבי גולגולת שמורים,כולל פונדוס,מעט היפומימי,היפופוני, מיירסון חיובי קל,טונוס מעט ריגידי ומתגבר בנויקה, כוח, תחושה, מבחני מוחון,החזרים תקינים, מענה פלנטרי פלקסורי דו"צ. יציב בעמידה והליכה.
אבחנה: EXTRAPYRAMIDAL DISEASE MILD
כמו כן נישלחתי לשתי בדיקות:מוח ט.ממוחשבת+דופלר עורקי הצואר.
שאלתי היא :האם יש לי מחלה מסוימת?
והאם הבדיקות יאשרו את קיום המחלה או לא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל15/09/2009הממצאים בבדיקה עלולים להצביע על מחלת פרקינסון קלה. בדיקות העזר שהתבקשת לבצע אינן קשורות לאבחנה זו. כמובן שמבלי לבדוק אותך אינני יכול לקבוע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות וסחרחורותליאור11/09/2009
שלום רב,
אני סובלת ממיגרנה עם אורה ויזואלית ותחושתית מזה עשר שנים בתדירות נמוכה יחסית.
לאחר כשנה חוויתי התקף מיגרנה טיפוסי ולאחריו לא הצלחתי "להשתחרר" מתחושת הסחרחורת הנלווית. מאז אני סובלת מסחרחורות (לא סיבוביות) כמעט כל הזמן. בדיקת שמיעה, בדיקת ברה, בדיקת דם (כולל תפקוד בלוטת טריס), בדיקה נוירולוגית גופנית - כולן תקינות.
לפני 3 שנים עשיתי mri מוח תקין. בשבע השנים האחרונות נשלחתי ל 2 בדיקות ct מוח שיצאו תקינות, כעת הנוירולוג שלי חושב שיש צורך לשלוח אותי ל ct מוח נוסף בשאלת הסחרחורות. אני חוששת מאוד מהקרינה הגבוהה בבדיקת ה ct במיוחד לאור העובדה שכבר עברתי שתי בדיקות, מצד שני אני אני סובלת ומודאגת שמא יש קשר ישיר בין המיגרנות לסחרחורת... אני חלשה מאוד ופעילותי היומיומית נפגעת מהסחרחורת התמידית. כמו כן, באופן חריג בשלושת החודשים האחרונים אני סובלת מהתקפי מיגרנה בתדירות גבוהה בהרבה מהרגיל. האם יכול להיות קשר בין תדירות ההתקפים לבין הסחרחורות והאם עלי להתעקש לבדיקת mri במקום ct או ש 3 בדיקות ct מוח בשבע שנים אינן כה מזיקות כפי שאני התרשמתי...?
ממתינה לתשובתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009לא כל סחרחורת מהווה אוטומטית התויה לביצוע CT. חשוב להתרשם מאופי הסחרחורת,כלומר האם מדובר בתחושה שכל החדר מסתובב סביבך או בהרגשה פנימית של חוסר יציבות,וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה.במידה ואכן יש מקום לביצוע הבדיקה,אין ספק כי בדיקת MRI הינה מדויקת יותר ולא כרוכה בחשיפהלקרינה אולם היא יקרה יותר ולכן לא תמיד מאושרת על ידי הקופות. מבלי לקבל את הסיפור המלא ולבדוק אותך אינני יכול להמליץ על בדיקת הבחירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת בהתמקדותנאור10/09/2009
מזה שבוע אני סובל מתופעה שקורה לי בזמן עבודתי על המחשב - במצבים מסויימים, לא כל הזמן, קורה לי שבכל פעם שאני מתמקד בנקודה כלשהי אני מרגיש סחרחורת לא נעימה, כל הראש מסתובב והתמונה שהעיניים שלי רואות זזה מצד לצד. רק כשאני מסיט את המבט או מונע התמקדות (כלומר אקטיבי בתנועת העיניים שלי) אין לי את זה. הדבר מטריד אותי מאוד, שכן אני בן אדם בריא רוב הזמן, לעולם לא סבלתי כמעט משום סימפטום שקשור לראש (מלבד כאבים מידי פעם כשהייתי מצונן לדוגמא), קשוב מאוד לגופי ושומר על בריאותי באופן כמעט קיצוני. הדבר מפריע לי בעבודתי. לד"ר או למישהו יש מושג ממה הדבר יכול לנבוע? אשמח לדעה מקצועית שכן כרגע אין בכוונתי ללכת לרופא ובאתי לכאן על מנת לשמוע את דעותיכם על היפותיזות אפשריות בהתאם לתסמינים שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009צר לי אך מבלי לבצע בדיקת עיינים לא ניתן להתקדם באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ידוע
נאור28/09/2009על בעייה נוירולוגית המתאימה למצב הנידון? מלבד זאת, קשה לי להאמין שזאת יכולה להיות בעייה בעיניים, שמתבטאת בדרך כלל בראייה מטושטשת או לא ממוקדת (ולא תפיסה של תזוזה כפי שכנראה יכול להתבטא במוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)