מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ממי שפיראופק31/07/2011
שמי איבון ואני בת 36.6.
יש לי שני ילדות אחת בת 3 ושהשניה בת 6.6.
בהריונות שלי איתם ביצעתי מי שפיר אצל ד"ר אריה ישעיה באסותא. (אגב רופא מקסים ומצחיק).
נכון להיום אני מאוד רוצה עוד ילד, אבל לצערי אני במצב של חרדות מאוד קשות.
אני מטופלת בפאקסט 20 מ"ג אצל פרופ' דבי וישנטוק פרס פסיכיאטרית.
בהריונות הקודמים שלי נטלתי פריזמה 40 מ"ג מתחילת השלישי הראשון בהשגחה של ד"ר ציפי דולב גם פסיכיאטרית.
הבעיה שלי היא כזו, אני מחפשת רופא שיהיה צמוד איתי לאורך כל הדרך במהלך ההריון.
יש לי חרדות עצומות שלא מניחות לי ואני כל הזמן חושבת ודואגת.
הבעיה התחילה כשבדיוק תכננתי להכנס להריון ושמעתי על אותה בחורה שעשתה מי שפיר במדיקל סנטר והסתבכה עם זיהום ומצבה היה קשה מאוד.
מאותו הרגע שקראתי את הכתבה, התחילו לי החרדות שגם אני אצטרך לבצע מי שפיר (בגלל הגיל, למרות שכבר ביצעתי בעבר אבל לא ידעתי
מה ההשלכות שיכולות להיות מבדיקה כזו).
אני מנסה בכל דרך למצוא פתרון (בדיקה אחרת) במקום מי שפיר.
קראתי באינטרנט שיש בדיקה שנקראת סיסי שלייה ומבצעים אותה בין השבוע ה – 10 ל – 13 בערך.
מסבירים מה הסיכונים של הבדיקה וכו'.
לצערי מרוב כל כך הרבה מאמרים על הבדיקה, אני רק מפחדת עוד יותר מפני שכל אחד אומר משהו אחר.
אני כבר מיואשת ומחפשת עזרה, אני מאוד משתוקקת לילד אבל לא מוכנה לבצע מי שפיר.
הפסיכיאטרית שלי נותנת לי כדורים להפגת החרדה, אבל לצערי זה לא מונע ממני את הרצון העז לילד. הפתרון של כדורים הוא פתרון כימי
והרגש שלי יותר חזק לצערי.
השאלה שלי אליך, האם בדיקת הסיסי שליה כל כך מפחידה ? יש כל מיני סברות שאומרים שהיא לא מדוייקת ולפעמים גם
אחרי שעושים אותה יכול להיות מצב שיהיה צורך לעשות בכל זאת מי שפיר מפני שבדיקת חלבון עוברי יכולה לצאת לא טובה.
או שיש אומרים שהבדיקה גורמת למומים בגפיים של העובר.
אני מאוד מבולבלת ונואשת. אני יודעת שאני קודם צריכה לטפל בעצמי בחרדות ורק לאחר מכן להכנס להריון.
הבנתי דרך הרבה פורומים שאתה רופא נחמד מאוד וחביב.
אני פשוט מחפשת רופא שיסביר לי בדיוק מה זו בדיקת סיסי שליה בכדי שאולי אוכל להרגע ולפסיק לחשוב כל כך הרבה מה לעשות.
אני רוצה לדעת שיש לי אפשרות לבדיקה אחרת חוץ ממי שפיר ושהיא אמינה בדיוק כמו מי שפיר.
אודה לעזרתך, ואני מתנצלת מראש על כך שאני פונה אליך בבעיה שלי שאולי נשמעת לך מוזרה.
אני מוכנה להגיע לפגישה פרטית רק בכדי שתוכל להרגיע אותי.
מיואשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011התגובה לבעייתך אינה יכולה להצטמצם במספר שורות כתובות באינטרנט. כאישה בחרדות תחת טיפול תרופתי, עלייך לפנות אישית לרופא נשים מוסמך לצורך יעוץ וטיפול תואם - קרי מעקב והסברים מפורטים על הבדיקות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)