דחוף לגבי סקירה מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף לגבי סקירה מאוחרת
    רותם
    09/08/2011

שלום רב,

הנני בת 38 נמצאת בהיריון בשבוע 26+2. אחרי טיפולי ivf וארבע הפלות חוזרות שסיבתם לא ידועה.
    בעברי היריון שסיימו אותו בשבוע 27 עקב מומים.
    מהסיבה הזאת עברתי עכשיו סקירה מוקדמת שהיתה תקינה + סקירה מורחבת מכווונת לאיבריו שהיו בעלי מומים מההיריון בעבר.
    קיבלתי אישור מהרופא המחוזי לעבור גם סקירת מערכות מאוחרת בגלל הבעיות שהיו בעבר אבל כשחייגתי לקבוע תור הופא אמר שעושים סקירה מאוחרת רק עד שבוע 25 מבחינה חוקית כ בשבוע 26 העובר כבר גדול ואם הוא יעשה לי את הבדיקה הוא תוקע לעצמו גול עצמי אם הוא יפספס משהו בבדיקה.
    האם שבוע אחד יותר מאוחר הוא כזה קריטי או שהרופא פשוט רוצה להוציא את עצמו נקי כמו שלי נראה?
    כי אני חושבת שאם אני לא יעשה את הבדיקה הזאת לא יראו בכלל ואם היו עושים את הבדיקה לפחות היו רואים את מרבית האיברים אם לא את כל האיברים.
    האם יש מקום דרך הכללית כי שם יש לי את האישור שכן יהיו מוכנים לבצע את הבדיקה הזאת?
    כבר לא יודעת מה לעשות.
    מבקשת את התייחסותכם בהקדם ההאפשרי ב ת ו ד ה מ ר א ש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף לגבי סקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• דחוף לגבי סקירה מאוחרת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    09/08/2011

שלום שלי
    כעקרון סקירת מערכות מאוחרת מבצעים בין השבועות 22-23 . ניתן לחרוג למעלה למטה. נכון הוא שככל שההריון מתקדם יכולת תמרון העובר פחות טובה ובשלבים מתקדמים אף לא רואים באופן מספק. זה גם תלוי בעובי דופן בטן הנבדקת ותנוחת העובר. הפעולה שעלייך לעשות היא לפנות לרופא הנשים שלך לבקש הסיוע וההכוונה דרכו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו