מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניוון שרירים?רחל19/05/2009
דר' שלום, אמי אשה בת 74 חשה לאחרונה רעידות ברגליים וכתוצאה מכך היא נפלה,יום לאחר מכן היא יכלה ללכת אבל יומיים אחר כך היא שוב מרגישה שהיא לא יכולה ללכת.
לפני כחודש בערך זה קרה לה וחשבנו שזה מעייפות כמו כן היא גם סיגלה לעצמה הליכה קצת מוזרה לפעמים האם יכול להיות שמדובר בניוון שרירים? היא קיבלה הפנייה לסי טי ולנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון
ד''ר איתן אוריאל21/05/2009אינני מבין מדוע הינכם חוששים דווקא מניוון שרירים שכן קיימות סיבות רבות להפרעת הליכה בגיל המבוגר.האבחנה של ניוון שרירים (מחלת הנירון המוטורי) נעשית על ידי בדיקה נוירולוגית. לעיתים יש צורך גם בבדיקת EMG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראש-המשךהילה18/05/2009
שלום,
לגבי מה שרשמת,אציין שוב שכבר הייתי אצל הרופא המטפל-ניורולוג והוא כבר ביצע בדיקה נירולוגית
אשר יצאה תקינה לגמרי!!!
והוא לא המליץ כרגע על המשך בדיקת הדמייה.
שאלתי היא האם העובדה שהבדיקה הגופנית יצאה תקינה צריכה להרגיע אותי?
או שמא אין קשר בין השנים ועדיף להמשיך בירור-הדמייה?
אני די לחוצה מכל זה.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים
ד''ר איתן אוריאל18/05/2009כמובן שאיננו יכולים להוסיף על נוירולוג שכבר התרשם מתלונותיך ובדק אותך. במידה ועדיין אינך שקטה אנו מציעים שוב לפנות למרפאת כאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתפקדת למעלה מחודש ימיםקרן18/05/2009
שלום רב,
בעקבות לחץ וכאבים בעורף חזקים, תחושה של כובד ראש ושאני לא מסוגלת להחזיק את הראש, הופניתי למיון ואושפזתי בבי"ח במחלקה נוירולוגית מחשש למאסטניה גראביס. שוחררתי לאחר שהבדיקות יצאו תקינות.דם,EMG,סיטי צוואר וראש.
כרע אני סובלת מלחץ רציני בצוואר, נפיחות בבלוטת המגן(עשיתי מיפוי והתוצאה זפק דיפוזי )
יש לי תשישות רצינית ועייפות לאורך היום. אני מרגישה ממש רע וכל הבדיקות תקינות והרופאת משפחה לא יודעת לאן להפנות אותי היא טוענת אולי זה וירוס, העניין הוא שזה נמשך למעלה מחודש ימים.
יש לציין כי לפני חודשיים סבלתי מכאבי בטן חזקים למשך שבועיים שחלפו לבד ובבדיקה של גסטרוסקופיה נמצא דלקת קלה בקיבה
הייתי מעוניינת לדעת מה יכול לגרום לתופעות אלו
-לחץ בעורף ובצוואר הקידמי לכיוון הראש קושי להחזיק את הראש וכאבים בצידי הצוואר
-בלוטות לימפה ומגן מוגדלות עם כאבים בצידי הצוואר
-תשישות וסחרחורות לאורך כל היום.אני מרגישה כאילו אני מסוממת.
אשמח לחוות דעת ואכן לאן עליי לפנות?!
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתפקדת
ד''ר איתן אוריאל18/05/2009מיאסטניה עשויה לגרום לצניחת הראש על רקע חולשה אך איננה מלווה בכאב ולכן אבחנה זו איננה סבירה.לא ציינת האם הזפק מלווה בהפרעה בתפקודי בלוטת המגן העלולה אף היא לגרום לחולשת שרירים והאם בדיקות ההדמיה כללה גם הזרקת חומר ניגוד לשלילת תהליכים זיהומיים. מאחר ומדובר במקרה מורכב יש לקבל את ההיסטוריה הגופנית,לעבור על בדיקות העזר ולבצע בדיקה גופנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעירה לאחר ארוע מוחי דימומיהלחמי עידית18/05/2009
שלום רב, לפני כשנה לקיתי בשטם דם במוח שעל פי מרי לא נמצא avm או עדות אחרת שיכולה להסביר מה קרה עברתי ניתוח לניקוז הדימום ולאחר מכן לשיקום שנמשך עד היום
האם כדאי לעשות צינתור אבחנתי מאוד מפחדת מזה.. היכן לעשות? האםמותר לטוס לאחר ארוע כזה???? תודה מראש עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר איתן אוריאל18/05/2009מאחר וצינטור מוחי הינה פעולה פולשנית העלולה לגרום לסיבוכים חשוב להחליט האם קיימת לה התויה ברורה במקרה זה. לא ברור האם בצעת בדיקת MRA או CTA ומה היה אופי האירוע. כדאי לפנות ליעוץ,עם כל החומר הרפואי ובדיקות ההדמיה שכבר בוצעו,למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראשהילה17/05/2009
שלום.
אני בת 21.
בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש,לחצים בראש.כאבי צוואר וכתפיים
כאשר אני מתכופפת,אני מרגישה לחץ בראש ובפנים.
כאשר אני מעלה את הראש כלפי מעלה.. הצוואר והראש מאחורה מאד כואבים לי.
עשיתי בדיקות דם כלליות+תפקוד בלוטת התריס.בדיקות עיניים-קרקעית עין- הכל יצא תקין!
בדיקת גופנית אצל ניורלוג הייתה תקינה לגמרי(גם בדיקת eeg).
הנירולוג אמר שאין צורך לעשות סיטי ראש כיווןן שלא היו שום חשד או משהו לא תקין בבדיקה הגופנית.
אך שאני אחליט.אם אני רוצה לעשות סיטי בשביל השקט הנפשי..איך שאומרים..
האם כדאי לעשות סיטי למרות שהבדיקה יצאה תקינה?האם הכאבים יכולים לנבוע מהצוואר?משרירים,מתח וכדומה? תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים
פרופ' נתן בורנשטיין18/05/2009יתכן כי המקור לכאבי הראש הינו במתח של שרירי הקרקפת העורף והצואר. על מנת להגיע לאבחנה המדויקת יש צורך בקבלת תיאור מדויק של הכאב וביצוע בדיקה נוירולוגית. ההחלטה לגבי הצורך בהדמיה צריכה לנתן על ידי הרופא המטפל לאחר שהתרשם מהסיפור וביצע בדיקה. הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ביד מכף היד ועד הכתףדורית16/05/2009
שלום!
ברצוני לשאול לגבי אמי בת 77, לאחר מספר ימים של תלונה על כאבים ביד,התנפחה היד ,לאחר ביקור במיון ומס' בדיקות של אורטופד ובדיקות דם,וכן בדיקה לסתימת עורקים,הפנה הארטופד את אמי לנוירולוג מה הסיבה האפשרית להפניה זו?
אשמח לקבל מענה במהרה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר איתן אוריאל17/05/2009לרוב כאב בגפה המלווה בנפיחות הינו על רקע וסקולרי או לימפתי ולא נוירולוגי. במידה ונשללו האפשרויות האחרות יש צורך בבדיקה גופנית על מנת לקבוע את הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ארכנוידליתיוסי15/05/2009
אני בן 20 סובל מטינטונים ומנימולים בידיים וברגלים
בבדיקת מוח MRI שביצעתי הודגמה ציסטה ארכנוידלית גדולה בגומה האחורית..(לא מצוין גודל)
כל שאר הבדיקה תקינה.
מה זה ציסטה ארכנוידלית?
ממה היא נוצרת?
זה שכיח?
האם היא יכולה להפוך לגידול לסרטני?
האם יש מקום לטיפול או להשאיר את המצב כמות שהוא?
מהו הטיפול המומלץ?
בתודה מראש
יוסי כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר איתן אוריאל17/05/2009ראשית,יש צורך להתבונן ישירות בכל הרצפים בהדמיה על מנת לראות כי אכן מדובר בציסטה ארכנואידלית ולא בממצא אחר. מדובר בקולקציה של נוזל המהווה ממצא אקראי שכיח בבדיקות הדמיה לרוב ללא כל משמעות קלינית.ציסטה איננה יכלה להפוך לגידול סרטני אולם עשויה לגדול עם הזמן. לעיתים הציסטה עלולה לגרום לכאבי ראש,התקפים כיפיונים או חסרים נוירולוגים אחרים. גם כאשר הציסטה סימפטומטית ברוב המקרים הטיפול הינו שמרני בתרופות. החלטה לגבי ההתנהלות הטיפולית צריכה להנתן על ידי הנוירולוג המטפל בהתאים לממצאים הקלינים וההדמייתים.
ראשית על הרופא המטפל להחליט האם קיים קשר בין התלונות לבין הממצא ובמידה ואכן קיים קשר מהי האפשרות הטיפולית העדיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי סיטי ראש היום.האם לעשות אותה?orlyG13/05/2009
היי..
נעים מאוד.
שמי אורלי בת 23
סבלתי לאחרונה מכאבי ראש מאוד חזקים, דקירות בכל מיני מקומות בראש
פגשתי נוירולוג שהמליץ לי על בדיקת עיניים (לא מרכיבה משקפיים למרות שיש לי 1/4 ו-1/2). עפ"י רופא העיניים, המספר גדל ל-1 ול-3/4.
הנוירולוג גם הפנה אותי לבדיקת סיטי ראש שכן אני חרדתית ואם אני לא אעשה אני לא ארגע.
מצד שני, הבנתי שמדובר בקרינה רבה.. ואני חוששת מההשלכות
שמעתי על פגיעה בפוריות ועוד כל מיני עובדות כאלו ואחרות.
כרגע אני סובלת פחות מכאבי ראש אבל אולי זה יחזור לקדמותו בהמשך.
השאלה שלי היא אם לעשות זאת? מהם הסיכונים?!
ואני צריכה לעשות אותה היום אז אני אודה לך אם תשיב לי בהקדם.
תודה ענקית!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
ד''ר איתן אוריאל14/05/2009כמובן שאיני יכול לחלוק על המלצתו של נוירולוג מומחה שבדק אותך והמליץ על ביצוע הבדיקה. . לפני ביצוע הבדיקה חשוב לוודא שאינך בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי שישה ניתוחים בראש.עמי איבגי12/05/2009
עברצי שישה ניתוחים בראש עבדתי במלון גולדן טוליפ באילת כאחראי משמרת בטחון במשך שנה ו-7חודשים, במסגרת עבודתי אני אחראי על כל קב"טים ועל כל האבטחה במלון .
בחודש יוני 08 הרגשתי כאבי ראש חזקים במיוחד מכיוון שאני נמצא רוב הזמן בעבודה לקחתי כדור נגד כאבים והמשכתי לעבוד כעבור כמה ימים שאני לוקח כל כדור אפשרי להקלה בכאבים פניתי לבית החולים יוספטל שבאילת ושם היפנו אותי לבית החולים סורוקה בבאר-שבע שם עברתי שישה ניתוחים בראש מאותו יום שעזבתי את העבודה לא חזרתי לעבוד היום אני נכה 100% ואני יושב בבית הורי באשקלון היום אני לא זוכר כמעט כלום מעברי את כל מה שכתבתי פה אני מקריא מדפים של בית החולים ושל בית לווינשטין.
היום אני אין לי זכרון ועליתי כ-40 ק"ג למקלי (שקלתי בעבר 80 ק"ג)
אני מחפש עו"ד שייצג אותי לפי דעתי נעשתה רשלנות רפואית במקרה שלי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים
ד''ר איתן אוריאל13/05/2009מאחר ואינני מכיר את פרטי המקרה אינני יכול לקבוע האם טופלת כנדרש לאחר שפנית למיון. איננו נוהגים להמליץ בפורום על עורכי דין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקיםיפעת12/05/2009
שלום רב, אני בת 68, בריאה (להוציא בעיות שלד ושחיקת סחוסים), אני סובלת מהבזקים שחוזרים על עצמם אחת לכמה זמן. מזה כמה שנים. בשבוע האחרון היו לי כמה פעמים הבזקים שמתחילים כמו קצר חשמלי בשדה הראיה ולאחר מכן מגיע כאב ראש, עייפות וחוסר מיקוד. בבדיקת עינים לא נמצא סיבה להבזקים. האם יש טיפול מונע לתופעה? מה הסיבות להבזקים הללו? האם זה יכול להוביל לאירוע מוחי? בתודה, יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים
ד''ר איתן אוריאל13/05/2009הפרעות ראיה המופיעות לפני כאב ראש עשויות להצביע על אבחנה של מיגרנה אולם לא סביר שמיגרנה תופיע ,לראשונה, בגילך. סיבה נוספת עשויה להיות הפרדות רשתית אולם זו לדבריך נשללה בבדיקת עיינים. אני ממליץ לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מהתיאור המדויק של התלונות ויבצע בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץעינת12/05/2009
המטפלת של בני אמרה לי שאתמול פתאום היתה לה ראיה מטושטשת בחלק משדה הראיה למשך מספר דקות.
1. מה הסיכוי שזה שבץ?
2. אם זה שבץ - מה הסיכוי שזה יקרה שוב בתקופה הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל13/05/2009אירוע מוחי חולף עלול לההתבטא בהפרעת ראיה חולפת "בצורת מסך" מעל עין אחת או בטשטוש שדה ראיה בשתי העיינים. כמובן שעשויות להיות הסיבות אחרות להפרעה שאינן מוחיות. במידה ואכן מדובר באירוע מוחי חולף,הסיכון לשבץ מוח בתקופה שאחריו עולה באופן משמעותי. לפיכך יש לפנות לחדר מיון לצורך הערכה,אבחון וטיפול מהירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםליטל09/05/2009
שלום
אני בת 26 עם 2 פקטורים של קרישיות יתר - הטרוזיגוט לפרוטמובין והומוזיגוט לMTHFR נוטלת גלולות בעקבות בעייה במחזור ולוקחת טריקרדיה באופן קבוע. לפני 3 ימים פתאום הרגשתי כאב חד בצד ימין של הראש. מאז ועד היום יש לי כאב ראש באותו מקום שלא עובר. חשוב לי לציין כי כשאני לוקחת כדור נגד כאבים הכאב עובר, ואינני סבולת ממנו במהלך השינה אך כעשרים דקות לאחר שאני מתעוררת בבוקר הוא מתחיל שוב. הכאב הוא רק בצד ימין ואני מרגישה שהוא מתחיל באף. זאת אומרת שגם התחושה באף בצד ימין משונה, גם כשאני נושמת וגם ללא נשימה עמוקה, כאילו האף הוא חלק מהכאב.
הכאב ראש מתאפיין שכל צד ימין של הראש כואב לי, קשה לי להזיז את הראש.
האם הכאב יכול להיות קשור לקרישיות יתר? כעבור כמה ימים עליי להיות מודאגת מכך שהוא לא עובר?
אני מפחדת לפנות למיון שכן הם בטח ישר יפנו אותי לCT ראש. מהם הסיכונים לכך לבחורה בגילי? במיוחד שלפני כחודש עברתי CT חזה בשל חשש לתסחיף ראיתי.
תודה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
ליטל10/05/2009דבר חשוב נוסף... נראה כי הכאבי ראש עברו עכשיו גם לאחורה של הראש בצד ימין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009חשש מבדיקת CT איננה,בשום פנים, סיבה להמנע מפניה למיון. במידה ותהיה התויה לביצוע הבדיקה יתיעצו עמך קודם ויסבירו את ההשלכות האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
ליטל10/05/2009תודה על תגובתך
האם לאור התיאורים שלי לדעתך יש סיבה לפנות למיון?
מה ה"נורמה" שכאב ראש יכול להמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים מחקריים אודות ארועים מוחייםמיכאל אלכנסדר09/05/2009
היכן ניתן לקבל נתונים עדכניים אמינים לגבי ארועים מוחיים בישראל (דגש על ישראל)? אנו חברה העוסקת בשיקום נוירולוגי אורטוטי כולל שיקום ב-FES ונתונים אלו לגבי הארץ דרושים לנו.
תודה מראש
מיכאל אלכסנדר
טכנאי אורתופדיה
סטרייד אורתופדיה בע"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים מחקרים
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009תוצאות מחקר הNASIS לגבי היארעות שבץ בארץ פורסמו בהרחבה בתקשורת. ניתן לפנות גם ליחידות שבץ מוח בבתי החולים הגדולים ולעמותת נאמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..דניאל08/05/2009
אי שומעת הרבה על אירוע מוחי. מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
תמי09/05/2009אני באמת לא רוצה לדכא אותך, אך למרבה ההפתעה אנ י בת 28 ואני עברתי אירוע מוחי קל.... לא נעים, מפחיד מאוד, תופס אותנו לא מוכנים ואף אחד לצערי לא חסין!!! אני מאוד בריאה לא שמנה, חיה חיים רגילים כמו כולם, והינה אני חטפתי.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009מדובר בחוסר נוירולוגי מוקדי כגון חולשת פלג גוף המופיע באופן פתאומי על רקע סתימה של כלי דם מוחי או דימום מתוכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי חולףתמי08/05/2009
שלום
שבתי היום מבית החולים לאחר שעברתי ככל הנראה אירוע מוחי חולף(בעקבת חוסר תחושה בצד ימין של הגוף- פנים, לשון יד ורגל) עפ"י אבחנת הרופאים, ואני בסה"כ בת 28!!!! התחושות כאמור קשות, עשו לי בדיקות מקיפות וכולן נכון לעכשיו תקינות, עלי לבצע בנוסף בדיקת MRI עפ"י הנחיית הרופאים. התחלתי טיפול באספירין, שאלותיי:
1.האם זהו סימן מובהק לכך שאני עתידה לעבור אירוע מוחי נוסף?
2.אף על פי שהבדיקות תקינות האם עליי להתחיל בפעילות גופנית?
3. התזונה שלי לקויה לחלוטין עד מצב שאני שוכחת לאכול (2 ילדים בבית זה לא פשוט...), עד כמה זה משפיע והאם עלי לגשת לדיאטנית על מנת להתחיל בתזונה נכונה?
4.הבלבול הוא רב, אני מאוד חוששת מהעתיד הלא צפוי והמצב הנפשי בהתאם, האם אני מגזימה בתחושותיי, או שמא עלי לבצע שינוי דרסטי באורח החיים שלי? (כאמור, 2 ילידים, תזונה לקויה, מעשנת, סוכר- גבולי- 95).
5. מדוע זה קרה לי בגיל כל כך צעיר, ומה יהיה בעוד מס' שנים כשאהיה מבוגרת?
6. מה הסיכוי שאעבור אירוע מוחי נוסף ?,מאחר שלמיטב הבנתי האירוע שעברתי זהו סימן לבאות
אשמח לקבל התייחסות לשאלותיי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009אם אכן מדובר באירוע מוחי חולף ולא בסיבה אחרת את אכן נמצאת בסיכון גבוה יותר לאירוע נוסף ולכן עליך לבצע בירור מלא ולהתחיל טיפול מניעתי. ודאי שיש צורך באיזון גורמי ביכון וסקולרים והקפדה עחל אורח חיים בריא ומאוזן. מאחר ולחסרים נוירולוגים חולפים בגיל צעיר קיימת אבחנה מבדלת רחבה והם דורשים בירור מעמיק הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)