מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לתוצאות סיטיליאו21/10/2008
שלום רב, לפני כעשר שנים נפגעתי בצבא ויש לי פגיעת ראש. בשל הפגיעת ראש אני סובל בין היתר מפגיעה באיזור הוסטיבולרי ויש לי נטיה לאבד שיווי משקל. לפני כמספר שבועות נפלתי והובהלתי לבי"ח. שם נשלחתי לסיטי ובתוצאותיו נכתב: שיש ציסטה קטנה בבלוטת הפינאל ושהעורק הוורטברלי הימני מאוד צר ושיש עיבוי רירית בתאי האתמואיד ובסינוסים המקסילריים. מה הדברים האלו אומרים והאם עליי לדאוג או שאלו דברים שנוצרו מפגיעת הראש הישנה? מודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל22/10/2008היצרות באחת העורקים הורטברלים הינה וריאנט שכיח אולם יש צורך להתבונן ישירות בהדמיה כדי להעריך את מידת ההיצרות. יש צורך להתבונן גם ישירות בציסטה הפינאלית וכן לבצע בדיקה גופנית כדי לראות האם קיימת קורלציה קלינית לממצאים ולכן מומלץ לגשת עם הדיסק לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת בעקבות שטף דם במוחשרה20/10/2008
בעלי בן 51 חולה לב מזה 18 שנים. מטופל בתרופות ללחץ דם, לכולסטרול, אספירין וקומדין. לפני שבועיים עבר ארוע של שטף דם במוח ואושפז בבי"ח. הסברה היתה כי שטף הדם נגרם בעקבות הקומדין שהוא לוקח. בבי"ח קבל 6 מנות פלאזמה וכן נוזלים ולאחר 4 ימים שוחרר. בבדיקת סי טי חוזרת נראה כי הדימום (שלא היה גדול) נספג , אולם הוא ממשיך להרגיש סחרוחורות, חוסר יציבות וחולשה. תוך כמה זמן זה אמור לחלוף? מה ניתן לעשות כדי להקל על תחושה זו? תודה על תשובתכם המהירה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל22/10/2008השילוב של קומדין ואספירין אכן הינו בעייתי וטומן בחובו סכנת דימום. חשוב להבין מה היתה ההתויה לטיפול המשולב מאחר ויהיה בהמשך מקום להחליט לגבי המשך הטיפול. ההחלטה צריכה להתקבל במשותף על ידי נוירולוג וקרדיולוג. לגבי הסחרחורת,במידה ואכן הדמם עירב את המוחון או גזע המוח סחרחורת סיבובית עלולה להיות חלק מהתמונה הקלינית. לעיתים קרובות השיפור הקליני מופיע רק לאחר השיפור ההדמייתי.כמובן שבכל החמרה במצב יש לפנות למיון.הינכם מוזמנים לפנות גם למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי אם הוא חוזראבי18/10/2008
שלום ותודה מראש הבנתי ששבץ מוחי נגרם עקב חסימת חמצן למח עקב קריש דם, נוצא אוטם. השאלה שלי היא כזאת קיבלתי שבץ מוחי, והצליחו לטפל בו באמצעות tpa. אבל עדיין הקריש דם נשאר, הבנתי שאירוע מוחי חוזר, סיכוייו לחזור הם בערך כ10 אחוז, 1.האם זה נכון גם למי שעשה טיפול tpa? 2.האם האירוע המוחי החוזר, הקריש דם זה באותו מקום (אותו קריש דם) שהיה באירוע הראשון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
פרופ' נתן בורנשטיין19/10/2008הטיפול הטרומבוליטי שקיבלת נועד לטפל בשלב החריף של השבץ ואיננו בעל ערך מניעתי. עליך לעבור בירור מקיף הכולל דופלר צואר,אקו לב ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית וכן להתחיל טיפול מניעתי בתכשירים נוגדי צימות ובתרופות נוספות לפי הצורך. אכן הסיכון לאירוע חוזר,לאו דווקא באותה טריטוריה מוחית, גבוה יותר לאחר אירוע ראשון אולם באמצעות בירור וטיפול נכונים תוכל להפחיתו באופן משמעותי. הינך מוזמן לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה נוירולוגיתרפי18/10/2008
שלום רציתי לברר בקשר לבדיקה נוירולוגית שבה הולכים על קו ישר עקב לצד בוהן. האם הבדיקה נעשית בעיניים פקוחות או עצומות ? והאם עם ידיים לצד הגוף או מושטות קדימה ? מה בעצם בדיקה זו בודקת ועל מה יכולה להצביע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל18/10/2008הליכת עקב בצד אגודל הינה אחת הבדיקות המעריכות את תפקודי המוח הקטן והיא נעשית בעיינים פתוחות. עמידה בעיינים עצומות,רגליים צמודות וידיים מושטות קדימה הינה בדיקה אחרת המתבצעת הן בעיינים פתוחות והן בעיינים עצומות ומעריכה תחושה עמוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי אפילפסיהדוד17/10/2008
שלום.אני בן29 ומזה כשנה וחצי יש לי התכווצויות חזקות לא רצוניות בשרירים ובאיזורים שונים בגוף (ידיים,גב,רגליים).התופעה מופיעה בעוצמות שונות ובתדירות יומית והיא דומה לרעד/קפיצות שרירים.וזה מכניס אותי כמובן לחרדה חזקה. בדיקות דם מלאות מראות שכל הפרמטרים תקינים. גם בדיקה אישית ע"י נוירולוג תקינה במלואה. עשיתי בדיקת EMG פעמיים שיצאה תקינה (כולל הבדיקה המטרידה עם המחטים הדקים). אני בריא בד"כ,לא לוקח תרופות. אין התעלפויות או היסטוריה משפחתית של מחלות נוירולוגיות. האם יש לבצע בדיקת EEG לשלילת אפילפסיה או שיש להסתפק בבדיקות אלו? הנוירולוג לא רואה כל טעם לבצע EEG. בתודה ומועדים לשמחה דוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
ד''ר איתן אוריאל18/10/2008מאחר ולא שמעתי את הסיפור ישירות ולא בצעתי בדיקה גופנית אינני במעמד לחלוק על נוירולוג שבדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע אודות וי. בי. סטרוק?יצחק16/10/2008
סבי בן 87 אובחן ע"י נוירולוגית מקופ"ח כלוקה ב-וי. בי. סטרוק, מנגד, בחדר מיון "שיבא" לא התרשמו כך, היכן באינטרנט אני יכול לקבל מידע בעברית אודות המחלה וכו'? תודה מראש יצחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VB STROKE
ד''ר איתן אוריאל18/10/2008מדובר בשבץ במערכת זרימת הדם האחורית המספקת את גזע המוח,המוחון והאיזורים העורפיים במוח הגדול. הסימנים עלולים לכלול סחרחורת סיבובית,כפל ראיה,קושי בביטוי מילים, הפרעות תחושה במחצית הפנים,קושי בבליעה,חולשת פלג גוף,ירידה במצב ההכרה ועוד. כמובן שלחלק מהסימנים יתכנו סיבות רבות אחרות והאבחנה צריכה להינתן על ידי נוירולוג. אני מציע שסבך יפנה למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב על מנת לקבוע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןזמן יקר16/10/2008
שלום רב עקב סחרחורות ולחץ בראש בזמן מאמץ גופני(מנוי במכון כושר) בצעתי את כל הבדיקות הכל תקין פרט לסיטי אנגיו שמראה עורק ורטברלי צר וכנראה מולד האם יתכן שזה גורם ללחץ בראש בזמן פעילות? גם כאשר מתקופף מרגיש סחרחורות עם ובלי מאמץ גופני באופן כללי סיבובים מהירים או תנועות מהירות עם הראש או הגוף גורמים לי לאבד שיווי משקל ולקבל סחרחורות. שאלה שניה האם כדאי לקחת אספירין או ויטמין e לזרימת דם תקינה יותר? איזו בדיקה כדאי לבצע ע"מ לבדוק אם אכן הזרימה למוח לקויה בזמן מאמץ? לתשובותיך מודה מראש מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר איתן אוריאל18/10/2008עורק ורטברלי מוצר הינו וריאנט שכיח ולרוב ללא משמעות קלינית. כדי להחליט האם יש משמעות לממצא ומהו המקור לתלונותיך אני מציע לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב לצורך שמיעת הסיפור ,בדיקה גופנית והתבוננות בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! מדאיג! אנא עזרו ליחי חרמש16/10/2008
שלום רב, שמי חי. בזמן שירותי הצבאי כלוחם, לפני כ4 שנים אובחנתי כלוקה באפילפסיה. 90% מהEEG היו תקינים ולמרות זאת הגעתי למינון של דפלפט כרונו של 1750 ביום! בהדרגה הופסק הטיפול התרופתי ובשנתיים האחרונות לא סבלתי מבעיות נוירולוגיות פרט לADHD שהחמירה ועל כן הוחל טיפול מוצלח מאוד בריטלין 20 מ"ג SR לשחרור מושהה. אני לקחתי את הריטלין רק באוניברסיטה וכשהתחילו לי התקפי נרקופלסיה (כן, שאלוהים יעזור לי) בלית ברירה החל טיפול של 2 כדורים ביום. הנוירולוגית שלי בחו"ל ויש לי תור אצלה רק עוד שבועיים. עברתי לאחרונה בדיקת EEG. לחצתי לקבל תשובה בפקס מהדסה עין כרם היות ואני מרגיש שמשהו לא בסדר איתי לאחרונה, אני רואה נקודות שחורות בעינים תמידית, שגוברות בהזזת העיניים, אין לי תחושה למכות קלות שאני מקבל בטעות באזור העליון של הראש, התחלתי להקיא ללא הסבר הגיוני, אני מגיש עייף, טרוד, הראש כואב, אני מאבד זיכרון, כושר הריכוז והדיוק שלי בתנודות שטרם ראיתי כדוגמתם. כל אלו גם ללא ריטלין כמה ימים, ואיתו , אין קשר לריטלין. התוצאה גרמה לי כמעט לבכות. כמי שראה תוצאות EEG בחיים שלו התוצאה לא מדירה שינה מעיני וזו התשובה בתרגום לעברית לאחר שחרשתי כל פינה באינטרנט ואיפה לא: אני ארשום את מה שאני הבנתי מהתוצאות ואח"כ אצטט מילה במליה ובטח תבינו את הדאגה שלי! את פירוט הגלים החשמליים (גם כשאינם תקינים- פשוט רושמים!!) הופיעה שחור ע"ג לבן ההודעה הבאה: חשד ל_______ פעיל (מילה שלא קיימת בגוגל העולמי ולא בשום מקום), לא יכול להסביר את זה... ישן-רדום... אלקטרודות. יש לציין שהבדיקה היתה בערות מלאה!!!! זו התוצאה: SUSP. EPILPTOMORPHIC ACTIVITI. CAN NOT EXPLAIN HIS, SLEEP, EPISOSES . אני מדגיש שהבדיקה היתה בערות מלאה. מה לעשות???? פליז עזרו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך גידול בראש אולי זה התסמינים
מורן16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את סתם מפחידה? זה יכול להיות
רונית18/10/2008מיליון דברים ואולי אפילו חרדה קשה שגורמת לכל התסמינים האלה. ממליצה לך להבדק ע"י נוירולוג תהיה בריא והכי חשוב תרגע כי לחץ גורם להרבה תסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה
ד''ר איתן אוריאל18/10/2008אינני יכול להתייחס לבדיקת EEG מבלי להתבונן בה באופן ישיר. לא ברור לי מדוע תוארת כישן למרות שלדבריך היית עירני. יתכן כי ההסבר לתלונותיך נובע מרמות דפלפט גבוהות ולכן כדאי לבדוק את רמות התרופה בדם בהקדם. מאחר ולריטלין יש פוטנציאל אפילפטוגני היייתי שוקל עם הרופא המטפל שוב את נטילת התכשיר. מאחר והינך נמצא בלחץ במצוקה רבה אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שיעריך את דחיפות תלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעהטלי14/10/2008
שלום רב וחשוב לי שתענה לי לאחרונה יש לי תחושה מוזרה בצד שמאל של הפנים . אני מרגישה כמו התכווצויות קטנות, כמו תחושה שיוצאים מרופא שיניים וההרדמה מתחילה לפוג. כמו כן יש תחושות טיקים קלות. חיצונית אין שינוי . כמו כן היו לי פעמים אחדות של זמזומים באוזניים . יש לציין שיש לי קשרים שפירים בבלוטת התריס. החשש שלי שצד שמאל שלי ישתתק ויתעוות. האם יש לי ממה לחשוש? ולאיזה רופא אני צריכה לפנות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה
ד''ר איתן אוריאל15/10/2008תחושת נימול המופיעה באופן פתאומי במחצית הפנים או הגוף מחייבת פניה למיון. במידה ומדובר בתופעה כרונית אני מציע לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש חד צדדיסתי13/10/2008
בן 45 מזה כחודש וחצי כאב ראש חד צדדי בצד שמאל ברקה ובמצח מעל הגבה מקרין לכל צד שמאל עד לצוואר למטה.צוואר וכתף קצת נוקשים(לדעת נוירלוג לא בהכרח קשור) לפני שנה תופעה דומה שהיתה מערבת בה עין שמאל עם שעורה עברתי אז בירור נורולוגי+א.א.ג תקין הכאב חלף מלבד רגישות בזמן שינה על צד שמאל היתי קם עם כאב ראש כל עוד הקפדתי לישון על צד ימין תקין במשך היום. כיום כאב כמו לפני שנה מלווה אותי 24 שעות בעוצמה משתנה יש ימים שכאב עמום וכמעט לא מורגש,יש ימים כאב בינוני עד חזק,4 ימים מכל התקופה השביתו אותי עם כאב בלתי נסבל. חשיפה לשמש,מיזוג,ריחות,רעשים מגבירה. הכאב הכי מזכיר מגרנה רק שמגרנה חולפת תוך יום והכאב הזה מתמשך.שינה תקינה,ללא סחרחורות,ללא בחילות,בדקית עינים כולל רשתית שבוע לפני שהתחיל הסיפור היתה תקינה. הייתי בביקורת אצל נוירולוג מבחינתו בגלל שתופעה חזרה+בדיקה נוירולוגית הוא לא מודאג הוא סיווג את כאב הראש לקבוצת כאבי ראש מסוימת שכחתי את שמה כרגע לא רואה צורך ב - ct . הבנתי שיש כאב ראש מקבצי אבל הוא גם בא בכמה התקפים במשך היום אצלי זה כאב קבוע כל היום שעומצתו משתנה . למרות הביקורת אני עדין לא רגוע ב-23.11 יש לי בקורת נוספת אצל הנוירולוג קבלתי כדורי אינדוביס פעמים ביום לכאב עוד לא החלטתי אם זה עוזר. שאלותי: 1. לאיזה קבוצת כאבי ראש הוא התכוון ששיך המקרה שלי. 2.צריך עיצה מה לעשות הלאה האם כן כדאי לעשות ct למרות המלצתו שלא והאם אין סיבה לדאגה הכאב פשוט מפריע בתיפקוד יומי ומה בכלל כדאי לעשות הלאה,מודאג כיוון שזה ראש. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל15/10/2008כאב ראש מקבצי-CLUSTER מתאפיין בכאב עז מאוד סביב העין המלווה באודם ודמעת מאותה העין והפרשת נזלת מהנחיר. הכאב מופיע לרוב בשעות הלילה ונמשך בממוצע כשעה. לרוב מדובר בסדרת התקפים המופיעה לפרק זמן של מספר שבועות וחולפת. אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאות חוץ במרכז הרפואיגלי12/10/2008
שלום האים אפשרי להגיע לד"ר קרני למרפאות החוץ במרכז הרפואי תל אביב גם דרך קופת מכבי כי במכבי קיבלתי את הכתובת השניה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאות
ד''ר איתן אוריאל12/10/2008דרך הכתובת השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הדרכים למניעת אירוע מוחי חוזרהדר11/10/2008
שלום אבי בן 53 עבר לפני שבועיים אירוע מוחי קל , אציין כי אבי אינו מוגדר בקבוצת סיכון לאירוע מוחי (יתר לחץ דם , סכרת , הסטוריה משפחתית וכו') אמנם הוא נוהג לעשן לפחות שלושים סגריות ביום ולשתות כל יום כמעט בקבוק של יין אדום. אשמח לדעת מה אבי יכול לעשות כדי להקטין את סיכויו לקבל אירוע שכזה שוב , ואילו המלצות יש לך לטיפולים אלטרנטיביים כגון דיקור סיני וכו' בתודה הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה
ד''ר איתן אוריאל12/10/2008ראשית יש לאזן באגרסיביות את כל גורמי הסיכון הוסקולרים שציינת וכמובן להפסיק לעשן לאלתר ולצמצם את צריכת האלכוהול. בנוסף יש צורך בטיפול נוגד צימות טסיות כגון אספירין או פלויקס ויתכן בתכשירים נוספים לפי ההתויה הקלינית. הבירור צריך לכלול גם הדמיית מוח,אקג,דופלר צואר ואקו לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחיחגית10/10/2008
היי לדר אריאל אשמח בתשובתך אני אישה בת 45 שלפני שנה הגיעה לחדר מיון עם חשד CVA שני רופאים מומחים אשר נבדקתי על ידם אישרו שמדובר בארוע קל. תוצאות סיטי וMRI תקינות לחלוטין. לפני כ3 חודשים שוב אותן התחושות הופיעו ושוב התאשפזתי בחדר מיון בהדסה עין כרם. נבדקתי על ידי נורולוג ושוב אותו הסיפור ואותה האבחנה. אני מטופלת בפלויקס.. לפני כשלושה ימים שוב הופיעו לי אותן התחושות קרי חולשה ביד שמאל וסחרחורות.כששבוע קודם לכן ערכי הלחץ דם שלי היו מאוד גבוהים. (אני מאוזנת על ידי כדורים). לא התפניתי הפעם לשום מקום. אני דיי מיואשת האם יתכן שאין זה אירוע מוחי חולף אלא משהו אחר לחלוטין? האם אני מדמיינת? שאלמלא כן למה תוצאות הסיטי תקינות? אני חשה בושה לספר על כך יותר ואף יותר מכך איני יודעת מה יש לי. בעוד 3 ימים אני נוסעת ל8 ימים לאירופה ודיי חוששת שיארע לי שם דבר מה? האם יש מוצא? האם יתכן שלא אובחנתי כשורה? אודה על קדושת עבודתך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל12/10/2008האבחנה של אירוע מוחי חולף איננה הדמייתית אלא קלינית,כך שבדיקות הדמיה תקינות אינן שוללות אירוע מוחי חולף. בכל אירוע חוזר עליך לפנות באופן מיידי למיון. בנוסף,יש צורך לערוך בירור מלא כולל אקו לב, דופלר צואר ובדיקות נוספות לפי הצורך וכן לאזן באגרסיביות גורמי סיכון וסקולרים במיוחד את לחץ הדם. הינך מוזמנת גם לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותנויה08/10/2008
בהיותי בת 30 אחרי לידה שניה שלושה חודשים אחרי הרגשתי משבריר השנייה כאילו משהו מטפס לי במעלה הפנים עד הראש רצתי לבעלי ולשנייה או פחות התקשיתי לדבר ובקושי רב הצלחתי להסביר לו מה קרה לי ולאחר מכן נרדמו לי הפנים צד שמאל של הפנים למחרת הלכתי למרפאה ורק אמרתי לרופא שצד שמאל של הפנים שלי ( צד שמאל עד הראש)רדום והם לא התייחסו כנראה מפאת גילי הצעיר(לא נתנו לי שום בדיקות)במשך 3 ימים צד שמאל היה רדום כמה חודשים לאחר מכן כשנהגתי לא יכותי להרים את יד שמאל על ההגה התקשיתי מאוד בגיל 36 שוב משהו נוסף הראש שלי נזרק לכמה מאיות השנייה אחורה התחושה(כאילו מישהו החטיף לי אגרוף)ובאותו הזמן בלק אאוט כשהראש נזרק אחורה כיום אני בת 38 לא בדקתי את התופעות מידי פעם יש לי רעידות וסחרחורות מה ההמלצה אני יותר ויותר מודאגת (אני גם לא הכי ממוקדת במטלות רוב הזמן אני מרגישה עירפול וסחרחורת) אילו בדיקות כדאי לי לעשות לפני שנה וחצי עשיתי בדיקות דם הכל יצא תקין מלבד כולסטרול קצת גבוה אבל לא חורג מהנורמה באופן מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל09/10/2008האירוע הראשון שכלל לדבריך הפרעות תחושה במחצית הפנים וחולשה ביד שמאל עשוי לכוון לאירוע חסימתי בכלי דם מוחי ומחייב בירור . אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מפרטי כל האירועים ,יבצע בדיקה נורולוגית וישקול האם יש צורך בבדיקות עזר כגון הדמיית מוח,דופלר צואר,אקו לב ופרופיל קרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ו-PTCהריונית08/10/2008
שלום. אני אמורה ללדת כל יום... התחלתי לסבול מ-PTC לפני כשנה וחצי. עברתי LP וטופלתי באורמוקס. היה שיפור מדהים עד כדי הבראה מלאה תוך זמן קצר. הפסקתי את הכדורים ולאחר כחודשיים הורשיתי להכנס להריון. ההריון די עבר טוב מבחינת ה-PTC רק עכשיו (חודש תשיעי) יש קצת כאבים והפרעות. מבדיקה שעברתי(במשך כל ההריון) אצל נוירואופטמלוגית הבנתי שהמצב ממש טוב ויציב... (אין בצקת) ועכשיו לשאלתי. האם יש בעייה כלשהיא ללדת בלידה רגילה? מכיוון שהגניקולוגים לא ניראה לי כל כך מבינים ומעדיפים להסיר מעליהם כל אחריות...ולכן אמרו לי ללדת אולי בקיסרי. מה שאני ממש לא רוצה! אשמח לתשובה מהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
ד''ר איתן אוריאל09/10/2008באופן עקרוני פסאודוטומר צרברי איננו מהוה התוית נגד ללידה רגילה. כמובן ,כמו בכל סוגיה רפואית, יש לדון בכל מקרה לגופו. אני מציע לבקש מהגניקולוגים להתיעץ עם נוירולוג בבה"ח על מנת לקבל אישור פורמלי ללידה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)