מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראש ועייפות בעקבות ארוע בשינהאייל04/09/2008
אני כבן 45. לפני כעשרה ימים בלילה בעת שישנתי, חלמתי כי אני רץ ורץ ולא מצליח להגיע למקום כלשהו. בעקבות החלום התעוררתי בתחושה של חוסר אויר לנשימה. מדובר ממש בתחושה פיזית. למרות שהחדר היה ממוזג ומאוורר, חשתי חוסר אויר. כמו כן, היה לי כאב ראש ממוקד בחלק העליון של העורף, בקו גובה האוזניים בערך. מתוך תחושת חוסר אויר, פתחתי את כל החלונות בחדר. לאחר כחצי שעה חשתי הקלה מסויימת וחזרתי לישון. בבוקר התעוררתי חלש ועם כאב הראש הממוקד בעורף העליון. מאז ועד היום אני עדיין עם כאב הראש הזה, שמתחזק ונחלש חליפות. כמו כן, כאב הראש הזה מלווה בעייפות ומעט חוסר ריכוז. אודה לעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל10/09/2008מבלי לקבל פרטים נוספים ולבדוק אותך אינני יכול להתייחס למקרה הפרטני. מכל מקום, כאב ראש חדש שאיננו חולף מצריך פניה לרופא. כאב ראש חדש ובעוצמה עזה שהופיע באופן חד ופתאומי מחייב פניה מיידית למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון מוחיגליה03/09/2008
שלום- אני שואלת לגבי קרובת משפחתי בעלת 100% נכות. לפני 24 שנים חוותה דיכאון לאחר לידה ומאז נמצבה הדרדר. כיום נמצאת במחלקה סיעודית. לא מסוגלת ללכת לבד, אין שליטה על סוגרים, אנה מדברת אך מוציאה קולות מדי פעם, אינה מסוגלת לאכול לבד. אמרו לי שזה ניוון מוחי. מה זה ניוון מוחי? האם יש אפשרות לטפל באישה הנמצאת במצה ולהביא לשיפור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים על השאלה???
גליה07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה קשה מדי ?????
גליה10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניוון מוחי
ד''ר איתן אוריאל10/09/2008קיים מגוון רחב של מחלות ניווניות של המוח כגון אלצהיימר,פרקינסון, דמנציה עם גופיפי לואי ועוד. יש צורך בהערכה קוגניטיבית ובבדיקה נוירולוגית מלאה על מנת לקבוע את האבחנה ואת חומרתה. לחלק מהמחלות הניווניות קיימים טיפולים חלקיים העשויים להביא לשיפור זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גליה10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחיאמיר03/09/2008
אבי בן 59 , עבר אירוע מוחי לפני 5 שנים אשר גרם לחלקו הימני של הגוף עיוות קל אך שוקם טוב מאז ולקח כדורי דילול דם ,לחץ דם וכולסטרול. בחודש האחרון ככל הנראה הזניח את לקיחת הכדורים בצורה שעדיין איננה ברורה לי ובשישי האחרון לאחר ששכב ומשכתי את רגלו כלפי מעלה{מתוך משחק,הומור} דבר שהזרים דם כנראה לראשו חש ברע: סחרחורות אובדן ראייה זמני חצי דקה {טוען שראה חושך}, הקאות , פיניתי אותו לבית חולים ושם בדקו או מחשש ל TIA התופעות נעלמו למחרת. הוא עבר את הבדיקות : ct שבה נראה רק הסימן שגרם לאירוע לפני 5 שנים בלי שינוי, דופלר תקין,אקו לב תקין. הוא שוחרר לביתו לאחר מספר ימים ושינו לו את מדלל הדם מאספירין לפלויקס. והממצאים לא היו חד משמעיים אבל לא נשללה אפשרות TIA . רופא המשפחה נתן הפנייה גם ל CT אנגיו שעדיין לא נלקחה. שאלתי היא האם יש צורך בבדיקות נוספות ובהמשך טיפול ? ומה דעתך המקצועית בנוגע לגורם אפשרי? תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל10/09/2008במידה ואביך נטל את הכדורים נוגדי הצימות טרם האירוע הנוכחי יש להחליף את הטיפול לתכשיר אחר כגון פלויקס. הינך מוזמן גם לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה מקיפה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש צמוד לקודקודאולגה03/09/2008
שלום, אני יודעת שזה פורום שקשור לשבץ מוחי אבל לא מצאתי פורום אחר מתאים . שמי אולגה אני בת 26 . חודש אחרי לידה. לפני ההריון סבלתי באופן קבוע ממיגרנות. מזה 3 ימים יש לי כאב מוזר בצד שמאל של הראש קרוב לקודקוד. זהו כאב של כמו שליחת זרם לאזור השמאלי של הראש , לא באופן קבוע - כל כמה דקות. זה כואב ומציק . כשאני לוחצת שם זה גם כואב. יש לציין שבגיל 20 עברתי בדיקת סיטי שיצאה תקינה. אני קצת לחוצה ומודאגת. האם זה סוג כאב ראש או שצריך לפנות לנוירולוג? אודה על מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל03/09/2008אינני יכול להתיחס למקרה ישירות מבלי לקבל אינפורמציה מלאה ולבצע בדיקה. באופן כללי,בכל מקרה של כאב ראש חדש מומלץ לפנות לרופא במיוחד בזמן ההריון או בתקופה הבתר הריונית. כאב ראש חדש בעוצמה עזה שהופיע באופן חד ופתאומי מחייב פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אירוע מוחי לפני שנה, שאלה ?.יוסי02/09/2008
שאלה לפורום בבדיקה דופלר צואר לאחר שנה מיום האירוע,קבלתי תוצאות לא מעודדות. בבדיקה לפני שנה ממצאים לא ספציפים.. בבדיקה עכשוית.. RT. נרשמה זרימה תקינה, LT. נרשמה זרימה תקינה בצד שמאל ניצפה רובד מסוייד במוצא עורק התרדמה החיצוני הגורם להיצרות בת 25-49%. נרשמה זרימה עורקית מערבולית בנקודה זו..??? בצד ימין נצפה רובד פיברוטי במוצא עורק התרדמה הפנימי הגורם להיצרות של 25%. נרשמה זרימה עורקית תקינה בכל הנקודות.. מה הבדיקה אומרת לגבי בעברית? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר
ד''ר איתן אוריאל03/09/2008מדובר בהיצרויות קלות בשני עורקי התרדמה הפנימיים שאינן מהוות התויה לטיפול כירורגי. יש לגשת עם התוצאות לרופא המטפל לצורך איזון אופטימלי של גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם,עישון והשמנה. יש לשקול גם הוספת טיפול בסטטינים בנוסף לאספירין שאני מניח כי הינך כבר מטופל בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה להודושרון01/09/2008
אני בת 34, לפני כשנתיים אושפזתי לאחר 2 אירועים של כפל ראייה ושיתוק של חצי פנים. בכל הבדיקות שנערכו לי לא נמצא הגורם ובמשך כשנתיים טופלתי באספירין (100 מ"ג). ברצוני לנסוע ללאדק בצפון הודו, ורציתי לשאול אם יש סיכון מוגבר ללקות במחלת גבהים באיזור בשל האירועים שעברתי. בתודה מראש- שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה
ד''ר איתן אוריאל02/09/2008מאחר והגורם לשני האירועים איננו ברור לי ואינני יודע אילו בירורים עברת אינני יכול להתייחס למקרה לגופו. אני מציע להתיעץ עם הרופא המטפל המכיר את פרטי המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה להודו
שרון02/09/2008רציתי לציין כי בכל הבדיקות שעברתי: סי.טי, אקו, דופלר ושתי בדיקות M.R.I, לא התגלו כל ממצאים ולא ניתנה לי כל סיבה לאירועים שהיו. האבחנה הייתה כי מדובר באירוע וסקולרי. האם יש סיכוי כי מאורעות כאלה יכולים להגביר את הסיכון למחלת גבהים באיזור גבוה? אין לי רופא מטפל שאני יכולה להתייעץ עמו ואשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- choline alfoscerateיובל01/09/2008
האם ידועה יעילות בשימוש בתוסף שמכיל choline alfoscerate בשיקום לאחר ארוע מוחי? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר choline alfoscerate
ד''ר איתן אוריאל02/09/2008מספר מחקרים קטנים העלו כי יתכן וטיפול בתוסף בשלב החריף של שבץ מוח עשוי לסייע בשיקום. אין עדיין עבודות מדעיות מבוססות לגביו והוא איננו משמש כטיפול מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה31/08/2008
שלום, האם תחושת הירדמות של צד אחד של העכוז תוך כדי הליכה אצל אישה בת 80 עלולה להוות סימן לאירוע מוחי? התחושה חלפה כעבור מספר דקות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל02/09/2008סביר יותר להניח כי מדובר בבעיה של עמוד השדרה התחתון אולם יש צורך לקבל את הפרטים המלאים וכן לבצע בדיקה נוירולוגית כדי לקבוע את האבחנה ואת הצורך בהמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר תסמינים - קשורים או לאמודאגת29/08/2008
שלום, אני בת 25, יש לי התופעות הבאות, אשמח לדעת האם התסמינים הבאים קשורים אחד לשני והאם קיים שם לתופעה, אני מתכננת לפנות לנוירולוג, אך רציתי לקבל קצת יותר ידע לפני שאעשה זאת ואולי אחליט בסופו של דבר שלא אעשה כך : 1 - כיווצי שרירים לא רצויים בזמן פעילות בזמן עייפות. מגיל 15 בערך, בימים בהם הייתי עייפה, בזמן כתיבה בשיעור, היו היד או הידיים "עפות לי" - תנועות בלתי רצוניות. כעת אני גם יודעת להגיד שהתופעות מופיעות יותר לאחר אלכוהול וכן אני יכולה "להרגיש" מתי מקרה כזו עלול לקרות (אך לא תמיד קורה). היו לי שני מקרים של נפילות - כיווצי השרירים היו הפעם ברגליים, פעם בעת מקלחת ופעם בעת הקפה של הבוקר - גם כאן מדובר במקרה שלאחר עייפות רצינית, לא איבדתי את ההכרה, פשוט הרגשתי כאילו הרגליים מתכווצות, או שאני נרדמת לשנייה, הרגשתי כאילו עבר לי "זץ" ברגליים. 2 - תופעה שהחלה לפני בערך חודש-חודשיים, כיווצי שרירים שמרגישים כמו טוויצ'ים שיש לכל אחד, אך מדובר בכיווץ של השריר השלם, לא חזק לרוב, לא גורם לתנועה של הגפה, קורה בכל הגוף, תדירות גבוהה, לרוב בזמן מנוחה - בעת קריאה\למידה, אך יכול לקרות למעשה בכל זמן נתון. 3 - תופעה שתמיד הייתה והוחמרה בזמן האחרון - אני נוטה "להיבהל" מאוד - אם מישהו נוגע בי מבלי שאני אדע אני קופצת, אם יש פתאום רעש בלתי צפוי, עיטוש, כל דבר מפתיע - אני "נבהלת" - קופצת, מפחדת, הכל עובר תוך שנייה. חבריי צוחקים עליי (זה לא מפריע לי חברתית, זה נעשה בהומור) אבל יודעים עליי כבר שאני נבהלת נורא בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד''ר איתן אוריאל31/08/2008תנועות לא רצוניות בגפה, המופיעות בעיקר בשעות הבוקר ועשויות לגרום להעפה של כוס או מברשת שיניים למשל, עלולות לכוון לאבחנה של אפילפסיה. לעומת זאת, תחושה של "קפיצות" סיבי שריר מתחת לעור שאינן גורמות לתנועה של מפרק עשויה לכוון למצבים אחרים. כך שיש אכן צורך לפנות לנוירולוג על מנת שיקבל את הסיפור ישירות ממך ויבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה בלתי נסבלתנערה27/08/2008
שלום ,ד"ר יקר , אני סובלת ממיגרנה מגיל 8 [שזה כבר 10 שנים] כשהייתי קטנה ,התפחתחה אצלי מיגרנה כבר מגיל 7 היו לי כאבי ראש חזקים ביותר המלווים בהקאות ובחילות קשות . עד שהפסיקו בגיל 12 . [הסימפטומים] ,אך המיגרנה נשארה התחלתי לטפל בה האמת בגיל אולי קצת מאוחר גיל 14 עשיתי בדיקת CT מוח אמרו שהוא תקין חוץ מכך שרואים שיש מיגרנה במצב קשה קראו לזה מיגרנה קלואסית , והרופא נורולוג נתן לי כדורי מיגרלב [שוב לפני כארבע שנים] לקחתי פעמיים ביום למשך חודשיים ,לא עזר לי וזה הטריד את מנוחתי . אחר כך הוא החליף את הטיפול בגיל 16 הייתי לכורי אלגוליזין שבכלל לא הועילו לי יש לצין שכל משכחי כאבים גורמים לי לשלשולים ולא מיטיבים עם הכאב . השנה בהיותי 17 וכמה חודשים בתחילתה הלכתי לנורולוג אחר שהמליץ לי על רילרט לקחת פעם בשבועיים ,כי הוא לא הבין טוב את הספור שלי . לקחתי כל יום ,עזר לי מאוד בבוקר ושוב ההתקף הופיע בצהריים . הגעתי אליו שוב והוא החליף את הרילרט באלטרולאט , תרופה שהומלצה לי גם ע"י רופא הגסטרואנטרולוג שלי , התרופה הזו רק החריפה את מצבי ,גרמה לי שלשולים 3 פעמים ביום . הפסקתי את הטיפול בה ,חזרתי אל הנורולוג פעם נוספת ,והוא המליץ על טופמקס כטיפול מונע במיגרנה ,לקחתי אותו לפני השינה כפי שהוא אמר , מיד לאחר כ 10 דקות גרם לי להזיות , הבנתי שזו השפעה של הכדור ,לכן הפסקתי ,ומיד חזרתי אל הנורולוג ,שכבר אמר שאין לו משהו אחר לתת לי ,והמליץ ללכת למרפאת כאב ולדיקור סיני . עשיתי כדבריו , הלכתי למרפאת כאב ששם גם אמרו לי שאין טיפול קונבנציונאלי עבורי מכיוון שאני סובלת גם מגסטריטיס קוליטיס קרפטיטיס ומעי רגיז במיוחד ..... המליץ לי על הומאופתיה ודיקור סיני ביחד לשלב . ניגשתי למרפאת משלימה ,עברתי שם את כל הטיפולים : דיקור סיני 8 פעמים , הומאופתיה 6 פעמים רפלקסולוגיה פעמיים שום דבר לא עזר לי מה אפשר לעשות במצב כזה ? יש לציין שהכאב הוא לוחץ מאוד ,פועם גם לפעמים דוקר ולפני הווסת החודשי זה נעשה גרוע כעת אני נוטלת טיפות הומאופתיה סנגווינריה . וגם עכשיו לקחתי לשבוע עוד תכשיר הומאופתי . נטלתי קודאין בנוסף אם שכחתי לציין ועשיתי שוב רפלקסולוגיה אודה על תגבתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
פרופ' נתן בורנשטיין28/08/2008קיימים היום טיפולים רבים ומגוונים למיגרנה שאני משוכנע כי יוכלו להיטיב עימך. אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש ופנים בניהולו של ד"ר מוסק במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול הניתן במרפאה כזו?
אתי14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר איתן אוריאל16/01/2009אבחון סוג הכאב והתאמת טיפול תרופתי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה שונה הטיפול התרופתי הזה מהטיפול
אתי01/02/2009התרופתי אצל הנוירלוג?חשבתי שמדובר במשהו שונה מתרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vertigo.סיוןןןן26/08/2008
שלום! אני בת 15 וחצי ולפני כשנה וחצי הייתה לי סחרחורת. היגעתי לבית החולים ביגלל זה והיה לי וירוס שניקרא vertigo. הייתי מאושפזת שבוע בבית חולים. היה לי מצב שכאילו העולם היסתובב ואני זאתי ששולטת בו. עם אני מיסתובבת אז העולם מיסתובב איתי. עשו לי M.R.I והכל תקין ברוך ה'. ועכשיו פיתאום ליפני שבוע חפפתי את הראש,ואז כאאשר ניגבתי את הראש אז הראש היה כלפי מטה,וכשהרמתי אותו אז הכל התחיל להיסתובב לאט . וזה עבר כשנירדמתי אחרי משהו כמו שעתיים. ועכשיו עבר כבר משהו כמו שבוע ומיתוך שינה הכל התחיל להיסתובב,ככה שכשהיתעוררתי עם עיניין עצומות אז גם הרגשתי שהמיטה מיסתובבת,ואז פקחתי את העיניים וכל העולם מיסתובב. זה נימשך דקה בערך,אבל אז היה עוד הפעם מצב שלא יכולתי ללכת כי העולם הלך איתי ולא יכולת להיסתובב. ניסיתי להירדם אבל היה קשה. אז לא ישנתי,חיכיתי שזה יעבור וברוך ה' הכל עבר. רציתי לישאול אותך ממה זה יכול ליהיות?? מה קרה שפיתאום הכל התחיל להיסתובב<??? יש לציין שאני בלחץ ועצבנית החודש הזה. אולי זה גרם לזה???? ובפעם הקודמת שזה היה לי אז נגעתי בחתולת רחוב שהיה על פח. אולי ביגלל שנשמתי אותה זה גרם לאלרגיה ולזה שהכל היסתובב???? בבקשה תענה לייי! האם זה לא גידול???? ומה יש לעשות במצב כזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו
ד''ר איתן אוריאל26/08/2008ורטיגו איננו וירוס אלא מונח המתאר סחרחורת סיבובית "אמיתית", דהיינו תחושה שכל העולם מסתובב סביבך. כדי לאפיין את הסיבה לורטיגו ולרשום טיפול מתאים אני מציע לפנות לרופא המטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךךך
ריב'קה26/08/2008אבל הבעיה היא שכבר שנה וחצי עברה מאז שהייתי בבית חחולים. כל השנה וחצי הזאת לא היית האפילו פעם אחת של סחרחורת-ועכשיו פיתאום היא הופיעה. כשאני בתזוזה אז הבה יותר טוב. אין סחרחורת אבל כשאני שוכבת ומיסתכלת לתתיקרה אז יש הרגשה שהיא מיסתובתת. וגם כשאני פשוט מיסתכלת הרבה זמן למעלה אז יש לי סחרחורת וגם אחרי זה בחילה. אז ניסיתי אתמול את מה שהרופא עשה לי פעם: הוא פשוט סובב לי את הראש בצורה לא נורמלית והכל עבר. אז ניסיתי את זה והיום יש שיפור. אבל עשיין יש קצת סחרחורת. יש לציין שאני ביכלל לא עושה ספורט-אולי זה נובע ביגלל זה? וגם ביזמן הסחרחורת אני מרגישה שעם אני מיסתובתת לאנשהו אז כל העולם מיסתתובב איתי. ויש לי גם הרגשה של טישטוש בעיניים. בבקשה תענה לי האם זה לא סרטן או גידול?????.. בבקשה אני ממש מפחדת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי ארוע מוחי קשה לאחר ארוע מוחיליבנת23/08/2008
מהם הסיכויים לקבלת ארוע מוחי קשה לאחר קבלת שני ארועים קלים בשבוע אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
ד''ר איתן אוריאל26/08/2008הסיכון לאירוע מוחי שלושה חודשים לאחר אירוע מוחי חולף (TIA) הינו כ11% . מספר אירועים חולפים או קלים מעלים את הסיכון ומחייבים בירור דחוף לאיתור מקור לתסחיפים הכולל דופלר עורקי צואר,אקו לב דרך הושט ,ולעיתים גם בדיקת CT אנגיו ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לואישואל21/08/2008
שלום, סבתא שלי אובחנה במרכז לפרקינסון בתל השומר כחולת במחלת לואי [נאמר לנו שזה שילוב של אלצהיימר עם פרקינסון]. רציתי לדעת קצת יותר פרטים על המחלה כי לא מצאתי שום דבר באינטרנט. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואל
ד''ר איתן אוריאל02/09/2008מדובר בתסמונת הגורמת להפרעות מוטוריות הדומות לאילו המופיעות במחלת הפרקינסון אולם בשילוב ירידה קוגניטיבית (דמנציה) מוקדמת ,הזיות ושינויים במצב לאורך היום. כאשר מנסים לטפל בחולים בתכשירים אנטי פסיכוטים עלולה להופעיה החמרה חריפה במצבם המוטורי. הינכם מוזמנים לפנות לייעוץ במרפאה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחי חולףרולידון21/08/2008
מהי כמות האספירין היומית המומלצת לאחר האיבחון הנ"ל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי חולף
ד''ר איתן אוריאל02/09/2008אין הוכחה לגבי מינון אופטימלי של אספירין לאחר אירוע מוחי חולף. המינון היומי המקובל נע בין 100 ל325 מ"ג. ברוב מדינות אירופה משתמשים במינונים הנעים בין 150 ל150 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארנולד כיאריפרלה20/08/2008
שלום לכם! אני בת 63 ונשלחתי לבדיקת MRI כדי לבדוק אפשרות של סינדרום ארנולד כיארי. משיטוטי ברשת, אני מבינה שזאת מחלה מולדת. אם כך, גם אם תאושר האבחנה, מה ניתן לעשות בגילי המתקדם? אני מאד מפחדת מניתוח וכרגע זה יהיה מבחינת כניסה עם ראש בריא למיטה חולה, מכיוון שהסימפטומים שדיווחתי לניורולוג לא מפריעים לי לתפקד. דיווחתי על התעטשויות בזמן האוכל (כאילו שהאוכל עובר לצינור אחר בעיקר עם חתיכות מוצקות). בבדיקה מצאו ניסטגמוס בעין ימין ומשהו שקשור לסימפטום הופמן. הבדיקה שלי מוזמנת ל-16 באוקטובר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנולד כיארי
ד''ר איתן אוריאל20/08/2008אכן מדובר במלפורמציה שהינה מולדת ולעיתים רבות חסרת משמעות קלינית. יש לצפות בהדמיה ולהעריך האם קיים כיארי ומהי דרגתו. בנוסף חשוב לבדוק נוכחות של מצבים נלווים נוספים כגון ציסטה בחוט השדרה (סירינקס). ההחלטה לגבי ההתויה לניתוח תלויה בביטויים הקליניים ולא בעצם הנוכחות של הכיארי וצריכה להתקבל על ידי הנוירולוג או הנוירוכירורג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
פרלה20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)