ריבוי מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מי שפיר
    דנית
    11/07/2011

שלום רבה לד"ר העונה,
    אני בשבוע 22+6 ביצעתי אתמול סקירה מאוחרת וברוך השם הכל יצא תקין חוץ ממצא של AFI 22 כיס מקסימלי 8.3 ס"מ . ב 26 לחודש אני צריכה לעבור בדיקת סוכר אך אני מאוד מודאגת מהתוצאה הזאת בבדיקה. מקוה שהכל יהיה תקין בבדיקת סוכר. האם הממצא הזה מבדיקת סקירת מערכות יכול להיות סביר ושכיח שאין לי מה לדאוג מזה?? האם זה מסכן אותי או את העובר?
    מה זה אומר "כיס מקסימלי"
    אשמח לקבל תשובה בהקדם אני דיי לחוצה. חשוב לציין הריון ראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - תגובה

ד``ר רון ברדין
    15/07/2011

דנית שלום רב
    עניין הכיס המקסימלי הוא חלק מהערכת כמות המים - מינוח רפואי לצורך העניין. לגבי העניין העקרוני של כמות מי השפיר. נכון לשבוע ההריון הכמות מוגברת אם כי אבסולוטית עדיין בתחום הנורמה. לרוב לריבוי מים קל /גבולי אין סיבה שיודעים להסבירה וזה לא משמעותי. מיעוט המיקרים הוא כזה שדורש בירור אם בבדיקת אולטרהסאונד מכוונת לריבוי , העמסת סוכר אותה תבצעי , ועוד. אני מציע שתבצעי הערכה נוספת של כמות המים עוד כ 3 שבועות אם מרובה אז אני מניח שתופני להשלמת הבירור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר

דנית
    16/07/2011

תודה רבה על תשובתך.
    האמת קצת יותר נרגעתי ואותו רגע שיצאתי מהרופא שביצע את הבדיקה, תודה.
    שאלה נוספת, הרופאה שלי ביקשה שאבצע את בדיקת הדם לשלילת סכרת הריון של 100 גרם ולא 50 כולל צום. האם אני באמת צריכה לבצע ישר את ה100 ולא להתחיל ב50??
    תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו