מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות לא ברורותאני23/09/2008
שלום אני בן 23 וסובל ממספר בעיות. 1. ראיה מטושטשת למרות שאני מרכיב משקפיים או עדשות במידה שלי 2. ירידה במסת שרירית משמעותית בשנים האחרונות 3. אפתיה, חוסר רגש ואנרגיה נמוכה 4. בעיות בחשק ובתפקוד המיני מאוד משמעותיות 5. נשירת שיער. גם משמעותית מאוד למרות שתמיד היה לי שיער מלא מאוד ולכל המשפחה 6. עין ימין שלי מכווצת, חצי סגורה באופן קבוע לאחרונה ניסתי ליטול רמוטיב כחודש. הוא שיפר לי קצת את ההרגשה והעלה לי את המצב רוח אבל עדיין הוא היה חלש. בנוסף שמתי לב שבזמן שלקחתי אותו הראיה שלי השתפרה משמעותית והתחלתי פתאום לראות חלק ולמרחקים. הבנתי שיש לי בעיה אחרת מלבד מצב נפשי (אולי במוח או במערכת העצבים... אין לי מושג כי אני לא רופא). חיפשתי גם קצת באינטרנט וראיתי על טרשת נפוצה שחלק מהסימפטומים שלהם קיימים אצלי כמו קושי בראיה וראיה מטושטשתף פגיעה בתפקוד המיני, ניוון שרירים, קושי בריכוז ובחשיבה. עשיתי בדיקת הורמונים שיצאה דיי תקינה. רציתי לבקש את המלצתך מה עלי לעשות, לאיזה רופא לפנות, והאם את מזהה כאן מחלה או בעיה מוכרת? אודה לך מאוד על תשובה בעניין... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008למרות שרוב הבעיות שתיארת עשויות לנבוע ממצב נפשי יש צורך לבדוק מה הסיבה להפרעות הראיה. אני מציע לפנות לרופא עיינים וכן לרופא המטפל על מנת שיתרשם ממכלול התלונות ויחליט האם יש מקום להמשך בירור נוירולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כול להיות שהשילוב של כל התרופות עשה נזק?יעל23/09/2008
שלום, הנני בת 30 הסיפור שלי קצת מורכב אז קצת סבלנות...
לפני כחודשיים גילו לי מחלה בכליות igm nephropaty והתחילו טיפול בכדורים - פרדינזון במינון גבוה, טריטייס, חומצה פולית, b12 , סלוקיי, קלציום, לפני כחודש, בעקבות חרדה קשה למצבי הרפואי לקחתי למשך שבוע קסנגיס וציפרלקס, אך הפסקתי אותם אחרי כמה ימים כי הרגשתי רע יותר והיה לי רעד בידיים.
כשבועיים לאחר שהפסקתי עם הקסנגיס והציפרלקס התחילו לקפוץ לי שרירים בכל הגוף והמון ביום , בעיקר לפני השינה ואחריה.
הייתי אצל נוירולוג, בדיקה אצלו תקינה, emg עם מחט תקינה, cpk תקין, מגנזיום סידן ואשלגן גם תקין. תופעה נוספת ששמתי לב אליה היא שקופצים לי איברים מתוך שינה בעיקר בשלבי ההרדמות,
אבל החבר שלי טוען שגם מתוך שינה עמוקה אני בועטת בו .
אין צורך לציין שאני בקושי ישנה וכל היום בחרדה בעקבות התופעות האלו.
פריטין בדם עומד על 18 .
היום חודש אחרי הטיפול בציפרלקס וקסנגיס עדיין רועדת לי אצבע מסויימת.
וביומיים האחרונים ישנו שריר מסויים מעל הברך שלא מפסיק לקפוץ , בנוסף לכל יתר השרירים שקופצים במשך כל היום.
1. יכול להיות שהשילוב של כל התרופות עשה נזק?
2. יכול להיות שכל זה מחרדה?
3. יכול להיות שכל זה תופעת לוואי של הסטרואידים? בעיקר לגבי הקפיצות של השרירים כי הבנתי שזו גם יכולה להיות אחת מתופעות הלוואי
4. יכול להיות שמדובר בתסמונת הרגל הרגיזה? ואם כן מה לעשות?
אני אובדת עצות, ובחרדה נוראית , בבקשה אם תוכלו לענות לי על כל השאלות אני ישמח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות-תגובה
יריב23/09/2008גם לי קרה דבר דומה שעדיין נמשך כבר כשנה. גם הרקע היה דומה אחרי נטילת קלונקס וחרדה שלי הייתה גדולה מאוד. קודם כל טוב מאוד שכל הבדיקות תקינות. הקפיצות לא נובעות רק מחרדה אבל החרדה גורמת להגברה שלהם בגלל הפחד/החשש שהן גורמות. אנא ממך אל תתעסקי בזה בכלל.כל עוד EMG תקין ובדיקות דם תקינות אין לך מה לדאוג. את תראי שזה יפחת עם הזמן. אני בנתיים לוקח קלמנרבין שהוא תכשיר הרגעה טבעי ללא מירשם -3 כדורים ליום.מכיל פסיפולרה וולריאן שמרגיעים ומרפים שרירים לא הזיפת שגורם הקלונקס המחורבן הזה!! תנסי אולי זה יעזור לך.(אסור בשילוב עם כדורי הרגעה!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל23/09/2008אני באמת מנסה לא לחשוב על זה אבל זה כלכך קשה , בעיקר למי שהוא חרדתי מטבעו. בכל אופן, תודה על האיכפתיות, ושיהיה לך חג שמח ושנה טובה (ונטולת חרדות!!!!!!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיקולציות
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008חשוב להבין האם מדובר בתנועות בלתי רצוניות הגורמות רק לתזוזה של סיבי שריר תחת העור אן לתנועות הגורמות לקפיצה של הגפה או לתנועות מפרק. אם ניתן ,כדאי להתבונן בתנועות אותן את מתארת וכן לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על בדיקת הEMG כדי לבדוק האם נעשתה בפרוטוקול המתאים. הינך מוזמנת לפנות למרפאת עצב שריר במרכז הרפואי תל אביב לצורך המשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיקולציות
יעל23/09/2008מדובר בכיווצים מתחת לעור, לא כאלו שמזיזים את הגפה , אולי רק את האצבע. מתוך שינה זה סיפור אחר, פה מדובר בהזזה של כל הגפה, ממש קפיצה. לאורך כל היום יש פסיקולציות, בעיקר לפני שינה ואחריה. מתוך שינה קפיצות איברים. מה דעתך האם תואם את תסמונת הרגליים הלא שקטות? עברתי כבר בדיקת emg כמו שפירטתי והכל תקין. אשמח אם תענה לי על כל השאלות ששאלתי בהודעה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטם תת חריף בתלמוס שמאלשלומית22/09/2008
לפני כחודשיים בעלי התעורר בבוקר עם חולשה בצד ימין ונימולים (מכף רגל עד שמאל) ללא יכולת להבחין בין קור לחום ותחושת כאב. בנוסף הייתה הפרעה בדיבור ובילבול.
לאחר MRI, אובחן אוטם תת חריף בתלמוס שמאל.
כל שאר הבדיקות נמצאו תקינות פרט לבדיקת DMA אשר בה נמצאה בעיה בקרישיות יתר.
כעת בריפוי בעיסוק, פרט לפעולות עדינות עם היד המצב השתפר פלאים. באם הוא מתעצבן או ריגשי יתר על המידה התסמינים חוזרים.
יש לציין כי מ 2006 הוא לקח רסיטל אך הפסיק באופן לא מבוקר כ7-8 חודשים לפני הארוע.
האם המשמעות שבעלי עבר ארוע מוחי?
היתכן שתופעות אלו הינן מההפסקה של הרסיטל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח EEG
נעמה22/09/2008שלום,הבדיקה היתה אמורה להעשות בחסך שינה אך לא נרדמתי:" רקע בעירנות 8-9 לשניה,סימטרי, אחורי, ראקטיבי. נרשמו התפרצויות כלליות של גלים חדים או זיזים ,מתח בינוני או גבוה.מעט מאוד נמנום ואין שינה. סיכום: תרשים בערנות ומעט נמנום חורג עקב התפרצויות זיזיות כלליות.לתאום קליני נירולוגי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008מאחר ולא ציינת את הסיפור הקליני אינני יכול להתייחס ישירות למקרה. פענוח הEEG כפי שציינת עשוי להתאים להפרעה כיפיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטם
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008אכן התמונה הקלינית וההדמייתית שתיארת מתאימה לאירוע מוחי. כמובן שיש צורך לבדוק את בעלך באופן ישיר כדי להגיע לאבחנה הסופית. אין קשר בין הפסקת הרסיטל לבין האירוע המוחי. בהחלט כדאי לשקול,יחד עם הרופא המטפל, לחדש טיפול נוגד דכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלומית24/09/2008אכן המרשם לרסיטל חודש, והוא עדיין בהשגחה ובדיקות. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות שריריםיואל22/09/2008
שלום רב, אני בן 26 ובשנה האחרונה סובל מרעידות בשרירים מה שנקרא MUSCLE CRAMPS. אני לא נוטל תרופות בכלל ובדיקות הדם אשר ביצעתי כולל בלוטת המגן,B12 וויטמינים תקינות לחלוטין. בשל כך,פניתי לנוירולוג שם ביצעתי בדיקה פנימית אצלו - גם שם כל הממצאים תקינים. הופניתי לביצוע בדיקת E.M.G בשני גפיים ובדיקת פעילות שרירים ספונטנית(זו עם המחטים) - כל הבדיקות תקינות. הרופא אמר לי שיתכן ומדובר בעוררת יתר של הגירוי העיצבי. א. האם התופעה מסוכנת? ב. האם היא צפויה לחלוף מתי שהוא למרות שנמשכת כבר כשנה? ג. האם יש טיפול תרופתי שיכול להפסיק את התופעה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008קיימות סיבות רבות העלולות לגרום לקראמפס בשרירי הגפיים. יש צורך לעבור על הבירור שבצעת ,כולל בדיקות המעבדה והEMG, באופן ישיר. במידה ולא תמצא סיבה לקראמפס ניתן לטפל בהם בהצלחה על ידי תכשירים כגון טגרטול,קווינין ועוד. לשם כך אני ממליץ לפנות לנוירולוג בקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי או תרשת נפוצהגלי21/09/2008
אני בחורה בת 42 שליפני כשנה עברתי אירוע כניראה מוחי אני משתמשת במושג זה כי עדין לא הוגדרתי כ cvs הרגשתי כאב חד בקודקוד הראש כמעין דקירה ולא ראיתי בעינים ראיתי מעין חושך לאחר מיספר שניות קושי בהליכה רגל שמאל רדומה וכן המשיך ליד שמאל ולרגל שמאל מאז גררתי רגל וחולשות מלוות ב mir נימצאו מוקדים שאינם ספציפים בחומר הלבן של המוח שהתשובה היתה כניראה על רקע כאבי ראש כרונים או טראומה קלה בעבר או מחלת כלי דם קטנים ובבדיקת קרישיות יתר נימצאה בעיה בקרישיות שזה משחק אצלי לאחר שלוש פעמים של בירור בדיקת דם לקרישיות בבדיקת דם נימצא חוסר b12 התשובה 178 שהרופא אמר שזה חוסר גדול קיבלתי 10 זריקות וגם כדורים מתחת ללשון עלי לציין שזה לא עזר לי עים החולשות והתסמינים שאני מרגישה דקירות ונימולים בגוף אני נימצאת בבירור במכון לתרשת נפוצה כבר חצי שנה ששם נעשו לי בדיקות מקיפות בבדיקה קוגניטיבית באבחון נימצא שהזיכרון והיכולת לקשב וריכוז נימצאו ברמה נמוכה מאווד זיכרון מילולי נימצאו קשיים משמעמעותיים ביכולת ההפנמה והשליפה של חומר מילולי חדש שזה דבר שלא היה לי מעולם ליפני האירוע ובבדיקת וגם נימצאה ליקיו שמיעה באוזן ימין בmir עמוד שידרה גבי נימצאו אות חריג בחוט בכמה ממקומות בחלקו האחורי ובmir עמוד שידרה צואורי נגע משמאל בגובה 3 d2 נגע בגובה d1 c7 יכול להתאים לפגיעה של חוסר b12 אבקש בבקשה את דעתך כי אני נואשת ולא יודעת מה בידיוק עברתי שכחתי לציין שמאז האירוע אני נוטלת אספירין קרטיה 100 מיליגרם מיצטערת על הפירוט הארוך בברכת שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008לעיתים האבחנה בין טרשת נפוצה למחלה הנובעת מפגיעה בכלי דם מוחיים עלולה להיות בעייתית. אני ממליץ בחום לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית בהנהלת ד"ר קרני במרכז הרפואי תל אביב ולצרף את כל בדיקות העזר וההדמיות שעברת לצורך הערכה חוזרת של מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות כבר 3 שבועותרחלי20/09/2008
שלום לפני 3 שבועות הייתי במסיבה בבריכה לשתיתי אלכהול יותר ממה שאני מסוגלת לשתות מאז היו לי סחרחורות כאילו אני שטה בים לפני שבוע התווספו לזה לחצים וכאב קל בקודקוד הראש ולחץ באיזור העיניים והאף הסחרחורות פסקו ליום יומיים וחזרו לי בצורה קשה יותר מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008מאחר ולא ציינת פרטים רלוונטים כגון גילך, מצבך הרפואי הכללי ,אופי הסחרחורת ("סיבובית אמיתית"?) ותלונות נוספות אני מציע לפנות בהקדם לרופא המשפחה על מנת שיתרשם מהתלונות באופן ישיר ויבדוק אותך. סחרחורת סיבובית אמיתית ,דהיינו תחושה שכל החדר סובב סביבך,עשויה לנבוע ממקור אוזני או מוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחגל19/09/2008
בן משפחה נחבל בראשו לפני 3 ח בת.ד ,נותח פעמיים ,הניתוח השני לפני חודש,מאז הוא מתלונן על ריחות חזקים.נימצא בשיקום והרופאה לא ממהרת לבדוק.המנתח נתן הנחייה לעשות 2 בדיקות איאיגי וסיטי.כמו כן סובל עדיין מזיכרון לקוי לטווח קצר.נוטל אפונטין 300 ,מה עושים? האם יש מקום לקבל חוות דעת נוספת אם מדובר בניתוח שבוצע כבר?האם צריך לאבחן נוירולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008הזיות של ריח עלולות לכוון להפרעה כיפיונית. יש לבצע בירור נוירולוגי ולשקול להחליף או להוסיף טיפול נוגד כיפיון לאפנוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחי כשבועיים לאחר לידהשלומית ל18/09/2008
מה הסיכויים ששבועיים לאחר לידה אישה תעבור אירוע מוחי???? (בת 24 לידה שניה שעברה ללא סיבוכים, לידה ללא אפידורל) האם יש מודעות בבתי החולים ובקרב הרופאים על המצב הנ"ל אפילו שהאישה צעירה??? תודה רבה ורק בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל18/09/2008ההריון והתקופה הבתר הריונית גורמים למצב פרוטרומבוטי,דהיינו לקרישת דם מוגברת, ולכן מהוים גורמי סיכון לאוטמים מוחיים במערכת הדם העורקית והורידית. לכן יש להתייחס ברצינות להופעה של חסרים נוירולוגים או כאבי ראש בתקופות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוע מוחי שבועיים לאחר לידה
שלומית ל18/09/2008שאלתי היא: מה רמת המודעות של הרופאים למקרה כזה כי אני שוחררתי מבית חולים עם ארוע מוחי מבלי שהיה לרופאים מושג שאני עוברת כזה. הייתי שבועיים לאחר לידה עם כאבי ראש נוראיים, חולשה בצד שמאל נימול בצד שמאל ואיבוד ראיה מצד שמאל. עברתי CT ללא חומר ניגוד והוא יצא תקין, איך יכול להיות דבר כזה??? 10 ימים לאחר מכן, רק בבדיקת MRI גילו כי עברתי ארוע מוחי. האם יכול להיות שבבדיקת CT (ללא חומר ניגוד) לא יראו ארוע מוחי??? (ברוך ה' הפגיעה היחידה שקיימת היום זה חוסר השדה ראיה השמאלי) שאלה נוספת, האם יש לכם מושג על עמותה או ארגון שמטפל בצעירים שעברו ארוע מוחי??? כל העמותות שאני מוצאת מטפלות רק באנשים מבוגרים ואני לא מוצאת משהו שמתאים לי, מרגישה שאני זקוקה לאיזושהי קבוצת תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל23/09/2008CT הנעשה בסמוך לאירוע עשוי שלא להדגים אירוע מוחי. אני מציע לפנות לעמותת "נאמן". ניתן למצוא פרטים נוספים ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לעמותת נאמן אין מה
שלומית ל23/09/2008להציע לי כי אני צעירה מאוד וגם כי אין לי שיתוק בגוף (חוץ מהחוסר בשדה הראיה....) תודה רבה ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארנונה17/09/2008
שלום רב כשמשתתק רק צד אחד של הגוף כתוצאה מאירוע מוחי, האם זהו תמיד צד שמאל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל18/09/2008חולשת פלג הגוף תהיה נגדית להמיספרה המוחית שנפגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ויטמין ויטמין בי 3 Niacinאילן14/09/2008
האם ויטמין ויטמין בי 3 Niacin יכול להיות הפקטיבי להורדת שומנים, באיזה כמויות מדובר (כמה מ"ג ביום) והאם הוא לא מזיק? מה הסיבה שרוב שרופאים לא ממלצים על Niacin כמו שאר הכדורים, הנתנים להורדת שומנים. תודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין
ד''ר איתן אוריאל14/09/2008אכן ניאצין מסיע בהורדת רמות שומנים אולם ברוב הפורמולות הוא גורם לתופעות לואי לא נעימה של חום וסומק בפנים. הטיפול המומלץ על ידנו כיום להורדת שומנים בדם הינו בתכשירים ממשפחת הסטטינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ13/09/2008
שלום, אבי בן 70, צלול. בשבועות האחרונים בשעת שיחה עם בני המשפחה, מידי פעם, הוא אומר משפטים שאינם קשורים לנושא המדובר. בהתחלה התייחסנו לכך בבדיחות ואנו מעוניינים לבדוק האם התופעה חריגה ו/או מצביעה על בעיה רפואית כלשהי. תודה, מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל14/09/2008אכן יש מקום לפנות להערכה קוגניטיבית אצל נוירולוג כדי להבין מה המקור לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת 100מ"ג אספרין לאחר אירוע מוחיישראל12/09/2008
לאחר אירוע מוחי לוקח אספרין 100מ"ג בתוספת אומגה 3. האם אומגה 3 בשילוב אספרין 1- מסוכן. 2- האם עוצמת האספרין משלשת את עצמה בלקיחת אומגה 3.. תודה לתשובתכם פורסם שהנ"ל מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר איתן אוריאל14/09/2008לתכשירי אומגה שלוש קיימת פעילות נוגדת קרישה, שעלולה להיות בעיתית בשילוב עם אספירין בחולים מסוימים, ולכן יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הטיפול המשולב עם אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש,סחרחורות ועודניסים רודיטי11/09/2008
שמי ניסים ואני בן 34 כמספר שבועות אני סובל מסחרחורות (כמו שקמים מהמיטה בפיתאומיות),כאבי ראש,פריחה מגודרת בכתף ימין,חולשה כללית ורעידות ביד שמאל. האם זה מעיד על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל11/09/2008חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית אמיתית,דהיינו תחושה שכל העולם סב סביבך. בנוסף יש צורך לקבל את הפרטים המלאים,להתרשם מהפריחה והרעד ביד ולבצע בדיקה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל08/09/2008
אחי ניפצע קשה בראשו לפני 3 חודשים בתאונת דרכים,בן 56,עבר שני ניתוחים בראש.לאחר הניתוח השני שהיה לפני חודש יש סימנים לפגיעה כמו: בלבול,שיכחה,אי שליטה על סוגרים (שהשתפרה עם הזמן וזה קורה בזמן שינה),בעיות קוגנטיביות של פעולות פשוטות,אין לו בעייה מוטורית ,דיבור בסדר,חשיבה בסדר,בימים האחרונים מתלונן על ריחות רעים שמגיעים לאפו.האם ביקור אצל נוירולוג הכרחי ומה ניתן לעשות?
ד''ר איתן אוריאל10/09/2008הריחות אותם אתה מתאר עלולים להצביע על הפרעה כיפיונית ולכן יש להתיעץ בהקדם עם נוירולוג לגבי ביצוע בדיקת EEG והתחלת טיפול נוגד כיפיון וכן לגבי שאר הבעיות שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/09/2008
אני גבר בן 53 שעבר אירוע מוחי , אני לוקח באופן קבוע כדורי פלויקס, השאלה שלי האם ניתן לבצע עקירת שיניים ללא הפסקת הכדורים? תודה רבה
ד''ר איתן אוריאל10/09/2008לפני פרוצדורות כירורגיות מסוימות יש להפסיק טיפול נוגד צימות. עליך להתיעץ עם רופא השיניים וכן עם רופא המשפחה המכיר את ההתויה לנטילת הפלויקס לפני ביצוע הפרוצדורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)