מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאבי17/06/2009
ארוע מוחי שקרה לפני כשנה ורבע, אינני לוקח כדורים וחי חיים רגילים לגמרי.
אין ממצאים לגביי הגורם לארוע. מדובר בדימום תת עכשבישי.
לא מדובר בסיבה שנובעת כתוצאה ממפרצת ובדיקת כלי הדם יצאה תקינה לגמריי (MRA MRI) יצאו תקינות.
האם הסיכויי שארוע כזה יחזור הם נמוכים מאוד?
האם הפסקת עישון וספורט מפחיתים עוד יותר את הסיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל18/06/2009אכן הסיבה העיקרית לדמם תת עכבישי ספונטני הינה קרע ממפרצת מוחית או כתוצאה מהפרעות אחרות בכלי דם מוחיים. חשוב להתבונן בהדמיה על מנת לזהות את איזור הדימום ואת מבנה כלי הדם. לשם הדוגמא, דמם תת עכבישי באיזור המזאנצפלי (גזע המוח העליון) הינו לרוב שפיר ואינו מלווה בדימומים נוספים. הינך מוזמן לפנות,עם כל תוצאות בדיקות ההדמיה,למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש מיקבצי - קלסטר הדיכ .-תומר14/06/2009
שלום-
האם ptsd מהווה גורם להתפתחות כאב ראש מיקבצי כרוני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל15/06/2009PTSD עלול לגרום לכאבי ראש ותנועות סומטיות נוספות אולם לא ידוע לי כגורם לכאב ראש מקבצי כרוני. מאחר ומדובר בשאלה בעלת השלכות משפטיות אני מציע לקבל גם חוות דעת ממומחה לכאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לשאול על תסמינים שהיו ליסיון י13/06/2009
אם חשתי לחץ בכפות הרגלים כאילו נעצר הדם...ומיד דפיקות לב מועצות כולי נעשתי אדומה..ולאחר מכן חושך בעניים לכמה שניות ואז טשטוש בראיה במשך יומים דברתי כילד קטן מלמלולים ולאכול כשניסיתי הרגשתי חוסר שליטה ותחושה שגרם ללכלוך בגדי ופניי וחוסר תחושה בעצמים.כגון פיתה כוס וכדומה יש חשש לאירוע איסכימי..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
ד''ר איתן אוריאל15/06/2009מאחר ומדובר באוסף רחב ולא ברור של תלונות אני מציע לפנות בהקדם ליעוץ רפואי על מנת לקבל פרטים מלאים וברורים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נירופטיה(סכרת)דנית12/06/2009
שלום.האם כאשר ערכי הסוכר יהיו תקינים אז התופעות של עקצוצים וזרמים בכף הרגל יכולים לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה
ד''ר איתן אוריאל15/06/2009איזון סוכרת עשוי לעצור את התקדמות הנוירופתיה אולם לעיתים השינויים אינם הפיכים ואז יש לשקול טיפול תרופתי בתכשירים כגון ליריקה,סימבלטה או אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאוטמים במוחיעלי12/06/2009
שלום רציתי לשאול שאלה
בכל שנה בערך יש לי כאבי ראש איומים ואני מרגישה חום בכל הגוף
תחושה של צריבה ובמיוחד ברקות
עשו לי בדיקות דם וראו שיש לי iga גבוה מאוד
וlac מעל הנורמה לאחר עברתי כמה צילומי mri
שהראו שיש נגעים לבנים שהולכים ומתגברים במוח ,
השבןע החלו אצלי שוב הסימפטומים האלה
ורציתי לדעת אם זה מצביע על ארוע
או שארוע מוחי זה רגעי ולא נשאר שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד
ד''ר איתן אוריאל15/06/2009יש צורך לקבל פרטים מלאים יותר, לבדוק אותך ולעבור ישירות על בדיקות המעבדה וההדמיה. חשוב לדעת גם תוצאות של שקיעת דם ובדיקות קולגנוגרם וכן לשקול בדיקות נוספות כגון ניקור מותני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים בידייםרוני11/06/2009
שלום רב,
אני בת 30, 4 חודשים אחרי לידה עם אפידורל. חוויתי אירוע של הירדמות ביד ובפנים. בדיקות CT ו MRI לא העלו דבר. גם EEG היה תקין
חודש אחרי האירוע הנל אני עדיין לא מרגישה טוב. סחרחורות קלות, עיקצוצים ותחושת קור בידיים.
האם יש עוד בדיקות שרצוי לבצע? מה זה יכול להיותו ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים
ד''ר איתן אוריאל12/06/2009מאחר ומדובר בתלונות לא ספציפיות יש צורך לקבל פרטים מלאים בנוגע לאופי הסחרחורת והפיזור של הפרעות תהחושה וכן לבצע בדיקה נורולוגית. כמו כן יש להתבונן ישירות בבדיקות ההדמיה.בנוסף יש לשקול ביצוע בדיקת EMG ובדיקות דם לאלקטרוליטים,רמות B12 ותפקודי בלוטת התריס.הינך מוזמנת לפנות למרפאה נוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיקצוצים בידיים
רינת12/06/2009תודה על התשובה,
בדיקת B12 תקינה כך גם רמות ה-TSH
התחושה היא בעיקר חולשה .
מה זה בדיקת אלקטרוליטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמורדוד11/06/2009
שלום,
אחרי שעברתי סטרס התחלתי להרגיש טרמור של אצבעות, טרמור פנימי, טרמור שרירי הפנים כשמחייך.
זה מתמשך כחצי שנה.
ניורולוג אמר שזאת לא בעיה ניורולוגית: CT,ובדיקות דם תקינות.
כאשר אני מרים משקולות גם יש טרמור של כל היד.
השאלה אם זה ESSENTIAL TREMOR?איך לטפל בו?
או שזה קשור לסטרס ויעבור עם הזמן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמור
ד''ר איתן אוריאל12/06/2009לא ברור לי מהו להגדרתך טרמור פנימי. טרמור מוגדר כרעד ריתמי הנראה לעין. על מנת לאפיין את הרעד יש צורך להתבונן בו ולקבל פרטים נוספים. essential tremor הינו מירבי במנוחה ומשתפר לאחר אלכוהול. מומלץ גם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול לגרום לאוטם מוחי?לי10/06/2009
אמא שלי אושפזה על רקע גרורות ודלקת ריאות. היתה לה גם בעיה בכליות שכתוצאה מכך שמו לה נקז. הבעייה הכלייתית נפתרה וגם הדלקת ריאות השתפרה. אולם היא עברה שני אירועים מוחיים יום אחרי יום במהלך האשפוז. ב-CT ראו שאין דימום מסיבי ושהיו גם כמה אוטמים קטנים קודם לכן . שאלתי היא מה יכול לגרום לכך? האם הפעולה הכירורגית של הכנסת נקז? האם הגרורות? (בבדיקה לפני 3 שבועות היו גרורות בצואר, בית שחי, כבד, בין הריאות).
בנוסף נראה היה שיש לה 2 שטפי דם קטנים בבטן (אני חושבת שבגלל זה לא נתנו לה נוגדי קרישה אבל אני לא בטוחה).
שאלתי היא לימודית בלבד ואשמח גם להפנייה ספרותית או למאמר (יש לי גישה לpubmed)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שבנוסף לכל הנל
לי10/06/2009יש לה לחץ דם גבוה מתחילת האשפוז (90/180 ואף הגיע ל200)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני דואג נורא בקשר לאבי, בבקשה מכםבוריס09/06/2009
אני מצטער על הנחפזות, אבל אני נורא דואג לאבי, אני לא יכול לישון בשקט
אבא שלי בן 54, ולפני קצת פחות משבוע הוא סיפר לי שהוא ישב מול המחשב יום אחד (הוא לא יושב מולו כל יום) ולפתע התחיל לכאוב לו הראש בצורה ממש חזקה - הוא תיאר את זה שהוא ממש לא יכל לסבול את הכאב והוא לעולם לא חש בעבר כאב כגון הכאב הזה שהוא חש אז.
הוא ישר הלך ושתה כדור נגד כאב ראש.
לאחר זמן מה, הכאב ירד אך לרמה מסויימת ונעצר, ומאז עד עכשיו שאני כותב את ההודעה הזאתי יש לו כאבים בראש, במיוחד כשהוא בתנועה זה לא מפסיק לכאוב, ולאחר שהוא יושב או קם או כל דבר המחייב אותו לזוז פיזית.
לאחר שהוא נח ולא זז (ישיבה מול הטלוויזיה למשל) הכאב נעלם קליל, אך חוזר חלילה אם הוא קם וככה מאז אותו אירוע.
אני חייב לציין, שזה לא היה בעבר לעולם לאבי, הוא תמיד היה בריא וחזק.
לאחרונה, זה כבר 8 חודש, עברנו עם כל המשפחה מדינה, כרגע אנחנו בארה"ב, וכבר 8 חודש אבי לא יכול למצוא עבודה והוא ממש מרגיש חסר אונים עם כל המצב הכלכלי שבוא אני שרויים בגלל זה :/
הלחץ והדיכאון לבטח השפיעו עליו בצורה בריאותית.
השאלה שלי שלכם היא, האם אפשר לבסס את האפשרות שאבי חש "קדם לשבץ מוחי"? או שזה היה שבץ מוחי לכל דבר?
ואם כן או לא, אני רועד כל פעם שאני רושם את האפשרות שזה כן, אז מה עושים?!
אני חסר עונים, בבקשה מכם, תעזרו לי אנ ילא יודע מה לעשות (אבקש לציין שאין לנו ביטוח רפואי כרגע ואין לנו יכולת ממשית להיבדק.. רק אימרו לי בבקשה מה זה יכול להיות! )
מודה מראש על העזרה ומצטער על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל12/06/2009קיימות סיבות רבות לכאב ראש ויש צורך לקבל את הסיפור המלא ולבצע בדיקה נוירולוגית הכוללת גם הסתכלות בקרקעית העין. באופן עקרוני, כאב ראש המופיע באופן פתאומי וחד ובעוצמה עזה מחייב פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בידיים וברגליים מזה חודשיוני08/06/2009
אני בן 25, מזה חודש יש לי נימול בידיים וברגליים, מורגש יותר ברגל ימין ויד שמאל, אך קיים בכל הגפיים
לפעמים זה פחות מורגש, ולפעמים מורגש מאוד, הנימול מתחת לברך לרוב, ומתחת למרפקים, למרות שלפעמים יש קצת בפנים אבל לא משהו משמעותי בהשוואה
לאחר בדיקה נורולוגית הומלץ לי על בדיקת EMG שיצאה תקינה ("Normal Study")
כמו כן לעיתים קרובות (לפעמים אפילו כמה שניות ברצף) יש לי fasciculations נראים לעין, בעיקר באיזור הרגל (כולל כף הרגל בעיקר באיזור הזרת) אבל גם בידיים.
הנימול התחיל מהרגליים ונראה בהתחלה כמו חולשה, הידיים הצטרפו רק אח"כ, אני חושב שבפועל אין חולשה כללית (הולך, שוחה, מרים דברים)
יש איזשהם הצעות מה עוד ניתן לבדוק כדי להבין מאיפה נובעת הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל12/06/2009יש צורך לבדוק מה הפיזור המדויק של הנימול בגפיים וכן לבצע בדיקה נורולוגית מלאה. בשלב זה כדאי לבדוק רמות של ויטמין B12 ,רמות אלקטרוליטים ותפקודי בלוטת התריס. לאחר הבדיקה הגופנית יתכן ויהיה צורך לבצע בדיקת CT עמוד שדרה צוארית ואולי גם בדיקות נוספות לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מוחבת 2607/06/2009
עברתי לפני שבוע בדיקת MRI בגלל כאבי ראש שמלווים בסחרחורת .
והנה תוצאת הבדיקה , על מה מדובר והאם זה מסביר את התלונות ?!
להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המוח :
הסריקה בוצעה בטכניקת DWI , FFE , FLAIR , TSE , SE בשקלול T1 , T2 במישור סאגיטלי , אקסיאלי וקורונלי , כולל הזרקת גדוליניום .
המעבר הקרניו-צרביקלי , גזע המוח , הגשר והמוחון שמורים .
החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים .
החדרים השלישי והלטרלים נראים תקינים . נראית ציסטה ארכנואידלית טמפורלית שמאלית גדולה עם כנראה לחץ קל על החללים התת עכבישים הסמוכים .
החומר הלבן והאפור שמורים , ללא מוקדי סיגנל חריג .
אין האדרהפתולוגית ע"י גדוליניום .
תודה מקרב לב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל09/06/2009ציסטה עכבישית הינה קולקציה של נוזל עלולה במקרים מסוימים להסביר כאבי ראש או תלונות נוירולוגיות אחרות. יש צורך להתרשם מהתלונות שהינך מתאר ,לבדוק אותך ולהתבונן ישירות בהדמיה על מנת להחליט האם יש מקום להתערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIרות07/06/2009
שלום דוקטור.עברתי בדיקת MRIבגלל תלונה של ראיה של נצנוצים בשתי העינים שמופיעים למספר שניות התופעה יכולה לא להופיע חודש ויכולה להופיע כל מספר ימים יש לציין שהתופעה יכולה להופיע שאני עוברת בצורה מהירה ופתאומית מחושך לאור או שאני נלחצת ממשהוא שמודיעים לי או ממאמץ פיזי גבוה אך לא תמיד. עלי לציין שעברתי בדיקות עיניים רבות ושללו חד משמעית שזה מהעינים ונאמר לי שזה מהראש.אני מציינת את תשובת MRI תהודה מגנטית למוח.הודגמה מערכת חדרים סימטרית ותקינה כולל חדר רביעי.אין עדות למוקדים פתולוגיים בחומר הלבן. בסידרת הדיפוזיה ללא עדות לאוטם טרי או לדימום.לאחר הזרקת גדוליניום ללא עדות להאדרה פתלוגית.מה משמעות תוצאת הבדיקה והאים הבעיה יכולה להיות נוירולוגית או כלי דם או רגישות יתר של מערכת העצבים?עלי לציין שאני בת 64 סובלת מדלקת פרקים קלה ואין לי סכרת ואין כולסטרול גבוה ולא לחץ דם גבוה .מקווה לקבל תשובה ברורה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009בפיענוח אין עדות לממצא מוחי. יש צורך גם להתבונן ישירות בדיסק הMRI.חשוב לקבל פרטים נוספים בנוגע לתלונה ולבצע בדיקה נוירולוגית. הבזקים בעיינים עלולים להיות ביטוי של היפרדות רשתית אולם זו נשללה לדבריך על ידי רופאי העיינים וכן חלק מתחושה מקדימה (אאורה) של מיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI או CTנחום07/06/2009
שלום,
עקב כאבי ראש ממוקדים בצד שמאל נשלחתי לצילום גולגולת. האבחנה :
הודגם Hyperostozis Frontalis וכן "רושם של אוכף התורכי עמוק יותר".
רופאת המשפחה מפנה אותי עכשיו ל CT מוח.
האם לא סביר יותר לבצע ישירות MRI שכן הוא מדוייק יותר לאיזור זה ?
אשמח גם להסבר על הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009לצילום גולגולת אין כל מקום בהדגמת המוח. ודאי שיש צורך בבדיקת הדמיה כגון CT או MRI.למרות שבדיקת MRI הינה בעלת רזולוציה גבוה יותר ונטולת קרינה,היא זמינה פחות עקב עלותה הגבוהה. באוכף הטורקי יושבת בלוטת ההיפופיזה ולכן במידה ויודגם שם ממצא יהיה צורך גם בבירור הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נחום07/06/2009תודה רבה. אני בן 45 אגב, אחרי ביקור אצל הרופאה היום, הוחלט להמתין עם ה CT עד לפגישה
עם אנדוקירנולוג, ולהמשיך את הבירור איתו. בבדיקה אצל רופא עיניים הוא שלל בעייה נירולוגית. זמני ההמתנה ארוכים, האם לדעתך זו המומחיות שאני צריך, או עדיף נוירולוג ? אני מזכיר שעד עתה ראיתי רק רופאת משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי קלדייב06/06/2009
לאחי בן 52 , לאחר איבחון כאירוע מוחי קל לפני חודש , עם הפרעות מתמשכות בעיקר בדיבור , (קושי בדיבור שוטף), האם ממולץ לחזור לעבודה סדירה ומלאה מיד? עובד כאיש מכירות והעבודה מלחיצה מאד, אולי לבקש חצי משרה בעבודה ? הסיכון גדול יחסית כי לאבינו קרו מספר אירועי בגיל דומה ונפתר בגיל 70 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009ההלטה לגבי חזרה לעבודה לאחר אירוע צריכה להינתן על ידי הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית,פרטי האירוע וכן את אופי העבודה. בודאי שלהמלצה הרפואית יש משמעויות מבחינת קביעת אחוזי קצבת ניכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס עורקי הצוואראבישי05/06/2009
קבלתי תוצאות בדיקת דופלקס צווארי (בהמשך להודעתי בפורום ב-21/5/09):
קוריטיס משותף ימין+שמאל - לא נמצאו רבדים טרשתיים וזרימת הדם תקינה.
ורטברליס (ימין+שמאל) - כיוון וזרימת הדם תקינים.
קרוטיס פנימי בימין - בסדר, בשמאל- נמצאו רבדים טרשתיים הומוגניים שטחיים, זרימה דם תקינה.
קרוטיס חיצוני בשני הצדדים נמצאו רבדים טרשתיים הומוגניים, זרימת דם תקינה.
הבדיקה בוצעה בעקבות הפרעת תחושה קלה (כ- 20 יום) בצד ימין של הפנים ולחצים/כאבים באזורים שונים בראש. בבדיקה לא צוין דבר בקשר להיצרות. בדיקת EEG - תקינה.
* האם יש קשר בין התוצאות הנ"ל להפרעה? האם היא חריגה לגיל (65)?
*האם צריך לבצע בדיקות נוספות?. לוקח שנים אחדות אספרין+ קרסטור ומאוזן בשומני הדם ול.ד.
בתודה, אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס
ד''ר איתן אוריאל07/06/2009הבדיקה לא הדגימה היצרות משמעותית ולכן אין צורך בכל התערבות אולם מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד מספר חודשים. בהתאם לסיפור הקליני יש לשקול גם ביצוע אקו לב לשלילת מקור לבבי לתסחיפים וMRI מוח. הינך מוזמן לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)