מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בקשר ל - CVAנועה עזר08/05/2009
שלום רב ,
אני עברתי CVA בגיל 8 כיום אני בת 15 ) , הצד השמאלי של המוח שלי נפגם .
הרופאים עדיין לא יודעים איך זה נגרם , כנ"ל אני והורים שלי .
שהיתי בבריכה ביום הראשון של הקיץ , וכמה שעות אחרי זה הייתי בבית חולים .
אני פשוט רוצה לדעת איך זה נגרם.
עם זה החום שהשפיע או המים שלא שתיתי באותו יום או סיבה אחרת .
אחרי האירוע התחלתי לעבור שיקומים ופיזוטרפיה בשיבא , תל השומר .
לפני כמה חודשים התחיל לי שיתוק בצד שמאל , כאבי ראש עזים וסחרורות .
זה חזר על עצמו כמה פעמים , ואני מצאתי את עצמי כמה פעמים בבית חולים .
הרופאים חושבים שזה מיגרנה . למרות שאני לא חושבת שזה מיגרנה .
אני חושבת שזה אירוע מוחי קטן . השאלה שלי , עם יש סיכוי שאני אעבור שבץ שוב .
בעקבות האירוע , הזהירו אותי לא לקחת גלולות נגד הריון וסיגריות .
אני רוצה לדעת , מה יקרה לי עם בכל מקרה אני אבחר לקחת גלולה או לעשן .
( סתם מתוך סקרנות .. )
מקווה שלא הגזמתי עם השאלות ,
בבכרה ותודה מראש ,
נועה עזר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009שבץ הינה מחלה לא שכיחה בצעירים ויש צורך בקבלת כל פרטי המקרה והבירור ובודאי בוצע בעקבותיו לצורך הבנת הגורם. השילוב של עישון וגלולות ,במיוחד בשילוב מיגרנה עם אאורה ,מעלה באופן משמעותי את קרישות הדם ואת הסיכון לאירועים טרומבוטים כשבץ מוח. בודאי שיש לנקוט משנה זהירות במקרה של שבץ בעבר ולכן אני מסכים עם הרופא המטפל בעניין זה. הינך מופנית לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן קשר?אורנה07/05/2009
האם ייתכן קשר בין חוסר שינה לבין הסיכוי לשבץ מוחי? אם כן איך זה קשור בדיוק? אשמח להסבר גם אם לא הכי מפורט, אבל שייתן כיוון להבנת הקשר בין השניים (אם קיים...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות שינה
אורי08/05/2009אני אולי אנסה לפשט לך את זה: חוסר שינה->גורמת למתח, עצבים-> שגורמים לאי שקט, תפקוד לקוי-> שגורמים להחלשת המערכת החיסונית, עלייה בלחץ דם-> שיכולים לגרום לשבץ מוחי. ולכן חשוב מאד שישנים לישון טוב! חוסר שינה נגרם מהרבה מצבים, השאלה היא בגלל מה חוסר השינה שאת מתארת נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009קיים קשר מוכח בין תסמונת דום נשימה בשינה (OSA)המתבטאת באירועים קצרים של יקיצות במהלך הלילה ועייפות לאורך היום לבין שבץ מוח. ניתן לטפל בהצלחה בתסמונת ,הקשורה גם ליתר משקל וגורמי סיכון וסקולרים אחרים,על ידי מסיכת CPAP בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
אורנה11/05/2009שלום דר', אבל מה עם הנחירות זה לא בגלל דום נשימה? אז מה עושים. מה הפתרון? אז גם חייבים CPAP? או שיש פתרונות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
ד''ר איתן אוריאל13/05/2009מוממלץ קודם לפנות למעבדת השינה על מנת לאבחן את מקור הבעיה.במעבדה ניתן לנטר, בזמן שינה, סימנים חיוניים,מצב נשימה,תפקוד שרירי השלד ואת תפקוד גלי המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טוקיו מאקי13/05/2009אחותי עשתה את הבדיקה הזו במעבדת שינה ואחרי שנמצא שהיא לא סובלת מדום נישמתי תודה לאל, היא מצאה באינטרנט איזה מכשיר חדש ששמים מתחת למיזרון ועל היד. נתנו לה אפילו תקופת ניסיון אם אפשרות להחזרה אבל היא היתה כ"כ מרוצה שהיא השאירה אותו אצלה!
אורנה14/05/2009מה זה המכשיר הזה? איך הוא עובד? איפה אפשר לקרוא על זה פרטים? זה מתאים בכלל לכל אחד? אני ממש אובדת עצות. ביומיים האחרונים אני אפילו עם אטמי סיליקון באוזניים (אלו שמשתמשים לשחייה) שלבנתיים גרמו לי רק לגירודים בלילה, ולחושות אשמה שאני לא יודעת שאם משהו קורה בבית אני "מנותקת".
רחלה15/05/2009בררתי לך. זה נקרא מכשיר: "נייט- וואץ'" (כאילו שעון לילה באנגלית...).הנה גם הטלפון שלהם אם את רוצה, תתקשרי ותבררי, כי לא כולם מתאימים לקבל את המכשיר הזה (אם סובלים מדום נשימה ממש ממש קשה, אז לא ייתנו לך אותו), הבנתי שהם מאד נחמדים, ומסבירים לך הכל. 03-9250033
אורנה18/05/2009קודם כל תודה רבה. אכן התקשרתי אליהם, והם הסבירו לי שקודם כל באמת לשלוח להם תוצאות של מעבדת השינה.להיות בטוחים שלא מדובר בנחירות בגלל דום נשימה, שאז הם לא ממליצים על המכשיר. היו מאד אדיבים, וגם אמרו שיש שלושה שבועות של ניסיון. אז החלטנו ללכת על זה ולקוות לטוב. תודה על ההקשבה והעזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהבר06/05/2009
אבא שלי בן 61, נוטל קומודין כ- 9 שנים לאחר ניתוח להחלפת שסתום אורטאלי מכני, וסובל מלחץ דם ונוטלתרופות אתמולבערב פתאום התעלף בבית איבד הכרה ולאחר מס' דקות התעורר, לא זכר מאומה, החל לדבר כל מיני שטויות וממש מילים לא ברורות, הוא הובהל לבית חולים, שם נערך לו CT מח שהראה שהכל תקין.
היום הרופאים דיברו איתנו על TIA , הם שמו לו הולטר היום ל- 24 שעות, ומחר מתכננים לעשות לו אקו לב, ומחרתיים דופלר עורקי הצוואר.
השאלה שלי היא האם יש עוד צורך בבדיקות לאיתור, הרופא אמר שטוב שהוא נוטל קומודין אבל בבירור שעשיתי נאמר לי שאספירין יותר טוב מקומודין - מהי המלצתך?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009לאחר השתלת מסתם מלאכותי קיימת התויה לטיפול בקומדין ולא באספירין. ההחלטה כמובן צריכה להתקבל על ידי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים לאחר מאמץאלי06/05/2009
שלום רב!
אני בן כמעט 26,
מידי כל פעם שאני משחק כדורגל בשכונה או רץ ריצות לאחר כשעתיים מתחיל אצלי כאבים חריפים בגבה שמאל קרוב לאף..הכאבים מגיעים למצב שאני לא יכול לפתוח עיניים ואפילו מגיע למצב שאני כמעט בוכה מרוב הכאבים.
הכאבים היו לי בעבר הלכתי לרופא משפחה ואמר לי שהכל בסדר.
הכאבים האלו בלתי נסבלים ואני מפחד לעשות פעילות גופנית..
מה הסיבה לכך??
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009.מאחר ולא קבלתי את הפרטים המלאים ולא בדקתי אותך אינני במעמד לחלוק על הרופא המטפל. באופן עקרוני,ומבלי להתייחס למקרה לגופו, כאבי ראש המופיעים לאחר מאמץ מצריכים לעיתים בירור הדמייתי לשלילת הפרעה בכלי דם גולגולתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה מיגרנה??או חוסר שתיה
אלי10/05/2009יכול להיות שזה מיגרנה??או חוסר שתיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעיה היא? או סתם?דן04/05/2009
שמתי לב שמגזים מאד בכמות האוכל , לעיתים אמנם רחוקות בעיקר בארוחת הערב , מיד אחרי כן כל פעולה פשוטה כמו רחיצת כלים . אחת האצבעות מושכת הצידה חזק כמו התכוצות שרירים . וזה נעלם אחרי דקות. אני בן 60 רזה מאד ורוצה להשמין. בהגזמה מתכוון שאוכל מעבר לשובע כי טעים מאד. בעיקר שמתי לב שזה קורה--- ביתר פחמימות -- כמו 6-7 מצות, או 4 תא"+3 בטטות, או בארוחת פירות : המון תאנים תמרים תפוח וכו". תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל04/05/2009אינני יודע מה הקשר בין אכילת פחממות למשיכה של אחת האצבעות. אני מציע לפנות לרופא המטפל על מנת שיקבל פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםדוד יאיר03/05/2009
שלום
אני בן 56 לפני שנתיים קיבלתי אירוע בגזע המוח
מאז בצורה הדרגתית מצבי מידרר הכאבים הולכים ומתגברים
האם יש טיפול לכאבי התופת
תודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר איתן אוריאל04/05/2009לא ציינת היכן הכאב ומה הגורם לו. קיימים טיפולים יעילם לכאבים בגפיים לאחר שבץ מוח(תסמונת "דזרין רוסי"). בין התכשירים ניתן לשקול למיקטל ואלטרול. הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב להתאמת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים
דוד יאיר05/05/2009הכאבים לאורך כל צידו השמאלי של גופי
חצי רואש, צואר,כתף, יד, צלעות , גב ורגל
בנוסף לכאבים יש לי זרמים
האם יש מרפאה בצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחידורית03/05/2009
שלום לפני כחודשיים הרגשתי שנימולים ברגל יד וראש מצד שמואל נגשתי לרופא הפנע לנורולוג הנאורולוג נתן לעשות ct ראש עם יוד כעבור שבוע לא חשתי טוב בנסיע ואושפזתי ברמבם בגלל
אותם תסמינים שם עשו ct ראש עם יוד שיצא תקין וmri גם יצא תקין העם עלי להפסיק לחשוש או שמה יש עוד מה לבדוק אני רוצה לציין שהיה לי גידול בבלוטת תריס אני נותלת אתרוקסין 200 שם הסרטן פפילרי העם יש אולי בהרגשה שלי שעדין מרגישה בעיות זכרון חולשה עייפות קשר לבלוטת תריס ועם כן זה למה דפקה בצד ימין השמח לתשובה בהקדם נועשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל04/05/2009יש צורך לקבל פרטים מלאים לגבי האירוע,לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על בדיקות ההדמיה. חשוב גם לראות האם בדיקת הMRI נעשתה בפרוטוקול המתאים. הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחיnatali02/05/2009
לפני עשרה חודשים אבי עבר אירוע מוחי וכתוצאה מכך חצי מגופו משותק (צד ימין). מאז אותו אירוע אבי עבר סדרה של טיפולים בשיקום יום הר הצופים וחל שיפור אך לא משמעותי. אני יודעת שדברים מסוג זה לוקחים זמן אך רציתי לשאול בשמו האם ישנם עוד טיפולים חוץ מפיזיוטרפיה שיכולים לעזור לו להתקדם לחיים טובים יותר.. גם אם אותו טיפול לא יעזור לו לשוב לבריאות מלאה ויעשה רק שיפור קטן ברצוני לשמוע עליו..
תודה מראש
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ מוחי
ד''ר איתן אוריאל04/05/2009אני סמוך ובטוח כי הצוות המטפל בשיקום הר הצופים בקיא בכל השיטות החדשות לשיקום חולים לאחר שבץ מוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום קוגנטיבידליה01/05/2009
לפני שנה בן משפחה עבר תאונת דרכים עם חבלת ראש.פגיעה באונה הפרונטלית .לפני התאונה עם רקע נפשי סכיזו ללא טיפול.היה פעיל עם מרץ יכולת אירגון,כיום הוא פסיבי ,ללא יזימה,ללא יכולת אירגון,ללא טיפול תרופתי כלשהו,ללא מסגרות חברתיות .בשיקום המליצו טיפול קוגנטיבי אולם אף אחד לא נותן לו טיפול כזה .האיש לא מוכן לקבל עזרה מבריאות הנפש.אנו אובדי עיצות לגבי המשך שיקומו,נוירולוג בדק אך לא נתן טיפול.הוא במעקב מרפאת זיכרון ללא טיפול כלשהו.מה הדבר הכי נכון לעשות לגבי השיקום הקוגנטיבי? האם בגלל הרקע הנפשי הטיפול צריך להינתן ע"י פסיכיאטר?האם טיפול קוגנטיבי ניצן בקופת חולים? למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום קוגנטיבי
ד''ר איתן אוריאל04/05/2009ישנן מכונים פסיכיאטרים המתמחים בפגיעות פרונטליות. אני ממליץ לברר דרך קופת החולים או אגף השיקום במשרד הבטחון כיצד ניתן ליצור עימם קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות קריטית במצב הבריאותי והנפשיגיא29/04/2009
שלום רב,
רקע:
אמי בגיל 61 ומצויה בהתמכרות כרונית לעישון סיגריות מזה למעלה משלושים שנים.כמו כן,איננה עוסקת בפעילות גופנית.אמי היא עקרת בית וסה"כ טרם החודשים האחרונים,מצבה הבריאותי והנפשי הוגדרו כתקינים.
להלן פירוט ההרעה במצבה הנפשי והבריאותי בחודשים האחרונים:
במהלך החודשים האחרונים פקדו את אמי מספר אירועים מוחיים שהתבטאו ברדימות וחולשה ביד וברגל שמאל. כעת אמי מתקשה בתזוזת יד שמאל, כמעט ללא תחושה באצבעותיה, בקושי הולכת,מדברת באופן "כבד" ולא ברור עקב ההידרדרות במצבה. כמו כן,יש להדגיש שכפועל יוצא מהאירועים המוחיים, מצבה הנפשי תופס תאוצה שלילית והיא טוענת שאין לה מה לחיות ושהיא רוצה למות.
להלן ממצאי הבדיקות והטיפולים שעברה:
היא אושפזה מספר פעמים ועל פי ממצאי הבדיקות שנערכו לה לפני כשלושה שבועות נתגלו: דופלקס עורקי צוואר-היצרות קרוטיס 50% מימין ו-80%-90% משמאל. באופן תדיר עוברת אמי אירועים של סחרחורת וחולשה,אסימטריה פה,איבוד זיכרון הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך,ערפול וכד'.
מצבה הבריאותי של אמי הולך ומחמיר מיום ליום וניכרת הידרדרות קריטית עד כדי הגעה למצב שבו היא בקושי מדברת עם הזולת ואיננה מעוניינת להמשיך לחיות. כמו כן, אני מודאג מאוד ממצבה הנפשי הירוד והמחמיר כפועל יוצא ממצבה הבריאותי הדועך וחוסר יכולתה לתפקד שכן היא בקושי הולכת ומדברת כאשר דיכאון רב ניכר בה.
להלן סיכום ופירוט הבעיות המדאיגות מאוד שאין לי הידע למצוא פתרונן:
1. איננו מצליחים כמשפחה למנוע ממנה הפסקת העישון. ניסיוננו לשלוחה למרכז גמילה מסיגריות לא נשא פרי.אדרבה,קצב עישונה הולך וממהיר עד כדי עישון יותר מחפיסת סיגריות ליום. יש לציין שאבי מעולם לא עישן. לצערי,אמי עקשנית ומצויה בסטאטוס של "מכורה כבדה". ניסינו לשלוח אותה שוב למכון גמילה מסיגריות,אולם בעל המכון המליץ שיש קודם לטפל בפן הנפשי המדרדר טרם שליחתה לגמילה. האם אכן יש צדק בדבריו של בעל המכון? או שמא כדאי בכל מקרה לשלוחה לגמילה במקביל לדיכאון והחרדות הפוקדים אותה? שאלותיי אלו נובעות מחששי לתאוצת קצב עישונה כאשר עורקי צווארה ,החיצוני והפנימי, מתקרבים אט אט ל-100% חסימה,קרי פלקים שנתגלו בבדיקת דופלקס שנערך לה לאחרונה.
2.מצבה הנפשי בהליך הידרדרות מתמיד וגובר החל מהאירוע מוחי הראשון שפקד אותה לפני מספר חודשים. אמי מצויה רק בבית כאשר דיכאון רב,חרדות וחוסר התקשרות עם הבריות מאפיין אותה. יש להבהיר שטרם אירועי המוחיים שפקדו אותה מצבה הבריאותי והנפשי היה תקין. אנו חוששים שאם לא נפעל כעת,קריסתה יתפוס תאוצה הן בריאותית והן נפשית ובכך נאבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה
גיא29/04/20093. כירורג כלי דם המליץ לאמי לקחת תרופת "אספירין",אולם טרם עברה ניתוח/ צנטור. האם הינך ממליץ במקרים כאלו לעבור צנטור בכל מקרה?
4. אנו כמשפחה חרדים למצבה הנפשי ההולך ומדרדר מיום ליום! אשמח להמלצתך בדבר שיפור מצבה הנפשי ו"להוציאה" מהדיכאון הכבד והחרדות השרויות בה. אודה מאוד לסיועך בנקודה זאת או/ו המלצתך להפניה לגורם רלוונטי.
5. האם הוצאתה מהבית(היא אשת בית שכמעט ולא יצאה שנים מהבית) לטיולים,דהיינו בית מלון, יכול לשפר מצבה?
6.האם ניתן לשקמה?
7.אשמח ואודה להתייחסותך ולטיפים נוספים וסיוע גם אם הדבר כרוך בתשלום.
בברכה ותודה מראש,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרדרות
ד''ר איתן אוריאל30/04/2009מדובר במקרה מורכב וודאי שיש צורך לבדוק את אמך על מנת לקבוע אסטרטגיה טיפולית. במידה וההיצרות הקשה בכלי הדם העורקים הינה סימפטומטית,דהיינו מסבירה חלק מהאירועים המוחיים, ויש צורך לשקול בהקדם האפשרי התערבות כירורגית על ידי ניתוח או צינטור בטרם תעבור חלילה אירוע מוחי נוסף. בנוסף יש לשקול טיפול בנוגדי דכאון המהווה סיבוך שכיח של שבץ מוח.הינכם מוזמנים לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הטיפולי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקוליטיס מוחיהדס29/04/2009
אחי מאושפז מזה כחודשיים בבית חולים גהה בפ"ת. עדיין לא אבחנה מחלתו.
לאחרונה עבר בדיקת MRI והבדיקה מראה שיש לו וסקוליטיס מוחי.
1.מה המשמעות של מחלה זו?
2.מה השלכותיה של מחלה זו לגבי תפקוד קוגנטיבי,התנהגותי ורגשי.
3.האם וסקוליטיס מוחי יכול להסביר את מצבו הנפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס
ד''ר איתן אוריאל30/04/2009מדובר בדלקת הפוגעת בכלי דם מוחיים ועלולה לגרום לחסרים נוירולוגים ולכאבי ראש. לעיתים מדובר בחלק ממחלה סיסטמית העלולה לערב מערכות נוספות ולעיתים במחלה מבודדת של כלי דם מוחיים. חשוב לציין כי בדיקת MRI עלולה להעלות חשד לוסקוליטיס אך לא לקבוע את האבחנה באופן ודאי. לא ניתן לאבחן ולהעריך את ההשלכות הקליניות מבלי לקבל את ההיסטוריה הרפואית המלאה ,לבדוק את אחיך ולהתבונן ישירות בהדמיה. יתכן ויהי צורך גם בבדיקות עזר נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר אירוע מוחיהדר26/04/2009
שלום
אבא שלי בן 54 עבר אירוע מוחי קל לפני כשבעה חודשים ,היום הוא מתכנן לטוס לטיול לארה"ב
האם טיסה של 12 שעות עלולה לסכן אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר איתן אוריאל27/04/2009החשש מטיסה לאחר אירוע מוחי הינו מפרכוס כיפיוני המהווה סיבוך מאוחר של שבץ מוח בכ5-10% מהמקרים ומהישנות של האירוע. יש לקבל את כל ההיסטוריה הרפואית לרבות גורמי הסיכון להישנות,הטיפול המניעתי ועוד על מנת להעריך את הסיכון שבטיסה ולפיכך יש להתיעץ עם הרופא המטפל ולדון בכל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרכוס כיפיוני??מה זה?
סם19/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היו זמנים היו רופאיםרון23/04/2009
לפני המון שנים היו רופאים בעולם שהקדישו מזמנם לרפואת חולים.
שאלתי לפורום .
מדוע היום רובם של הרופאים מקדשים את זמנם בפורם זה או אחר לפאר את שמם עלמנת לעשות כסף כסף.
ותשובתם מכוונת בהתאם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היו זמנים
ד''ר איתן אוריאל24/04/2009מטרת הפורום הינה לענות לפניות חולים ללא כוונות רווח. במידה והיננו מליצים על פניה ליעוץ ההפניה הינה למרפאה בבית החולים ולא למרפאה הפרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונה פרונטליתדליה22/04/2009
לפני שנה אדם בגיל 58 נחבל קשה בראשו,לאחר הניתוח נוצר אוטם באונה המצחית. לפני התאונה היה עם רקע נפשי לא מוגדר היות ולא טופל. משהו כמו הפרעת אישיות גבולית.
היה בשיקום אך לא קיבל טיפול קוגנטיבי רציני.אנו משתדלים להפעיל אותו אך לא מספיק.התפקוד היומי לקוי, פסיביות וחוסר יוזמה, לא קורא,למרות שהוא אינטיליגנט והיה מתעניין בהרבה דברים בעבר היום הוא מתעניין רק דרך הטלויזיה.יש לו הפרעת קשב. נוירולוג של קופח לא מתייחס להפרעת קשב. הוא במעקב של מרפאת זיכרון. איזה שיקום צריך לתת לו? במרכז השיקום שהיה הפנו אותו לבריאות הנפש אבל עדיין יש לו את הפגיעה החדשה שלא היתה קיימת מה צריך לעשות?נכון להיום אינו נימצא במסגרת שיקומית כלשהי.הוא צריך טיפול קוגנטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונה פרונטלית
ד''ר איתן אוריאל23/04/2009יש צורך בהערכה נוירופסיכולוגית מלאה על מנת להגדיר ולמפות את הפגיעה הקוגנטיבית. ההערכה כזו ניתנת לרוב במרפאות זיכרון. למרות שהטיפול הינו מוגבל מאוד במקרים מסוג זה לשיקום קוגנטיבי ולעיתים לטיפול תרופתי עשויה להיות השפעה מיטיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכותרת בגוף ההודעה
li sa21/06/2009אונה פרונטלית, אלפא, הרחבה של הרירית בצד ימין
לפני יותר מ22 שנים נפגעתי בעין-בראש וברגל. מאז עברנו דירה בשביל הלימודים שלי כי נפגעתי קרוב לגיל 13 ולמדתי בבית ספר מאוד השגי שאמא החליטה להעביר אותי ממנו בסוף שנת הלימודים לאחר יותר משנה בבית החולים.השיקום המרכזי שקיבלתי מאז היה מביטוח לאומי והיה פסיכולוגי תעסוקתי לא הוגן. הייתי גם אצל נוירולוג שהפך לפרטי אחרי שהכרנו אותו בביילינסון- הרבה לפני שרבין נרצח כי נדמה לי שביילינסון שינה את השם. בקיצור האבחנה האחרונה שלי מסיטי היתה מ95 שנתיים אחרי התיכון, ובקופת חולים לא היה שום מידע על זה, ולאחרונה מישהו בקופת חולים שם לב לתוצאות סיטי מ87 שרופא המשפחה שלי קרא באיזה מקום והכניס לכרטיס כי הוא כמו פקיד כזה . נשלחתי לעוד סיטי, למרות שבבית שלי יש סיטי יותר מעודכנים אבל גם ישנים ולא הרבה יותר טובים והיה עדיף לי שלא ידעו עליהם בקופת חולים.קיבלתי תוצאות ועוד לא הייתי אצל נוירולוגית , יש לי תור. קיבלתי גם תוצאות של אי אי ג'י שנשלחתי אליו ועשיתי שבוע אחרי הסיטי. יש לי כפי הנראה שיפור בהמון דברים למרות שהרופא ההוא מבילינסון שטיפל בי פרטי אמר מזמן שכנראה שלא יהיה שיפור משמעותי ולפיכך לא נבדקתי עד עכשיו. בקופת חולים אף אחד לא הולך לשקם אותי, ואני רוצה לשאול אותך האם אפשר ואיך אפשר ליצור גלי ביתא. הבדיקה היתה תקינה וצוינו בה גלי אלפא בלבד ומצב של נמנום ושינה. אני מוכנה להשבע שלא ישנתי אבל ניסיתי להרגע ככל האפשר כי זכרתי שבבדיקות שהיו לי בעבר ראו השתוללות של גלים ורציתי לצאת בסדר. רק אחר כך גיליתי שגלי ביתא חיוניים ללמידה או קיימים במצב של ערנות ולמידה, ונראים כנראה קצת מבולגנים למי שלא מבין.כמו כן אני שואלת בקשר להרחבה של הרירית מצד ימין שכנראה פוגעת לי קצת בדיבור שהיה צח מאוד לפני הפגיעה ועכשיו, שנים אחרי שיקום שהפסקתי לפני הזמן, הוא בסדר אבל לפעמים יש לי הרגשה שיש לי יותר מדי רוק וזה מסרבל קצת אותו.
1)האם יש דרך נוירולוגית לטיפול ברירית המורחבה ולשיקומה? 2)האם יש דרך לעשות גלי ביתא? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםדליה22/04/2009
האם אדם שעבר חבלת ראש קשה,נותח בראש לפני שנה ,יש אוטם באונה פרונטלית.האם העובדות מחייבות נטילת תרופה נגד קרישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
ד''ר איתן אוריאל23/04/2009לא ברור מדבריך מה הקשר בין התאונה לאוטם ומה היה ביטויו הקליני. מכל מקום התאמת טיפול נוגד הצימות או הקרישה לאחר אוטם צריכה להיות מותאמת באופן פרטני לחולה ולכן יש צורך בהתיעצות עם הרופא המטפל הבקיא בפרטי החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)