פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר נוירולוגי?
    אאא
    09/07/2008

שלום גילי 29 ואני סובל משלוש בעיות : 1. בקע דיסק l5s1 מזה כחצי שנה כאבי גב עם הקרנות לרגל שמאל. טיפולים שמרניים לרבות זריקת אפידורל-קורטיזול לא הועילו. 2. מזה כשלוש שנים תכיפות ודחיפות שתן כאשר בשנה האחרונה הדחיפות עלתה בצורה משמעותית. בדיקות אורולוגיות לרבות אורדינמיקה יצאו תקינות. 3. מזה כשנה לאחר תקופה עמוסה במיוחד שלשיאה הגיעה בשבוע האחרון(מתוך חודש) שבו כמעט ולא ישנתי החלו לי כאבים בצד ימין בפנים שדי זזו מיום ליום בהתחלה עד שהתקבעו לאחר כחודש ועד היום (שנה) אני סובל משפה רדומה בצד ימין עם הקרנה ל-שן שגורמת לכאב חזק בשן.(אין בעיית שיניים). mri ראש יצא תקין למעט קברנומה קטנה שלדעת הנוירולוגית אינה משפיעה (וגם ציסטה בראש). האם לדעתך יכול להיות שיש קשר בין התופעות המוזרות הללו שפוגעות באפן קשה באיכות החיים והאם זה שייך לתחום הנוירולוגיה. קרי האם יש לך איזושהי המלצה מה ניתן לעשות ולמי כדאי לפנות תודה על התייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר נוירולוגי?

הוספת תגובה

• קשר

ד''ר איתן אוריאל
    10/07/2008

אין קשר בין הבעיה בעמוד השדרה התחתון לבין הרדימות בשפה ויש להתייחס לכל בעיה בנפרד. אני מציע לפנות למרפאה נוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב להערכת כל הבעיות. חשוב לשלול גם בעית פה ולסת על ידי בדיקת רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר

אאא
    14/07/2008

תודה על תגובתך. אוסיף ש-3ס"מ מעל עין שמאל, במצח, יש לי ציסטה בגודל של גולה.האם קשור לנורולוגיה או לפנות לאורטופד להסרתה? האם יתכן קשר לכאב בצד ימין?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת עצבים מרכזית?

אאא
    29/08/2008

האם 3 הבעיות (דחיפות שתן, כאב גב עם הקרנה לרגל, רדימות צד בפנים ובשפתיים) יתכן וקשורות לבעיה עצבית כללית? שכן לא ציינתי שאני בחור צעיר (29) ועד לפניי מספר שנים הייתי בריא לחלוטין וגם כילד הייתי חולה לעיתים נדירות ואולם ב3-4 שנים האחרונות אני סובל מ-3 בעיות מוזרות מציקות ומעיקות ורציתי לדעת אם קיימת אפשרות שישנו סיכוי לפתרון 1 כולל שכן מבחינה אורולוגית הכל תקין למרות שאני חש בדחיפות גם שהשלפוחית כמעט ריקה וזה מקשה עליי להירדם בלילה ואף מעיר אותי לעיתים כך שאולי הבעיה הזו (המציקה ביותר מבין ה-3) קשורה לתחום מומחיותך שכן מסיבה שלא ברורה לי או לאורולוג מועבר מסר למוח על צורך להתרוקן כשהשלפוחית מלאה ב10% מכמות נורמלית בה קיים הצורך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת עצבים

ד''ר איתן אוריאל
    31/08/2008

ציסטה תת עורית החיצונית לגולגולת איננה קשורה לתופעות שתיארת. לגבי שאר התלונות, אני מפנה אותך שוב לתשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארועי מוח קלים
    תמרה
    09/07/2008

בעלי בן 53 עבר כבר שני ארועי מוח קלים שלא הותירו מגבלה , בבדיקות הדם התגלה שיש לו הומוצסטין גבוה , 1 מה הומוצסטין ולמה הוא יכול לגרום ואם יש אפשרות להוריד ערכים וכיצד 2, האם בדיקת MAR יכולה להעיד שאכן היה ארוע מוחי 3, איזו ערכים של אמוצסטין הם תקינים ומה זה נחשב לגבוהה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ארועי מוח קלים

הוספת תגובה

• אירועי

ד''ר איתן אוריאל
    09/07/2008

רמות הומוציסטאין גבוהות עלולות לגרום לקרישיות יתר בדם ולהוות גורם סיכון לאירועים טרומבוטיים כגון אירועים מוחיים,אוטם שריר הלב,חסימות בורידי הרגליים ועוד. הטיפול הינו בקומפלקס המכיל ויטמני B6,B12 וחומצה פולית. רמות הנורמה הינן בין 8-12 כאשר 12-14 הינן ערכים גבוליים. מאחר ולעיתים רמות הומוציסטאין גבוהות עלולות להיות על רקע פגם אנזימתי תורשתי ישמ מקום להתיעץ עם הרופא המטפל בדבר בדיקת בני המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי שני
    נועה
    08/07/2008

שלום, אמי עברה אירוע מוחי לפני חודשיים מאז משתקמת ולא נגרם לה נזק רב, אנחנו חששים שיגיע אירוע נוסף מה ניתן לעשות על מנת להימנע מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי שני

הוספת תגובה

• מניעה שניונית

פרופ' נתן בורנשטיין
    08/07/2008

כמובן שיש צורך בבירור מקיף הכולל ,בין היתר,דופלר עורקי צואר,אקו לב דרך הושט,פרופיל שומנים ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית. יש צורך באיזון קפדני של גורמי הסיכון הוסקולרים הכוללים יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם,עישון,משקל יתר וחוסר פעילות גופנית. בנוסף יש להתחיל טיפול מניעתי באספירין או פלויקס,במידה ומדובר בשבץ איסכמי (חסימתי) ולא דימומי, ולשקול תרופות נוספות לפי הצורך. הינכם מוזמנים לפנות להערכה וטיפול למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקמיה ואירוע מוחי
    שירה
    05/07/2008

שלום, אבי בן 69 חולה mds כבר שנתיים וחצי. לפני שנה וחצי אמרו שהלוקמיה התפרצה וכמות התאים הבלסטים היא 15%. טופל בכימותרפיה ותרופות נגד אנמיה, קיבל דם וזריקות נפוגן, סובל מחוסר נוטרופילים. לפני חודש קיבל אירוע מוחי (חשבו שזה הסוף שלו) , לא הייתה תזוזה ברגל ימין, יד ימין שלו נפגעה , התודעה, הדיבור והבליעה. הרופאים המליצו להרדים אותו עם דורמיקום ומורפין, אך הוא התעורר, חזר לאכול וללכת. לאחר מאבקים הסכימו לשים אותו בשיקום, אבל כמות הבלסטים שלו עומד על 54%. שאלותיי: הנוטרופילים שלו גבוהים מהרגיל והוא לא מקבל נפוגן, האם זה בגלל העלייה בבלסטים? האם זה נקרא שלב מואץ וקריטי של המחלה? האם בגלל ההחמרה בלוקמיה הוא עלול לקבל אירוע מוחי נוסף? האם יש לזה סימנים? כי למרות השיפור, הוא מאוד חלש ונראה לא טוב, כל הזמן בחוסר מנוחה, מוריד את הבגדים ולא מצליח לישון. על הגוף יש לו סימנים אדומים וכחולים כתוצאה מחוסר בתרומבוציטים. תודה רבה, שירה

לקביעת תור
    סגירה
    לוקמיה ואירוע מוחי

הוספת תגובה

• לוקמיה

ד''ר איתן אוריאל
    06/07/2008

מחלות מיאלופרוליפרטיביות עלולות לגרום לשבץ מוח איסכמי (חסימתי) עקב עליה בצמיגות הדם, ומאידך לשבץ דימומי עקב ירידה בספירת הטסיות. עקב מורכבות המצב ההחלטה לגבי הטיפול הכמותרפי והמניעתי לשבץ המיטבים צריכה להנתן בשיתוף על ידי ההמטולוג והנוירולוג המטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה-פרסונליזציה
    זאב
    03/07/2008

שלום אני בן 37 ובזמן האחרון אני נמצע בלחץ בעבודה קורה כמה פעמים שאני לא יודה איכן אני,קראתי שזה יזה יכול להיות דה-פרסונליזציה רצית לדעת האם זה מסוכן לבריאות ומה התיפול בזה היה לי את זה לפני כמה שנים וזה השפיע על הזיכרון שלי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דה-פרסונליזציה

הוספת תגובה

• דפרסונילזציה

ד''ר איתן אוריאל
    04/07/2008

אינני יודע האם מדובר בדפרסונליזציה. אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שישמע פרטים מלאים ויבצע בדיקה גופנית. כך יוכל להתרשם האם מדובר בבעיה נוירולוגית או נפשית ולהמשיך בירור וטיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשר עם נפגע שבץ מוחי
    אביה
    02/07/2008

תואר מקרה ב21-6-08 בבוקר , החל אבי להקיא -ולא יכול היה לזוז. הזמנו אמובלנס שהגיע תוך דקות ספורות הפארמדיק הבחין שכנראה מדובר בשבץ מוחי. לאחר 40 דק' מתחילת האירוע אבי היה בחדר המיון של הדסה עין כרם. הוא עבר סריקת C.T ובה נתגלה שטף דם בחלק נרחב מהאונה הימנית. הרופאים המליצו על ניתוח. מרגע ההגעה עד הכניסה לניתוח עברו מעל שלוש שעות. הוא לא קיבל נובוסבן לעצירת הדימום אלא טסיות דם. לפני הניתוח מבטו היה מקובע ימינה לא ממוקד, מנסה אך לא יכול לדבר -סימן בידו הימנית על ראשו וסימן שרוצה לכתוב-החל לכתוב כתיבה ללא תזוזה של היד -ניסיתי להזיז הדף והוא כנראה ביקש שנשחרר אותו -המשך הכיתוב היה לא ברור. הוא הוכנס לניתוח שנמשך 4 שעות. לאחר הניתוח במשך שלושה ימים לא פקח עינים אח"כ הופיע לפי הרופאים תגובה לכאב ולקריאה. הוא מחובר לזונדה ומקבל חמצן. לאחר מספר ימים החל לפקוח עינים -מבט לא ממוקד לא ברור אם רואה בכלל ולא ברור עם מבין מה אומרים לו. לא מבצע הוראות שמקבל. לאחר שבוע, מספר הרגעים שעיניו פקוחות היה נע בין 5-10 דקות לפרקים , לא ברור עם מזהה או מבין . נשימתו הפכה כבדה יותר והוא החל לנחור גם שנראה שהוא ער וגם שעיניו פקוחות. אתמול 01-07 הועבר להמשך טיפול למוסד /בית אבות-מצבו מוגדר סיעודי מורכב. שאלתי- 1.איך אני יכול לתקשר איתו -אני מדבר איתו מבקש שיסמן בעיניו ברגליו בידיו -אך לא זוכה לתשובה. 2.אין לי מושג למרות ששאלתי את הרופאים איזה תפקודים סביר שנפגעו ואם כך איך להתייחס, כרגע אני מעסה את גופו פעמים ביום שעה כל פעם האם אני יכול לגרום נזק?. 3.מה עוד אני יכול לעשות כדי לשפר את מצבו. 4. זה כבר לא רלוונטי אבל האם ניתן היה לתת טיפול טוב יותר למניעת הנזק? אודה לכם אם תוכלו לכוון אותי -משיחותי עם צוותי הרופאים והעובדים הסוציאלים לא זכיתי לתשובות ישירות- גם מינוחים מיקצועיים יעזרו לי. תודה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין : בן 70 לחץ דם 140-80

אביה
    03/07/2008

כולסטרול כללי קטן מ200

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    03/07/2008

אין התויה כיום לתת נובו-7 לטיפול בדמם תוך מוחי. נראה על סמך הסיפור כי אביך סובל מנזק נוירולוגי רחב, כדי להעריך את מצבו הנוירולוגי ,את הפונקציות שנפגעו והאם ניתן לתקשר עימו יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית.אנו מעדיפים כי טיפולי פיזיותרפיה אקטיבית ופסיבית ינתנו על ידי מטפלים מוסמכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור בנוגע לטרשת נפוצה
    רותי
    02/07/2008

שלום רב, לפני כחודש התחלתי לחוש חולשה קיצונית בכל ארבעת הגפיים, עד כדי קושי לעמוד ולנוע. לאחר השגחה נויורולוגית בחדר המיון, שם ערכו לי בדיקות דם וסי. טי. של עמוד שדרה שהיו תקינות כולן, שוחררתי הביתה. הסימטומים אמנם התמתנו אך ממשיכים עד היום - חום נמוך (עד 37.5), חולשה, נימולים ועקצוצים ברגליים ובידיים, הגבלה בתנועה וכאבי שרירים ופרקים. בנוסף הופיע מעין דלדול בשריר שמעל הברך בשני הצדדים ונפיחות בשוקיים. לאחרונה פניתי לנוירולוג נוסף והוא הפנה אותי לבדיקת vep, למיטב הבנתי כדי לשלול טרשת נפוצה. היום הייתי בבדיקה, ונאמר לי שם כי היא היתה בטווח הנורמה, אך היה הבדל של כ - 8 מ"לש בזמן התגובה בין העיניים (עין ימין 104, עין שמאל 112 כשהקצה העליון הוא 114). אני מאוד מודאגת ומאחר ותוצאות הבדיקה יהיו רק תוך 10 ימים, מאוד חשוב לי לדעת - האם עצם העובדה כי ישנו פער בין זמני התגובה של העיניים יכול להעיד על איזו בעיה? האם תוצאה כזו מצריכה בדיקה נוספת? והאם הסימפטומים שלי בכלל נשמעים אופייניים לטרשת נפוצה? (כאבי הפרקים למשל?) אודה מאוד מאוד לתשובה, רותי

לקביעת תור
    סגירה
    בירור בנוגע לטרשת נפוצה

הוספת תגובה

• בירור

ד''ר איתן אוריאל
    03/07/2008

כאבי הפרקים והנפיחות בשוקיים אינם מכוונים לטרשת נפוצה. מכל מקום,במידה והרופא המטפל התרשם כי קיימת האפשרות למחלה ,בדיקת הבחירה הינה MRI של המוח ולא VEP שלה ערך אבחנתי נמוך. כדי להחליט מהו הכיוון האבחנתי יש צורך לקבל היסטוריה מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT מוח ובעייה
    לימור
    30/06/2008

אני בת 40. התלוננתי אצל נוירולוג עקב תופעת נימול . התעוררת פעם אחת בלילה כאשר השפה התחתונה נרדמה לי. הוא בדק אותי וקבע שאי אפשר לקבוע שהיה פה משהו על סמך נתון אחד . התופעה עברה לאחר חצי שעה. נותרתי עם המו ןחרדות. קיבלתי מרופאת משפחה כדור בשם לניטין לחרדה. תופעה זו חזרה בליהל עוד פעמיים . אני ישנה עם פה פתוח, סובלת מיובש בפה. ונראה לי שהפעם ישנתי גם לא טוב. ברגע שקמתי התופעה של כמטע נימול, יותר חוסר תחושה עברה. מאז, קרה מספר פעמים בבוקר שהסנטר נרדם או הלסת השמאלית. שוב זה עבר לאחר 15 דקות. אציין גם שכל התופעות האלה מתרחשות בחודש האחרון, כאשר גם כואב לי ושרוף מסביב לשפתיים. מידי פעם. אני סובלת קבוע מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת אלטרוקסי. בחצי שנההאחרונה אני לא מאוזנת ודווקא קצת בהיפר. כן, יש לי לורדוסיס בצוואר ואני עושה פיזיוטרפיה. הנוירולוג נתן לי לעשות CT מוח עם ובלי חומר ניגוד.כדי להיות שקטה. אני חוששת בגלל בלוטת התריס . מה דעתך? האם אפשרי במצבי לבצע את הבדיקה עם חומר ניגוד? מה הסיכון בתופעות הלוואי ? לא בדקו לי אף פעם רגישות כך שאין לי מושג. האם יש קשר בין העייה הצווארית שיש לי לתופעות בפנים? האם כדאי לפנות לכירורג פה ולסת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CT מוח ובעייה

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    03/07/2008

קשה לענות על שאלותייך מבלי לקבל אינפורמציה נוספת ולבצע בדיקה נוירולוגית. פחות סביר כי המקור לתלונות בפנים הינו בלורדוזיס הצוארי או בהפרעה בתפקודי בלוטת התריס. עליך להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל האם קיימת בעיה בהזרקת יוד. במידה ואכן קיימת בעיה ניתן לבצע בדיקת MRI עם הזרקת גדוליניום. עקב התלונות של נימול ויובש בפה כדאי לשקול עם הרופא המטפל לבצע בדיקות דם לסוכרת וכן בדיקת נוגדנים מסוג ANTI RO/ANTI LA.את מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית למרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה ובדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה
    ר
    28/06/2008

לרופא שלום ותודה מראש 1.ידוע לי שליריקה מפחיתה את התפקוד החשמלי של העצב. האם ליריקה גורמת נזק לעצבים שיכול להשאר גם אחרי סיום הטיפול בתרופה? 2.נתקלתי באינטרנט בבקשת החמרה, שרצו להוסיף לעלון של הליריקה אזהרה שהיא יכולה לגרום להתעלפות או אבדן הכרה. מה ידוע לך על סכנה זאת, שכיחותה,והאם מופיעה בעלון? 3.האם כאב של לחץ על שרשי העצבים ב-עמ"ש בגלל בלטי דיסק הוא כאב ממקור נוירופטי?(שאם כן-יש טעם לנסות ליריקה) 4.האם מותר לקחת אותה עם משככי כאבים אחרים ,כגון אדויל, פוינט,אלגוליזין?

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה

הוספת תגובה

• ליריקה

ד''ר איתן אוריאל
    29/06/2008

התכשיר הוכח כיעיל בטיפול בכאב מקור נוירופתי ועשוי לסייע גם גם לכאב ממקור רדיקולרי על רקע לחץ של דיסק על שורשי עצבים. למרות שליריקה נחשבת כתרופה הנסבלת היטב לכל תרופה עשויות להיות תופעות לואי. במידה והרופא המטפל רשם לך את התכשיר אני ממליץ בחום לנסותו,אולם אם תתקלי בתופעות לואי או בהעדר תגובה לטיפול קיימים טיפולים אחרים לאותה התויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בספריי לניקוי אבק אתמול
    ערן
    26/06/2008

שלום, השתמשתי בספריי לניקוי אבק (בלחץ אויר) המכיל בוטאן פרופאן אתמול, ואני מרגיש קצת לא מרוכז.. יש סיבה לדאוג?

הוספת תגובה

• ספריי

ד''ר איתן אוריאל
    29/06/2008

אינני מכיר את החומר המדובר. במידה ואינך חש בטוב פנה לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    25/06/2008

שלום רב, אפשר לקבל הערכה כמה זמן בערך בממוצע אחרי שבץ מוחי אנשים ממשיכים לחיות? האם יכול להיות מצב שבו אדם עבר שבץ והמשיך לחיות משותק 20 שנה ?! תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    29/06/2008

לאחר שהחולה שרד את השלב החריף וסיבוכים כגון דמם משני למיטת השבץ,בצקת מוחית או זיהומים ובמידה והינו מטופל היטב,הן מבחינת מניעה משנית והן מבחינת מניעת סיבוכים כרוניים, אין מניעה מתוחלת חיים ארוכה. כמובן שתוחלת חיים אין משמעותה איכות חיים שעלולה להפגע בעקבות השבץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות ורישיון נהיגה
    אדם
    22/06/2008

שלום, אני סובל ממיגרנות מזה כ3 שנים בתדירות של 7-8 פעמים בחודש. המיגרנות מלוות באאורה [נימולים, בחילות, פוטופוביה, פונופוביה, הקאות]. אני מטופל בריזלט ובמיגרלב. רצת לדעת האם יכולים לעשות לי בעיות בהוצאת רישיון נהיגה, כי ראיתי שבטופס לרופא יש סעיף של "בעיות נוירולוגיה". תודה רבה! י

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנות ורישיון נהיגה

הוספת תגובה

• מיגרנות

ד''ר איתן אוריאל
    23/06/2008

לא ידוע לי כי מיגרנות מהוות בעיה בהוצאת רישיון. אני כמובן מציע לדווח על כל הרקע הרפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי לא ידוע על עילה לדחייה

אדם
    23/06/2008

אבל בכל זאת רציתי לוודא. האם לדעתך יכולים שלא לאשר לי? כי אחוזי האנשים שקיימים בקרבם מיגרונת הם אסטרונומיים, יש סיבה שלא יתנו לי להוציא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צד ימין פנים
    אאא
    22/06/2008

ד"ר שלום. גילי30 מזה כשנה! אני סובל מתחושה מוזרה מציקה וכואבת בצד ימין בפנים. התחושה באיזור השפתיים(צד ימין) אשר רדומות והכאב בשן למטה אחת לפני הטוחנות . תחושות אלו הן תמידיות.
    לעיתים יש כאב, בעוצמות שונות, באיזור שבין האוזן לשפתיים - כאב חד.
    לעיתים יותר נדירות יש כאב מתחת לעין ואף בעין עצמה (ימין) . וברקה הימנית.
    לאחרונה החלו לי גם כאבי ראש בצד ימין, כאב כללי אך רק בימין .
    mri ראש שביצעתי אז, לפני שנה כמעט, לא התגלה דבר למעט קברנומה פריאטלית קטנה (0.8)
    לא מדממת וציסטה. הנורולוגית אמרה שזה כלום והדבר היחידי שהיא יכולה לעשות זה לתת לי משככי כאבים. האמנם?!
    האם לדעתך ניתן לעשות משהו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צד ימין פנים

הוספת תגובה

• דילגת עליי...אודה להתייחסותך\

אאא
    23/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלגת

ד''ר איתן אוריאל
    23/06/2008

חשוב לקבל פרטים נוספים לגבי הכאב, אופיו,תדירותו,משך ההתקף,גורמים מחמירים ומקילים ועוד. בנוסף יש לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על ההדמיה ישירות. לשם כך אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש ופנים במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית שלום

אבי
    24/06/2008

להלן ממצאי ה mri : "באונה פריאטלית משמאל מודגמת קברנומה קטנה (כ-8 מ"מ) ללא סימנים לדימום טרי. צ'יסטה עם נוזל חלבוני בסינוס ספנואידלי שמאלי" תודה רבה בברכה - אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שיש קשר

רונית
    24/06/2008

בין הקברנומה לתחושות שלך כי הקברנומה בצד שמאל והתחושות בימין, זה ההסבר היחיד לפי הMRI . הקישור לא עובד תחפש בגוגל angiomaalliance - קבוצת תמיכה ומקווה שתמצא בית חם והמון מידע, בכל אופן לפי מה שידוע לי הקברנומות מדממות לעיתים רחוקות (סיכוי של כ1% בשנה , לצערי נפלתי בצד הרע של הסטטיסטיקה) אבל גורמות לעיתים לסימפטומים למרות שלא דיממו, קבעו לך מעקב מסוים? MRI אחת לכמה זמן? בהצלחה ותרגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי שני קשיים חמורים בדיבור
    מלי
    22/06/2008

אמי בת 53 סובלת מלחץ דם גבוה במשך שנים וטופלה בתרופת קומודין לאחר שעברה אירוע מוחי קל לפני כשנה. רופא המשפחה החליט להפסיק את נטילת התרופה לפני חודשים מספר. לפני שבוע וחצי התלוננה על כאבי ראש שאינם רגילים מתמיד וחשוב לי לציין שגם שרתה במתח ולחץ בעקבות זאת. לא הבנתי או אולי רציתי להאמין שמדובר בתופעה חולפת וכעבור ימים מספר החלה מדברת לא ברור והליכתה לא כתמיד. לקחתי אותה למיון בסורוקה ולאחר בדיקות דם וסיטי היא שוחררה הביתה כאשר המניע היה כי לא נמצא כלום בסיטי. יומיים לאחר מכן מצאה עצמה עם אירוע מוחי שני כאשר היד הימנית חלשה והצד הימני בפניה רדום, אני לא מצליחה להבין אותה ובגלל זה גם אני לא יודעת אם היא סובלת ואיך אני יכולה לעזור לה.
    אנחנו בסיומו של היום השני, היא קיבלה טיפות דרך אינפוזיה לדילול הדם אני מרגישה שלאט לאט המצב מחמיר ואני פוחדת שהשאננות שלי או של הרופאים תגרור אותה לתוצאות קשות יותר
    בבקשה ממכם אם רק תוכלו לומר לי שיש פתרון או מה אמור להיות הטיפול הנכון במקרה כזה אודה לכם על כך מקרב לב
    תודה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי

ד''ר איתן אוריאל
    23/06/2008

עיקר הטיפול בשבץ מוח יכול להנתן רק בשעות הראשונות. הטיפול בשלבים מאוחרים יותר נועד למנוע סיבוכים משניים או הישנות של השבץ. מאחר ואמך מאושפזת כרגע במחלקה נוירולוגית ומטופלת על ידי רופאים המכירים היטב את פרטי המקרה אין באפשרותי להוסיף אינפורמציה . לא ברור לי מדוע הינך חוששת משאננות של הצוות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות הכוונה ....
    אבי
    19/06/2008

ידוע לי שהמידע הטוב ביותר יתקבל מבדיקה פיזית אצל נוירולוג, אבל עד אז אבקשכם לתת לי הכוונה / הבהרה למס' נושאים עד כמה שניתן:

* האם תהליכים תופסי מקום בראש יכולים לגרום לחולשה כללית בגפיים ובכלל ? והאם לגרום לתחושה של כמו התפוצצות משהו בראש לשניה שגורם לחוסר שיווי משקל למספר דקות ומעין סחרור ?
    * האם קפיצות של כל הגוף כאילו מישהו הבהיל אותי שמתרחשים כמספר פעמים במהלך היום יכולים להגרם מתהליך בראש ? עייפות ? בעיה נוירולוגית אחרת (איזה למשל ?).
    * האם קפיצות כפי שתוארו מוגדרות כטיקים ? ומה מגוון הסיבות להן ?
    * האם בהכרח חולשת גפיים בשני הצדדים אינה מצביעה על מחלה בראש/מח או תהליך ? במילים אחרות, האם מחול נוירולוגיות או דברים אחרים בראש מתבטאים תמיד רק בצד אחד של הגוף ?
    * האם תחושה מידי פעם כאילו אין הכרה בגפיים, לא שאין בהן תחושה אלא הרגשה כאילו הן לא נמצאות וגורמות לרצון לגעת בהן ע"מ לוודא שהן שם היא סממן שמצטרף למה שתואר קודם בהבחנה כלשהיא או שאין קשר בין התסמינים ? על מה בכלל יכולה להצביע תופעה כזו ?
    * האם מחלות כמו ALS, פרקינסון, שבץ נותנות ביטוי בצורה דומה לאחד מהתסמינים שתיארתי ? והאם בדיקה ראשונית אצל נוירולוג יכולה לאשש כיוון למחלות אלה ?
    * האם יתכן כי היצרות בעורקי הצוואר יכולה לגרום לסממנים כפי שתארתי ?

אני יודע שקשה להתייחס וירטואלית לתלונות ספציפיות, אבל אני מבקש כיוון ויעוץ לגבי כיוונים אפשריים עפ"י הסימפטומים שציינתי.

תודה רבה על כל התייחסות שהיא

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות הכוונה ....

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

ד''ר איתן אוריאל
    19/06/2008

נוירולוג יכול לאבחן את המצבים שמנית על סמך קבלת היסטוריה ובדיקה גופנית. לעיתים הוא עשוי להפנות לבדיקות עזר. תהליכים מוחיים גורמים אכן לרוב לסימנים פוקליים,דהיינו הפרעות מוטוריות או תחושתיות במחצית הגוף או בפנים. באופן לא שכיח פגיעה בטריטוריות מסוימות עלולה גם לתת סימפטומים המערבים את שני צידי הגוף כגון חולשה בשתי רגליים. טיקים הינן תנועות לא רצוניות וסטריאוטיפות החוזרות על עצמן וניתנות לדיכוי זמני על ידי החולה. מאחר וקיימים סוגים רבים של תנועות לא רצוניות חשוב שהרופא המאבחן יתרשם מהם ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה