מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף- האם לבצע בדיקת מי שפירש.ש31/07/2011
שלום,
אני בת 26 בהריון בשבוע 21(+5) והאמת שמרוב בדיקות ולחץ, במקום להנות מההריון אני כל הזמן בפחדים. רציתי להתייעץ איתך לגבי דיקור מי שפיר כי גם היועצת גנטית שלי לא בטוחה אם אני צריכה לעשות או לא, אני אוסיף ואומר שיש לי פחד אדיר ממחטים ככה שבמידה ואצטרך כן לעשות את הדיקור אני מקווה שאוכל לשבת בנחת בבדיקה ולא לבכות ולזוז בהיסטריה. אז הנתונים שהפנו אותי ליועצת גנטית וגרמו לה להתלבט הם כאלו: בבדיקת תבחין משולש הראשונה שעשיתי התוצאות: AFP-3.15 HCG-2.51 UE3-0.83 לאחר התוצאות האלו הופנתי לבדיקה נוספת ולסקירה מאוחרת ומכוונת, בבדיקת התבחין המשולש השניה התוצאות היו: AFP-2.21 HCG-1.48 UE3-1.21 ותוצאות הבדיקה של הסקירה המכוונת היו-נצפו CPCדו צדדיים:מימין 2CPC בקוטר 6 ו-9 מ"מ. משמאל CPC נוסף בקוטר 5 מ"מ. בנוסף קיימת א-סימטריה בין החדרים כאשר הימיני ברוחב 9.8 מ"מ והשמאלי 7 מ"מ. סיכום הבדיקה הוא שלא נצפה ממצא המסביר ערך גבוה של חלבון עוברי. 2. לאור CPC א-סימטריה בחדרי המח ורושם לVSD מומלץ אקו לב עובר וסקירה מכוונת מח לעוד כ3-4 שבועות, באקו לב עובר הכל היה תקין. אני ממש ממש בלחץ מהכל וקשה לי לקבל החלטה לגבי דיקור מי שפיר. מה היית ממליץ לי. אני חייבת עזרה. מה סיכון בשבוע שאני נמצאת בו אני מניחה שאם אבצע את הבדיקה זה יקרה בשבוע 22...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- האם לבצע בדיקת מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר31/07/2011דיקור מי שפיר יכול לספק אינפורמציה נוספת במקרה שלך, לאור הממצאים הסונוגרפים והביוכימיים. דיקור מי שפיר אמנם נשמע מפחיד, אך תוצאה תקינה של הבדיקה יכולה לחסוך ממך הרבה לילות נטולי שינה בהמשך ההריון. הפחד ממחטים ותזוזה אינו רק שלך, ובכל זאת מי שצריכה עוברת את הבדיקה. עלייך לשקול מה את רוצה ולבצע את הבדיקה עוד השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)