מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצות בעורק הצואראיציק04/06/2009
בן 40.לפני כשנתיים חויתי התכווצות חזקה בצואר ולאחריה נימול בכל פלג גוף שמאל.
נבדקתי ב MRI ראש והבדיקה נמצא תקינה. בדיקת EEG נמצאה תקינה.
מטופל אצל נויירולוג מזה שנתיים.
קיבלתי אספירין וסטונרון+ויטמין B . מזה שנתיים ,לעיתים תכופות הנימול חוזר מלווה בסחרחורות קשות ,תשישות ועייפות וכאבי לחץ פנימיים בגוף. התופעות נעלמות וחוזרות חלילה .
עליי לציין שהתרופות שאיני מקבל לא מועילות במאומה וגם בזמן שאני נוטל אותן התופעות הגופניות קיימות.
אשמח לקבל מידע על הנושא או להתכתב עם אנשים שחוו חוויה דומה לשלי וכמובן אשמל לקבל כל הצעה לפיתרון הבעיה.
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009יש צורך בקבלת הפרטים המלאים לגבי האירוע וכן בביצוע בדיקה נוירולוגית על מנת להגיע לאבחנה. באופן עקרוני האבחנה המבדלת לאירוע נוירולוגי חולף כוללת אירוע מוחי חולף,אירוע מיגרנוטי , כיפיוני או הפרעה ממקור נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת שבץ מוחירון04/06/2009
האם ניתן להקטין את הסיכוי לשבץ מוחי על ידי התנהגות מסויימת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009לאיזון גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,סוכרת,משקל עודף,עישון וחוסר פעילות גפנית משקל גדול במניעה ראשונית של שבץ מוח.בחולים לאחר אירוע יש צורך בהתחלת טיפול נוגד צימות ובירור מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץדן04/06/2009
שלום,
אני בן 40 ובמהלך השנתיים האחרונות אני סובל ממצמוץ בעיניים.
ידוע לי כי תופעה זו מעידה לעיתים על מתח. אני עובד במקום עבודה לחוץ ובתפקיד די מלחיץ אך עד לפני כשנתיים הכל היה תקין (אני באותו המקום ובאותו התפקיד כבר 5 שנים).
בסה"כ טוב לי בחיי, אני נשוי + 2 באושר ואושר.
אני מטופל בתרופה להורדת כולסטרול ובטיפות עיניים לגלאוקומה Xalacom.
שמתי לב כי אני ממצמץ בשעת דיבור ישיר עם אנשים או רגע לפני מפגש פנים אל פנים עם מישהו. אולי אני מפחד ממשהו?, כשאני מיישיר מבט ומדבר עם אנשים?.
אני אדם תקשורתי עם בטחון עצמי ואני לא מרגיש מתח/פחד/רתיעה מלדבר עם אנשים.
מה מומלץ לעשות ? (רופא עיניים אמר לי שזו אינה בעית עיניים)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009לרוב אין משמעות קלינית למצמוץ במידה ומדובר בתלונה מבודדת. מומלץ לפנות לנוירולוג על מנת לשלול תופעות נוספות. לאחר הבדיקה ניתן יהיה לשקול שימוש בתרופות נוגדות חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!רוטל30/05/2009
שלום רב,
יש לי שאלה עקרונית... בתור סטודנטית...
רציתי לדעת באיזה צד של הגוף תתבטא פגיעה בעצבים קרניאליים?
כלומר, אם למשל הייתה פגיעה בגזע המוח בצד ימין, הסימנים בגוף ייראו בצד ימין/שמאל?
תודה רבה, ואודה על תשובה מהירה (מחר מבחן...)
שבת שלום וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009לרוב הפגיעה תהיה אפסי לטרלית דהיינו בצד הפגוע. התסמונות הקלאסיות של פגיעת שבץ בגזע המוח כוללת פגיעה אפסילטרלית בעצבים קרניאלים ופגיעה קונטרלטרלית בגפיים. מעניין לציין כי העצב הרביעי,הטרוכלארי,עובר הצטלבות בדרכו מגזע המוח לשריר האלכסוני העליון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סיטיעינת28/05/2009
שלום רב,
לפני מספר ימים עשיתי סיטי ראש.
לאחר הבדיקה(לצערי)ראיתי שהקרינה אדירה ומסוכנת.
שאלתי היא: עד כמה מסוכנת ומה השלכותיה ?
האם זה אומר שכל כאב ראש או כל דבר קטן יצטרך הרבה יותר להדליק אצלי נורה אדומה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009בדיקת סיטי אכן כרוכה בחשיפה לקרינה אולם,במידה ואינך הרה, אין לך סיבה לחשוש לאחר בדיקה בודדת. כמובן שיש צורך להמנע מבדיקות שאינן הכרחיות וכרוכות בקרינה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומה נוירולוגית / פסיכוגריאטריתנורית26/05/2009
שלום,
אני מרפאה בעיסוק, לאור זאת בלימודי נכלל רקע לא מועט על נוירולוגיה, גריאטריה ופסיכיאטריה. לאחרונה נתקלתי באופן אישי במקרה שלא שמעתי עליו לא בחיי היומיום ולא בחיי המקצועיים.
סבא של בעלי, אדם בן 73 לערך החל לאחרונה להתנהג באופן מוזר ולא מוסבר. בשנה האחרונה היתה אצלו הידרדרות במערכת הנשימה, וכרגע הוא מחובר לחמצן נייד 24 שעות ביממה. בנוסף הוא נטל מינון גבוה של קורטיזון, במטרה לנסות להרחיב את כלי הנשימה. כרגע המצב הנשימתי יציב כפי שתואר לעיל, אולם מצבו הנפשי/מנטלי השתנה בחצי השנה האחרונה.
הוא מראה סימנים ניכרים של היפראקטיביות, זאת למרות חולשתו הפיזית לכאורה. הוא הפסיק לישון שנת צהריים, מדבר ברציפות עם כל מי שנמצא בקרבתו, יושב ליד הטלפון שעות על גבי שעות ומדבר, שופע זכרונות, ומדבר בלי הפוגה.
בנוסף, הדיבורים שהוא מדבר, הינם ברמה קוגניטיבית ירודה משמעותית ממה שהיה רגיל עד היום. משום מה לא מופיעות אצלו בעיות זיכרון / התמצאות משמעותיות, אולם הוא חסר טקט וגבולות.
הערה: התנהגות זו הופיעה לראשונה לפני כחצי שנה, הורידו לו את מינון הקורטיזון, והתופעה חלפה כמעט כליל, בחודש האחרון התופעה חזרה על עצמה, ללא העלאה כלשהי במינונים, ואף החריפה.
האם יש לכם כיוון כלשהו למה תאור מקרה שכזה יכול להתאים? המשפחה מודאגת ביותר!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלומה
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009חוסר שיפוט וטקט המלווים בהפרעה סוציאלית עלולים לכוון לפגיעה באונה הפרונטלית או לשיטיון הידוע כ fronto temporal dementia . ההפרעה הנשימתית עלולה לגרום להתצברות של דו תחמוצת הפחמן בדם ולפגיעה בתפקודיים מוחיים וכמובן שגם סטרואידים עלולים לגרום לפגיעה התנהגותית וקוגניטיבית. על מנת לרדת לשורש הענין יש כמובן לקבל את הפרטים המלאים,לעיין בתיק הרפואי ולבצע בדיקה נוירולוגית וקוגנטיבית מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלס פולסיארביב יעל26/05/2009
שלום לך ד"ר איתן אוריאל.לפני כחודשיים.חליתי בבלס פולסי בצד שמאל.עכשיו יש לי נימולים בצד שמאל של הפנים. והשפתיים.אודה לתשובתך המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלס
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009למרות שבלס פוגע בשרירי פנים עלולות להופיע גם תלונות תחושתיות. על מנת לשלול סיבות אחרות יש לפנות לבדיקה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים מקובעותאיזה אחד26/05/2009
מה המשמעות של עיניים מקובעות במרכז בזמן פירכוסים?
(רואים את טבעת הצבע)
ממה ההתקף יכול להגרם?
מה קורה למוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיינים מקובעות
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009קיימות סיבות רבות להתקף כיפיוני החל ממחלת אפילפסיה ראשונית וכלה בסיבות אלקטרוליטריות,מטבוליות, תרופות ,הרעלות, גמילה מאלכוהול, תהליכיים מוחיים ועוד. ההתקף עצמו נגרם מפעילות חשמלית עודפת ולא תקינה המערבת את כל קליפת המוח או מוקד כיפיוני בודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן ההשפעות במקרה סכרת?
איזה אחד31/05/2009מהם הנזקים לטווח הקצר והארוך? האם יש משמעות לעצם קרות ההתקף או שהוא צריך להמשך זמן מסויים? מה קורה אם לא מטופל? האם יש סכנה לקומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן ההשפעות
ד''ר איתן אוריאל03/06/2009התקף כיפיוני ממושך עלול לגרום נזק ולכן מהווה מצב חירום רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת MRI מחאבי25/05/2009
ילדתי בת ה13 סובלת מכאבי ראש זה מכבר. היא היתה בבדיקת MRI מח והנה הסיכום: בדיקת המח תקינה. והודגם תהליך היפראינטנסי בT1 באזור הנזופרינקס בגודל 1.5ס"מ. ממצא היכול להתאים לתהליך צסטי בקו האמצע של הנזופרינקס.
מה התוצאות אורמרות, האם יש חשש כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009הממצא איננו מוחי אלא ממוקם בחלל האף. יש להתיעץ עם רופא א.א.ג. כמובן שהתשובה ניתנת בעירבון מוגבל מבלי שאסתכל ישירות בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבינסקימ25/05/2009
שלום רב, בעקבות פגיעה בחוט השדרה לפני כשנה וחצי, לבתי בת 21 יש בבינסקי ברגל שמאל. הבהן הגדולה "קופצת" מספר רב של פעמים ביום. בעקבות כך, סובלת מכאבים בגיד ובנוסף הבהן אדומה ונפוחה ונראית מודלקת. אני חושבת שהנפיחות נובעת מהמכות שהבהן מקבלת מהנעל מהקפיצות הבלתי רצוניות במשך תקופה כל כך ארוכה. אומנם אפשר לטפל בדלקת אך אנו מחפשים פתרון למקור הבעיה. האם יש דרך להפסיק את הבבינסקי?
אשמח לקבל המלצות, הצעות וכו'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבינסקי
ד''ר איתן אוריאל31/05/2009בבינסקי מתאר תנועה של הבןהן כלפי מעלה בזמן גירוי סוליית כף הרגל ולרוב איננו מופיע באופן ספונטני. אני מציע לפנות לראומטולוג או אורטופד על מנת שיתרשם האם קיימת סיבה אחרת למפרק המודלק כגון דלקת פרקים או צינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבינסקי
מ31/05/2009תודה על התשובה, אבל הנפיחות אינה במפרק אלא מסביב לציפורן של הבוהן. אצל בתי הבבינסקי לא בא כתגובה לגירוי הרגיל, אלא ללא סיבה נראית לעין, אך ככל הנראה בגלל הפגיעה הנוירולוית (באזור הקונוס).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבינסקי
ד''ר איתן אוריאל03/06/2009יש צורך בבדיקה גופנית על מנת להחליט האם תרופות מרפות שרירים או זריקות מקומיות עשויות לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבינסקי
מ04/06/2009תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אירוע מוחי?ענת23/05/2009
אני בת 39 אמא ל4 ילדים, לפני כשבועיים בערך עברתי דבר שנשמע ונראה כמו שבץ מוחי קל או כמו שרופאת המשפחה קראה לזה "TIA". זה התחיל ביד שמאל עם זרמים חזקים מאוד שעלו לכיוון בית החזה וחצי ראש שמאל (לשון שפתיים עין שמאליים)היתה צניחה קלה גם בשפתיים וגם בעין שמאל. את יד שמאל לא הרגשתי בכלל. כל זה חלף בערך אחרי כ- 30 דקות אולי פחות. הדבר הזה חזר על עצמו מספר פעמים במשך שבועיים. מה שנשאר זה יד שמאל חלשה וזהו.
עברתי MRI שהיה תקין ו EEG שגם היה תקין. אף אחד לא נותן לי תשובה חוץ מרופאת המשפחה שאומרת שזה נראה אירוע מוחי קל חולף. יש לי מנינגיומה קטנה פרונטלית וכן ונוס אנגיומה ולפי מה שהבנתי אין קשר לתופעות.
האם אני צריכה לדאוג (אני אמא לילדים קטנים ומפוחדת)? מה עלי לעשות ואלו בדיקות ? למי עליי לפנות לעזרה? האם זה יכול לחזור? אודה לך על עזרתכם ויעוצכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל24/05/2009ודאי שיש להתייחס ברצינות למספר אירועים חוזרים של חוסר נוירולוגי הבאים וחולפים. לא ברור האם הבירור שבצעת כלל גם דופלר עורקי תרדמה,אקו לב ובירור לקרישיות יתר. לא ציינת גם האם הוחל טיפול מניעתי בתרופה נוגדת צימות טסיות. יש צורך גם להתבונן בהדמיה ישירות על מנת להחליט האם קיים קשר בין הממצאים שתיארת לסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
א.נ24/05/2009שלחו אותי לעשות דופלר וזהו. לא אמרו לי על אקו לב. עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות. לגבי כדורי אספירין הרופא הנירולוגי קצת חושש לתת לי כתוצאה מהממצאים בMRI (ונוס אנגיומה) . בשנת 2004 עברתי צינטור חששו שזה מלפורמציה ויסקולרית AVM וזכור לי שאמרו שזה דבר מולד ולא לעשות כלום. בנתיים אני לא מקבלת כלום . האם לפי דעתך יש אפשרות לתת לי כדור כלשהו למרות הממצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל24/05/2009אינני יכול לקבוע את הטיפול מבלי לקבל את הפרטים המלאים,לבדוק אותך ולהביט בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע חולףשמיר23/05/2009
בן 61 נוטל אספירין 100 מ"ג על בסיס קבוע ותרופות שמאזנות את לחץ הדם אני ויולן חובב והיום בעת שניגנתי חשתי לפתע חוסר יכולת לשלוט על זרת יד שמאל- הרגשה של שיתוק אך נשארה התחושה. שאר האצבעות נותרו כרגיל. מה דעת המומחים לגבי האבחנה, הבירור הנדרש והטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע חולף
ד''ר איתן אוריאל24/05/2009למרות שאירוע מוחי חולף איננו מערב בדרך כלל את הזרת באופן סלקטיבי יש צורך לקבל פרטים מלאים יותר לגבי פיזור החולשה,משכה,אופיה וכן לבצע בדיקה נוירולוגית על לאשר או לשלול את האפשרות וכן להציע אפשרויות אבחנתיות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין CT של המוח לבין MRI שלהדס ל22/05/2009
מה ההבדל בין CT של המוח לבין MRI של המוח.
האם הם בודקים דברים שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל24/05/2009בדיקת MRI הינה מדויקת יותר מבדיקת הCT ועשויה להדגים איזורים, שאינם מודגמים היטב ב CT ,ברזולוציה גבוהה יותר. בדיקת MRI גם איננה כרוכה בחשפיה לקרינה. מאחר והבדיקה יקרה יותר וזמינה פחות היא נעשית רק בהתויות מיוחדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת תחושה קשה בצד אחד של הפניםאבישי21/05/2009
10 ימים רצופים מרגיש תחושה מוזרה בצד ימין של הפנים - כאילו העור קשה, מתוח דביק ויבש. בנגיעה ידנית השוואתית כמעט לא מורגש הבדל בין שני צידי הפנים. בנוסף, לחצים חזקים באזורים שונים בראש- מצח, פנים ועורף (בשני הצדדים), עייפות עיניים ומחשבה בבוקר. בזמן אכילה ודיבור מרגיש צורך להרטיב את האזור הקרוב לשפתיים מימין (אין הפרעה שרירית). לוקח שנים אחדות קרסטור10+קרטיה ומאוזן בשומנים ול.ד.
בדיקת כללית נוירולוגית מאתמול תקינה אך נשלחתי (לא בדחיפות) לבצעEEG+עורקי צוואר-US בדיקה המתוכננת לעוד שבועות אחדים.
האם אין הכרח להבדק מידית (ואפילו לגשת למיון) לאור ההפרעה המוזרה והמקשה עלי לתפקד בסדר?
האם יכולה להיות סיבה אחרת מלבד היצרות עורקי הצוואר (כגון: דלקת של עצב הפנים, סוג של מיגרנה, מתח??)?
בתודה, אבישי בן 65
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת תחושה
ד''ר איתן אוריאל24/05/2009הפרעת תחושה במחצית הגוף או הפנים מחייבת כמובן התייחסות מיידית. מאחר וכבר נבדקת על ידי נוירולוג שהתרשם מהתלונה ובדק אותך ישירות אינני יכול להוסיף המלצות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ct של המוח עם חומר ניגודיזוכמן בלה20/05/2009
שלום רב !
אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי במספר מילים מה הכוונה בתוצאת הבדיקה ואני מצטטת :
פרנכימת המוח- שתי צפיפויות נמוכות רחבות פוקליות באונה פרונטלית שמאלית .
לאחר הזרקת חומר ניגוד לא הודגמה צביעה פתולוגית.
לסיכום: תמונה שמתאימה לשני אוטמים באונה פרונטלית שמאלית.
שאר הבדיקה נרשמה כתקינה - צורה ומיקום תקינים , אין סטיות ולא הודגם נגע מוקדי בגזע המוח.
מדובר באח שלי ואני מעט מודאגת ...
תודה מראש על כל תשובה שלא תהיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל21/05/2009נראה כי הממצאים המתוארים עשויים להתאים לשני אירועים מוחיים,שנבעו כתוצאה מחסימת כלי דם, באונה המצחית משמאל. התשובה ניתנת בעירבון מוגבל שכן אינני יכול להתייחס ישירות לבדיקת הדמיה מבלי לצפות בה ומבלי לקבל את הסיפור הקליני ואת ההתויה לביצועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)