מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CT מחדואגת04/08/2008
אביו של בעלי בן 88 עבר בדיקת CT האם תוכל לומר לנו מה משמעות הממצאים ? חדר רביעי בגודל ומיקום תקינים. ציסטרנות בזיליות שמורות. הסתיידויות טרשתיות בקורטידים הקברנוזיס ובעורקים ורטברליים. חדר שלישי וחדרים לטרליים סימטריים מורחבים. צפיפות נמוכה פריוונטריקולרית. קו אמצע שמור. צפיפות נמוכה בתלמוס וברגיעינים הבזאליים משמאל. אין עדות לאפקט מסה. חריצי המח והפיסורות- עמוקים. אורור תקין של תאי המסטואיד, רוחב תקין ושווה של נקבי השמיעה הפנימיים. הדיבור שלו לא איטי ולעיתים מבולבל, הוא לא מזהה כל אחד ויד והרגל השמאליים שלו לא מתפקדים באופן מלא. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל07/08/2008צר לי אך אינני מתייחס לבדיקות הדמיה מבלי להכיר היטב את החולה,לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על ההדמיה במו עייני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה חשוב להגיע בזמן במקרה של שבץרון04/08/2008
קרוב משפחה שלי כבן 72 הבחן שעבר שבץ מוחי כתוצא מקריש דם ואשפז אני חשבתי שהמטרה בל הגיע מהר לבת חולים היא ביצוע צנתור לפתיחת הסתימה על מנת שלא יהיה נזק גדול יותר למוח האם זאת לא הסיבה? ומה הטיפול שהוא אמור לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעה בזמן
ד''ר איתן אוריאל04/08/2008במשך השלוש שעות הראשונות של האירוע ניתן לתת טיפול ממיס קרישי דם לתוך הוריד בתכשיר בשם tPA. הטיפול איננו כולל צינתור מוחי והוא נמצא כמוריד באופן משמעותי את שיעורי הניכות הנוירולוגית המופיעה בעקבות שבץ מוח. לאור שיעור סיבוכים גבוה יותר וחוסר זמינות צינתור נעשה רק בהתויות סלקטיביות מאוד ולעיתים נדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב tpa
רון10/08/2008הוא לא קיבל טיפול ב tpa כששאלתי את רופא הוא אמר שזה לא תמיד עוזר ושזה גם יכול להיות מסוכן כנראה שבבית חולים נהריה הטיפול לא ממש טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם מוזיקה לתינוקפולספגן03/08/2008
האם במוח צריך שקט בשינה? קרי, האם מוזיקה בשינה יכולה להפריע לתפקוד המוח? אנחנו מרדימים את התינוק עם מוזיקה קלאסית והיא מתנגנת כל הלילה. האם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד''ר איתן אוריאל04/08/2008אין מניעה להרדם עם מוזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CT מערות פנים ו אלקטרוR02/08/2008
שלום רב, אני בת 36 וסובלת מזה שנים רבות ממיגרנות, ובזמן האחרון יש לי בעיות זיכרון , דבר שמעולם לא היה לי. אי לכך נשלחתי לבדיקות אצל נוירולוג. הופניתי לבדיקת ct של מערות הפנים , בוצעה סריקה טומוגרפית ממוחשבת של מערות הפנים אשר תוצאותיה כדלקמן : סריקה קורונלית בחתכים דקים. אוורור מערות הלסת תקין מלבד התעבות רירית קלה בבסיס של הסינוס המקסילרי הימני. דפנות גרמיים תקינים. תאי האטמואיד הקדמיים, האמצעים והאחוריים תקינים. המערה הספנוידלית תקינה. מערות המצח לא מפותח. בחלל האף המחיצה הגרמית סוטה ימינה. הקונכיות הגרמיות תקינות מלבד קונכה בולוזה דו-צדדי עם ציפוי רירית תקינה. תוצאות הבדיקה האלקטרואנצפלוגרפית : תרשים ערנות ונמנום. פעילות בסיס אחורית 10-11 לשנייה. כמות בינונית של פעילות תטא חדה וגבוהת תנודה וכן פעילות איריטטיבית ללא הכרעת צד. בנישום יתר והבהובים ללא שינוי. לסיכום : תרשים חולני לגיל עקב אי סדירות איטית חדה ונטיה איריטטיבית כללית. ללא סימני צד , ללא פעילות אפילפטיפורמית. אשמח אם תוכל להאיר את עיניי, כי הרופא המטפל אמר לי שאין מקום לדאגה, אך אני מרגישה שיש פה משהו רציני. בברכה, ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל04/08/2008CT מערות הפנים איננו רלוונטי כלל לתלונותיך בדבר הפרעות הזכרון. יש צורך להתבונן באופן ישיר בבדיקת הEEG וכן לקבל את הסיפור ממקור ראשון ולבצע בדיקה נוירולוגית כדי להשלים את הבירור ולשם כך יש לפנות ליעוץ נוירולוג. בנוסף מומלץ לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ורמות ויטמין B12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש שהתחילו מתופעה מעצבנתערן30/07/2008
לפני חודשיים בלילה הייתי מנסה לישון ומרגיש כאילו הגוף שלי נעלם. לא איבדתי תחושה אבל הייתי מרגיש כאילו הגוף נעלם והייתי מרגיש רק את הנשימה שלי.. כתוצאה מזה הייתי עושה תנועות חדות מהירות ברגליים ובידיים כדי לוודא שהן עדיין שם. בהתחלה זה היה רק בלילות, לאחר מכן זה התפתח ללחצים כבדים בראש, תחושה של חוסר יציבות, תחושה כאילו אני במין "היי" כזה וכאילו אני עומד להתעלף. במשך חודש הרגשתי את כל זה מבלי להרגיש כאבים בראש. לפני שהתחילו הכאבים הייתי בבירור אצל רופא עיניים שקבע כי אין בעיה לאחר בדיקת קרקעית העין. בחודש האחרון התחושות שסיפרתי השתפרו קצת אבל התחילו להופיע כאבים בראש עם בחילות חולשות עייפות ... הכאבים לפעמים מאוד ממוקדים מאחורי הראש ובצדדים ולפעמים כלליים. לאחרונה יש לי גם זרמים ולחצים מעצבים בפנים .. בעיקר בין העיניים לבין הרכות. אני רוצה לציין שהכאבים לא חזקים במיוחד.. אבל הם מאוד מפריעים בתפקוד היומיומי.. והמצב הנפשי ירד מאוד בעקבותם וגם בעקבותם חשש למחלה רצינית. בדיקות דם ולחץ דם יצאו תקינות, כמו כן בדיקות כלליות אצל נוירולוג ( אצבע-אף, עקב בצד אגודל וכל אלו ) יצאו תקינות גם כן. הרופאים אומרים לי שזה על רקע מתח נפשי אבל אני חושש שזה משהו רציני.. יש מקום לצילום ? ואם זה משנה את בדיקת קרקעית העין עשיתי לפני שהתחילו לי כאבים בראש.. יש צורך לחזור עליה שוב גם לאחר שהתחילו הכאבים כדי לשלול לחץ תוך גולגלתי מוגבר ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל04/08/2008אני מניח כי הנוירולוג שבדק אותך בגין כאבי הראש בדק גם את קרקעית העין. במידה והינך עדיין מודאג הינך מוזמן לפנות למרפאה לכאבי ראש ופנים במרכז הרפואי תל אביב לצורך בדיקה והערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לשבץ מוחי רקע תורשתי? ועודאביה30/07/2008
השאלה לעיל וכן בהמשך מתיחסות לדימום ולא לקריש דם. מהו הזמן הסביר מרגע שמגיע אדם שסבל מדימום תוך מוחי עד אשר מכניסים לניתוח? מה בעצם עושים בניתוח? האם גודל/ נפח הדימום מאפשר סטטיסטית לחזות סיכוי הישרדות ? האם בבתי חולים נותנים את תרופת הנובסבן ואם לא מדוע ? האם עדיף טיפול בטסיות דם. נתקלתי בטיפול נמרץ במספר חולים שמיד אחרי הניתוח החלו לפתח שיעול וסימנים של דלקת ראות האם זה משהו נפוץ ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל30/07/2008סיפור משפחתי של שבץ מוח בגיל צעיר מהווה גורם סיכון . גם לשאר גורמי הסיכון הוסקולרים כגון יתר לחץ דם וסוכרת קיים אלמנט גנטי. קיימות מספר תסמונת גנטיות נדירות כגון ,FABRY,CADASIL או MELAS העלולות לגרום להופעה של שבץ מוח בגיל צעיר.
הגורם המנבא החשוב ביותר לצפי החולה לאחר דמם תוך מוחי הינו גודל הדימום. מאחר והתוצאות העדכניות של נובו-7 לא הדגימו שיפור במצב הקליני של החולים שטופלו בתכשיר ,אין בשלב זה התויה לשימוש בתרופה במקרי דמם תוך מוחי. לא כל מקרי דמם תוך מוחי צריכים לעבור ניקוז כירורגי. ההחלטה לגבי האפשרות הניתוחית תלויה בגודל הדימום ובמיקומו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה וצינתור מוחגל27/07/2008
האם השיטה של צינטור מוח מתאימה למנינגיומה הממוקמת בכיאזמה, בגודל 2.5X2.5X2 בבסיס המוח בהצטלבות (הכיאזמה) של 2 העיניים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנניגיומה
ד''ר איתן אוריאל28/07/2008צנטור מוחי הינו גישה טיפולית לפתולוגיות המערבות כלי דם כגון מפרצות ולא לממצאים מסוג מנינגיומה. עליך לדון עם הנורוכירורג המטפל לגבי הגישה הכירורגית העדיפה להסרת המנינגיומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OLIGOCLONAL CSFיוסי27/07/2008
ערב טוב, מה המשמעות של הבדיקת דם OLIGOCLONAL CSF -חיובית, מהי מחלה זו מהם התסמינים והטיפול התרופתי הרלוונטי? תודה מראש, יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CSF
ד''ר איתן אוריאל28/07/2008נוכחות של שלושה פסים אוליגוקלונלים בנוזל הצרברו-ספינלי (CSF) איננה ממצא ספציפי ועשויה להופיע במספר מצבים דלקתיים וזיהומיים. כדי לעשות את האבחנה יש צורך לקבל את הסיפור הקליני,לבצע בדיקה נוירולוגית וכן לבדוק פסים אוליגוקלונלים במקביל בדם וברוב המקרים גם לבצע בדיקת MRI מוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל TIA -המשךדניאל27/07/2008
הרופאה שלחה אותי לבדיקות דופלר צווארי ולבדיקות עיניים ונוירולוג והמליצה על אספירין. שאלתי -האם אפשר לדעת בבירור שאכן זה TIA .האם זה הטיפול המקובל? אני מטופל בתרופות להורדת ל"ד -לופרסור +אוסמואדאלט ורמות הכולסטרול והשומנים בדמע תקינות. אציין שלפני כ חמש שנים הייתה לי תופעהפתאומית של סחרחורת +טשטוש למספר דקות שגם נחשדה כ TIA ,וכל הבדיקות כולל דופלר CT מוח לא העלו דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TIA
ד''ר איתן אוריאל27/07/2008ההחלטה לגבי טיב האירוע תלויה בעיקר בפרטיו המדויקים. אין בדיקה אובייקטיבית העשויה לשלול או לאשר בודאות TIA. בדיקת MRI בפרוטוקול מיוחד עשיה להדגים רק חלק הממקרים ואיננה בשימוש רוטיני. גם במידה והבירור שתבצע יהיה תקין לא יהיה ניתן לשלול בודאות אירוע מוחי חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוזר. מה משמעותו?אירית25/07/2008
אני בת 49, סובלת שנים רבות ממגרנות. לפני כמה ימים הרגשתי חולשה, והעדפתי לישון בבית מכרים ליתר בטחון, בלילה גברה מאוד החולשה, נטפתי זיעה, סבלתי מסחרחורת, היה ערפול ראיה והרגשתי שאני עומדת להתעלף, כעבור שעה הכל חלף. האם עלי לפנות לנאורולוג בשל כך? האם יתכן שזה היה ארוע ח מוחי חולף למרות שהסימפטומים לא התמקדו בצד אחד של הגוף??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוזר
ד''ר איתן אוריאל27/07/2008יש לקבל פרטים מלאים וכן לבצע בדיקה נוירולוגית כדי להחליט מה אופי האירוע. סחרחורת על רקע אירוע מוחי מתוארת כסיבובית,דהיינו תחושה שכל החדר סובב סביבך,בניגוד לסחרחורת המתוארת כתחושה סיבובית בתוך הראש. גם מחלה של האוזן הפנימית עשויה לגרום לסחרחורת סיבובית. חשוב גם לקבל אינפורמציה לגבי תלונות נלוות נוספות כגון הפרעה בדיבור,בליעה ראיה וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוגיה קוגנטיביתיובל25/07/2008
שלום רב, לאחרונה סבי חזר מבדיקה אצל מומחה וברצוני להעלות כאן את עיקרי ממצאי הסיכום ולשאול לדעתכם המקצועית בטיפול הנכון. העחקרים: לאחרונה חלב הידרדרות קוגנטיבית, התנהגותית וגופנית. מרבה לשכב במיטה, אינו יציב בהליכה, אפטי ואינו יוזם כל פעולה. בבדיקה היום: נעזר במקל הליכה, נעזר במטפל על מנת לקום מהכסא. אינו מתמצא בזמן אך מתמצא במקום. לא הצליח לבצע חיסור סריאלי, ואינו מתמצא באירועים עכשויים. לסיכום נמצא כי הוא סובל מדמנציה. הרגע המעורב: מחלת אלצהיימר ווסקולרי. מבחינה תפקודית צריך עזרה צמודה ל-24 שעות. המלצות: להפסיק טיפול בציפרליקס בניסיון לטפל בעייפות ואפטי ולנסות TAB EFEXOR 7.5 MG. לנסות להפסיק הלוריוון ולנסות TAB MIRO 7.5 MG במטרה לשפר את השינה. אודה לכם אם אוכל לשמוע את דעתכם. בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה
ד''ר איתן אוריאל27/07/2008כמובן שאין באפשרותי לחלוק או להוסיף על נוירולוג שבדק את סבך והתרשם ממנו באופן ישיר. לאור האבחנה של דמנציה על רקע מעורב,יש להעלות את השאלה האם סבך יכול להרויח מטיפול בתרופות ממשפחת מעכבי אסטרזה כגון אקסלון או מהתכשיר אביקסה. אני מציע להעלות את האפשרות בפני הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בדיבור עקב אירוע מוחי (שני)אור23/07/2008
למכובדים שלום רב, שתי שאלות ברשותכם: 1. מה השיקול (היתרונות) בשילוב אספירין וקומדין בידיעה שהנ"ל יכול לגרום לדימום? 2. מה הסיכוי, של אדם כבן 60 לחזור לדיבור של 50% לפחות לאחר כשמונה חודשים מהאירוע עצמו?(כעת מדבר משפטים קצרים(3 מילים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה
ד''ר איתן אוריאל23/07/2008הטיפול המקובל למניעה שניונית של שבץ מוח הינו טיפול נוגד צימות בתכשירים כגון אספירין או פלויקס. בהתויות מסוימות כגון פרפור עליות או מסתם מלאכותי הטיפול יהיה בתכשיר קומדין תוך כדי ניטור ערכי INR. הטיפול המשולב בשתי התרופות איננו מקובל ויעשה רק בנסיבות מיוחדות לפי החלטה של נוירולוג המתמחה בשבץ.
לא ניתן לנבא את סיכויי השיקום של חולה עם פגיעה במרכז הדיבור ללא הערכה של החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץץץץץץץאיזה אחד23/07/2008
שלום רב קוראאים לי עידן ומשו כמו איזה שנה בערך יש לי בעיה בעיניםם זה משו שאני חושב שהפעם זה לא קרה לי בכול החים שלי אניי שם לב בזמן אחרון שנאי לא ממצמץ את הענינים בככל ולא מרגיש שזה מפירעה ליייי אני כמו בהלם כזהה היענים שלי תמיד פתוחות והפעם אני לא ממצמץ את העינים אני פוחד שאני יקבל סרס חס ושלום למה אני לא ממצץ את העינים?אני מרגיש כיאלו העינים שלי תקועות מזה יכול להיות?זה נשמע לך מסוכן הסיפור שלי?אני פוחד לא יודע מה יש לי וגם הרבה אנישם אומרים לי שאני מסתכל עליהם בהלם כזההההההה אני המום וגם כמה חברים אמרו לי שאני שקוע איזה איחד דבר איתי פעם ולא עניתי לו ישר אז הוא אמר לייייייייייי איזה שקוע אתההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוץ
ד''ר איתן אוריאל23/07/2008אני מציע לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ניסיוני בתרופה כתוספת לאספירימוטי22/07/2008
שלום רב. אני בן 55 ועברתי אירוע מוחי לפני חצי שנה. כאשר הגעתי לבדיקות מעקב לפני כשבוע, הוצע לי להשתתף בפרויקט ניסיוני עולמי של תרופה חדשה שאינני זוכר את שמה, אשר ניתנת בנוסף לאספירין ולמעשה היא פועלת בצורה שונה ואמורה להקטין את הסיכוי לשבץ נוסף. רציתי לשאול אם ידוע לך על הפרוייקט הזה ואם יש סכנה בנטילת התרופה. בקיצור אני מבקש לדעת אם את ממליץ או לא. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ניסיוני
ד''ר איתן אוריאל22/07/2008אינני יודע באיזה פרויקט ניסיוני מדובר. כאשר נכנסים להשתתפות במחקר חשוב לשאול את הרופא מהן תופעות הלואי האפשריות של התרופה והאם מדובר במחקר כפול סמיות,דהיינו האם חלק מהמשתתפים מקבלים אינבו,כלומר תכשיר שאיננו מכיל תרופה. מאחר ואספירין לבדו מוריד את הסיכון לשבץ חוזר רק בכ-20% בהחלט כדאי לשקול השתתפות במחקרים מסוג זה אך רק לאחר קבלת כל הפרטים מרופא המחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר שבץ מוחיאורנה22/07/2008
אבי מאושפז באיכילוב כבר שלושה וחצי שבועות לאחר שבץ מוחי קשה והיום קבל מכתב הפנייה לשיקום במוסד סיעודי. אבי בדיכאון ומאד מאד רוצה להשתחרר מבית חולים אבל אנו ממתינים למקום שיתפנה עבורו בשיקום. ההמתנה יכולה להיות מספר ימים עד שבוע ולכן אני רוצה בינתיים להעבירו מבית החולים למחלקה סיעודית במדיקל פאלאס (בשטח בית חולים איכילוב) עד להעברתו לשיקום כי שם יש תנאים יותר נוחים, אסטתיים וטיפול צמוד. אני מבקשת את חוות דעתך האם קיצור השהייה בבית החולים עשוי להועיל לו להתאוששות נפשית/פיסית או אולי ההעברות ממקום למקום יגרמו איזה שהוא נזק ורגרסיה? מהי המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד''ר איתן אוריאל22/07/2008באופן עקרוני שהיה ממושכת מידי בבית החולים איננה מומלצת מאחר ואפשרויות השיקום הינן מוגבלות וקיים סיכון מוגבר להדבק בזיהומים ולכן כדאי לעבור לשיקום ברגע שהחולה מתייצב והבירור הראשוני הושלם. מאחר ואינני מכיר את אביך מומלץ גם להתיעץ עם רופאי המחלקה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)