מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר שבץ מוחיצופיה18/06/2008
האם יתכן שחוויתי שבץ מוחי מבלי לדעת על כך, יש לי מין בלאק אאוט כזה בזיכרון ומעט כאבי ראש, והרגשתי נימול בגוף נראה לי שזה קרה לי בשינה, האם יש דרך לבדוק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל19/06/2008מבין התלונות שמנית תחושת נימול חולפת המערבת את מחצית הגוף ו\או מחצית הפנים עלולה להיות ביטוי לאירוע מוחי חולף.אני מציע להתיעץ עם הרופא המטפל על מנת שישמע את תלונותיך בפירוט ויבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ושבץבילבי15/06/2008
האם תוכל להפנות אותי לחומר כתוב אשר מדבר על שבץ והריון? כמה זמן לאחר שבץ ניתן להיכנס להריון? עם מי ניתן להתייעץ בנושא? אנא ענה לי על כל השאלות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר איתן אוריאל16/06/2008יש כמובן צורך להבין מה היתה הסיבה לשבץ בגיל כה צעיר. הריון אכן מהווה מצב פרוטרומבוטי ומעלה את קרישיות הדם וכתוצאה מכך מהווה גורם סיכון הן לחסימות בכלי דם עורקיים והן ורידיים במוח. גם התקופה הבתר הריונית מהווה גורם סיכון. ההחלטה לגבי הכניסה להריון ואופי ההתנהלות בהריון צריכה להנתן על ידי הנוירולוג והגניקולוג המטפלים. במידה והסיבה לאירוע המוחי היתה נטיה לקרישיות יתר כדאי גם לשתף המטולוג ולהתיעץ עמו בנוגע לטיפול בקלקסן בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדללי דם והריון
בילבי20/06/2008האם זה בסדר לדעתך לקחת אספירין לדילול דם וגם קלקסן בהריון? מה קורה בלידה פעילה? האם מדללי הדם לא יהוו בעיה במהלך לידה? האם לדעתך עדיף לידה טבעית או ניתוח קיסרי ? יש לציין כי עברתי ארוע מוחי קל לפני שנתיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד''ר איתן אוריאל23/06/2008אספירין עלול להיות בעייתי בשלבים מסוימים של ההריון וכן בשילוב עם קלקסן. ההחלטה לגבי הטיפול המיטבי וההתנהלות בהריון או בלידה לא צריכה להנתן במסגרת הפורום כמובן אלא על ידי הרופאים המטפלים המכירים היטב את פרטי המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחיבגזע המוחדינה14/06/2008
ביום שבת האחרון עברתי אירוע מוחי עקב דימום בקברנומה בגזע המוח.
כרגע סובלת מרדימות של כל צד ימין של הגוף,איבוד הטעם ובעיקר טשטוש ועייפות מוגברת.
1. האם העייפות והטשטוש אופייניים ומתי צפויים לעבור?
2 שאלת מיליון ה$ - ניתוח - כן אן לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דינה
רונית14/06/2008קודם כל תרגישי טוב,איך את מרגישה היום? רציתי לשאול אותך כמה שאלות אם תוכלי לענות לי בבקשה, ני בת 27 וגם לי יש קברנומה בגודל של 7 מ"מ שדיממה אבל באזור אחר במוח, בגלל שאני חוששת שזה יקרה שוב וחוששת מאירוע מוחי הייתי רוצה לדעת איך הרגשת כשהדימום קרה, מה עשית, איך גילו אותו, מי קבע שזה אירוע מוחי ? (לי אמרו שקברנומה יכולה לדמם אבל א לגרום לאירוע מוחי) אשמח לדבר איתך הייתי אצל כמה נוירוכירורגים אם זה מעניין אתך מה הם אמרו לי, תודה ותרגישי טוב. רונית (אם תרצי לענו לי במייל ולא על גבי הפורום( [email protected]ׁ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקברנומה
ד''ר איתן אוריאל16/06/2008הסיכון לדמם מקברנומה הינו נמוך יחסית ועומד על כאחוז לשנה.בנוסף,רוב מקרי הדמם מקברנומה אינם גורמים לתופעות קליניות קשות. כמובן,כמו בכל שאלות מיליון הדולר, יש צורך להחליט לגבי כל מקרה באופן פרטני לאחר בירור פרטי האירוע,בדיקה נוירולוגית וצפיה בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אוריאל היקר
רונית17/06/2008אם הבנתי נכון, אם הקברנומה דממה הסיכויים לדימום חוזר הם לא 1% בשנה אלא גבוהים יותר כ4.5% לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקר
ד''ר איתן אוריאל17/06/2008אכן ,אחוז אחד הינו הסיכון לדמם ראשוני,במצבים שהקברנומה מתגלית באופן אקראי בבדיקת MRI או על רקע ביטוי קליני אחר. הסיכון עולה לאחר אירוע של דמם וההחלטה הטיפולית צריכה להתקבל באופן פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע בנושא מחלת האלצהיימר.לינוי ומור11/06/2008
אנחנו תלמידות בית ספר שעורכות מחקר בנושא מחלת האלצהיימר
הקשר שבין אלומיניום ומחלת האלצהיימר.
ואם תוכל לענות לנו על ראיון קצר כדי שנצליח בעבודתנו.
האם האלומיניום מצוי במח עקב המחלה או לפני המחלה?
מהי מחלת האלצהיימר ?
מהם מאפייני המחלה וכיצד היא מתבטאת?
מהם הגורמים למחלת האלצהיימר?
כיצד משפיע אלומיניום על מחלת האלצהיימר. ?
האם חשיפה לאלומיניום גורמת להתפתחות מחלת האלצהיימר?
תודה רבה על שיתוף הפעולה מקוות שתוכל לענות לשאלותינו.
מחכות לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר
ד''ר איתן אוריאל12/06/2008קיים מספר רב של עבודות המצביע על הקשר בין חשיפה לאלומיניום והתפתחות מחלת האלצהיימר בעיקר במודלים של בעלי חיים.עדיין אין מידע חד משמעי על קשר ברור בין החשיפה להתפתחות המחלה בבני אדם. הבסיס הפתולוגי להתפתחות אלצהיימר כולל שקיעה של חלבון חוץ תאי בשם עמילואיד והצטברות חלבון תוך תאי בשם טאו שנקשר לשיירי זרחן. החלבונים הפתולוגים מצטברים במח באיזורים אסטרטגיים לתפקודים קוגניטיביים,בעיקר באיזורים המרכזים של האונות הרקתיות. הביטוי העיקרי של המחלה כולל פגיעה בזכרון , בעיקר לטווח הקצר, ובתפקודים קוגנטיבים אחרים כגון היכולת השפתית,המתמטית,ריכוז, תובנה, שיפוט ועוד. בהמשך מופיעים גם שינויי אישיות המאופיינים גם בהתנהגות חשדנית ,אגרסיבית ולעיתים אף אלימה כלפי הסובבים. בין גורמי הסיכון למחלת האלצהיימר ניתן למנות ,כמובן, גיל וכן השכלה נמוכה, טראומה בעבר לראש, סיפור משפחתי ומוטציות גנטיות מסוימות וכן גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,השמנה,סוכרת,יתר שומנים בדם ועישון. אני מניח כי באמצעות חיפוש בספרות הרפואית ובאתרים רפואים ברשת תוכלו למצוא בקלות מידע רב נוסף. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפלויקס יתרון על אספירין ? עניניישראל11/06/2008
לפרום הנכבד שאלה
איך אני צריך לפרש מאמרים ? חלק ממאמר.
לפלויקס יתרון על אספירין במיוחד בחולים שעברו שבץ מוחי . מפחית ב82% את הסיכון לשבץ מוחי או לבבי חוזר בחולים אלו לעומת טיפול באספירין .כן או לא? ואם כן למה לא ממלצים או/ו נותנים .
ומדוע ההמלצות תמיד רק אספרין שקיים מוצר טוב יותר?
תודה לתושבתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
ד''ר איתן אוריאל11/06/2008פלויקס הוכחה כיעילה מעבר לאספירין במניעת אירועים מוחיים חוזרים רק בכמחצית האחוז,דהיינו, יש צורך לטפל ב 200 אנשים בפלויקס ולא באספירין על מנת למנוע שבץ מוחי חוזר אחד. לעומת זאת השימוש בפלויקס נסבל יותר וכרוך בפחות תופעות לואי במיוחד בחולים הסובלים מדימומים או מחלה פפטית של דרכי העיכול. מאידך,מחירה של פלויקס גבוה פי כמה מזה של האספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידיעל10/06/2008
גבר בן 57 בריא סובל מעודף כולסטרול ומטופל תרופתית. לאחרונה,מד פעם יד אחת רועדת למשך זמן של שניות.האם זה מצביע על בעיה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל11/06/2008לרעד בידיים אבחנה מבדלת רחבה. יש צורך להתרשם מאופי הרעד,פיזורו,מהירותו,המשרעת שלו,חסרים נוירולוגים נוספים ומגורמים אחרים וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה. לשם כך יש לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי תוצאות בדיקה ואופן הטיפולדודי09/06/2008
ד"ר שלום.
נבדקתי אצל נוירולג בעקבות כאבי ראש מספר שנים שהולכים וחוזרים מספר פעמים בשבוע כמו בצורה של דפיקות/פעימות עם מעיין טשטוש בראיה קצת זמן לפני תחילת הכאב.
האבחנה שנכתבה ע"י הרופא הינה: Susp.Migraine,classical - with aura. הומלצתי על טיפול בכדור של זומיג 2.5 מיד בעת הרגשה כזו.
רציתי לשאול מה פירוש האבחנה הזו, האם המצב המוגדר הינו "כרוני" והאם הטיפול שהומלץ נשמע תקין ומקובל. כמוכן, מה פירוש המונח aura שכתב הרופא בבדיקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל10/06/2008אינני יכול לחלוק או להוסיף על אבחנה של רופא שהתרשם מהסיפור ישירות ובדק אותך. משמעות המושג אאורה הינה תחושה המקדימה את כאב הראש. ברוב המקרים מדובר בהפרעות ויזואליות כגון הבזקים או חוסר בשדה הראיה. זומיג שייך למשפחת הטריפטנים המהוים טיפול מקובל במיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור תודה רבה - תוספת קטנה
דודי10/06/2008האם קיים טיפול שניתן לקחתו בתדירות רבה יותר? (מעבר לפעמיים בשבוע)
הרופא אסר עליי לקחת יותר מפעמיים בשבוע הכדור וכך גם בי"מ שנפק התרופה.
מה ניתן לעשות בעניין? יוצא שלקחתי אקמול בין לבין וכאילו "חזרתי" אחורה, אפילו האקמול לא עזר...
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה
ד''ר איתן אוריאל11/06/2008במידה ותדירות ההתקפים עולה על פעמיים בשבוע יש להתיעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול מניעתי יומיומי בתרופות כגון דרלין,טופמקס או דפלפט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיר/שפירליאור08/06/2008
האם ניתן לאבחן אם גידול הוא שפיר או ממאיר ( במח) ע"פ MRI ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול
ד''ר איתן אוריאל10/06/2008לרוב ניתן לאבחן את סוג הגידול על סמך בדיקת הMRI. כאשר קיימת שאלה אבחנתית יש צורך בבדיקות נוספות כגון ביופסיה מהמוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בגזע המוחליאור08/06/2008
אחי פנה לביה"ח (הדסה עין כרם) בעקבות כאבים עזים בעין. לאחר בדיקת סיטי אמרו לו שיש לו כתם במוח. כבר עברו 3 ימים (עשו עוד סיטי וMRI) ועדיין לא אמרו לו מה יש לו מלבד שיודעים שיש לו משהו בגזע המוח שלוחץ על העצב וגורם לכאב בעין.
אודה לך אם תסביר לי מהן האפשרויות במה זה יכול להיות מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
ד''ר איתן אוריאל08/06/2008אינני מכיר מושג של "כתם במוח" .יש צורך לבדוק את החולה ולהתרשם מהממצא בהדמיה באופן ישיר. אני מציע שתדרוש מהרופא המטפל הסבר מדויק ומפורט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשא07/06/2008
שלום רב,
אני בהריון שבוע 38.
בשבוע האחרון אני מרגישה כאב נקודתי בצד הימין של הראש. הכאב מורגש כאשר אני בולעת .
אני סובלת מהתקפי של צרבת וכל פעם שיש לי התקף והחומצה עולה לגרון אני מרגישה כאב באוזניים וגם באותה נקודה בצד הימני של הראש.
האם זה יכול להיות משהו מסוכן? האם סימנים אלו מעידים על משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל08/06/2008כמובן שאינני יכול לאבחן את הכאב על סמך התיאור שמסרת. יש צורך לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה נוירולוגית. באופן כללי,יש להתייחס לכאבי ראש בזמן ההריון בחומרה וברצינות עקב החשש ללחץ דם גבוה או ליצירת קרישים בכלי דם תוך גולגולתיים, ולכן כאבי ראש חדשים בהריון מחייבים פניה מיידית לרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
א10/06/2008תודה רבה על התשובה. ביקרתי אצל ניורולוג בקופה. הנושא של לחץ דם וקרישיות נשללו והבדיקה הגופנית הייתה תקינה.
האם יש עוד סוג של בדיקה שניתן לעשות בהריון או שצריך לחכות ללידה ולבצע בדיקת ct?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה נוספת
א10/06/2008כאשר הייתי אצל ניורולוג בקופה היא אמרה שהבדיקה הגופנית בסדר. אני מפחדת שבאמת יש איזשהו קרש דם ואז זה מאוד מסוכן ללדת. יכול להיות מצב שרופא פשוט מפספס את זה? איך אני יכולה להיות בטוחה שבאמת הכל בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
ד''ר איתן אוריאל10/06/2008בודאי שאינני יכול לתרום ולהוסיף מעבר לנוירולוג שהתרשם מהסיפור ישירות ובדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
א10/06/2008האם סתימות ורעשים באוזניים יכולום להיות סימנים של קרש דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של מערכת העצביםירון07/06/2008
בוקר טוב
רציתי לדעת האם ישנה תופעה של פעילות יתר של מערכת העצבים.
תחושות כאילו מערכת העצבים דרוכה ורגישה באופן תמידי דבר הגורם לחוסר שקט, נטיה לתזוזות רבות כדי ל"אזן" את חוסר השקט, חוסר יציבות ומידי פעם הרגשות של קפיצת כל הגוף, כאילו מישהו מבהיל אותך ואתה קופץ ממקומך לשניה.
אם קיים מצב של פעילות יתר הגורמת לתסמינים אלה, ממה היא נובעת וכיצד מטפלים בה ?
האם היא מסוכנת בכלל ודורשת בירור מקיף ?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שקט
ד''ר איתן אוריאל08/06/2008יש צורך לאפיין את הפרעות היציבה והתנועות הבלתי רצוניות עליהן הינך מתלונן ולכן יש צורך לפנות לרופא המטפל כדי שיתרשם מהתלונות. מומלץ גם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעם06/06/2008
שלום ד"ר
אני (בן 34) בעבר הייתי אצל נוירולוג בגלל כאבי ראש (כתבתי על זה בעבר כאן) וחולשת יד שמאל פעמים בודדות (אולי גם בפנים) בבדיקה הפיזית היה בבינסקי חיובי משמאל. נשלחתי למספר בדיקות.תוצאות הסיטי היו תקינות, US קרוטיס תקין, והתגלה אצלי קרדיוליפין חיובי, והומלץ לי ליטול מינון מינימלי של אספירין, ואלטרולט לכאב הראש.
כל זה היה לפני כ 10 חודשים.
לא מזמן נשלחתי ע"י רופא המשפחה לקבלת חוו"ד נוספת אצל נוירולוג נוסף, למיטב הבנתי הבדיקה הפיזית היתה תקינה (לא היה בבינסיק חיובי), ונשלחתי להדמיית MRI כללית וכן MRA (עדיין אין תוצאות).
בלי קשר לזה הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל צפצופים באוזניים וכן ציינתי שלפעמים יש לי סחרחורת (אם אני מבין נכון, לא מדובר בסחרחורת סיבובית).
נשלחתי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידת שמיעה עיצבית בתדרים הגבוהים, בעיקר באוזן שמאל.
כמו כן לבדיקת ברה שיצאה תקינה, ולבדיקת ENG , וזה סיכום התוצאות :
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
הייתי היום בביקורת חוזרת אצל רופא הא.א.ג. ואמר לי שהבדיקה אינה תקינה והיא דורשת בירור נוירולוגי :
בדיקה גופנית :
בדיקת איבר תקינה.
בדיקת ENG פתולוגית לא ממקמת.
זקוק לבירור נוירולוגי בגלל תפולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל.
רציתי לשאול מה המשמעות של זה ? ממה זה נובע ? איזה בירור זה דורש ?
והאם יש קשר בין זה לסיפור מלפני כמה חודשים ?
והאם בדיקת ה MRI תענה גם לגבי העניין של מערכת שיווי המשקל אף שבהפנייה ל MRI השאלות לבדיקה ופיענוח היו בעניין אפשרות לחסימת כלי דם ודמיאנלציה ?
אודה לך אם תאיר את עיני.
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך, ותוצאות בדיקת ה MRI
נעם16/06/2008שלום ד"ר
ענית לי תשובה ראשונית בפורום השני, ושאלת לגבי רמת הקרדיוליפין, היא אכן נמצאה גבוהה מעט מהנורמה (בסביבות ה 15, כאשר הערך העליון של הנורמה במעבדה הוא 10), וזה חזר על עצמו בבדיקת חוזרות.
בכל מקרה הגיעו תוצאות בדיקת ה MRI :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
מה משמעות התוצאות ?
והאם הבדיקה תורמת גם לבירור עניין התוצאה הפתולוגית בבדיקת ה ENG (שבגינה רופא א.א.ג הפנה לבירור נוירולוגי) אף שזה לא היה חלק מההפנייה ושאלה לפיענוח בMRI ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל17/06/2008הממצא בהיפופיזה בMRI איננו רלוונטי לתלונותיך. יתכן ותצטרך להמשיך בירור בגינו כגון בדיקות אנדוקריניות . מבלי לבדוק אותך ולהתבונן בMRI באופן ישיר אינני יכול להוסיף אינפורמציה. אני מציע לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שריריםאריק06/06/2008
שלום ד"ר
שלום
אני בן 27
לפני שנה היו לי זרמים ביד שמאל והופניתי ל
EMG
שהיה תקין
לפני חודש חזרתי על הבדיקה בגלל זרמים וקפיצות שרירים בכל הגוף
התוצאה
cts + mild neuropathy lt ulnar nerve at the elbow level
lt mild
ידוע לי שמדובר בתעלה קרפלית ועליי לחיות עם זה כך נאמר לי על ידי אורטופד ונוירולוג שלא התיחסו כלל לקפיצות השרירים
רק ניתן לי
TRIPLE B
אותו לא לקחתי שעצב רופא המשפחה שלי
הופניתי גם ל
EMG
רגליים
בבדיקת
EMG
לרגליים נכתב כך
emg of the following red coloured muscles in the table showed mild late reinnervation changes, that may indicate mild chronic radiculopathy of l3-4 roots
לכן אני קצת מבולבל
אני מבין שיש לי בעיה בתעלה קרפלית ביד ולחץ של 2 חוליות בגב על המערכת העצבית
אולם אני חושש שיש קשר לתסמיני הקפיצות ולמחלת
ALS
או שמא מדובר בקפיצות שפירות ואם מדובר בקפיצות שפירות האם הן לא פוגעות בצורה זו או אחרת במערכת העצבים או השרירים ורק צריך לחיות עם זה והאם ניתן להקל על ידי איזה טיפול תרופתי על הררגשה הזאת?
תודה מראש
אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד''ר איתן אוריאל06/06/2008אין קשר בין נימול ביד או תסמונת התעלה הקרפלית.לבין ALS. כדי להבין מה מקור התנועות הבלתי רצוניות אותן אתה מתאר יש צורך לקבל תיאור מדויק שלהן ובמידת האפשר להתבונן בהן . לא ברור מדבריך האם התנועות גורמות לתזוזה של מפרקים או רק לתנועות תחת העור. בנוסף חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולהתבונן באופן ישיר בבדיקת הEMG כדי לראות האם בוצעה בפרוטוקול המתאים.
סביר להניח כי אכן מדובר בקפיצות שפירות של סיבי שריר ללא משמעות קלינית מיוחדת אולם האבחנה צריכה להנתן על ידי הנוירולוג המטפל לאחר שהתרשם מהתלונות ובדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות
אריק11/06/2008שלום ד"ר
הקפיצות הן מתחת לעור ובכל חלקי הגוף
האם יש קשר לממצא שכתבתי לגבי הרגליים
או שכל דבר בפני עצמו
איך ניתן לצמצמם קפיצות שפירות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות
ד''ר איתן אוריאל11/06/2008שינויים דיסקוגניים בגבהים שתיארת אינם מסבירים קפיצות בגפיים העליונות. כפי שכבר ציינתי כדי לוודא שהקפיצות אכן שפירות יש צורך בפניה לנוירולוג כדי שיבצע בדיקה נוירולוגית ויעבור על תוצאות הEMG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריק23/06/2008שלום
הלכתי לנוירולוג שאבחן את הקפיצות כשפירות ואמר לי לחיות עמן
אולם הן מפריעות
כיצד ניתן לטפל בהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי סחרחורתירון05/06/2008
שלום לכם
ראיתי במספר התייחסויות שלכם הפרדה בין סוגי סחרחורת.
הבחנתם בין סחרחורת שבה הכל מסתובב עם החולה וסחרחורת כמו של חוסר יציבות וסחרור פנימי בראש או משהו דומה לכך.
רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי הסחרחורות ?
האם לשניהן סיבות נוירולגיות ?
ועל מה מצביע כל סוג של סחרחורת ? לאיזה כיוון בירור כל סוג מפנה ?
תודה על סיפוק הסקרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל06/06/2008מאחר וסחרחורת הינה תלונה שכיחה ובלתי ספציפית להבחנה בין סוגי הסחרחורת משמעות קלינית רחבה. סחרחורת סיבובית אמיתית,ורטיגו,היא כזו המתוארת על ידי החולה כתחושה שכל החדר סובב סביבו. סחרחורת זו מכוונת למחלה של האוזן הפנימית או המוח. סחרחורת אמיתית מלווה לרוב גם בממצא אוביקטיבי בבדיקה ,הכולל תנועות ספונטניות של גלגלי העיינים,בשם ניסטגמוס. ההיסטוריה הרפואית,תלונות נלוות לסחרחורת,אופי הניסטגמוס וממצאים נוספים בבדיקה הגופנית יכוונו את הרופא ויעזרו לו בהחלטה האם מדובר ממקור פריפרי,דהיינו של האוזן הפנימית או מרכזי,דהיינו המוח. כמובן שהגישה לחולה מבחינת המשך הבירור,הטיפול וכמובן הדחיפות הרפואית הינה שונה לחלוטין ביו שתי האבחנות. סחרחורת לא סיבובית לרוב איננה מכוונת למקור נוירולוגי ועלולות להיות לה סובות רבות ומגוונות כגון התייבשות,אנמיה,לחץ דם נמוך,אי ספיקת לב ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת ועוד הבהרה
ירון07/06/2008תודה שוב
אם כך, תהליכים בראש לדוגמא גורמים רק לסחרחורת סיבובית ? או שגם לסחרחורת מהסוג השני ?
האם סחרחורת לא סיבובית שנמשכת כשניה-שתיים כמו מכה בראש או טלטול שלו לצדדים וקפיצה כמו כתוצאה מבהלה נכנסת לקטגוריה של כיוון לא נוירולוגי ?
מה בדבר חוסר שקט ומעין עצבנות שבאה לאחר סחרחורת כזו ? האם יכולה להיות כתוצאה מהסיבה לסחרחורת או כתוצאה מהסחרחורת עצמה ? והאם הנ"ל לא מסיט מחדש את הכיוון לכיוון נוירולוגי ?
תודה על התשובות המפורטות שאני מאמין יעזרו לכל לקוראי הפורום בנושא נפוץ זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת לא סיבובית לילדה בת 19
אהובה25/11/2010בתי סובלת כבר שנה וחצי מסחרחורת לא סיבובית ותחושה של אי שיווי משקל. כל הבדיקות יצאו תקינות, התחושות מפריעות לה לתפקד בחיי יום יום. היא בת 19 כרגע,
כמו שציינתי כל הבדיקות הן תקינות, בדיקות דם , אקו לב, בדיקת ברה, לחץ דם, בבדיקות MRI נמצא תסמונת כיארי 1 . אצל כל הנוירולוגים ונויכוכירורגים שהיינו, כולם אמרו שהתופעות שהילדה חשה הן לא מכיארי, ( בכיארי, התופעות צריכות להתלוות עם עוד משהו, כמו קושי בנשימה או קושי בבליעה, ועוד...) בתי סובלת רק מתחושת סחרחורת לא סיבובית ואי שיווי משקל . כמעט כל הרופאים שייכו את התופעה כתופעה פסיכוסומטית, הכול קרה בזמן המבחני בגרות והילדה היתה לחוצה. אנחנו מנסים כבר שנה וחצי להוציא את הילדה מהמצב הזה, למרות שהיא מרגישה טוב יותר מאשר בתחילת האירועים, אך עדיין התופעות מפריעות מאד. מטופלת בטיפול פסיכולוגי קוגנקטיבי, בהתחלה ניסינו תרופות נגד חרדה , שעשו יותר גרוע, אז הפסקנו. האם תופעות האלה יכולים להיות באמת נפשיים כתוצאה מהתחץ? כמה זמן זה לוקח עד שהתופעות האלו עוברות לגמרי. יש לציין שבתי החסירה כמעט כל השנה של כיתה י"ב. כרגע משלימה בגרויות ורוצה להתנדב לשירות לאומי. האם יש תופעות נוירולוגיות כאלה בלתי מוסברות? האם התופעה הזאת אמורה לעבור? תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לאחר תאונת דרכיםירון05/06/2008
שלום,
לפני כארבעה חודשים נדרסתי, במהלך בתאונה עפתי ונפלתי על הראש. לא התעלפתי, ישר קמתי. בבית חולים לא עשו CT רק צילום ואמרו שהכל בסדר. מאז יש לי מידי פעם הרגשה של חוסר יציביות, בעיקר אחרי אכילת סוכר(מתוק) או מיקוד רב כגון קריאת עיתון, קריאה במחשב..
כמו כן יש לי ירידה חדה בעין שמאל.
כיצד לנהוג? האם אני צריך CT?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
פרופ' נתן בורנשטיין05/06/2008בודאי שירידה חדה ופתאומית בראיה בעין אחת,גם ללא קשר לתאונה, מחייבת התייחסות מיידית ולכן אני מציע לפנות מייד לרופא . אינני יכול לקשור את שאר התלונות לתאונה מבלי לקבל אינפורמציה נוספת הן לגבי התלונות והן לגבי התאונה עצמה ומבלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)