פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטומה סובדורלית
    רמי
    20/07/2008

האם המטומה סובדורלית זה ארוע מוחי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה סובדורלית

הוספת תגובה

• המטומה סובדורלית - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    27/02/2016

המטומה סוב דורלית זה דימום מתחת לקרומי המוח ונובעת בדכ מחבלה . לא קשורה לארוע מוחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה

ד''ר איתן אוריאל
    21/07/2008

המטומה סב דורלית הינו מושג המתאר דמם לתוך אחד החללים בין קרומי המוח. בצעירים ההמטומה נגרמת כתוצאה מחבלת ראש קשה ואילו בזקנים היא עלולה להתרחש לאחר טראומה מינורית ואפילו באופן ספונטני. למרות שמדובר במצב חירום רפואי, לפי רוב החלוקות לא מדובר בשבץ מוחי מאחר והדימום איננו לתוך רקמת המוח אלא לקרומים המקיפים אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תקופת שיקום אצל קשישה

לורה
    17/02/2016

רציתי לשאול בבקשה על לתקופת שיקום לאחר גמטומה סובדורלית. מדובר באישה בת 73 אשר נפלה וההרדרות החלה רק למחרת. התגלתה גמטומה במוח בגודל 45 . מאחר והאישה סובלת מרכישת דם וטרמבוציטופניה לא ניתן היה לנתח אותה. כיום, חודש וחצי לאחר המקרה אפשר להגיד שאין פגיעה בתפקודי הגוף, הדיבור. אבל עדיין ממשיכים מפעם לפעם בצקות במוח.
    האם אחרי יש איזה שהו טווח זמן שבו כבר אין סכנת בצקת.
    כמה זמן לוקח תהליך החלמה אחרי פגיעה כזו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה בפלג גוף שמאל
    לירון
    20/07/2008

מזה כחודשיים אני סובלת מכאב בברך שמאל שהלך והתפשט לכיוון הקרסול והשוק. לאחר זמן הופיע כאב במרפק שמאל שהתפשט לכיוון כף היד. עם הזמן הכאב הפך לחולשה של השרירים ותחושתי כעת שהחולשה מתפשטת לאזור צד שמאל של הפנים. הייתי אצל רופא משפחה, אורתופד ראומטולוג ועברתי צילומי רנטגן ברגל ובגב שלא העלו דבר. האורתופד קישר את הכאב ללידה שעברתי לפני 9 חודשים בערך. כעת רופא המשפחה הפנה אותי לCT מוח ולEMG. אני מודאגת. אשמח לקבל חוות דעת ואולי ייעוץ לאיזה רופא אפשר לפנות שמומחה בתחום. תודה

הוספת תגובה

• כאבים וחולשה

ד''ר איתן אוריאל
    21/07/2008

למרות שהכאב איננו מתאים לתבנית נוירולוגית,חשוב להעריך האם אכן מדובר בחולשת שרירים אובייקטיבית,או שמע בתגובה לכאב. לשם כך יש צורך בבדיקה נוירולוגית וכן בקבלת כל הפרטים המלאים. מאחר ורופא המשפחה התרשם מקור נוירולוגי לאור הבדיקות אליהן הפנה אותך,אני מציע לפמות לנוירולוג לצורך הערכה,בעיקר לאחר שנשלל מקור אורטופדי לתלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לירון
    21/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרד מאירוע כשהוא...
    רועי
    19/07/2008

שלום רב, השאלה הזו אולי תראה הזויה, אני היפוכונדר בן 29 פוחד מאד מאירועים מסוכנים כתומאה מאכילת יתר של שומנים, לעיתים לאחר אכילת דבר שמן אני מרגיש כאילו חטפתי איזה משהו.. האם אחת התופעות של אירוע כלי דם/נוירולוגי או כל דבר שקשור לאכילת שומנים ואי עשיית כושר היא איבוד משקל פתאומי או עיוות כלשהוא של הגוף (אני רואה פתאום שהמכנסיים כאילו גדולים יותר, כאילו התכווצתי) רב תודות, מחכה לישועה...

לקביעת תור
    סגירה
    חרד מאירוע כשהוא...

הוספת תגובה

• חרד

ד''ר איתן אוריאל
    20/07/2008

התכווצות ואיבוד משקל אינם סימני אירוע מוחי. אני מציע לפנות לפסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים תת עוריים תחת טיפול בASA
    רועי
    19/07/2008

שלום רב, השאלה בקשר לסבי, כבן 89. עבר ארוע מוחי איסכמי עם המיפרזיס ימנית לפני כ- 6 שנים. בשנתיים האחרונות היו כ-3 מקרים שנשחדו כ- TIA, אך לא מדובר באופן וודאי- לא הייתה חולשת צד ו/או אובדן דיבור וכו', אלא סחרחורת, הקאות, ובפעם אחרות חוסר יכולת לקום, חולשת רגל. ברקע יש גם : יתר לח"ד מאוזן כעת, COPD קל-בינוני, אי-ספיקה דיאסטלית וכן BPH. מטופל תרופתית ב- אספירין 325 מ"ג, טריטייס 5 מ"ג, קסטרל, אבודארט, פוסיד 20 מ"ג פעם ביומיים, ונטולין, אפוונט, בודיקורט וסימבסטטין 20 מ"ג. ב- CT לפני כשנה ורבע - אוטמים ישנים בגרעינים בזאלים דו"צ. שינויים איסכמים כרונים. חדרים, חריצים וציסטרנות תקינים בהתאם לגיך. אוטם לקונרי ישן בתלמוס שמאלי. לאחרונה שמתי לב שיש לו במס' רב של אזורים על פני הידיים - בעיקר באזור האמות וגב כף היד שטפי דם תת עוריים. בנוסף יש גם דימומים תת עוריים באזור בסיס הצוואר. שאלתי והסתבר לי שזה תופעה שנמשכת אצלו כבר לפחות מס' חודשים - מופיע דימום תת עורי, שמשנה צבע בהדרגה. לציין שבס"ד יש טרומבוציטופניה קלה כרונית לאורך מס' שנים - ערכים שנעים סביב 120 ל140 אלף, בד"כ. כמו כן תפקודי קרישה מלפני כשנה תקינים. השאלה שלי: האם סביר שהדימומים התת עוריים קשורים לטיפול באספירין 325 מג שנוטל למניעה שניונית? האם במצב זה מומלץ להפחית/ להספיק את האפירין או להחליף לתרופה אחרת? תודה רבה!

הוספת תגובה

• דימומים

ד''ר איתן אוריאל
    20/07/2008

לאור הדימומים מצד אחד, וחשד לאירועים תחת טיפול באספירין מאידך, יש מקום להתיעץ עם הרופא המטפל ,המכיר היטב את סבך,בנוגע מעבר ,לאחר חפיפה,לתכשיר פלויקס. בנוסף יש לערוך בירור לסיבת הטרומבוציטופניה וכן בירור לסיבת האירועים החוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ למרות נטילת קומדין
    נירית
    19/07/2008

שלום רב, אימי עברה לפני כחודש שבץ מוחי , כתוצאה מקריש דם עפ"י תוצאות הבדיקות שנעשו. אימי מטופלת בקומדין מזה 35 שנה בעקבות ניתוח לב פתוח בו הוחלף המסתם הראשי בלב. מה גורם לקריש דם למרות הטיפול בקומדין? הרי חלק מהטיפול בשבץ הוא במדללי דם. ושאלה נוספת: אימי נמצאה ביום בו קיבלה את האירוע כ-3 שעות לאחר תחילתו, כשהיא שוכבת על הרצפה, עיניה פקוחות במצב בהייה, מזיעה, הפה נוטה הצידה ועל שפתיה רוק כבד ולבן (לטענתה היא הקיאה ואח"כ היתה לה סחרחורת והיא נפלה על הרצפה). האם במהלך הזמן שעבר מהרגע שהיא קיבלה את הארוע ועד הגעתה לביה"ח חלה החמרה במצב (למיטב ידיעתי היא לא קיבלה שום "תרופה" כשהגיעה לביה"ח) והאם בזמן הזה ששכבה על הרצפה הרגישה משהו (פחד, כאב) או שכשקורה הארוע המצב התודעתי משובש ולא מבינים מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ למרות נטילת קומדין

הוספת תגובה

• קומדין

ד''ר איתן אוריאל
    20/07/2008

למרות שקומדין מוריד באופן משמעותי את הסיכון לשבץ בעקבות השתלת מסתם מלאכותי,לא מדובר בהגנה של 100% ושבץ עדיין יכול להתרחש. בנוסף ,חשוב לדעת האם אמך היתה מאוזנת תחת הטיפול בקומדין והאם הגיעה לערכי המטרה המומלצים של INR. בזמן טיפול בקומדין הניטור חשוב לא פחות מנטילת התרופה. מאחר ולא בדקתי את אמך בזמן האירוע אינני יודע מה היה מצב הכרתה אז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספסטיות ושבץ מוחי
    אמה
    18/07/2008

שלום, אבי לקה באירוע מוחי קל לפני שלושה ימים. הוא בן 74, ברקע לימפומה פעילה, מטופל בתרופות להסדרת קצב הלב + אספירין ביום. אין יתר ל"ד, עודף משקל, סוכרת, דיסליפידמיה. בביה"ח אומרים שהכריש נשאר במקום האירוע ואינו זז משם. האירוע השפיע על צידו השמאלי, לסת, עין וגפה עליונה. בזמן חיוך עין שמאל בקושי זזה, הלסת מצד שמאל מעט מעוותת. בשעת האוכל נשפכים מעט נוזלים מצד שמאל. כמו כן, נראה שאינו מרגיש במזון שבלחי השמאלית מכיוון שממשיך למלא פיו אוכל (לא מדובר ברעב). הוא נמנע לחלוטין משימוש בידו השמאלית (הוא ימני) אך כשאני מתעקשת, הוא מסוגל להזיז את אצבעותיו. לחיצת היד חלשה. שאלותיי: האם ניתן בכל זאת לשקם אע"פ שהכריש נשאר במקום? האם הנזק הוא בהכרח בלתי הפיך? האם ייתכן שלחי שמאל לא "מרגישה" מזון בתוכה? איך ניתן לתקן? קראתי על תופעה של ספסטיות שמופיעה זמן מה לאחר השבץ, באיזה % מהמקרים זה קורה? האם יודעים למה? האם פיזיותרפיה יכולה להוות טריגר לכך? האם יש סיכוי שזריקת בוטוקס באזורים הבעיתיים בפנים "ישפרו" את העיוות? האם דיבור, אכילה, תרגול חיוך, יכולים לעזור? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספסטיות ושבץ מוחי

הוספת תגובה

• ספסטיות

ד''ר איתן אוריאל
    20/07/2008

לא ניתן לדעת בשלב זה מה יהיה הנזק השאריתי,בהחלט קיים פוטנציאל שיקומי והנכות עשויה להשתפר. הדרך היעילה ביותר למנוע ספסטיות בשלב זה הינה טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיבית עד כמה שניתן. יש צורך בבדיקה נוירולוגית כדי להעריך את החסרים הנוירולוגים ולהמליץ על טיפול אופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש לאחר לידה
    ליאורה
    18/07/2008

אשמח לקבל חוות דעתך - לאחר לידה ראשונה לפני כשלוש שנים לאחר התחלתי לסבל מכאבי ראש עזים שהתמקדו בקודקוד הראש ומחולשה ביד וברגל ננימולים בקצות האצבעות בידים וברגלים. עוד אציין שבשבוע 36 להריון קיבלתי פציאליס שיתוק זמני של צד שמאל בפנים שהשתקם כמעט למעט עיוות קל . מבירורים שערכתי אצל נוירולוג ובדיקת חוזרות של MRI - העלה מוקד אחד חריג בסמוך לקרן אוקספיטלית של חדר לנדאלי שמאלי ללא שינוי מבדיקות קודמות . בדיקה נעשתה עם חומר ניגוד.. (ערכתי 2 בדיקות) . מבדיקת EMG רגלים וידיים נמצאו תקינות . בנוסף ערכתי בדיקת דם לקרישיות יתר (עובר יצא במשקל קטן יחסית לשבוע הלידה) ונמצא כי - הטרוזיגוט לMTHFR / נמצא הטרוזיגוט FACTOR V LEIDEN מתאים לערך APC-R . ובהריון השני שלי הזרקתי קלקסן. וכן גם לאחר הלידה השניה שלי הרגשתי רע התקפי כאבי הראש והחולשה חזרו באותו מינון ואף יותר גרוע שנאלצתי לעשות בדיקות MIR נוספת שהתוצאה זהה לתוצאה הקודמת. אציין שכאבי הראש וההרגשה הרעה נמשכים כמעט כשנה בהתקפים לסרוגין כיום אני בתחילת הריון נוסף 3 ומזריקה קלקסן 40 ואספירין 75(רופא מעקב הריון בהיי ריסק שהחליט על המינון הזה ) שבוע 12 שוקלת 67 . אני מאד חוששת מהתופעת שצצות לי לאחר הלידה . בדיקה גופנית אצל נוירולוג נמצאה תקינה לחלוטין ולא התיחסו לממצא ה-MIR טענו שזה יכול להמצא אצל אוכלוסיה רבה. אני די אובדת עצות מפחדת ומבקשת אם תוכל לעשות לי קצת סדר ולכוון אותי לבדיקות או לסוג בעיה שאני סובלת ממנה. בזמן האחרון עוד לפני ההריון לפעמים אני מרגישה רק שאני שוכבת לישון קפיצה של גל שרירי הגוף זה קורה פעם אחת וחולף . אשמח מאד להתייחסותך . מצטערת על מכתב הארוך מקוה שתוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש לאחר לידה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    18/07/2008

כאבי ראש בהריון או בתקופה הבתר הריונית ,בעיקר בשילוב עם קרישיות יתר בדם,צריכה להעלות את החשד לפקקת בורידים התוך גולגולתיים. נשאלת השאלה האם בזמן הסימפטומים התבונן הרופא בקרקעית העין על מנת לחפש סימנים לעליה בלחץ תוך גולגולתי והאם בדיקת הMRI בוצעה בפרוטוקול מיוחד למערכת הורידית-MRV. כמו כן חשוב לקבל פרטים מלאים לגבי הכאב,אופיו,פיזורו,מישכו ותגובה למשככי כאבים וכן לעבור ישירות על בדיקות העזר ולבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב אספרין עם קומדין
    יוסף ב.פ
    17/07/2008

לד"ר הנוירולוג שלום , אני בן 73 .לפני 7 שנים עברתי אירוע מוחי ורצברלי ולפני שנה מיני אירוע חוזר . . מאז 2001 אני מטופל בתרופות: ל"ד ,אספרין 100 מ"ג ,קומדין 7.5 מ"ג,ליפיטור 80 מ"ג ,חומצה פולית , טריבמין וציפרלקס . מצבי הכללי טוב . לאחרונה הומלץ לי להפסיק נטילת האספרין ולהסתפק בקומדין בלבד. האם לאחר 7 שנים בהן אני מאוזן (אי.אן.אר. 1.7-2.2. ) נכון לעשות השינוי בתרופות כממומלץ? אודה על תשובה מנומקת הנסמכת על נסיון רפואי רלוונטי . יוסף ב.פ.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב אספרין עם קומדין

הוספת תגובה

• שילוב

ד''ר איתן אוריאל
    18/07/2008

לא ברור לי כלל מה היתה ההתויה לטיפול המשולב או לטיפול בקומדין בכלל. טיפול משולב בשני התכשירים מעלה באופן ניכר את הסיכון לדמם. ההחלטה לגבי הטיפול האופטימלי לגביך צריכה להנתן על ידי הרופא המטפל המכיר היטב את ההיסטוריה הרפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    18/07/2008

כאבי ראש בהריון ובתקופה הבתר הריונית,במיוחד בנוכחות של קרישיות יתר, צריכה להעלות את החשד לפקקת בורידי המוח. נשאלת השאלה האם בזמן התקופה הסימפטומטית נבדקה קרקעית העין לסימני לחץ תוך גולגולתי מוגבר והאם בדיקות הMRI נעשו בפרוטוקול מיוחד המדגים גם את המערכת הורידית-MRV.מעבר לכך יש צורך לקבל את הפרטים המלאים לגבי הכאבים,אופיים ,משכם,פיזורם ותגובה למשככי כאבים,לעבור על בדיקות המעבדה לקרישיות יתר ועל בדיקות הMRI באופן ישיר ולבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום
    אורית
    17/07/2008

אבי עבר שבץ מוחי לפני 5 שנים והירידה אצלו בתפקוד היא דרסטית ומשמעותית - הוא כמט ואינו מגיב, מתקשה בתנועות פשוטות וכמובן שהוא מרותק לכסא גלגלים. האם יש דבר מה שניתן לעשות בצד הרגשי-נפשי כדי לשנות את המצב, כי הוא לא איבד לחלוטין את היכולות המוטוריות.

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום

הוספת תגובה

• שיקום

פרופ' נתן בורנשטיין
    18/07/2008

ראשית,יש צורך בהערכה נוירולוגית כדי לאבחן את הסיבה להדרדרות התפקודית. בהחלט יתכן כי אביך סובל מדכאון שהינו תופעה שכיחה לאחר שבץ מוח העלולה לפגוע באופן משמעותי בפוטנציאל השיקומי. ניתן לטפל בדכאון בהצלחה משמעותית באמצעות טיפול תרופתי בתכשירים ממשפחת הSSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת ואירוע מוחי לפני כמה שנים
    ללי
    14/07/2008

שלום ד"ר, לפני כ 4 שנים עברתי אירוע מוחי ובאקבותיו מצאו אצלי המנגיומה אשר הוצאה בנתוח. מהנתוח החלמתי מצויין אבל יש לציין כי בנוסף לכך אני סובלת (מילה אכן מתאימה!!) מהתקפי חרדה כלליים ואני מטפלת בהם, בנתיים בהצלחה חלקית בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. מזה חודשים מספר יש לי סחרחורות שבהן אני מרגישה כאילו המוח שלי מיטלטל בתוך הראש (לא כאלה בהן החדר מסתובב). הבנתי שאין מדובר בסחרחורת סיבובית ו קראתי באחת מהתשובות שנתת להודעות קודמות כי סחרחורת לא סיבובית "לרוב איננה מכוונת למקור נוירולוגי ועלולות להיות לה סובות רבות ומגוונות כגון התייבשות,אנמיה,לחץ דם נמוך,אי ספיקת לב ועוד". יש לי ערכי ברזל נמוכים מאוד (היום הם 49 למשל) מאז הניותח לפי 4 שנים, שאם היא מטופלת היא עולה מעט. אינני סובלת מאנמיה, המוגלובין 14.4 אבל אני לא שותה מספיק ככל הנראה. אודה לך אם תנחה אותי לכוון בירור נוסף אם יש צורך, לדעתך. המון תודה מראש על עזרתך. יעל

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר איתן אוריאל
    16/07/2008

למרות שהסחרחורת שציינת איננה נשמעת כמכוונת למקור נוירולוגי כדאי לפנות לרופא המטפל על מנת שיקבל תיאור מדויק יותר של הסחרחורת וכן פרטים לגבי תלונות נלוות שעלולות להיות רלוונטיות כגון טינטון או ירידה בשמיעה. בנוסף חשוב שיבצע בדיקה גופנית כדי לחפש אחר ממצאים רלוונטים כגון ניסטגמוס-ניד ספוטנטני של תנועות גלגלי העיינים העשוים לכוון למקור נוירולוגי או למקור האוזן הפנימית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שבץ מוחי קשר בין אספרין לאומגה
    יוני
    14/07/2008

לפורום הנכבד במאמרים שונים ממלצים להתייעץ בלקיחת אומגה 3 ביחד אם מדללים כגון אספרין וכדומה. שאלתי מה הקשר או הצירוף בין שניהם??? תודה מראש

הוספת תגובה

• אומגה

ד''ר איתן אוריאל
    16/07/2008

מאחר וגם לאומגה 3 קיים אפקט נוגד קרישה מסוים,השילוב עם אספירין או תרופות אנטי טרומבטיות אחרות עלול להיות בעייתי בחולים מסוימים ולכן יש צורך להתיעץ עם הרופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 2 מקרי שבץ
    אחת
    13/07/2008

לאבי בן 54 היו בשנתיים האחרונות 2 ארועים מוחיים הראשון גרם לשיתוק בצד ימין וחזר לתיפקוד חלקי לאחר 4 חודשי פיזיתרפיה במכון שיקומי. השני גרם לשיתוק בחלק השמאלי של הגוף ולאחר 6 חודשי שיקום עדיין בכסא גלגלים ומתקשה להיות עצמאי לאחר 9 חודשים מהאירוע השני ביום שישי האחרון היה לאבי אוטם שריר לב הרופא אומר שזה היה אוטם קטן וכרגע הוא בהתאושששות עלתה השערה בבית החולים לבצע צינתור ונקבע צינתור ליום שלישי אך הרופאים דחו אותו מחשש שעקב הצינתור ייגרם עוד אירוע מוחי או סיבוכים אחרים אבי מקבל קבוע מאז האירוע מוחי הראשון נורמיטן100 ,גלוקמין פעמיים ביום, אוסמו אדלט, אוקסאר פלוס וקומדין. כמו כן יש לאבי בעיית סכרת שהתחילה מהאירוע הראשון ולחץ דם גבוהה כמו כן עבר כבר צינתור לפני כ 4 שנים בעקבות אוטום אך בצינתור זה בוצע הרחבה בעזרת בלון רציתי לדעת מה הסיכונים הכרוכים בביצוע צינתור נוסף לאחר 2 CVA תוך שנתיים שהאחרון היה לפני 9 חודשים ואבי עדיין לא השתקם במאת האחוזים. הרופאים עצמם חלוקי דעות בעיניין חלק בעד ביצוע צינתור מחשש שהאוטם הבא יהיה הרבה יותר חמור וחלק נגד מחשש לאירוע מוחי שלישי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 2 מקרי שבץ

הוספת תגובה

• צינטור

ד''ר איתן אוריאל
    14/07/2008

אכן מדובר במקרה מורכב,המחייב היכרות מלאה עם כל פרטי ההיסטוריה הרפואית,הן הלבבית והן הנוירולוגית. אני מציע לבקש מהקרדיולוגים להציג את המקרה בפני יועץ נוירולוגי על מנת שתתקבל החלטה מושכלת בין כל הרופאים המטפלים שתיקח בחשבון את התועלת למול הסיכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 לאחר שבץ בתוספת אספרין

יוני
    14/07/2008

לפורום הנכבד במאמרים שונים ממלצים להתייעץ בלקיחת אומגה 3 ביחד אם מדללים כגון אספרין וכדומה. שאלתי מה הקשר או הצירוף בין שניהם??? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלביקס
    דוד
    13/07/2008

עברתי ארוע חולף tia בזמן שטופלתי באספירין. הומלץ לי על פלביקס. האם זה טיפול נכון? האם הוא בסל הבריאות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פלביקס

הוספת תגובה

• פלביקס

ד''ר איתן אוריאל
    14/07/2008

אכן אחת ההתויות למעבר מאספירין לפלויקס הינה כשלון טיפולי של אספירין,כגון אירוע TIA בזמן טיפול באספירין. חשוב לזכור כי יש לחפוף בין שתי התרופות למשך חמישה ימים ורק אז להפסיק את הטיפול באספירין ולעבור לפלויקס כתרופה יחידנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לאימות שווץ מוחי
    תמרה
    09/07/2008

לבעלי היו 2 ארועי מוח קלים , אך כל רופא אומר אחרת אחד אומר שלא נראה לו שהיה ארוע והשני אומר שכן הארוע הסתכם בכך שלפני שנה תוך כדי נסיעה לא יכול היה לראות ואחר כך מטושטש,בפעם השניה ישב ליד הטלויזיה ולא ראה כלום מתוך בהלה הלך לישון בבדיקות בבית החולים היה לו המוצסטאין 19 מטופל בפלויקס איזו בדיקה יכולה לאשר אם היה ארוע או לא תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לאימות שווץ מוחי

הוספת תגובה

• אימות

ד''ר איתן אוריאל
    10/07/2008

במידה והארועים לא השאירו נזק נוירולוגי שאריתי אלא חלפו לחלוטין האבחנה תהיה קלינית ולא באמצעות בדיקות עזר,כלומר, על פי תיאור מדויק של האירוע, נוירולוג מומחה יוכל להעריך האם אכן היה מדובר באירועים מוחיים חולפים. בדיקת MRI בפרוטוקול מיוחד עשויה להדגים רק בחלק מהמקרים אירוע מוחי חולף ואיננה נעשית באופן שגרתי. לאור רמות ההומוציסטאין הגבוות הייתי מציע להתייחס לאירועים בחומרה ולערוך בירור מלא כולל בדיקת דופלר עורקי צואר ואקו לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה פרופ' מומחה לארועי מוח חוזרים
    ירון
    09/07/2008

שלום רב, אבי בן 59 סובל בשנים האחרונות מארועים מוחיים (איסכמיים) חוזרים. כל הרועים המוחיים הוגדרו כקלים יחסי והשיקום לאחריהם היה כמעט שלם. אחרי האוע הראשוון, שהיה גם יותר קשה מהאחרים, התחילו רצף של ארועים לפעמים חודש לאחר השני ולפעמים בהפרשים של חצי שנה. הארועים מאופיינים בחולשה, כאבי ראש חזקים, סחרחורות, לחץ בחזה ופגיעה בדר"כ בצד שמאל (לפעמים בצד ימין). הרופאים בבי"ח אומרים שאין מה לעשות ושהוא מטופל בכדורים הטובים ביותר (אספירין, פלוויקס ועוד מספר כדורים להורדת לחץ דם ודופק). רציתי לברר האם מישהו יכול להמליץ על פרופסור מומחה לבעיות האלו, גם אם הוא מקבל פרטי, כדי שנוכל להיוועץ איתו. תודה, ירון

הוספת תגובה

• פרופ

ד''ר איתן אוריאל
    10/07/2008

ראשית יש לודא כי אכן מדובר באירועים מוחיים חוזרים ולא באירועים ממקור אחר. איננו נוהגים להמליץ על רופאים בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה